Nieuws

Filters tonen
Elfi Maass verlaat Gent voor Heerenveen KAA Gent Ladies

Elfi Maass verlaat Gent voor Heerenveen

De Amsterdamse Elfi Maass voetbalt komend seizoen niet meer aan de Schelde en Leie. Na één jaartje in Gent keert de middenveldster terug naar Nederland. Daar komt ze volgend jaar uit voor Heerenveen. Maass ontpopte zich vrijwel meteen als certitude in de basis. In 28 wedstrijden liet ze de netten 2 keer trillen, even vaak gaf ze de beslissende pass. "Mijn tijd bij Gent is voor mij als speelster en als persoon zeer waardevol en leerrijk geweest", opent Elfi. "Aan het begin van het seizoen heb ik mijn draai moeten vinden in een voor mij compleet nieuw team. Ook de andere cultuur was even aanpassen. Ik ben blij dat dit gelukt is en ik ben dankbaar voor het afgelopen seizoen als Buffalo." "Als jongste team in de Lotto Super League hebben we dit seizoen echt mooi voetbal laten zien. Daarmee hebben we ook meermaals topteams verrast", blikt Elfi vol trots terug. "Over mijn evolutie als speelster ben ik ook tevreden. Ik ben de coach dankbaar voor het vertrouwen. Ik hoop volgend seizoen mijn bagage uit Gent mee te nemen naar mijn volgende club om zo nog constanter op mijn beste niveau te presteren." "Met Elfi hadden we een ´echte´ Nederlandse in de ploeg die steeds recht voor de raap was. Daardoor wist iedereen wat je aan haar had", vertelt coach Jorn Van Ginderdeuren. "Vooral haar vista en passing waren van toegevoegde waarde voor onze ploeg. Ik wens Elfi veel succes bij haar nieuwe team in Nederland. Het voetbal dat ze daar spelen past volgens mij bijzonder goed bij haar profiel."

Bekijk volledig nieuwsbericht
Anouk Van Der Klooster verlaat Gent na vijf jaar KAA Gent Ladies

Anouk Van Der Klooster verlaat Gent na vijf jaar

Na vijf seizoenen in Gent, verlaat de 23-jarige Nederlandse de Gantoise. In die periode acteerde ze eerst als sparringpartner van Nicky Evrard en later van Riet Maes. Anouk kreeg in haar derde seizoen af te rekenen met een kruisbandblessure. Maar ook na haar revalidatie bleef ze het team op en naast het veld naar een hoger niveau tillen. "Ik heb een mooie tijd gehad bij Gent", vertelt Anouk. "Voor mij is het een zeer familiale club waarbij ik veel mensen heb leren kennen en mooie momenten op het veld beleefd heb. Als buitenlandse speelster heb ik het toch prima naar mijn zin gehad. In Gent heb ik altijd mezelf kunnen zijn." "Anouk kan je beschrijven als een echte teamspeelster", stelt trainer Jorn Van Ginderdeuren volmondig. "Ze is iemand die ondanks haar rol als tweede keepster altijd gemotiveerd op de training stond. Op die manier tilde ze Riet ook naar een hoger niveau. We gaan haar missen als speelster maar ook als persoon. Het was zeer aangenaam om iemand als Anouk in de ploeg te hebben."

Bekijk volledig nieuwsbericht
Ladies halen met Zoë Van Wijmeersch eerste versterking binnen KAA Gent Ladies

