Jupiler Pro League - Speeldag 9

Sunday 18-09-2022 - 13:30

KRC Genk KRC Genk 1 - 0 KAA Gent KAA Gent
"Vooral ontgoocheld voor mijn spelers"

Hein Vanhaezebrouck

"Jammer dat we de wedstrijd nog uit handen geven"

Davy Roef

De watersluizen stonden open boven Genk. Op een natte grasmat probeerden zowel Genk als Gent het spel te maken, wat resulteerde in een aangename partij. Davy Roef liet zich opmerken met enkele knappe reddingen. “Ik moest een paar keer de bal uit doel duwen. Jammer dat we dan op een stilstaande fase de wedstrijd uit handen geven.” Wat liep er fout? “Ik heb nog geen beelden gezien maar ik hoorde dat er te veel ruimte vrijkwam in de zone. Hoe dan ook mag zoiets niet gebeuren. We zullen de beelden goed analyseren zodat we eruit kunnen leren.”

Geen clean sheet dus maar wel een partij die vertrouwen geeft. “Match na match probeer ik mijn wedstrijd te spelen. De ene keer lukt dat al beter dan de andere, maar ik ben nog op zoek naar mijn vorm van vorig jaar. Toen kon ik de ploeg meer helpen en daar wil ik terug naar toe. Jammer van dit verlies. Het had niet gehoeven maar er is geen man overboord.”

"We kregen enkele cadeautjes, maar namen ze niet in ontvangst"

Sven Kums

Zo ervaren hij is op het Gentse middenveld, zo rustig is hij ook naast het veld. Sven Kums gaf ons zijn nuchtere analyse van de match. “We beloonden onszelf niet vandaag. We speelden een goede partij maar kwamen net zoals Genk moeilijk aan echte kansen. In beide helften kregen we enkele cadeautjes van onze tegenstander, maar die namen we niet in ontvangst. Een gelijkspel had een logische uitslag geweest. Jammer genoeg voor ons is het anders uitgedraaid.”

De eerste interlandbreak staat voor de deur na negen speeldagen. Hoe kijk je terug op de eerste periode? “Ik denk dat we allemaal gehoopt hadden op meer punten. We hebben te vaak op een domme manier met punten gemorst en dat was vandaag niet anders. Negen speeldagen is nog ver van het eind. We staan er beter voor dan afgelopen seizoen dus er is geen reden tot paniek. We moeten meer punten pakken. Vandaag gaan we zonder naar huis, aan ons dus om ze elders te halen. We hebben er al enkele moeilijke uitmatchen opzitten. Zo kan je het ook positief bekijken.” Borst vooruit dus. Tijd voor wat rust voor onze spelerskern. Wij focussen ons op de Circus Cup met Ronaldinho en KAA Gent ‘legends’. Tot woensdag!