Niemand gaat verloren ...

De bekende woorden van Luc De Vos zijn alomvattend. Maar de manier waarop je afscheid neemt van een dierbare, die kan voor iedereen anders zijn. Het is de manier waarop jij het verlies verwerkt, aanvaardt. En die is van groot belang. De band tussen de club en zijn supporters is sterk, maar er is ook de band tussen de supporters onderling. En die is vaak nog sterker. Jarenlang deel je elke week in geluk, euforie, soms teleurstelling of boosheid. Je bent er samen, voor mekaar, voor de club. En de club wil er ook zijn voor jou.

Om antwoord te bieden op de toenemende vraag om overleden supporters te herdenken, hebben KAA Gent en de KAA Gent Foundation in DELA een partner gevonden die iedereen de kans geeft om op een unieke manier afscheid te nemen van trouwe Buffalo‘s, waarmee we samen ongelofelijke, onvergetelijke voetbalmomenten hebben beleefd.

Dat kan voortaan op volgende manieren:

Eerbetoon op de schermen in het stadion

Sinds het overlijden van Gorky-zanger Luc De Vos worden tijdens de 52e minuut van de wedstrijd overleden supporters herdacht met hun naam op het scorebord in het stadion. Deze dienst wordt verleend door de KAA Gent Foundation. De mogelijkheid is er voor iedereen die afscheid heeft moeten nemen van een mede-Buffalo (zie onder voor een voorbeeld).

Hiervoor vragen wij om binnen 10 dagen na het overlijden een mailtje te sturen naar herdenking@kaagent.be, met daarin:

  • de volledige naam van de overledene,
  • geboorte- en sterfdatum
  • een foto in goede kwaliteit
  • een scan van het overlijdensdocument als bijlage.

Aanvragen dienen bezorgd te worden ten laatste 48u voor aanvang van een thuiswedstrijd. Latere berichten worden verwerkt tegen de eerstvolgende thuiswedstrijd. Alle overlijdensdocumenten zullen gecontroleerd worden op echtheid. Met dit initiatief willen we onze overleden supporters eren. Het spreekt voor zich dat er geen plaats is voor grappenmakers. De club vertrouwt er op dat de supporters dit zullen respecteren.

De herdenkingsmuur

Op de promenade in het stadion, ter hoogte van de hoofdtribune, is een herdenkingsmuur ingericht, waar de namen van overleden supporters vereeuwigd zijn. Op de muur hangen ook prikborden, waar nabestaanden briefjes, tekeningen, sjaals,… kunnen ophangen. Deze herdenkingsmuur wordt beheerd door de KAA Gent Foundation.

Het is de ideale plaats om, bijvoorbeeld voor de match, even tijd te nemen om terug te denken aan al die onvergetelijke momenten samen – alleen, met de familie, de vrienden van de supportersclub. Elke trouwe supporter van KAA Gent kan met zijn/haar naam herdacht worden op de muur (zie voorbeeld hieronder). Voor het plaatsen van een naam op de herdenkingsmuur worden uiteraard geen kosten aangerekend.

herdenkingsmuur Hiervoor vragen wij om binnen 10 dagen na het overlijden een mailtje te sturen naar herdenking@kaagent.be, met daarin:

  • de volledige naam van de overledene,
  • geboorte- en sterfdatum
  • een foto in goede kwaliteit
  • een scan van het overlijdensdocument als bijlage.

Alle overlijdensdocumenten zullen gecontroleerd worden op echtheid. Met dit initiatief willen we onze overleden supporters eren. Het spreekt voor zich dat er geen plaats is voor grappenmakers. De club vertrouwt er op dat de supporters dit zullen respecteren.

De Facebook-applicatie

Via de Facebookpagina van KAA Gent kan je doorklikken naar de In Gedachten-applicatie van DELA. Daar kan je zelf een profielpagina aanmaken voor een overleden supporter. Op die pagina kan iedereen foto’s en reacties plaatsen, om herinneringen te delen of hun steun te betuigen aan familie en vrienden.

Een Buffalo-voetbaluitvaart

Onze partner DELA biedt exclusief een Buffalo-voetbaluitvaart aan, waarbij het afscheid volledig in het teken staat van de supporter en zijn liefde voor de club. De overleden supporter wordt geborgen in een kist in de clubkleuren bedrukt met het logo. Elk detail, van rouwkrans tot kaarsen is aangepast. Ook al het drukwerk (rouwbrieven en –prenten) wordt ontworpen in de huisstijl van KAA Gent.

Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om met de kist een laatste ereronde te rijden rond het veld en halt te houden bij het logo op de grasmat, voor een laatste afscheidsmoment. De betrokken familie kan de invulling van de uitvaart zelf bepalen, in samenspraak met de begrafenisondernemer. Voor meer info over de Buffalo-voetbaluitvaart, verwijzen wij u graag door naar uitvaartcentrum DELA Dampoort.