Ladies halen met Zoë Van Wijmeersch eerste versterking binnen

Zoë Van Wijmeersch verdedigt de komende twee jaar het Gentse doelvlak. Ze is eerste nieuwkomer bij onze Ladies en komt over van Club YLA. Hiermee keert ze terug naar het oude nest. Voor haar passage bij blauw-zwart speelde ze namelijk al in onze eigen jeugdreeksen. De 18-jarige goalie kwam in totaal ook al negen keer uit voor de jeugdelftallen van de Red Flames (WU16 en WU17).  "KAA Gent Ladies straalt een echte familiale sfeer uit", opent Zoë. "Het lijkt me een team waarbinnen je je zeker thuis kunt voelen. Je ziet een jonge, hechte ploeg op het veld staan die hard voor elkaar werkt en steeds mooi voetbal probeert te brengen. Ik ben dan ook zeer blij met deze unieke kans om deel te mogen uitmaken van dit team. Ik hoop dat we samen mooie resultaten kunnen behalen." "Zoë is een jonge, gedreven en vooral leergierige keepster. De motivatie om beter te worden is groot", vertelt coach Jorn Van Ginderdeuren enthousiast. "Om stappen te zetten in haar leerproces is het belangrijk om iemand naast haar te kunnen plaatsen met kwaliteit en ervaring. Met Riet beschikken we over een eerste keepster die Zoë zonder twijfel zal uitdagen om beter te worden. De tips en tricks zal ze er gratis bij krijgen waardoor ze naar de toekomst toe een completere keepster zal worden."  De wil om stappen te zetten is alleszins aanwezig bij Zoë. "Ik zie mezelf als iemand die hard werkt, zowel op het veld als daarbuiten. Met een glimlach op mijn gezicht geef ik altijd mijn volle inzet. Ik ben een keepster die graag meevoetbalt en goede technische vaardigheden bezit. Ik streef er altijd naar om mooi voetbal te brengen en steeds oplossingen te bieden aan mijn teamgenoten. Ik probeer altijd om anderen te helpen, zowel op als naast het veld", geeft Zoë nog mee.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Afsluiter van het seizoen draait uit op domper KAA Gent Ladies

Afsluiter van het seizoen draait uit op domper

Als laatste opdracht van dit seizoen trokken onze Ladies richting Leuven. Na een verdienstelijke openingsfase won Leuven uiteindelijk met zware 7-0 cijfers. Een ware domper na een knap seizoen dat onze Ladies afsluiten op de vijfde plek in de Lotto Super League. Voor de laatste wedstrijd van het seizoen dropte coach Jorn Van Ginderdeuren Fiebe Schelfhout en Minke Plate in de basis. Voor beide was het hun eerste basisplek in de hoofdmacht. Voor de afsluiter van deze jaargang van de Lotto Super League werd de ziekenboeg van onze Ladies nog ietsje groter. Alixe Bosteels blesseerde zich op de allerlaatste training aan haar knie. Op een diagnose is het wel nog wachten. Onze Ladies slaagden er aanvankelijk in om Leuven goed vast te zetten. De laatste bal kwam er wel moeilijk uit. Na een kwartier kon de thuisploeg stelselmatig dichter bij het doel van Riet Maes komen. Halfweg de eerste periode viel Janssen de diepte goed aan. Één op één kon Maes haar niet meer van de openingsgoal houden. Niet veel later lukte Kuijpers de 2-0 na een snelle omschakeling. Maes hield die stand enkele minuten later met een uitstekende beenveeg op het bord. Kort voor de pauze slaagde Leuven er toch nog in een derde doelpunt te maken. Na een warrige fase volgend op een corner kon Reynders de 3-0 tegen de netten werken. Na de pauze kregen Retsin en Plate nog twee kansen om tegen te prikken. Uiteindelijk nam Leuven opnieuw over wanneer topschutter Zomers nog van de bank kwam. Iets na het uur scoorde ze de 4-0. In de vijf minuten daarna scoorde Eurlings nog tweemaal. Kort voor affluiten legde een andere invalster, Priem de 7-0 eindstand vast. De overdreven uitslag zorgt voor een zure nasmaak na een seizoen om trots op te zijn. Onze Ladies knokten zich met de jongste kern in de hoogste afdeling naar een sterke vijfde plaats. Nu volgt voor vele speelsters eerst nog de blok. Daarna mogen ze genieten van wat welverdiende rust.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Standard is te sterk in laatste thuiswedstrijd van Ladies KAA Gent Ladies

