UEFA Europa League voorrondes - Speeldag 2

Donderdag 16-08-2018 - 20:30

KAA Gent KAA Gent 3 - 1 Jagiellonia Bialystok Jagiellonia Bialystok

In vergelijking met de heenwedstrijd kwamen de Buffalo's bijna met dezelfde elf aan de aftrap, enkel Kalinic nam zijn plek tussen de palen terug in. Met dat elftal wilde Gent zijn uitstekende uitgangspositie (0-1 winst in Polen) verzilveren om de Play-Off ronde van de UEFA Europa League te halen.

De talrijk meegereisde Polen zorgden voor een goed gevuld en enthousiast uitvak, waardoor de vlam meteen in de pan sloeg in de hele Ghelamco Arena. Een eerste kopbal van Andrijasevic kon Kelemen niet verontrusten, maar met zijn tweede kopbal reikte hij Awoniyi het openingsdoelpunt op een schoteltje aan en die kopte van dichtbij raak (1-0). Even later stuurde Odjidja Awoniyi diep, maar een verdediger voorkwam een vroege doodsteek.

Na het felle begin zakte het tempo en Gent hield rustig de controle. Kalinic had nauwelijks werk op te knappen en de Buffalo's konden met een comfortabel gevoel de rust in. Na de pauze was het opnieuw Andrijasevic die voor het eerste echte gevaar tekende, maar zijn schuiver kon makkelijk gepakt worden door Kelemen. Er leek geen vuiltje aan de Gentse lucht, tot een misverstand achterin opeens vrije baan gaf aan Pospisil. Die aarzelde niet en bracht de bezoekers op gelijke hoogte (1-1).

Ineens hadden de Polen genoeg aan één doelpunt om zich te kwalificeren en ze geloofden er terug in. Het was echter Kelemen die terug aan het werk moest op een verraderlijk schot van Chakvetadze en in de rebound moest hij Awoniyi afhouden. Awoniyi was er nog eens dichtbij met een schot in de draai in de zestien, maar Kelemen pakte klemvast.

Jagiellonia bleef op de loer liggen en Kalinic moest een uithaal van Bezjak in hoekschop tikken. Die leidde opnieuw tot gevaar, maar Bezjak vond van dichtbij opnieuw Kalinic op zijn weg. Het had het keerpunt kunnen zijn voor de Polen, maar Gent schakelde een versnelling hoger en de bezoekers kregen de ene na de andere kans te verwerken. Een afgeweken schot van Verstraete dwarrelde over, Plastun kopte naast en de ingevallen Yaremchuk knalde uit een moeilijke hoek op de lat. Ook Limbombe trapte goed naar doel, maar Kelemen haalde de bal met een knappe redding nog uit de rechterhoek.

Het was echter uitstel van executie, want in de 85ste minuut pegelde Yaremchuk op aangeven van Asare hard voorbij Kelemen (2-1). Een minuut voor tijd zorgde de eveneens ingevallen David helemaal voor zekerheid door een voorzet van Asare tegen de netten te tikken (3-1). De Poolse tegentreffer zorgde even voor ongerustheid, maar over twee wedstrijden beschouwd kwalificeerden de Buffalo's zich dik verdiend voor de Play-Off ronde van de UEFA Europa League.