Steunbetuiging KAA Gent Referee Academy aan scheidsrechters KAA Gent - Charleroi

Steunbetuiging KAA Gent Referee Academy aan scheidsrechters KAA Gent - Charleroi

Speeldag 12 - Jupiler Pro League - 26-10-2018 om 20:30 u

Aanstaande vrijdag zullen de jonge scheidsrechters van de KAA Gent Referee Academy voor de aftrap van KAA Gent - Charleroi samen opkomen met de scheidsrechters die het duel in goede banen zullen leiden. Daarna zullen ze ook mee op het veld staan bij de line-up. 

De jonge scheidsrechters van onze Referee Academy namen zelf het voortouw tot dit initiatief. Enerzijds om de referees van het professioneel voetbal een hart onder de riem te steken na de recente, pijnlijke onthullingen in het #PropereHanden-dossier. Anderzijds zijn ze als jonge referees trots op hun passie en dankbaar voor de actieve ondersteuning die ze daarbij krijgen van de eigen KAA Gent Referee Academy, een project van de KAA Gent Foundation.

Tot slot willen ze met hun gebaar ook nogmaals het goede werk van de KAA Gent Referee Academy in de kijker zetten enwillen ze met deze actie nieuwe jongeren (M/V) overtuigen om ook de eerste stappen te zetten als referee in de KAA Gent Academy. 

Meer weten over onze KAA Gent Referee Academy? 

Bekijk het filmpje hieronder, klik op de link hierboven of lees de tekst onder de video

De REFEREE ACADEMY KAA GENT is een opleidings- en begeleidingscentrum voor jonge refs vanaf de leeftijd van 14 tot en met 20 jaar. De Referee Academy wil een coachende leeromgeving creëren voor jongeren die zich als ref ten dienste willen stellen van een vlot en leuk verloop van een voetbalpartij bij jongeren.

De betrokken refs worden elke wedstrijd begeleid door referee ambassadors, gewezen of actieve officiële refs.

De KAA Gent Referee Academy stelt haar werking open voor alle partnerclubs uit Elk Talent Telt. Voetballers uit deze partnerclubs kunnen het opleidings- en coachingtraject bij de Referee Academy volgen.

 “The aim is to assist in the development, training and coaching of referees who have the potential to progress to senior referee status”.

De Referee Academy focust op de persoonlijkheidsontwikkeling van de jongeren en de communicatievaardigheden naar spelers, trainers, bestuursleden en ouders.

Het accent ligt op het geloof in een geleidelijk groeipotentieel bij elke van de jonge refs.

Getalenteerde jonge refs worden optimaal voorbereid voor een eventuele overstap naar de officiële arbitrage. Hiervoor wordt er nauw samengewerkt met het Bureau Arbitrage van  Oost-Vlaanderen.

Sinds 2014 werden meer dan 50 jongeren (jongens en meisjes) begeleid in de Referee Academy. Dit jaar schreven 15 jongeren zich in met een gemiddelde leeftijd van 14 tot 15 jaar.

De KAA Gent Referee Academy is een project van de KAA Gent Foundation. Een aantal jongeren is intussen doorgegroeid naar de Talent Development Group van het Bureau Arbitrage.

MEER INFO VIA: luc.vanacker@kaagent.be