Standard is te sterk in laatste thuiswedstrijd van Ladies

De laatste thuiswedstrijd van dit seizoen zal wellicht niet lang herinnerd worden. In een gesloten partij toonden de Rouches zich de meest uitgekookte ploeg. Doelpunten van Blave en Coutereels in de eerste wedstrijdhelft volstonden voor de zege. Beloftenspeelster Beau Wispelaere debuteerde zo'n kwartier voor het einde in het eerste elftal. De laatste thuiswedstrijd van het seizoen ’23-’24 betekende ook meteen de eerste selectie van Len Braems. Coach Jorn Van Ginderdeuren kon wel niet meer rekenen op Gaëlle Nierynck. Zij blesseerde zich op het veld van Anderlecht. Amber Maximus en Jasmien Mathys stonden wel opnieuw aan de aftrap. Onze Ladies begonnen met een uitstekende wedstrijdmentaliteit aan de partij. Mathys werd in de beginfase bijna het straatje in gestuurd. De laatste Standardverdedigster kon er evenwel nog nipt haar teen tegen zetten. De vroege goal viel wel aan de overkant. Blave kreeg net iets te veel ruimte aan de rand van de zestien. Haar schot draaide perfect weg in de verste hoek. In een partij waarin beide ploegen elkaar vrij goed in bedwang hielden, was het moeilijk om tot kansen te komen. Het was tekenend voor het spelbeeld dat de tweede Luikse goal er kwam na een spelhervatting. Coutereels kon aan de eerste paal een corner subtiel in doel verwerken. Na de pauze kregen we hetzelfde spelbeeld. Onze Ladies konden Standard wel hoger op het veld vastzetten maar echte kansen creëren lukte zeer moeilijk. Riet Maes moest dan weer een aantal keer à la Neuer ver uit haar doelgebied komen om de Luikse doorsteekballetjes te onderscheppen. Uiteindelijk zou een knal van Toloba op de paal nog de grootste mogelijkheid in de tweede helft blijken. Youngster Beau Wispelaere mocht in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen wel haar allereerste minuten bij het eerste elftal maken. Ook zij kon de bakens echter niet meer verzetten. Door dit verlies moeten onze Ladies volgende week zaterdag winnen van OHL Women om nog een kans te maken op plek vier. Plaats vijf is wel zeker voor onze Ladies. Naaste achtervolger Genk verloor vanavond namelijk ook zijn wedstrijd. Zij kunnen de kloof van vijf punten niet meer overbruggen.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Anderlecht troeft Ladies af op klasse en ervaring KAA Gent Ladies

Anderlecht troeft Ladies af op klasse en ervaring

Onder een aangenaam zomerzonnetje verging het onze Ladies iets minder aangenaam in de hoofdstad. Na drie minuten toonde RSCA Women een eerste keer haar klasse en efficiëntie in de box. Dit zou nog viermaal volgen. Tussendoor prikten onze Buffalo’s tweemaal terug. Zo eindigde de verplaatsing naar de koploper in de Lotto Super League op 5-2. Coach Jorn Van Ginderdeuren moest na de Slag om Vlaanderen van vorige week met enkele blessuregevallen afrekenen. Elfi Maass zal dit seizoen niet meer in actie komen. Ook Zarah Taillieu was niet inzetbaar. Hierdoor kwam Ines Van Gansbeke na zes weken afwezigheid – door een blessure – terug in de basis. De partij was nog geen handvol minuten onderweg of Wijnants liet goalie Riet Maes geen kans. Één kans en meteen was daar de goal. Onze Ladies kwamen hierna gaandeweg beter in de wedstrijd zonder echte kansen te creëren. Kort voor de rust pakte rechtsachter Silke Speeckaert uit met een knappe rush op haar flank. Haar voorzet leek perfect op de knikker van Karlijn Helsen te vallen. In een poging om dat te voorkomen werkte De Caigny het leer in eigen doel. Alles leek te herdoen in de tweede periode maar daar dacht Jacobs anders over. Van dichtbij verschalkte ze Maes alsnog in de laatste toegevoegde minuut van de eerste helft. De tweede periode startte dramatisch voor onze Ladies. Na twee minuten kon een door de lage zon verblinde Maes, het schot van De Neve niet keren. Niet veel later kwam een gemeten voorzet op het hoofd van Delabre terecht. Met een overhoekse kopbal zette ze de 4-1 op het scorebord. Jasmien Mathys mocht nadien invallen na enkele weken afwezigheid met een enkelblessure. De Gentse verdedigster kwam zo al voor de honderdste keer in actie voor blauw-wit. Ook Amber Maximus viel in. Zij kon op een voorzet van Helsen nog milderen tot 4-2. In de toegevoegde tijd belandde een trap nog ongelukkig op de arm van Speeckaert. Ex-Buffalo Marie Minnaert mocht zo vanop de stip de 5-2 eindstand vastleggen. Door de ruim uitgevallen score en de winst van Club YLA, zakken onze Ladies in de rangschikking opnieuw naar de vijfde plaats. Volgende week ontvangen ze de laatste uitdager van paars-wit in de titelrace, Standard Fémina.  Onze Ladies bedanken dan de echte Buffalo’s voor hun geweldige steun doorheen dit seizoen. Leden van een van de Gentse supportersclubs mogen vrijdagavond (20:30) gratis binnen in de Chillax Arena. Opgelet, dit gratis ticket moet wel op voorhand via dominique.reyns@kaagentladies.be aangevraagd worden. In dat mailtje voldoet jouw naam en supportersclub. Tot vrijdag!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Amber Maximus verlaat Ladies na dit seizoen KAA Gent Ladies

