Niemand gaat verloren...

Niet enkel de band tussen KAA Gent en haar supporters is belangrijk, ook de band tussen de supporters onderling. Jarenlang deel je elke week in geluk, euforie, soms teleurstelling of boosheid. Je bent er samen, voor elkaar en voor KAA Gent. En KAA Gent wil er ook zijn voor jou.Met dit initiatief biedt de KAA Gent Foundation ee antwoord op de vraag om overleden supporters te herdenken.  We geven alle KAA Gentsupporters die dat wensen de kans om op een unieke manier herinnerd te worden op de plek waar we samen ongelofelijke, onvergetelijke voetbalmomenten hebben beleefd: in het voetbalstadion.

Dat kan op volgende manieren:

Eerbetoon op de schermen in het stadion

Sinds het overlijden Gentenaar Luc De Vos worden tijdens de 52e minuut van de wedstrijd overleden supporters herdacht op het scorebord in het stadion. De mogelijkheid is er voor iedereen die afscheid heeft moeten nemen van een mede-Buffalo (zie onder voor een voorbeeld). Hiervoor vragen wij om binnen 21 dagen na het overlijden een mailtje te sturen naar herdenking@kaagent.be met daarin:

  • de volledige naam van de overledene,
  • geboorte- en sterfdatum
  • een foto in goede kwaliteit
  • een scan van het overlijdensdocument als bijlage.

Aanvragen dienen bezorgd te worden ten laatste op donderdag 18u voor een thuiswedstrijd van de Jupiler Pro League in het volgende weekend. Latere berichten worden verwerkt tegen de volgende thuiswedstrijd. Alle overlijdensdocumenten zullen gecontroleerd worden op echtheid. Met dit initiatief willen we onze overleden supporters eren. Het spreekt voor zich dat er geen plaats is voor grappenmakers. De club vertrouwt er op dat de supporters dit zullen respecteren.

De herdenkingsmuur

Op de promenade in het stadion, ter hoogte van de hoofdtribune, is een herdenkingsmuur ingericht. Daarop worden  de namen van overleden supporters vereeuwigd. Op de muur hangen ook prikborden, waar nabestaanden briefjes, tekeningen, sjaals,… kunnen ophangen.

Het is de ideale plaats om, bijvoorbeeld voor de match, even tijd te nemen om terug te denken aan al die onvergetelijke momenten samen – alleen, met de familie, de vrienden van de supportersclub. Voor het plaatsen van een naam op de herdenkingsmuur worden uiteraard geen kosten aangerekend.

Hiervoor vragen wij om binnen 21 dagen na het overlijden een mailtje te sturen naar herdenking@kaagent.be met daarin:

  • de volledige naam van de overledene,
  • geboorte- en sterfdatum
  • een foto in goede kwaliteit
  • een scan van het overlijdensdocument als bijlage.

Alle overlijdensdocumenten worden gecontroleerd op echtheid. Met dit initiatief willen we onze overleden supporters eren. Het spreekt voor zich dat er geen plaats is voor grappenmakers. De club vertrouwt er op dat de supporters dit zullen respecteren.

DELA, voor elkaar

Als dé uitvaartspecialist ontzorgt DELA mensen op alle vlakken op één van de moeilijkste momenten van hun leven: het afscheid van een dierbare.  DELA staat voor “Draagt Elkanders Lasten” en is gespecialiseerd in alles wat van ver of dichtbij te maken heeft met afscheid. DELA bestaat reeds meer dan 80 jaar en is sinds 1989 aanwezig in België, waar ze bijna 800 medewerkers telt die helpen vóór, tijdens en na een uitvaart.

DELA is vooral gekend als uitvaartverzekeraar, maar heeft ook een 60-tal hooggekwalificeerde uitvaartcentra op meer dan 110 locaties in België, 4 crematoria en een repatriëringscentrum op de luchthaven van Zaventem. Bovendien staan 25 consulenten nabestaandenzorg dagelijks klaar om de nabestaanden na de uitvaart te helpen met praktische en administratieve beslommeringen. DELA doet ongeveer 80% van de repatriëringen en begraaft 1 op de 10 Belgen. Vanuit haar sociale betrokkenheid richtte DELA het DELAfonds op, dat initiatieven steunt die het moeilijke moment rondom het afscheid draaglijker willen maken.

Dit is een dienst van KAA Gent en de KAA Gent Foundation in samenwerking met Dela en Printville. Contacteer de KAA Gent Foundation voor meer info: contact@kaagentfoundation.be

Meer over de werking KAA Gent Foundation?

De KAA Gent Foundation bedankt haar partners voor de steun: