UEFA Conference League voorrondes - Speeldag 1

Thursday 22-07-2021 - 20:30

KAA Gent KAA Gent 4 - 0 Vålerenga Fotball Vålerenga Fotball
Persconferentie na KAA Gent - Vålerenga

Hein Vanhaezebrouck

"Dit geeft vertrouwen, voor mij en voor de ploeg"

Andrew Hjulsager

Nieuwkomer Andrew Hjulsager imponeerde meteen in zijn officieel debuut voor de Buffalo’s. Na 40 minuten had hij al twee assists achter zijn naam. Een perfecte start voor de Deen: “Het was inderdaad leuk om het seizoen op deze manier te starten. Ook omdat daar dan nog eens een overtuigende overwinning bij kwam. Zoiets geeft vast en zeker vertrouwen, voor mij en voor de ploeg.”

“De eerste tien minuten hadden we het wat moeilijk. De tegenstander toonde heel veel inzet, maar na de 1-0 kregen we de volle controle over de wedstrijd.”

Hjulsager’s tweede assist ging nochtans bijna niet door: “De lijnrechter vlagde eerst voor buitenspel, maar het doelpunt werd uiteindelijk toch goedgekeurd. De lijnrechter had namelijk niet gezien dat de bal via een speler van Vålerenga bij mij terecht kwam. Daar was de tegenstander een beetje geïrriteerd door. Maar je moet gewoon blijven verder spelen, ook al wordt er gevlagd voor buitenspel.”

Tot slot had Hjulsager het nog over de goeie connectie met Gianni Bruno: “Gianni is een slimme speler. We vinden elkaar goed. In de oefenmatchen lukte dat ook aardig. Dus hopelijk kunnen we dit verder zetten en hierop bouwen.”