Raskin met Belgische U17 naar halve finale EK

Nicolas Raskin heeft zich met de Belgische nationale U17 in Engeland geplaatst voor de halve finales van het EK U17. Onze jonge Duivels versloegen in de kwartfinale huidig Europees kampioen U17 Spanje met 2-1. Op donderdag 17 mei spelen ze tegen Italië voor een plek in de finale! De ander halve finalist is Engeland dat het tegen Nederland of Ierland zal opnemen.

Groepswinnaar van poule C

De Belgische U17 werden ingedeeld in poule C met als tegenstanders Ierland, Bosnië-Herzegovina en Denemarken. Na 3 overwinningen sloten de Belgen de groepsfase af zonder één tegendoelpunt, met het maximum van de punten en een doelpuntensaldo van +7. Nicolas Raskin, kapitein van de nationale U17 tijdens de eerste twee wedstrijden, speelde tegen Ierland en Bosnië-Herzegovina telkens 90 minuten mee maar pakte ook twee maal een gele kaart. Hij werd door UEFA 2 wedstrijden geschorst omdat ze oordeelden dat Raskin (volgens UEFA daartoe opgedragen door coach Thierry Siquet) tegen de regels van de fair-play had gezondigd door tegen Bosnië een tweede gele kaart te pakken. Raskin miste dus het laatste groepsduel tegen Denemarken en de kwartfinale tegen Spanje maar is wel beschikbaar voor de halve finale tegen Italië!

Winst in kwartfinale tegen huidig Europees kampioen Spanje (2-1)

In de kwartfinales versloegen de jonge Duivels huidig Europees kampioen Spanje met 2-1. Na een moeilijke eerste helft waarin ze 1-0 achterkwamen en de Spanjaarden de wedstrijd hadden kunnen beslissen, knokten ze zich in de tweede helft terug in de match en scoorden ze nog 2 keer. Genoeg voor een plek in de halve finales!