Nieuws

Filters tonen
Beker van België

Bekeravontuur eindigt in Charleroi

Het Gentse avontuur in de Croky Cup is gestrand in de 1/8ste finales op het veld van Sporting Charleroi. In een erg gesloten eerste helft waren de verdedigers baas over de aanvallers en ook na de rust waren de kansen schaars. Charleroi drong wel het meest aan, maar puurde daar nauwelijks iets uit, tot Bruno in de slotfase alsnog raak trof. Het Gentse slotoffensief leidde nog bijna tot de gelijkmaker, maar Penneteau wist de ultieme kopbal nog te keren en bezegelde daarmee het lot van de Buffalo's.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beker van België

"Zowel mentaal als sportief een zware match"

Morgen, woensdag 4 december, spelen de Buffalo’s een lastige bekermatch in en tegen Charleroi voor de 1/8e finales van de Beker van België. De Buffalo’s zijn nog op drie fronten actief en Jess Thorup hoopt dat zo te houden: “We willen tonen dat we een topteam zijn en dus op drie fronten kunnen meestrijden. De beker is ook dit seizoen een doel voor ons, ook al wordt het niet simpel op Charleroi.” 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beker van België

Charleroi volgende bekertegenstander

Gisterenavond organiseerde de KBVB na de laatste bekerwedstrijd de loting voor de 1/8e finales van de Beker Van België. Na de uitschakeling van Eendracht Aalst in de 1/16e finales, komen de Buffalo's nu uit tegen Sporting Charleroi. De wedstrijd wordt gespeeld op 3, 4 of 5 december. De datum wordt maandag aanstaande definitief vastgelegd bij de volgende kalenderupdate. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beker van België

KAA Gent bekert verder na vlotte 0-4 in Aalst

KAA Gent heeft zich zonder problemen gekwalificeerd voor de 1/8ste finales van de Croky Cup. Op het veld van Eendracht Aalst kon Kvilitaia al snel de score openen, waarna Gent de eerste helft domineerde, maar geen extra doelpunten meer puurde uit de kansen. Die vielen wel na rust. Eerst legde Kvilitaia zijn tweede van de avond binnen, wat later besliste Kubo de wedstrijd helemaal met een rake trap in de korte hoek. De jonge Dylan Mbayo mocht nog debuteren bij de Buffalo's en deed dat in stijl, want hij stond amper vijf minuten op het veld toen hij de 0-4 eindstand vastlegde.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beker van België

"Nieuwe competitie, nieuwe ambities"

Een nieuwe match, een nieuwe competitie. Het wordt stillaan een gewoonte. Woendsdag spelen we onze eerste match in de Beker van België. In de 1/16de finales van de Croky Cup spelen we op 25/09 om 20u30 op bezoek bij Eendracht Aalst. Jess Thorup en Jean-Luc Dompé blikten vooruit naar de Oost-Vlaamse derby.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beker van België

1/16de finale Croky Cup tegen Eendracht Aalst

In de 1/16de finale van de Croky Cup nemen we het op tegen Eendracht Aalst. De match wordt gespeeld op 24, 25 of 26 september (dag nog te bepalen). Normaal gezien wordt het een uitmatch voor onze Buffalo's in het stadion van Eendracht Aalst. Dit kan nog wijzigen om veiligheidsredenen. Meer info volgt.   

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beker van België

KAA Gent verliest de Croky Cup finale tegen YR KV Mechelen

In een boeiende en sfeervolle bekerfinale kwamen de Buffalo's op voorsprong via Dompé, maar Storm kon nog voor rust de stand in evenwicht brengen. In de tweede helft kopte Mera de Mechelaars zelfs op voorsprong, waarna Gent met een stevig offensief Mechelen helemaal wegdrukte. Kansen waren er in overvloed, maar doelman Verrips en Dame Fortuna zorgden ervoor dat de verdiende gelijkmaker toch niet viel en Mechelen dus finaal de beker in de lucht mocht steken.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beker van België

"Tonen dat we tot de Belgische voetbaltop behoren"

Eindelijk is het zover, de wedstrijd waar iedereen sinds januari naar uitkijkt. In wat voor beide clubs hun vijfde bekerfinale is, strijden KV Mechelen en KAA Gent morgen om 14u30 om winst in de Croky Cup. Jess Thorup en Nana Asare blikten vooruit op de persconferentie voor de training in het Koning Boudewijnstadion. Thorup: "We zijn allemaal ontgoocheld over de resultaten in PO1. We kwamen de competitie in met veel vertrouwen maar we toonden tot nu toe niet wat we zelf wilden tonen. Nu is het moment om te tonen dat we wel degelijk tot de Belgische voetbaltop horen."

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beker van België

Persconferentie Wouter Vrancken

Voor Mechelen-coach Wouter Vrancken wordt de finale tegen Gent extra speciaal. Hij was tussen 2004 en 2006 geliefd als nooit aflatende middenvelder in het Ottenstadion: “Ik heb goeie herinneringen aan Gent, dat was sportief de beste periode uit mijn carrière. Ik heb er nog goede contacten met zowel bestuur als supporters. Daar ben ik nu echter niet mee bezig, nu wil ik met Mechelen de beker winnen.”

