Nieuws

Filters tonen
Ladies houden de punten thuis tegen Charleroi KAA Gent Ladies

Ladies houden de punten thuis tegen Charleroi

Na de interlandbreak trok de Lotto Super League zich vandaag in de Chillax Arena weer op gang. Coach Jorn Van Ginderdeuren zag echter vele internationals niet ongeschonden terugkeren van de nationale ploegen. Zo moesten onder andere middenveldster Karlijn Helsen en aanvalster Zarah Taillieu de thuiswedstrijd tegen RCS Charleroi aan zich voorbij laten gaan. De eerste helft was vrij gesloten. Onze Buffalo's zochten schaarse openingen in het blok van de Zebra's. Het waren wel de bezoekers die via Galai na een corner op voorsprong kwamen. De achtervolging werd meteen ingezet maar het was moeilijk tot kansen komen tegen een stug Charleroi. Net voor rust knalde spits Amber Maximus via een onrechtstreekse vrije trap dan toch de verdiende gelijkmaker op het bord. Doelvrouw Maes onderscheidde zich meteen daarna nog door een vrije trap puik uit de benedenhoek te ranselen.  Na de koffie werden de ruimtes op het veld groter en ging vooral de thuisploeg nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong. Die kwam er op het uur via de Nederlandse Elfi Maass. Zij kon na goed werk van Maximus van dichtbij de 2-1 maken. De Gentse druk nam niet af, in tegendeel. Op tien minuten van het einde zette winger Nena Retsin zich knap door over rechts. Middenveldster Gaëlle Nierynck kwam goed ingelopen en maakte er in twee tijden 3-1 van. Zo zette ze ook meteen de eindstand op het bord. Na een verdiende zege kunnen onze Buffalo's volgende week met vertrouwen toeleven naar de topper tegen Club YLA op zaterdag. Middenveldster Elfi Maass: "Mijn allereerste goal voor deze club voelde zeer goed. Het was een goed moment in de wedstrijd om de leiding te nemen. Het was ook extra speciaal omdat veel familie afgereisd was uit Nederland om naar deze wedstrijd te komen kijken."  

Bekijk volledig nieuwsbericht
Ladies spelen gelijk tegen Ajax KAA Gent Ladies

Ladies spelen gelijk tegen Ajax

Het mag dan interlandbreak zijn, toch oefenden onze Buffalo's vrijdagavond tegen de Nederlandse landskampioen Ajax. Verschillende sterkhouders werden geselecteerd voor de Belgische WU23 en WU19 en zo kregen enkele beloftenspeelsters hun kans in de kern. Eén van hen, verdedigster Fiebe Schelfhout mocht zelfs de volledige wedstrijd spelen. Voor middenveldster Bodil Van den Heuvel was het een blij weerzien met haar ex-club. In de eerste periode kwam de eerste dreiging van blauwwit dat verder eerder Ajax af moest houden. Goalie Anouk Van Der Klooster had echter al bij al weinig werk. De logische ruststand na een uitgeregende eerste helft was dan ook 0-0.  De regenboog na de pauze was het startsein voor een tweede helft die gekleurd werd door meer kansen voor beide ploegen. De bezoekers namen het spel in handen en onze Buffalo's prikten van tijd tot tijd goed tegen. Van Der Klooster moest een aantal keer attent tussenkomen om haar netten schoon te houden. Slechts één maal werd ze omspeeld maar verdedigster Schelfhout keerde de Amsterdamse poging op de lijn. In het slot van de partij kwam middenveldster Elfi Maass nog tot twee keer toe dicht bij een winnende treffer. Eerste lukte ze bijna een Olympisch doelpunt. Niet veel later strandde haar vrije trap op de dwarsligger.  Zo eindigde de leerrijke oefenpartij zoals ze begon: 0-0. Volgende week nemen onze Buffalo's het op zaterdagmiddag (13:30) in de eigen Chillax Arena op tegen de Carolo's. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Ladies gaan op zoek naar jong talent KAA Gent Ladies

Ladies gaan op zoek naar jong talent

KAA Gent Ladies gelooft al jaren enorm in talent van eigen bodem. Daarom zijn talentvolle meisjes op 8 oktober welkom op Neptunus (Botestraat 98, Wondelgem). Tussen 9u30 en 11u30 kunnen meisjes geboren tussen 2009 en 2014 het beste van zichzelf geven. Op de dag zelf zullen de meisjes in verschillende groepen verdeeld worden. Deelname aan de talentendag is gratis. Inschrijven kan via deze link. Dit kan uiterlijk tot 6 oktober (12u). Na inschrijving ontvangt u een mail ter bevestiging.  Voor praktische vragen omtrent de talentendag kan u terecht bij jeroenm_scout@hotmail.com.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Ladies laten 3 punten liggen KAA Gent Ladies