Amber Maximus verlaat Ladies na dit seizoen

Na in totaal 8 seizoenen lang de blauwwitte kleuren verdedigd te hebben, zoekt spits Amber Maximus straks andere oorden op. Amber - die einde contract is bij KAA Gent Ladies - trekt volgend seizoen naar Essevee Women. Gespreid over twee periodes (2014-15 t.e.m. 2019-20 en 2022-23 t.e.m. 2023-24) kwam Maximus liefst 159 keer uit voor KAA Gent Ladies. Daarin was ze 89 keer trefzeker. Dit seizoen staat haar teller op 11 doelpunten in 27 wedstrijden. In haar eerste periode als Buffalo mocht de door kruisbandblessures geplaagde aanvalster twee keer de Beker van België de lucht in steken. Na een tussenstop bij RSCA Women keerde Amber terug naar de club waarvoor ze debuteerde op het hoogste niveau. De voorbije twee seizoenen voegde ze ervaring toe aan het jongste elftal in de Lotto Super League. Vanaf deze zomer verdedigt Amber het donkerrood van Essevee Women, dat dit seizoen afsluit als tweede in Play-Off 2. KAA Gent Ladies bedankt Amber voor alle mooie momenten en wenst haar veel succes in de toekomst! #COBW #KAAGENTLADIES

Bekijk volledig nieuwsbericht
Ladies komen zwaar gehavend uit veldslag met Club KAA Gent Ladies

