Speeldag 7

FT

Sunday 17-09-2023 - 18:30

OH Leuven
1
  • Jonathan Braut Brunes 7'
KAA Gent
1
  • Ismaël Kandouss 38'
OH Leuven - KAA Gent
"Ik denk dat hij blij was geweest met de wil en inzet van het team"

Hein Vanhaezebrouck

"14 op 18 blijft een mooi rapport"

Ismaël Kandouss

Ismaël Kandouss beleeft bijzonder emotionele tijden – voor de match had hij, samen met Tarik Tissoudali nog een mooie boodschap over. de steun aan Marokko. Eenmaal de ref de wedstrijd op gang floot, stond de Gentse nummer 5 er echter. Ook aanvallend: met een puik kopbaldoelpunt als beloning. “Het was mijn eerste goal voor La Gantoise. Het stemt me tevreden, maar uiteraard ben ik ook ontgoocheld. Veel liever had ik de drie punten mee naar huis genomen”, was de boomlange verdediger eerlijk.

Het gewonnen punt werd dus niet echt gevierd. “We hebben eerder twee punten verloren inderdaad. De grote kansen waren voor ons, terwijl Leuven alleen nog gevaarlijk was in de omschakeling. We moesten wel alert blijven en dat hebben we gedaan”, aldus de Marokkaanse Fransman. Afsluiten deed hij wel met een optimistische noot. “We moeten positief blijven, want donderdag wacht al onze Europese wedstrijd (de eerste in de groepsfase van de Conference League, tegen Zorja Loehansk, red.).” 14 op 18 – het is en blijft een mooi rapport. (RG)

"We reageerden goed als team"

Andrew Hjulsager

Andrew Hulsjager had door de afwezigheid van Hyunseok Hong extra verantwoordelijkheid op het veld – zorgde dat voor extra druk en bewijsdrang? “Neen hoor, ik probeer altijd mijn match te spelen en me voor het team te geven. Dat is natuurlijk niet altijd even makkelijk. Bijvoorbeeld de laatste pass of onze beslissingen in de laatste strook van het veld konden beter. De offsides hebben ons ook niet geholpen. Maar extra druk heb ik niet gevoeld”, klonk het bij de minzame Deen. “Ik heb al veel wedstrijden op de teller, ook in België en tegen Leuven, dus geen druk.”

Het snelle tegendoelpunt was natuurlijk ook geen ideaal scenario. “Het was frustrerend om zo te beginnen. We kwamen nog maar net het veld op en dan was het al meteen achtervolgen geblazen. Maar goed, als team reageerden we wel goed. Achterin hebben we nadien weinig weggeven en aanvallend en creëerden we veel kansen. We moesten gewoon scherper zijn.” (RG)