Proficiat Kelefa Camara

Proficiat Kelefa Camara

KAA Gent bouwt verder aan de toekomst. Onlangs tekenden Célestin De Schrevel, Noah Laghmich en Paeneach Mavinga hun eerste profcontract, nu is het de beurt aan Kelefa Camara. Hij tekent een contract tot 2025.

Kelefa is een 15-jarige linksvoetige aanvaller die het liefst als nummer 9 uitgespeeld wordt. Dit seizoen werd hij kampioen met onze U15. Zijn snelheid wordt gezien als zijn grootste troef. Hij heeft een neus voor doelpunten en kan dankzij zijn loopvermogen gedurende een hele match een constant niveau halen. Tot slot schuwt hij het duel niet en zet hij het teambelang voorop in balverlies door druk te zetten en mee te verdedigen. 

Kelefa Camara

  • Positie: aanvaller
  • Geboortedatum: 25/05/2007
  • Eerste jaar als Buffalo

KNOW YOUR BUFFALO: KELEFA CAMARA

SINDS WANNEER SPEEL JE BIJ DE JEUGD?

Sinds vorig jaar ben ik officieel een Buffalo. Ik begon met voetballen bij BX Bruxelles. Daarna maakte ik de overstap naar Union Saint-Gilloise voor ik naar Gent kwam. 

WAT IS JOUW POSITIE OP HET VELD?

Ik ben een echte nummer 9. 

MET WIE ZOU JE JEZELF DURVEN VERGELIJKEN BIJ DE HUIDIGE A-KERN ?

Binnen de huidige kern vind ik niet meteen iemand met wie ik mezelf kan vergelijken. Als ik het opentrek naar voetballers wereldwijd herken ik veel in Nicolas Anelka. Zijn snelheid was kenmerkend voor zijn spel net als bij mezelf. Hij was het boegbeeld van efficiëntie voor doel. Ik scoor vlot maar om het niveau van Anelka te halen moet ik nog veel werken (lacht).

WIE IS/ WAS JOUW VOETBALIDOOL?

Hier kies ik ook voor Nicolas Anelka. Hij heeft me een tijdje gecoacht bij Drills Brussels. Van je idool les krijgen is een droom en een enorm grote leerschool tegelijkertijd. 

FAVORIETE BUITENLANDSE CLUB?

Ik kan niet kiezen. Liverpool en FC Barcelona staan op gelijke hoogte. Het zijn twee mooie clubs met een rijke geschiedenis en herkenbaar voetbal. Dat bewonder ik. 

STERKE PUNTEN

Mijn snelheid is mijn grootste troef. Hierdoor kom ik vaak snel voor doel te staan waar ik gevaar kan creëren voor het team. Naast mijn scorend vermogen ga ik ook graag in duel. Ik laat me niet snel doen op het veld. 

VERBETERPUNTEN

Ik ben van nature linksvoetig. Als ik kan, speel ik steeds met links waardoor mijn rechter wat achterophinkt. Het doel is om met beide voeten vlot het spel te kunnen maken. Tot slot moet ik nog groeien in mijn kopspel. Als spits is het natuurlijk belangrijk dat je ook met het hoofd voor gevaar zorgt. 

WIE ZIJN/WAREN JOUW FAVORIETE PERSONEN BIJ DE JEUGD EN WAAROM?

Ik heb veel te danken aan enkele personen binnen het Buffalo Talent Center. In het bijzonder denk ik aan trainers Bart Plasschaert (U15), Boubacar Copa, Frédéric Dupré en mijn trajectbegeleider binnen het Buffalo Talent Center, Sven Vannerom.

WAT ZIJN JOUW DOELEN OP DE KORTE EN DE LANGE TERMIJN?

Op korte termijn wil ik verder ontwikkelen en op elk vlak verbeteren. Op de iets langere termijn droom ik ervan om bij de eerste ploeg van KAA Gent door te breken, maar alles op zijn tijd. 

Veel succes Kelefa!


#EIGENKWEEK #COBW