Ladies komen zwaar gehavend uit veldslag met Club

De vijfde Slag om Vlaanderen van dit seizoen is voor onze Ladies uitgedraaid op een rampzalige namiddag. Maar liefst vier speelsters vielen geblesseerd uit. Tot overmaat van ramp kon Club YLA in het slot van de partij het laken naar zich toe trekken. Na de sterke prestatie in Genk besloot coach Jorn Van Ginderdeuren slechts één wissel door te voeren in zijn basisopstelling. Amber Maximus verdween uit de ploeg. Fleur Van Daele was haar vervangster. Onze Buffalo's hadden controle in de openingsfase. Na tien minuten sloeg het noodlot echter een eerste keer toe in de Chillax Arena. Middenveldster Elfi Maass kwam slecht neer en moest met meerdere breuken aan de pols van het veld. Haar vervangster, Zarah Taillieu moest nog geen tien minuten later de strijd staken. Zij verzwikte haar enkel na een duel. Na goed twintig minuten voetballen kwam het spel zo zoetjes aan op gang. Eerst moest doelvrouw Riet Maes de bezoekers van de openingsgoal houden. Aan de overzijde pakte Nena Retsin uit met een puike kap aan de rand van de zestien. Het schot dat daarop volgde ketste via de paal buiten. Dat had meer verdiend.  De tweede periode bracht vooral strijd en net-niet-kansen. Een Brugse voorzet dwarrelde op het uur op de lat. Retsin kon kort daarna de bal net niet vroeger dan Covent beroeren. Na goed zeventig minuten kreeg Guns het leer toch voorbij Maes. Een geweldige opdoffer en het werd meteen nog wat erger. Nia Elyn kreeg een charge van Heida te verwerken. Onze aanvoerster moest op een draagberrie van het veld gedragen worden. Testen in het ziekenhuis wezen gelukkig uit dat ze geen letsels opliep. In de toegevoegde tijd zetten onze Ladies nog alles op alles om een punt uit de brand te slepen. Het waren echter de bezoekers die via Kerkhove nog een tweede maal konden scoren. En nog was het niet gedaan want ook Fleur Van Daele moest na een trap vroegtijdig van het veld. 0-2 en heel wat geblesseerden, dat is het zware verdict voor onze Ladies. Blauw-zwart nadert nu tot op één punt in de stand. De volgende weken beloven zeer zwaar te worden voor onze Buffalo's. Afsluiten doen ze tegen de top drie in de Lotto Super League. Volgende week gaat dat drieluik van start in en tegen Anderlecht.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Blitzkrieg en volharding leveren gouden driepunter op KAA Gent Ladies

Blitzkrieg en volharding leveren gouden driepunter op

Na acht minuten stonden onze Ladies al op een dubbele voorsprong. Amber Maximus en Alixe Bosteels schoten meteen met scherp. Het was de start van een zeer dominante eerste helft. In de tweede periode overleefde een weerbaar blauw-wit het Genkse tegenoffensief. Uiteindelijk werd de felbevochten zege met het kleinste verschil over de streep getrokken. Na de lange busrit naar Genk stuurde coach Jorn Van Ginderdeuren een bijna ongewijzigd elftal de wei in. Fleur Van Daele verdween uit basis. Zij scoorde elf dagen geleden in het slot van de wedstrijd nog de gelijkmaker tegen Genk. Haar vervanger was spits Amber Maximus. Het verhaal van deze Genk – Gent begint bij Maximus. Karlijn Helsen bediende haar met een knap steekballetje. Maximus schoof de openingsgoal na zes minuten spelen beheerst naast de Genkse goalie in doel. Twee minuten later was Helsen opnieuw de aangever met dienst. Deze keer was Bosteels het eindstation van een nieuwe vlotte aanval. Bosteels voelde zich duidelijk in haar sas. Na een knappe panna kon ze Maximus voor doel bedienen. Licht uit balans kon ze onvoldoende afdrukken om de derde tegen de touwen te werken. Met twee doelpunten en een handvol kansen was 0-2 een meer dan terechte ruststand. De thuisploeg kwam gretiger uit de kleedkamer en probeerde de bakens meteen te verzetten. Onze Ladies moesten het spel een goed kwartier ondergaan. Daarin lukte Bosmans de aansluitingstreffer. Na kansen van Van Britsom en de ingevallen Van Daele herpakten onze Buffalo’s zich. De wedstrijd ging goed op en neer richting het einde. Een sterk keepende Riet Maes hield de thuisploeg in het slot met een uitstekende reflex nog van de gelijkmaker. Dankzij de 1-2 overwinning nemen onze Ladies afstand van de naaste belagers in de strijd om plek vier. De kloof met de vijfde in de klassering bedraagt nu vijf punten. De volgende opdracht is de Slag om Vlaanderen. We ontvangen Club YLA op 4 mei (13:30) voor een nieuwe belangrijke wedstrijd met oog op plaats vier. Jorn Van Ginderdeuren: “We speelden een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft legden we mooie combinaties op de mat die resulteerden in enkele doelkansen. Het was één van onze betere helften van het seizoen. In de tweede helft moesten we de druk van Genk ondergaan. Daarin zijn we een paar keer goed weggekomen. Groot compliment aan onze ploeg om de zege op karakter over de streep te trekken.”

Bekijk volledig nieuwsbericht