4
  • Hugo Cuypers 42'
  • Gift Orban 51', 64', 67'

De Buffalo's begonnen perfect aan de Europe Play-offs met een zes op zes tegen Westerlo en Standard, maar werden met een verplaatsing naar Cercle opnieuw op de proef gesteld. Okumu was er niet bij, waardoor Castro-Montes een rij achteruit geschoven werd. Op links was er na lang blessureleed nog eens een basisplaats voor Hjulsager.

In de competitie waren de confrontaties met Cercle al doorspekt met doelpunten en ook nu begon de wedstrijd in volle vaart met heel wat kansen over en weer. Orban mikte de eerste mogelijkheid naast en Hjulsager kwam oog in oog met doelman Majecki, maar die hield zijn netten schoon. Pogingen van De Sart en Orban strandden eveneens op de Cercle-doelman. Nardi had dan weer een goeie reflex in huis op een schot van Deman.

Toen Cuypers doorbrak, werd hij neergetrokken door Ravych, die daarvoor geel incasseerde. Toen diezelfde Ravych even later bij een snelle Gentse inworp te laat inkwam op Orban, was een tweede geel en dus de uitsluiting het logische verdict. Met nog driekwart wedstrijd voor de boeg had Gent nu duidelijk de beste kaarten, maar Cuypers en Orban misten aanvankelijk nog de kansen. Tot kort voor rust Kums Cuypers bediende met een gemeten pass en de Gentse topschutter duwde zijn 22ste van het seizoen binnen (0-1).

Na rust stoomde Gent vrolijk door met Kums opnieuw in een hoofdrol. Met een magistrale pass stuurde hij Orban diep en die trof schuin voor doel onverbiddellijk raak (0-2). Tissoudali mocht invallen op het uur en nog geen vijf minuten later schotelde hij al Orban zijn tweede van de avond voor (0-3). En nog was de honger van Orban niet gestild. Hij reageerde het best op een geweldige dieptepass en gaf Majecki andermaal het nakijken met een gemeten lobje (0-4). Amper zestien minuten had hij nodig voor zijn loepzuivere hattrick.

Ook Tissoudali kwam nog dicht bij een doelpuntje, maar zijn schot schampte de buitenkant van de linkerpaal. Cercle probeerde nog wat tegen te doen en Denkey was nog dicht bij een eerredder, maar ook hij mikte op het doelkader. In de slotminuten kreeg Cuypers nog twee uitgelezen kansen om zijn cijfers nog wat meer aan te dikken, maar dat lukte niet meer. Met negen op negen zetten de Buffalo's opnieuw een stevige stap naar de winst in de Europe Play-offs en het bijhorende ticket voor Europees voetbal.