Jupiler Pro League - Speeldag 9

Sunday 18-09-2022 - 13:30

KRC Genk KRC Genk 1 - 0 KAA Gent KAA Gent

Na de vrij eenvoudige thuiszege tegen Zulte Waregem stonden de Buffalo's voor een stevige test op het veld van Genk. De Limburgers waren uitstekend aan het seizoen begonnen en verloren nog maar één keer, op het veld van Club Brugge dan nog. Vanhaezebrouck gaf voorin het vertrouwen aan Depoitre, in de verdediging nam Hanche-Olsen de plek in van de geschorste Okumu.

Beide ploegen hadden de intentie om hoog druk te zetten op de tegenstander en dat leverde al na drie minuten een open kans op voor Depoitre. Hij schoot echter niet zelf en legde af naar de vrijstaande Samoise, die echter te veel tijd nodig had om tot een schot te komen. Even later was het weer bijna prijs toen Vandevoordt in de voeten van Samoise uittrapte, maar ook deze kans werd niet benut.

Aan beide kanten toonden de verdedigers zich baas over de aanvallers, waardoor de doelmannen nauwelijks in actie moesten komen. Torunarigha moest wel eens ingrijpen met een sublieme tackle om Onuachu een grote kans te ontnemen. Op slag van rust moest Roef toch redding brengen op een kopbal van Preciado, de enige bal tussen de palen.

Hetzelfde spelbeeld leek zich door te trekken in de tweede helft en ook nu kwam de eerste grote kans uit hoog druk zetten. Cuypers onfutselde Cuesta de bal en kon alleen op doel af, maar Cuesta kwam nog terug en belette hem het scoren. Genk reageerde via een prima uithaal van El Khannouss, maar Roef dook de bal nog uit de rechterhoek.

Op het uitgeregende veld waren zowel Genk als Gent niet meer in staat om uitgespeelde doelkansen bijeen te voetballen, waardoor het gevaar enkel uit stilstaande fasen kon voortkomen. Roef had een goeie reflex in huis om een verraderlijke vrije trap van Trésor vanonder de lat te halen. De partij leek op een billijke 0-0 af te stevenen, maar het venijn zat nog in de staart. In de 90ste minuut zwiepte Trésor een gemeten vrije trap voor doel, waar Heynen kwam ingelopen en in de linkerhoek binnen kopte (1-0). Zo zagen de Buffalo's in extremis nog een duur punt uit handen glippen.