Niemand gaat verloren...

Niet enkel de band tussen KAA Gent en haar supporters is belangrijk, ook de band tussen de supporters onderling. Jarenlang deel je elke week in geluk, euforie, soms teleurstelling of boosheid. Je bent er samen, voor elkaar en voor KAA Gent. En KAA Gent wil er ook zijn voor jou.

Met dit initiatief biedt de KAA Gent Foundation een antwoord op de vraag om overleden supporters te herdenken.  We geven alle KAA Gentsupporters die dat wensen de kans om op een unieke manier herinnerd te worden op de plek waar we samen ongelofelijke, onvergetelijke voetbalmomenten hebben beleefd: in het voetbalstadion.

Dat kan op volgende manieren:

Eerbetoon op de schermen in het stadion

Sinds het overlijden Gentenaar Luc De Vos worden tijdens de 52e minuut van de wedstrijd overleden supporters herdacht op het scorebord in het stadion. De mogelijkheid is er voor iedereen die afscheid heeft moeten nemen van een mede-Buffalo (zie onder voor een voorbeeld). Hiervoor vragen wij om binnen 21 dagen na het overlijden een mailtje te sturen naar herdenking@kaagent.be met daarin:

  • de volledige naam van de overledene,
  • geboorte- en sterfdatum
  • een foto in goede kwaliteit
  • een scan van het overlijdensdocument als bijlage.

Aanvragen dienen bezorgd te worden ten laatste 48u voor aanvang van een thuiswedstrijd. Latere berichten worden verwerkt tegen de eerstvolgende thuiswedstrijd. Alle overlijdensdocumenten zullen gecontroleerd worden op echtheid. Met dit initiatief willen we onze overleden supporters eren. Het spreekt voor zich dat er geen plaats is voor grappenmakers. De club vertrouwt er op dat de supporters dit zullen respecteren.

De herdenkingsmuur

Op de promenade in het stadion, ter hoogte van de hoofdtribune, is een herdenkingsmuur ingericht. Daarop worden  de namen van overleden supporters vereeuwigd. Op de muur hangen ook prikborden, waar nabestaanden briefjes, tekeningen, sjaals,… kunnen ophangen.

Het is de ideale plaats om, bijvoorbeeld voor de match, even tijd te nemen om terug te denken aan al die onvergetelijke momenten samen – alleen, met de familie, de vrienden van de supportersclub. Voor het plaatsen van een naam op de herdenkingsmuur worden uiteraard geen kosten aangerekend.

herdenkingsmuur Hiervoor vragen wij om binnen 21 dagen na het overlijden een mailtje te sturen naar herdenking@kaagent.be met daarin:

  • de volledige naam van de overledene,
  • geboorte- en sterfdatum
  • een foto in goede kwaliteit
  • een scan van het overlijdensdocument als bijlage.

Alle overlijdensdocumenten worden gecontroleerd op echtheid. Met dit initiatief willen we onze overleden supporters eren. Het spreekt voor zich dat er geen plaats is voor grappenmakers. De club vertrouwt er op dat de supporters dit zullen respecteren.

Dit is een dienst van de KAA Gent Foundation in samenwerking met Printville. Contacteer de KAA Gent Foundation voor meer info: contact@kaagentfoundation.be

 

De KAA Gent Foundation bedankt haar partners voor de steun: