Voorbeschouwing Waasland-Beveren - KAA Gent

Voorbeschouwing Waasland-Beveren - KAA Gent

Speeldag 29 - Jupiler Pro League - 04-03-2017 om 20:00 u

Op speeldag 29 van de Jupiler Pro League maken onze Buffalo's de korte verplaatsing naar Waasland-Beveren voor een cruciaal duel in de strijd om Play-Off 1. De aftrap op de Freethiel wordt gegeven om 20u00 en alle wedstrijdfasen zijn zoals gewoonlijk live te volgen via onze site en op Twitter.

Voorbeschouwing

De reguliere competitie zit er al bijna op en de voorlaatste speeldag heeft nog een felle strijd voor de Play-Off 1 plaatsen in petto. Charleroi staat er het beste voor (47 punten) en heeft met een thuiswedstrijd tegen Kortrijk ook de makkelijkste opdracht. Daarachter woedt de strijd echter volop. Mechelen (45 punten) zit momenteel in de top-zes, maar krijgt medeleider Anderlecht over de vloer. Gent volgt één punt verder en moet naar Waasland-Beveren. Ook KRC Genk (42 punten) maakt nog kans, maar moet al twee ploegen voorbij en heeft een lastige thuiswedstrijd tegen Club Brugge op het programma.

Veel kans dat het nog allemaal op de laatste speeldag beslist wordt, wanneer Gent Mechelen ontvangt in de Ghelamco Arena. Maar als Mechelen Anderlecht verslaat en Gent slaagt er niet in te winnen bij Waasland-Beveren, dan is de onderlinge confrontatie op de slotspeeldag van geen tel meer. In alle andere gevallen wordt pas op de laatste speeldag beslist wie mag aanschuiven aan de feestdis van Play-Off 1.

Bij Waasland-Beveren is alle druk weggevallen. Na twee opeenvolgende uitzeges tegen Mouscron en Kortrijk (telkens 1-2) wisten de Waaslanders zich te verzekeren van het behoud. De ploeg van Cedomir Janevski legde dit seizoen op de Friethiel al Club Brugge en Anderlecht over de knie en wil daar graag nog een derde scalp aan toevoegen. Aan de Buffalo's om dat te verhinderen, wat de voorbije seizoenen aardig lukte. Drie van de vier laatste confrontaties op de Freethiel eindigden in een Gentse zege, eenmaal bleef het bij een 1-1 gelijkspel.

De snelle opeenvolging van wedstrijden bleef niet zonder gevolgen voor de Gentse spelersgroep. Renato Neto onderging een kijkoperatie aan de rechterknie en is enkele weken buiten strijd. Ook Danijel Milicevic en Nana Asare raakten niet tijdig speelklaar en zitten bijgevolg niet in de 22-koppige selectie van Hein Vanhaezebrouck. Moses Simon is er door ziekte evenmin bij.

De voorbeschouwing met Hein Vanhaezebrouck kon u hier reeds bekijken: "We moeten de lijn doortrekken"

De wedstrijd in Beveren zal geleid worden door Nicolas Laforge, bijgestaan door zijn assistenten Peter Hermans en Patrick Plumes. Vierde scheidsrechter is Jan Boterberg.

Kan je er niet bij zijn in Beveren maar wil je wel graag de wedstrijd volgen? Houd dan zondagnamiddag onze site in de gaten voor, tijdens en na de wedstrijd of volg ons op Twitter:

Waasland-Beveren - KAA Gent in de afgelopen 10 seizoenen

  • 2015-2016: 1-3
  • 2014-2015: 0-1
  • 2013-2014: 1-1
  • 2012-2013: 0-2
  • 2011-2012: Waasland-Beveren in tweede klasse
  • 2010-2011: Waasland-Beveren in tweede klasse
  • 2009-2010: -
  • 2008-2009: -
  • 2007-2008: -
  • 2006-2007: -

Waasland-Beveren ontstond pas in 2010 als fusieclub

Website tegenstander

www.waasland-beveren.be