UEFA Europa League voorrondes - Speeldag 2

Donderdag 16-08-2018 - 20:30

KAA Gent KAA Gent 3 - 1 Jagiellonia Bialystok Jagiellonia Bialystok

Persconferentie Yves Vanderhaeghe

Vadis Odjidja

"We speelden compact en wisten dat we geduldig moesten afwachten"

Nana Asare

Nana Asare was tevreden over de prestatie van de ploeg tegen Jagiellonia Bialystok: “We speelden compact en we wisten dat we geduldig moesten afwachten en dat de kansen wel gingen komen. Na de 1-1 hadden we het even moeilijk, maar dat kwam omdat de tegenstander niks meer te verliezen had en daar zat net het gevaar. Een klein foutje van ons gaf hen terug hoop. Dan was het aan ons om het slim te spelen en dat deden we ook. Hoe groot de opluchting was bij de 2-1? Heel groot. De broodnodige redding van Lovre op de lijn was voor ons een teken dat we iets serieuzer moesten gaan spelen, vooraleer hun vertrouwen zou groeien. Maar gelukkig hebben we dit goed gedaan.”

Natuurlijk werd ook de 18-jarige Jonathan David alweer vernoemd. Hij scoorde zijn 5de doelpunt in 4 wedstrijden: “Hij blijft maar groeien. Maar nu is het vooral belangrijk om hem rustig te laten ontwikkelen. Hij is nog jong en het is aan ons om hem klaar te maken voor wat nog komt.”

In de Play-Off ronde wacht ons Girondins de Bordeaux: “Iedereen weet dat Bordeaux een sterke ploeg heeft dus we zullen heel gefocust moeten zijn om de groepsfase te halen”, besloot onze kapitein. (TS)

Roman Yaremchuk

Taiwo Awoniyi

"Vooral belangrijk dat we als ploeg winnen en doorstoten naar de volgende ronde"

Jonathan David

Jonathan David. Wat een fenomeen. 18 jaar, 4 invalbeurten (amper 65 minuten op het veld) en al 5 doelpunten. Toch blijft de Canadees bescheiden. “Ik stond gewoon op de juiste plaats, op het juiste moment.”, begon hij. “Maar ik geef toe, dit had ik nooit durven dromen. Het is vooral belangrijk dat we als ploeg winnen en hier vandaag doorstoten naar de volgende ronde.”

En toch doet hij het maar, telkens opnieuw invallen en scoren. “Het blijft niet te lang in mijn hoofd zitten. Ik wil blijven werken, trainen en de kansen grijpen die ik krijg. Een verklaring? Die heb ik niet. Ik heb alles te danken aan God.”

Ook zijn ploegmaats hebben veel vertrouwen in hem. “Ze steunen me elke dag en door hen word ik beter en beter. Het klikt heel goed met hen en dat is belangrijk.”, eindigde David. (TS)

Yves Vanderhaeghe