Voorbeschouwing KAA Gent - KRC Genk

Voorbeschouwing KAA Gent - KRC Genk

Speeldag 6 - Jupiler Pro League - 10-09-2017 om 14:30 u

Na de interlandbreak hervatten onze Buffalo's de competitie met een nieuwe topper in de eigen Ghelamco Arena. Tegenstander op de zesde speeldag is KRC Genk en de aftrap wordt zondagnamiddag gegeven om 14u30. Alle wedstrijdfasen zijn live te volgen via onze site en op Twitter.

Voorbeschouwing

Wie voor het seizoen de huidige top-zes voorspeld zou hebben, werd ongetwijfeld een compleet gebrek aan voetbalkennis verweten. Met Anderlecht, Genk, Standard, Oostende en ook Gent miste een hele resem traditionele Play-Off 1 deelnemers hun competitiestart, waardoor het voor al die ploegen drummen zal zijn om er nog bij te geraken.  Van de twee ploegen die mekaar zondag in de ogen kijken, staat Genk er wat beter voor. Met 7 punten op de teller bedraagt de kloof naar de top-zes slechts drie punten. Een zege in Gent kan daar dus al voor zorgen.

Uiteraard willen de Buffalo's daar een stokje voor steken om zelf op te klimmen in het klassement. Zowat alle analisten zijn het erover eens dat Gent meer verdiende dan de magere 2 op 15 die nu op de tabellen staat. Maar aan die cijfers kan niets meer veranderd worden, dus is het zaak om zo snel mogelijk die broodnodige eerste zege te pakken. Tegen de Genkenaars is dat alleszins geen eenvoudige opdracht. De laatste keer dat die op bezoek kwamen in de Ghelamco Arena trokken ze met een droge 2-5 een kruis door het Europese avontuur van Gent, dat net Tottenham Hotspur uitgeschakeld had. De Limburgers grepen daarna wel naast een ticket voor Play-Off 1, een scenario dat ze dit seizoen absoluut willen vermijden.

De kern van Albert Stuivenberg bulkt alleszins van het talent. Sander Berge en Siebe Schrijvers braken vorig seizoen al volledig door ondanks heel wat interesse, bleven ze bij Genk. Tijdens de zomer werden daar nog de talentvolle aanvaller Ingvartsen en de kwieke Manuel Benson aan toegevoegd, net als Clinton Mata, die ook op de radar van Gent en Anderlecht stond. Heel wat jong geweld dus. Normaal brengt de ervaring van Thomas Buffel daar wat evenwicht in, maar hij zit een schorsingsdag uit. Op offensief vlak zijn ook Trossard en Karelis nog out met blessures, waardoor Stuivenberg enigszins beperkt wordt in zijn mogelijkheden.

De wedstrijd tegen Genk is de eerste na het sluiten van de transfermarkt. Twee late nieuwkomers zitten al meteen bij de 21-koppige selectie van Vanhaezebrouck: de 25-jarige Belgische verdediger Noë Dussenne en Giorgi Chakvetadze, een talentvolle Georgische middenvelder die pas net 18 werd. Lovre Kalinic en Franko Andrijasevic zijn hersteld van hun blessures en zitten terug in de selectie. Voor de licht geblesseerden Stefan Mitrovic en Samuel Kalu komt de wedstrijd van zondag nog te vroeg. Dat is uiteraard ook het geval voor Kenny Saief, Renato Neto, Thomas Foket en Thomas Matton, die wat langer buiten strijd zijn.

Herbekijk de voorbeschouwing van Hein Vanhaezebrouck "Opnieuw een titelkandidaat"

De wedstrijd tegen Genk zal geleid worden door Bart Vertenten, bijgestaan door zijn assistenten Rien Vanyzere en Thibaud Nijssen. Vierde scheidsrechter is Jan Boterberg.

Kan je er niet bij zijn in de uitverkochte Ghelamco Arena, maar wil je wel graag de wedstrijd volgen? Houd dan zondagnamiddag onze site in de gaten voor, tijdens en na de wedstrijd of volg ons op Twitter.

KAA Gent - KRC Genk in de afgelopen 10 seizoenen

  • 2016-2017: 1-0
  • 2015-2016: 1-0 / Play-Off 1: 0-0
  • 2014-2015: 0-0
  • 2013-2014: 1-2
  • 2012-2013: 1-2
  • 2011-2012: 2-0 / Play-Off 1: 3-1
  • 2010-2011: 0-4 / Play-Off 1: 2-3
  • 2009-2010: 2-3
  • 2008-2009: 5-0
  • 2007-2008: 1-3

Website tegenstander

www.krcgenk.be