Ladies laten 3 punten liggen

Zondagmiddag kregen onze Buffalo's de dames van Essevee over de vloer. Op papier een van de rechtstreekse tegenstanders in de strijd om een plaatsje in play-off 1. Zulte Waregem moest afgelopen woensdag nog aan de bak tegen landskampioen RSC Anderlecht. Coach Jorn Van Ginderdeuren kon terug rekenen op Karlijn Helsen op het middenveld, die er tegen OH Leuven niet bij was door een kleine blessure aan de enkel. Zij kwam in de plaats van Bodil Van Den Heuvel terug in de ploeg. Fleur Van Daele en Emma Van Britsom zitten nog in de lappenmand. Blauw-wit begon gretig aan de wedstrijd en had in de eerste helft de overmacht in de wedstrijd. Iets voor half tijd werd Alixe Bosteels diep gestuurd door Amber Maximus maar zij vond keepster en ex-Buffalo Seynhaeve op haar weg. Op slag van rust kon Essevee doorbreken en opende aanvalster Gbogou de score. De Ladies kwamen iets minder fris uit de kleedkamer en nog geen 10 minuten later kwam Zulte Waregem op dubbele voorsprong. Onze Buffalo’s deden er nog alles aan om de aansluitingstreffer te maken maar slaagden daar niet in en gaan zo met een nederlaag de interlandbreak in. Aanvoerster Nia Elyn sprak na de wedstrijd nog voor de camera. "We hebben vandaag vooral van onszelf verloren. In de eerste helft waren we zeker de betere ploeg, maar we moeten gevaarlijker en efficiënter zijn in de zestien meter." Coach Jorn Van Ginderdeuren: "Mooie dingen laten zien telt niet in het voetbal, het zijn de doelpunten die tellen en vandaag krijgen we er 2 tegen en scoren we niet. Het doel is play-off 1, dus dan moet je vandaag altijd winnen. We zullen die punten dus ergens anders moeten gaan halen, maar daar heb ik alle vertrouwen in!" Veel tijd om te bekomen is er echter niet want komende vrijdag krijgen we de dames van Ajax op bezoek in de Chillax Arena voor een vriendschappelijke wedstrijd.  

Bekijk volledig nieuwsbericht
Ladies erkennen meerdere in leider OHL KAA Gent Ladies

Ladies erkennen meerdere in leider OHL

Na twee speeldagen trokken onze Ladies met een 4/6 naar leider Oud-Heverlee Leuven. Coach Jorn Van Ginderdeuren moest wel sleutelen aan zijn elftal. Middenveldsters Emma Van Britsom en Karlijn Helsen waren onbeschikbaar wegens enkelblessures. Ook Fleur Van Daele ontbrak met de naweeën van een hersenschudding die ze opliep tijdens de in wedstrijd in Woluwe. De Nederlandse Elfi Maass kreeg haar eerste basisplaats. Ook Jenna Van De Keere en Bodil Van Den Heuvel kwamen voor de eerste keer dit seizoen aan de aftrap. Het begin van de wedstrijd had te lijden onder de warmte. Bij het eerste doelgevaar van de thuisploeg schoot aanvoerster Nia Elyn goalie Riet Maes te hulp door een lob van de lijn te keren. Onze Buffalo’s gingen steeds meer dreigen maar het was toch de thuisploeg die via Marie Detruyer op voorsprong kwam. Nikée Van Dijk maakte er vijf minuten later ook nog 2-0 van. Na de rust gingen onze Ladies op zoek naar de aansluitingstreffer maar de stugge leider gaf weinig ruimte weg. Halverwege de tweede helft lukte Van Dijk haar tweede treffer. Onze Buffalo’s gaven echter niet op en bleven zoeken naar het doelpunt. Uiteindelijk verschalkte invalster Zarah Taillieu de Leuvense keepster met een knappe knal van op afstand. Meteen daarna zette Detruyer via een afgeweken schot de 4-1 eindscore op het bord. Trainer Jorn Van Ginderdeuren: “Het resultaat weegt misschien iets te zwaar door maar dat is waar het om gaat in een eerste elftal. De eerste twee treffers waren vermijdbaar en zijn zaken die we komende weken moeten aanpakken. Toch moeten we ons optrekken aan de manier waarop we negentig minuten lang intensiteit brachten bij het druk zetten. Als we de kwaliteit in de laatste twintig meter kunnen verbeteren dan gaan we nog resultaten behalen.”

Bekijk volledig nieuwsbericht
Jeugdstage Ladies komt er aan KAA Gent Ladies

Jeugdstage Ladies komt er aan

Het nieuwe voetbalseizoen en schooljaar zijn nog maar net van start gegaan maar KAA Gent Ladies kijkt al uit naar de komende Herfstvakantie. Dan wordt opnieuw een Tweedaagse Voetbalstage georganiseerd voor meisjes die helemaal gek zijn van voetbal. Meisjes van het geboortejaar 2010 t.e.m. 2013 zijn op 30 en 31 oktober welkom op de voetbalvelden van Neptunus (Wondelgem). Onze trainers zorgen voor twee onvergetelijke dagen vol voetbal (8u30 tot 16u30). Voor en na de trainingen wordt een half uur opvang voorzien (8u tot 8u30; 16u30 tot 17u). Ook bieden we elke dag fruit, een vieruurtje en een drankje aan. Een lunch moeten de deelneemsters zelf voorzien. Inschrijven voor deze Voetbalstage kost slechts €60. Inschrijven kan via deze link. Dit kan uiterlijk tot 20 oktober. Opgelet want vanaf vijftig inschrijvingen worden geen nieuwe inschrijvingen aanvaard. Met eventuele vragen over deze Jeugdstage kan je terecht bij jurgen_t1@hotmail.com. Hopelijk tot eind oktober, dan maken we er samen een onvergetelijke Jeugdstage van!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Ladies winnen na volwassen prestatie tegen Woluwé KAA Gent Ladies

