Nieuws

Filters tonen
Transfer

Vakoun Bayo definitief naar Sporting Charleroi

  De 25-jarige Ivoriaanse spits trekt na een uitleenbeurt definitief naar het Zwarte Land. Bayo kwam in de zomer van 2021 over van Toulouse. In totaal kwam hij zeven keer uit in onze clubkleuren. In de winter trok hij op uitleenbasis naar Sporting Charleroi dat nu de aankoopoptie licht. De club wenst Vakoun alle succes toe in zijn verdere carrière!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Transfer

Jordan Botaka uitgeleend

KAA Gent en Fortuna Sittard bereikten een overeenkomst over een uitleenbeurt voor Jordan Botaka. De Congolese rechterwinger trekt tot het einde van het seizoen naar de Nederlandse eredivisionist. Het gaat over een uitleenbeurt zonder aankoopoptie. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Transfer

Willkommen Jordan

Vandaag bereikte de club een akkoord met Hertha BSC over de uitleenbeurt van de 24-jarige Duitse centrale verdediger Jordan Torunarigha. Jordan is een jeugdproduct van Hertha en speelde zijn hele profcarrière voor het team uit Berlijn. Hij maakte in februari 2017 zijn debuut in de Bundesliga op 19-jarige leeftijd en speelde sindsdien 83 wedstrijden op het hoogste niveau.  Samuel Cardenas - Head of Recruitment: "Jordan is een linksvoetige centrale verdediger die alle kwaliteiten van een moderne verdediger bezit. Hij combineert fysieke kracht in de lucht, mobiliteit, en een goede voetbalopleiding met een solide technische basis. We zijn ervan overtuigd dat hij bij ons zijn volgende stap kan zetten." Jordan doorliep vanaf de U16 alle jeugdcategoriën bij de Duitse nationale jeugdploegen. Dit seizoen speelde hij tot dusver 7 wedstrijden. We heten hem van harte welkom bij KAA Gent. Viel Erfolg Jordan!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Transfer

Giorgi Chakvetadze uitgeleend

Giorgi Chakvetadze wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend aan Hamburger SV. De 22-jarige Georgiër werd de voorbije jaren geplaagd door blessures en kwam minder aan spelen toe. Hij gaat nu op zoek naar speelminuten bij HSV uit de tweede Bundesliga. Het betreft een uitleenbeurt zonder aankoopoptie.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Transfer

Bienvenue Petit Pélé!

Ilombe 'Petit Pélé' Mboyo is terug. De veelzijdige aanvaller die vooraan op alle posities uit de voeten kan, komt over van STVV en tekent een contract voor 2 seizoenen. Na zijn afscheid in 2013 als duurste binnenlandse transfer gaat hij dus opnieuw aan de slag bij KAA Gent. In eerste passage bij de Buffalo's was hij in 87 wedstrijden verantwoordelijk voor 39 doelpunten en 16 assists. Topschutter en Rode Duivel Tijdens zijn eerste passage bij de Buffalo's (van 2011 tot 2013), ontpopte Mboyo zich al snel tot een vlotte doelpuntenmaker. Overgekomen van KV Kortrijk in januari 2011, scoorde hij, uitgerekend tegen datzelfde KVK, zijn eerste doelpunt in blauw-witte dienst. Hij sloot het seizoen af met 3 goals en 3 assists in 13 matchen. Het seizoen erna (2011-2012) ging hij door op zijn elan en was hij in 35 wedstrijden verantwoordelijk voor 14 goals en 8 assists. In zijn laatste seizoen (2012-2013), tevens dat van het afscheid van het Ottenstadion, hielp Mboyo het schip mee drijvende. Onder impuls van de spits, die dat seizoen clubtopschutter werd en na Carlos Bacca tweede eindigde in de topschutterstand met 20 doelpunten, vermeden de Buffalo's een dramatisch seizoenseinde. Datzelfde seizoen werd Mboyo overigens ook geselecteerd voor de Rode Duivels voor de WK-kwalificatiematchen tegen Servië en Schotland waarna hij ook zijn internationaal debuut maakte tegen de Schotten. Laatste goal in 'den Ot', eerste in de Ghelamco Arena Nadat zowel Trond Sollied als Bob Peeters tijdens het seizoen 2012-2013 de motor niet op gang kregen en gedurende vele maanden met de degradatieplaatsen geflirt werd, verzekerde Victor Fernandez KAA Gent van een rustiger seizoenseinde door de Buffalo's op een twaalfde plaats te parkeren en zich te kwalificeren voor PO 2. Na winst van PO2, onder meer dankzij 5 doelpunten in 5 wedstrijden van Mboyo, werden uiteindelijk nog barrages voor Europees voetbal gespeeld. Zo maakte Mboyo tegen Standard tevens het laatste doelpunt ooit in het Ottenstadion (1-0 overwinning). Op 4 augustus 2013, de eerste officiële wedstrijd in de Ghelamco Arena, was het weer Mboyo die de ban brak en ons op voorsprong bracht tegen KV Mechelen (2-1 overwinning). Meteen ook zijn (voorlopig) laatste doelpunt in Gentse loondienst. Enkele dagen daarna maakte hij immers een transfer naar KRC Genk.  Na zijn transfer naar Genk brak een periode aan waarin hij vaak geblesseerd moest toekijken. Na zijn passage bij Genk volgden nog transfers en uitleenbeurten bij FC Sion, Cercle Brugge, KV Kortrijk en Al-Raed. Bij Cercle Brugge en KV Kortrijk haalde Mboyo terug zijn oude niveau en werd hij opnieuw een belangrijke speler.  Daarop nam STVV hem over in januari 2021. Nu keert hij dus terug naar de club waarvoor hij in zijn carrière het meeste doelpunten maakte. Wij wensen Petit Pélé veel succes in zijn tweede passage bij de club!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Transfer

Welcome Darko!

Vandaag tekende de Servische spits Darko Lemajic een contract tot 2023 met een optie op een extra jaar. Lemajic is een 28-jarige aanvaller van 1,98m en komt van de Letse vicekampioen RFS Riga, onze tegenstander in de 2e voorronde van de Conference League. Lemajic, geboren in Belgrado (20/08/1993), begon zijn profcarrière bij het Servische FK Indija in 2010 en speelde in zijn thuisland ook nog voor Napredak Krusevac. Met beide teams werd hij kampioen in de Servische tweede klasse. In 2017 vertrok hij naar de Letse club Riga. Lemajic werd er met 15 doelpunten topschutter in 2018 en won met Riga de eerste titel en beker in hun geschiedenis. In juni 2019 vertrok hij naar de stadsgenoten van FK RFS en werd er opnieuw topschutter van de Letse hoogste klasse. Met RFS werd hij dat seizoen vice-kampioen en won hij terug de beker, opnieuw de eerste prijs in de geschiedenis van de club. Hij maakte dit seizoen in de Conference League voorrondewedstrijden reeds 5 doelpunten in 6 wedstrijden. Een van die doelpunten was de 0-1 voor RFS in de Ghelamco Arena in de heenwedstrijd van de tweede voorronde van Conference League . Wij heten Darko van harte welkom bij de club en wensen hem veel succes!

Bekijk volledig nieuwsbericht