Jupiler Pro League - Speeldag 22

Sunday 20-01-2019 - 18:00

KAA Gent KAA Gent 1 - 0 RSC Anderlecht RSC Anderlecht

Fred Rutten / Jess Thorup

"Het perfecte debuut"

Alexander Sorloth

Een droomdebuut: scoren, matchwinnaar zijn én Gent in de top 6 schieten - je zou voor minder stralen. “Het perfecte debuut, zeg wel”, glimlachte winteraanwinst Alexander Sørloth. “Het belangrijkste is dat de ploeg gewonnen heeft.” Het viel op dat hij zich meteen in zijn sas voelde. “Op training is er veel werk gestoken in het samenspel. Yaremchuk en ik zijn gelijkaardige spitsen die elkaar wel goed aanvoelen.”

Een smaakmaker in wording die onder de indruk is van het Gentse publiek. “Het was een leuke ontvangst en de goal heeft het alleen maar toffer gemaakt. Deze supporters stuwen echt de ploeg vooruit”. Een topavond was het, voor heel de Gentse familie. (RG)

Thomas Kaminski

"Deze overwinning geeft ons een mentale boost"

Vadis Odjidja

“We hebben een puike wedstrijd gespeeld”, begon Odjidja. “De eerste helft waren we wel even de controle kwijt maar over het algemeen hebben we de partij goed in handen genomen. Een verdiende overwinning, meer kan ik niet zeggen.”
Zelf was hij ook tevreden over zijn prestatie. “In het begin liep het niet altijd even gemakkelijk voor mij omdat ze dicht op mij zaten. De tweede helft liep alles veel vlotter en konden we hoger druk zetten. Het was een goed begin van 2019.”

Ook was onze nummer 8 vol lof over onze nieuwe spits, Alexander Sørloth: “Dat hij veel kwaliteiten heeft, dat wisten we op voorhand. Hij is een hele sterke speler en de recuperatie van de bal is ongelooflijk. Dat heeft hij vandaag nogmaals getoond. We zijn blij dat hij er is, want hierdoor hebben we meer mogelijkheden vooraan. En natuurlijk zijn we ook allen blij dat hij zijn eerste goal heeft kunnen scoren.”
“Deze overwinning was voor Yannick en zijn vriendin, Kim. Het zijn moeilijke tijden voor hen. Ik vond het ook een ontzettend mooi gebaar van de supporters en hopelijk heeft het iets van steun kunnen betekenen.”

Donderdag al volgt er de heenwedstrijd van de beker, in eigen huis tegen KV Oostende: “Ook dat zal een belangrijke match worden. Hopelijk kunnen we dan met een goeie uitgangspositie naar Oostende gaan. Deze overwinning geeft ons zeker en vast een mentale boost.” (TS)