UEFA Conference League groep B - Speeldag 4

Thursday 04-11-2021 - 18:45

KAA Gent KAA Gent 1 - 1 FK Partizan FK Partizan

Op de vierde speeldag van de UEFA Conference League begonnen de Buffalo's als ongeslagen leider aan het tweede treffen met eerste achtervolger FK Partizan. Vanhaezebrouck koos met Depoitre voor één spits, met daarachter zowel Odjidja als Bezus in steun. Kums en Owusu vervolledigden het middenveld, terwijl Fortuna en Castro-Montes de flanken bezetten. Gent was voor de aftrap al zeker van de kwalificatie omdat Tallinn en Famagusta gelijkspeelden en daardoor Gent niet meer konden bijbenen. De Buffalo's wilden echter de koppositie vasthouden, vermits die verbonden was aan rechtstreekse kwalificatie voor de 1/8ste finales.

De Buffalo's begonnen ook goed aan de partij met heel wat aanvalsdrang en Popovic moest al snel aan de slag om een vlam van Kums uit de rechterhoek te halen. Na een kwartier werd de Servische defensie op een hoopje gecombineerd, waarna Castro-Montes knap afwerkte in de linkerbovenhoek, maar hij stond net buitenspel, geen voorsprong dus. Drie minuten later mocht Popovic alweer een bal uit zijn netten vissen toen Depoitre hem verschalkte, maar ook nu werd het doelpunt afgekeurd. Erg dubieus, want Miletic kruiste Depoitre en liet zich erg makkelijk vallen.

Gaandeweg kwamen de bezoekers wat beter in de wedstrijd en Pantic zette Bolat al even aan het werk. Rond het half uur kon de Gentse doelman enkel toekijken hoe Natcho een vrije trap tegen de paal mikte. In het derde kwartier waren de beste kansen voor Gent, maar Bezus en Depoitre kopten over, terwijl Popovic een schot van Odjidja uit de linkerhoek haalde.

De tweede helft kwam wat moeizaam op gang, maar Castro-Montes bracht de schwung er terug in met een schot waarop Popovic een goeie reflex in huis had. Toen Depoitre werd neergeduwd in de zestien, vond scheidsrechter Kavanagh het te weinig voor een strafschop, opnieuw een dubieuze beslissing. Het werd nog wat erger toen Urosevic bij een schaarse tegenprik de bal perfect in de rechterbovenhoek deponeerde, Bolat was kansloos (0-1).

Partizan sprong daarmee virtueel naar de koppositie in groep B en verdedigde de voorsprong dan ook met alle middelen. Toch knokten de Buffalo's zich nog langszij dankzij twee invallers. Chakvetadze zwiepte een perfecte voorzet voor doel, waar Tissoudali ineens raak trof (1-1). Even later was Tissoudali zelfs dicht bij de winnende treffer, maar Popovic veegde zijn schot nog weg. 

Gent bleef zo ongeslagen in groep B en behield ook de koppositie en het bijhorende uitzicht op rechtstreekse kwalificatie voor de 1/8ste finales, met nog twee speeldagen voor de boeg.