UEFA Conference League groep B - Speeldag 4

Thursday 04-11-2021 - 18:45

KAA Gent KAA Gent 1 - 1 FK Partizan FK Partizan
“Volgende match moeten we de eerste plek veiligstellen.”

Hein Vanhaezebrouck

"Onze doelstelling blijft om groepswinnaar te worden"

Vadis Odjidja

Europese overwintering is een feit, groepswinst (nog) niet. Kapitein Odjidja reageerde met gemengde gevoelens: “We wilden absoluut winnen vandaag. Zowel de ingesteldheid als de nodige inzet was er. Alleen is het jammer dat we uiteindelijk bleven steken op een gelijkspel. Maar onze doelstelling blijft om groepswinnaar te worden. Dat betekent dat we niet op onze lauweren gaan rusten bij die twee resterende speeldagen. We willen ons mooi Europees parcours verderzetten.”

“De nederlaag tegen Union was teleurstellend voor iedereen. Maar je mag daar ook niet te lang bij stilstaan. We hebben geknokt en verloren. Verder zijn we niet bij de pakken blijven zitten en hebben we ons meteen gefocust op de wedstrijd van vandaag.”

Tot slot had onze kapitein het nog even over de Belgische coëfficiënt. “Of we daar mee bezig zijn? Niet echt, we hebben al genoeg aan ons hoofd. Maar als België daar baat bij heeft, zoveel te beter natuurlijk.”

"Het punt dat we nu pakken is zeker verdiend en vooral belangrijk"

Tarik Tissoudali

Doelpuntenmaker Tarik Tissoudali zorgde 10 minuten voor tijd voor de 1-1. Onze Buffalo’s bleven door dit gelijkspel ongeslagen in groep B. “Even zag het er naar uit dat we onze eerste nederlaag in de Conference League gingen lijden hé. Maar het punt dat we nu pakken is zeker verdiend en vooral belangrijk. Het voelde goed dat we na een achterstand nog terug knokten en dat verdiende punt over de streep konden trekken."

En opnieuw was Tissoudali - net zoals wel meer dit seizoen - beslissend: “Natuurlijk vind ik het fijn om te scoren (lacht). Zoiets geeft vertrouwen. Daarvoor ben ik naar hier gekomen, om progressie te maken en vooral om belangrijk te zijn. Scoren voelt gewoon altijd goed. Ik train er hard op en dan is het mooi dat het loont. En al zeker als ik zo het team kan helpen.”