Spelers en staf verkennen Gent met de fiets

Spelers en staf verkennen Gent met de fiets

Op woensdagmiddag om 13u30 start een fietstocht door het Gentse centrum met  spelers en staf van KAA Gent. Onze Buffalo's vertrekken vanop het Gentse oefencomplex en fietsen door het mooie centrum van onze stad. Bekijk de filmpjes en foto's op onze Instagram-, Twitter- en Facebookpagina.

Onder impuls van Hein Vanhaezebrouck laten we spelers en technische staf op deze wijze wegwijs maken met nieuwe Gentse circulatieplan. Zoals bekend zijn er immers ook verschillende spelers van de A-kern die in Gent-centrum wonen.

Een van de bekendste fietsende Buffalo's is ongetwijfeld Danijel Milicevic. Met hem maakten we twee jaar geleden in ons clubblad Wigwam dan ook de reportage "Tour de Gand: op de fiets met Milicevic"

Fietsende Buffalo's

Deze fietstocht zet KAA Gent als 'grootste wielerclub van het land' opnieuw kracht bij. Sinds de opening van de Ghelamco Arena wordt fietsen bij de supporters sterk gepromoot. Onze fietsende Buffalo's dragen elke wedstrijd opnieuw massaal hun steentje bij aan een duurzame mobiliteit rond de Ghelamco Arena. Gemiddeld zijn er elke wedstrijd opnieuw minstens 2500 fietsende Buffalo's.

Deze inspanningen van en voor de fietsende Buffalo's werden ook opgemerkt door het Europese netwerk 'Heathy Stadia'. Op 27 april 2017 is de communitywerking van KAA Gent één van de sprekers op de Healthy Stadia Conference in het Emirates Stadium van FC Arsenal.

Meer info over het fietsbeleid van KAA Gent lees je hier.

 

Velo Buffalo

Op Facebook werd bij de opening van de Ghelamco Arena door de communitywerking Voetbal in de stad een groep voor en door fietsende Buffalo’s opgericht: Velo Buffalo. Alle supporters die graag met de fiets naar het stadion willen komen, kunnen elkaar hier online ontmoeten. Via Velo Buffalo delen meer dan 700 fietsende Buffalo's hun info met elkaar.