• Vadis Odjidja-Ofoe 56'
  • Yonas Malede 88'
Vålerenga Fotball
0

Nadat de Buffalo's op de slotspeeldag van vorig seizoen een Europees ticket veroverden op het veld van Mechelen, mochten ze aantreden in de tweede voorronde van de UEFA Conference League. Daarin was de tegenstander het Noorse Valerenga Fotball, dat voor het eerst in tien jaar nog eens op het Europese toneel verscheen. Bij Gent stonden vier zomeraanwinsten aan de aftrap: Operi op links, De Sart en Hjulsager op het middenveld en Bruno in de spits. Achterin werd Godeau aan Ngadeu en Hanche-Olsen gekoppeld, voorin vormde Bruno een duo met Tissoudali.

De Noorse bezoekers namen een enthousiaste start, maar daar kwam weinig dreiging uit voort. De eerste echte Gentse prik was wel meteen doeltreffend. Odjidja creëerde de opening en vond Hjulsager op rechts en diens perfecte voorzet werd door Bruno voorbij doelman Klaesson gekopt (1-0). Na dik tien minuten stond de Gentse voorsprong al op het scorebord.

Het snelle tegendoelpunt leek de bezoekers lam te leggen, want Gent nam resoluut het heft in handen. De Noren werden op eigen helft vast gezet en Bruno en Hjulsager werden van een doelpunt gehouden. Vijf minuten voor rust werd de voorsprong alsnog verdubbeld. Hjulsager legde terug op Tissoudali, die strak binnen trapte. De assistent-scheidsrechter vlagde weliswaar voor buitenspel, maar de scheidsrechter corrigeerde hem terecht, vermits de bal van een Noorse tegenstander kwam en het dus nooit buitenspel kon zijn (2-0).

Gent duwde door na rust en al snel mocht Castro-Montes op doel af gaan, maar hij werd nog gehinderd in de zestien, al vond scheidsrechter Zebec het te weinig voor een strafschop. Hjulsager en Bruno probeerden het eerste doelpunt te kopiëren, maar deze keer devieerde Bruno de voorzet naast. Even later werd Bruno nogmaals in stelling gebracht door een magistrale dieptepass van diezelfde Hjulsager, maar Klaesson redde de Noorse meubelen.

Een minuutje later was de Noorse doelman er toch aan voor de moeite, toen Odjidja een afvallende bal snoeihard hoog in doel vlamde (3-0). Bruno kreeg nog een laatste unieke kans op een tweede doelpunt, nadat handspel in de zestien leidde tot een strafschop, maar hij trapte die over het doel.

Met heel wat wissels in de slotfase leek de wedstrijd het beste wel te hebben gehad, maar de ingevallen Malede plaatste nog een fraai orgelpunt op de partij. Nadat hij een verdediger uitschakelde, plaatste hij de bal fraai in de verste hoek binnen en legde daarmee de eindstand vast (4-0). Een prima start dus van de nieuwe Europese campagne en de meer dan 5000 aanwezige supporters genoten met volle teugen van hun langverwachte terugkeer naar de Ghelamco Arena.