Ladies winnen na volwassen prestatie tegen Woluwé

Na het knappe gelijkspel op de openingsspeeldag tegen landskampioen RSC Anderlecht trokken de Ladies vandaag vol vertrouwen richting het Stade Fallon. Coach Jorn Van Ginderdeuren had geen redenen tot wisselen. Hij stuurde dan ook dezelfde starters de wei in tegen Femina White Star Woluwé. De studieronde van tien minuten was nog maar net voorbij of middenveldster Gaëlle Nierynck prikte de bal tegen de netten. Onze Buffalo’s trokken het speloverwicht naar zich toe. Maar de stugge thuisploeg gaf weinig kansen weg. Woluwé kon van hun kant enkel dreigen op een ingestudeerde corner die op de dwarslat strandde. Het tweede bedrijf was nog maar net op gang gefloten of de ingevallen Zarah Taillieu trof ook voor blauw-wit het aluminium. De dubbele voorsprong liet evenwel niet lang op zich wachten. Verdedigster Ines Van Gansbeke nam een afvallende bal ineens op de slof. Haar schot paste perfect onder de deklat. In een potig duel kwam spits Amber Maximus nog dicht bij de 0-3. De Ladies moesten de laatste tien minuten nog afwerken met z’n tienen na een blessure voor middenveldster Emma Van Britsom. In de slotfase voetbalde de jonge ploeg zich zeer volwassen richting een vier op zes in de Lotto Super League. Verdedigster Ines Van Gansbeke: “Ik ben zeer tevreden met mijn allereerste doelpunt maar ook vooral met onze eerste competitiezege. We mogen ook trots zijn op de manier waarop we de winst pakten. Nu kunnen we volgende week vol vertrouwen richting Leuven trekken.”

Bekijk volledig nieuwsbericht
KAA Gent Ladies is jarig! KAA Gent Ladies

KAA Gent Ladies is jarig!

Dag op dag tien jaar geleden speelden de Ladies van toen hun allereerste officiële wedstrijd als KAA Gent Ladies. Na die 1-0 zege tegen FC Utrecht volgden nog vele mooie momenten.  Allereerst waren er de seizoenen in de BeNeLiga. Maar het eerste absolute hoogtepunt volgde in 2017 met de allereerste bekerwinst van de club. In 2019 lukte dit zelfs een tweede maal. In de tussentijd waren er vele glansrijke overwinningen en prachtige herinneringen. Die successen werden altijd gekoppeld aan investeringen in eigen jeugdig talent. Velen van de 119 speelsters die in die tien jaar de blauwwitte kleuren verdedigden komen dan ook uit de eigen jeugdopleiding. Vandaag is dat niet anders. Tien jaar geleden was het de bedoeling om meisjes te laten dromen van voetbal. In de komende tien jaar zal dit niet anders zijn!  

Bekijk volledig nieuwsbericht
Ladies houden Anderlecht in toom KAA Gent Ladies

Ladies houden Anderlecht in toom

KAA Gent Ladies mocht vrijdagavond hun nieuwe campagne in de Lotto Super League op gang trappen tegen landskampioen RSC Anderlecht. Direct een stevige wedstrijd om mee van start te gaan. De speelsters van Jorn Van Ginderdeuren stapten alleszins vol vertrouwen het veld op nadat vorig weekend nog een knappe oefenzege geboekt werd tegen ADO Den Haag. De Buffalo's probeerden paars-wit hoog vast te zetten. In de eerste helft leverde dit ook meermaals dreiging op. Het was echter wel na een hoekschop dat aanvoerster Nia Elyn de grootste blauwwitte kans versierde. Haar schot werd net voor doel gekeerd. Achterin was het opletten voor het aanvalsgeweld uit de hoofdstad. Doelvrouw Riet Maes kwam meermaals knap tussen. Ook in de tweede helft toonden de Ladies zich offensief ingesteld. Na een snelle tegenaanval kon Fleur Van Daele uithalen maar ook haar schot werd afgeblokt. In de slotfase toonde de Gentse achterhoede zich nog enkele keren zeer allert. Riet Maes moest nog een paar keer tussenkomen maar het bleef bij een puntendeling na een puike prestatie. Trainer Jorn Van Ginderdeuren: "We hebben vanuit een goede organisatie met de juiste intensiteit het punt thuis gehouden tegen de landskampioen. We zijn tevreden met deze eerste prestatie in de Lotte Super League. Nu moeten we volgende week op deze prestatie verderbouwen."

Bekijk volledig nieuwsbericht