Speeldag 7

FT

Sunday 17-09-2023 - 18:30

OH Leuven
1
  • Jonathan Braut Brunes 7'
KAA Gent
1
  • Ismaël Kandouss 38'
OH Leuven - KAA Gent

De Buffalo's gingen als competitieleider de interlandbreak in en wilden die positie maar wat graag vasthouden op bezoek bij OH Leuven. Fadiga zat een schorsingsdag uit en Fortuna keerde met een blessure terug uit zijn interlandverplichtingen. Samoise was wel speelklaar en nam zijn plek op de rechterflank in. Hjulsager begon eveneens in de basis door de afwezigheid van Hong, die zich met Zuid-Korea voorbereidde op de Asian Games. Vanhaezebrouck koos voorin voor het duo Orban - Cuypers.

Gent begon scherp aan de partij en dwong al meteen twee hoekschoppen af, maar daarbij besloten zowel Orban als Torunarigha over doel. De eerste aanval van de thuisploeg was wel meteen raak. Schrijvers lanceerde Sagrado, die voor doel Brunes vond en die kon makkelijk afwerken (1-0). Na een kwartier scoorde Hjulsager tegen, maar door nipt buitenspel van Kums werd de gelijkmaker geannuleerd.

De Leuvense defensie had de handen vol en moest heel wat hoekschoppen toestaan. Bij eentje daarvan kopte Orban raak, maar ook nu gooide de buitenspelvlag roet in het eten. Een prima getrapte hoekschop van Kums leidde uiteindelijk toch tot de verdiende gelijkmaker, Kandouss klom hoger dan Mendyl en kopte in de korte hoek binnen (1-1). In het slot van de eerste helft gingen Hjulsager, Kandouss, Torunarigha en De Sart nog allen hun kans, maar gescoord werd er niet meer voor rust.

De thuisploeg had wat energie kunnnen tanken tijdens de pauze en leek wat beter bestand tegen de Gentse storm. Op de tegenaanval was er zelfs een stevige uithaal van N'Dri, maar Nardi had nog een geweldige reflex in huis om erger te voorkomen. De slotfase speelde zich toch weer vooral voor het Leuvense doel af. Cuypers scoorde bij een hoekschop, maar voor de derde keer zagen de Buffalo's een doelpunt afgekeurd voor buitenspel.

Het venijn leek nog in de staart te zitten, maar Tissoudali mikte van dichtbij over en een schot van Fofana strandde op de vuisten van Prévot. In de extra tijd mocht de thuisploeg nog opgelucht ademhalen toen Pletinckx een vrije trap van Kums tegen de eigen paal verlengde. De 1-1 ruststand werd dus ook de eindstand, voor Gent zat er meer in, maar het behield wel de koppositie in het klassement.