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beker van België

Buffalo Village en Mobiliteit op 1 mei

Net zoals in 2008 en 2010 is er terug een Buffalo Village waar naar aloude Gentse traditie op voorhand al een stevig feestje zal gebouwd worden.  Buffalo Village De DJ's van dienst zijn niet van de minste: DJ Thang (Kompass Club), DJ Neon (Tomorrowland) en DJ Tim (Turbo Gantoise). De deuren openen om 10u. Er zijn drank- en eetstandjes, er is een mobiele fanshop en er zijn vooral veel gelijkgezinde Buffalo's met veel zin in een nieuw bekerfeest. Buffalo Village is gelegen aan het Atomium (zoals in 2008) en wordt om veiligheidsredenen terug afgesloten om 13u.  Het Koning Boudewijnstadion opent vanaf 12u15. In het stadion zijn geen handtassen of rugzakken toegelaten (ook geen kleine) en spijtig genoeg is er ook geen berging voorzien. Het Koning Boudewijnstadion is ook rookvrij (roken kan enkel wanneer men de tribunes verlaat). We herinneren er verder nog eens aan dat we samen met KV Mechelen gaan voor een pyrovrije finale. Maar Armada Ganda wil sowieso iedereen van zijn sokken blazen zonder rookbommen of Bengaals vuur. ALLE INFO OVER DE BEKERFINALE Mobiliteit  Voor de bekerfinale raden wij elke supporter die naar de Heizel afreist aan om de verplaatsing zoveel mogelijk met collectief vervoer te doen. Er is namelijk geen aparte parking voor wagens beschikbaar. Er zijn op 1 mei immers nog grote evenementen in Brussel waarvoor de Brusselse politie een grote toeloop verwacht (opening Koninklijke Serres in Laken - 80.000 verwachte bezoekers). Wie geen andere mogelijkheid heeft dan met de wagen te komen, raden we aan om aan afstandsparkeren te doen. Met andere woorden, een plaats in het Brusselse te zoeken waar men kan parkeren en daarna met openbaar vervoer naar de Heizel kan vertrekken.  Het aanvangsuur van de finale leent er zich bovendien goed toe om naar Brussel te trekken via (supporter)bus of trein/metro. Ook na de finale is het perfect mogelijk via bus en/of trein/metro huiswaarts te trekken.  BUS: via onze officiële supportersclubs, de supportersfederatie of losse initiatieven Via onze bus-shuttles van Keolis. OPENBAAR VERVOER (Trein & Metro:)   3 rechtstreekse treinen per uur vanuit Gent Sint Pieters naar Brussel Zuid (rit van 30 min), in Brussel Zuid metrolijn 6 (halte Elisabeth ->halte K. Boudewijn) naar Koning Boudewijn Stadion (8 metrostellen per u (rit van 18’). Download hier de MIVB-app.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beker van België

Ambiance op het Sint-Pietersplein!

Heb je geen tickets voor de bekerfinale in Brussel? Niet getreurd want op het Sint-Pietersplein kan je de match evengoed live volgen op een groot scherm van maar liefst 104 m2! Het plein opent om 12u en alles is voorzien om er een fantastische namiddag van te maken! Inkom is uiteraard gratis! ALLE INFO OVER DE BEKERFINALE Samen met duizenden andere Buffalo's geniet je van de good vibes van DJ Eric Yamazawa van Les Mecs Eclectics, er zijn drank- en eetstandjes voor de grote en kleine honger én voor de allerjongsten is er kinderanimatie voorzien. Oud en jong zijn dus meer dan welkom om de Buffalo’s naar de bekerwinst te schreeuwen! En winnen of verliezen, de spelers komen rond 19u sowieso nog langs op het plein om iedereen te bedanken voor de steun!  Zin om te gaan? Zet je op aanwezig op ons Facebookevenement en nodig je vrienden ook uit! 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beker van België

Open training op 28 april!

Komende zondag 28 april om 10u organiseren we in samenwerking met Armada Ganda een open training in de laatste rechte lijn naar de belangrijkste match van het seizoen: de bekerfinale op 1 mei tegen KV Mechelen! ALLE INFO OVER DE BEKERFINALE Deze keer gaat de open training door op het Buffalo Talent Center (Warmoezeniersweg 8), het vorige oefencentrum waar nu onze jeugdspelers trainen.  Zet je op aanwezig in ons Facebookevenement en show your support!  Openbaar vervoer Normaal bedient De Lijn via buslijnen 65 en 67 de verbinding naar het oefencentrum en de Kristalijn. Deze worden echter tijdelijk niet bediend door werkzaamheden. Fiets & Parking Het Buffalo Talent Center is vlot bereikbaar met de fiets. Parkeren kan uiteraard ook op de parking van het Buffalo Talent Center.  Meet Armada Ganda!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beker van België

Nog 250 bekertickets in verkoop dankzij Telenet!

Fantastisch nieuws van onze sponsor Telenet! Toen ze hoorden hoe snel de laatste bekertickets gisteren de deur uit gingen, besloot onze trouwe partner hun eigen 250 bekertickets terug te schenken aan de club. De club besloot daarop deze extra tickets per direct ter beschikking te stellen van onze supporters!  Dat betekent dat er vanaf nu 250 EXTRA tickets in tribune 1 in verkoop zijn voor de bekerfinale! (*)   Tip: probeer deze ultieme Telenet-bekertickets ONLINE te bemachtigen. Wie naar de dienst Ticketing komt, zal héél snel moeten zijn. Op de eerste dag van de vrije verkoop verkochten we immers de alle resterende 2000 bekertickets in 40 minuten! (online en aan de kassa). Aanbod geldig zolang de voorraad strekt!  KLIK HIER VOOR DE 250 LAATSTE TELENET-BEKERTICKETS!  BEDANKT TELENET! (*) maximum 2 bekertickets per account/identiteitskaart te koop. Zolang de voorraad strekt.  ALLE INFO OVER DE BEKERFINALE

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beker van België

Bekertickets uitverkocht

Bedankt voor het enthousiasme Buffalo's, op nog geen uur tijd gingen alle resterende 2000 bekertickets in de vrije verkoop de deur uit! We zien jullie in Brussel op 1 mei!  ALLE INFO OVER DE BEKERFINALE

Bekijk volledig nieuwsbericht