"Verwachtingen liggen hoog"

"Verwachtingen liggen hoog"

Speeldag 26 - Jupiler Pro League - 14-02-2020 om 20:30 u

Op vrijdagavond 14 februari trekken onze Buffalo's naar het verre Eupen. Coach Jess Thorup en Alessio Castro-Montes lieten daags vooraf hun licht schijnen over de wedstrijd.

Iedereen hoopte op een nieuwe driepunter in Fort Ghelamco, maar het werd een puntendeling tegen Anderlecht. Jess Thorup blikt nog even terug op het gelijkspel: "Ik ben de eerste om toe te geven dat het niet onze beste match was. De afwezigheid van Sven zorgde ervoor dat we op zoek moesten naar ander ritme. Elk team heeft het lastig wanneer een belangrijke speler ontbreekt. We misten de automatismen. Die match is nu voorbij, we verloren niet maar zijn ook niet tevreden. Tegen Eupen willen we terug ons niveau halen."

Druk op het team 

Na het gelijkspel tegen Anderlecht, was teleurstelling het overheersende gevoel. Voor Jess Thorup toont dit de hoge verwachtingen aan: "Zowel in de pers als in onze groep zag je die teleurstelling terug. De verwachtingen liggen dus hoog, aan ons om die in te lossen. Het gelijkspel kan een wake-up call zijn. Je leert het meest uit moeilijke wedstrijden. Laat Anderlecht dan een leerschool zijn. Elk team gaat vol voor de winst, maar de puntendeling zorgt ervoor dat we met de voeten op de grond blijven. Alleen door de focus te houden en het collectief te laten primeren, kunnen we iets bereiken."

"Je leert het meest uit moeilijke wedstrijden. Laat vorige week dan een leerschool zijn. Alleen door de focus te houden en het collectief te laten primeren, kunnen we iets bereiken" - Jess Thorup

Match van het seizoen?

Na de verplaatsing naar Eupen volgt terug de Europa League. Na een periode van rust is het team van Thorup er klaar voor: "Je zou denken dat een match per week ideaal is, maar het tegendeel blijkt waar. Mijn spelers kijken er naar uit om terug meerdere keren per week te spelen. We hadden een druk schema tot december en je zag dat iedereen er ook aan gewend was. Nu moeten we ons voorbereiden om terug in dat ritme te komen."

"In de groep is de match tegen AS Roma nog geen gespreksonderwerp. De focus ligt op Eupen. Uiteraard denkt iedereen er wel eens aan, maar daar blijft het bij. Nu willen we op Eupen een reactie tonen. Daarna richten we ons op Roma." 

Afwachten met Laurent Depoitre

Laurent Depoitre moest tegen Anderlecht verstek geven door last aan de voet. Dezelfde blessure speelt hem nu nog steeds parten: "We bekijken het dag per dag met Laurent Depoitre. Gisteren trainde hij mee en zag ik hem genieten. Dan denk je als coach dat het goed zit, maar na 40 minuten moest hij de training staken. Hij had terug last. Uit voorzorg namen we nog een scan, die was geruststellend. De pijn die hij nu voelt is vooral mentaal moeilijk. Je voelt een tijd niets en denkt dat je zonder problemen terug kan spelen maar een dag later voel je terug diezelfde pijn. Mentaal is dat een zware dobber. Hij is er niet bij tegen Eupen maar het gaat alvast de goede richting uit met Laurent."

"Het doet deugd om te mogen starten. Ik wil me nu bewijzen en tonen dat het niet tijdelijk is." - Alessio Castro-Montes

Alessio Castro-Montes

Voor Alessio Castro-Montes wordt het vrijdag een terugkeer naar zijn vorige ploeg: "Het wordt een fijn weerzien met oude bekenden. Ik hoor Nils Schouterden nog vaak. Jammer dat hij nu niet zal meedoen door een blessure. Ik had graag eens tegenover hem gestaan op het veld. Ook Siebe Blondelle hoor ik nog regelmatig. Ik kijk positief terug op mijn periode in Eupen. Het is een familieclub en dat voel je duidelijk. Mijn mooiste moment daar was mijn eerste basisplaats. We speelden toen tegen het KV Kortrijk van Thomas Kaminski. Nu spelen we samen, zo zie je maar dat het snel kan gaan in het voetbal."

Basisplaats

Na de winterstop heeft Castro-Montes een basisplaats veroverd in het team van Thorup: "Het doet deugd om te mogen starten. Ik wil me nu bewijzen en tonen dat het niet tijdelijk is. Ik train op training ook op het nemen van vrije schoppen. Daar lukt het aardig, nu wil ik er eens op scoren tijdens een match. Hopelijk gebeurt dat snel. In tussentijd blijf ik er hard op trainen."

Druk schema

Het belooft terug druk te worden voor de Buffalo's. Castro-Montes bekijkt het positief: "Ik zie het als een voordeel. We hebben een brede kern en dankzij de vele matchen krijgt iedereen minuten. Tot en met december waren we niets anders gewend. We speelden meerdere matchen per week en iedereen verteerde dat goed. Wanneer je een misstap begaat, kan je je ook snel herpakken aangezien de matchen snel op elkaar volgen. We zijn teleurgesteld na Anderlecht maar we zijn erop gebrand te reageren tegen Eupen."