Nieuws

Filters tonen
Team

Vordering Bondsparket Sven Kums

Het bondsparket van de voetbalbond heeft een minnelijke schikking voorgesteld voor Sven Kums na zijn rode kaart in de match tegen KV Kortrijk. Het gaat om een schorsingsvoorstel van 1 match effectief en 1 match met uitstel. Daarnaast is er een boete van 1.500 euro.  De argumentatie van het bondsparket luidt als volgt:  “Het Bondsparket kwalificeert deze fout onder ‘brutale fout’ in de zin van de indicatieve tabel nr. 2. Dit betekent dat het Bondsparket niet uitgaat van een doelbewuste fout (…) De indicatieve tabel voorziet voor een dergelijke overtreding een schorsing tussen de 2 en 5 matchen. Het staat onmiskenbaar vast dat de fysieke integriteit van zijn tegenstrever in het gedrang werd gebracht. In het voordeel van de speler Kums zijn de elementen dat de bal wordt geraakt, dat het contact aan matige intensiteit gebeurt en dat de speler over een nagenoeg vlekkeloos casier beschikt. De minimumsanctie voor dit soort inbreuken bedraagt 2 wedstrijden. Gelet op voorgaande elementen is het Bondsparket van oordeel dat afgeweken kan worden van deze minimumsanctie.” KAA Gent heeft beslist het voorstel tot minnelijke schikking te aanvaarden. Sven zal de bekerwedstrijd tegen Cercle Brugge (20/12) missen.     Jong KAA Gent heeft geen fijne avond beleefd tegen Heist. Onze beloften verloren met 0-2 in een wedstrijd die ontsierd werd door overtredingen. Coach Emilio Ferrera stond voor een lastige opdracht, want hij kon voor deze wedstrijd geen beroep doen op enkele vaste waarden.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Next Match: KFC Dessel - KAA Gent (Croky Cup)

Cup Time! Na de competitie en Europees voetbal start nu het derde format in het voetbal: de Croky Cup. In de zestiende finales van de Beker van België trekken we naar Dessel uit 1e Amateur. LIVESTREAM Abonnees en members volgen deze match gratis in onze app of op de site. Opgelet: wil je de stream bekijken via de site? Log je dan in bij je Buffalo account.  Livestream Dessel Sport - KAA Gent Onze coach verwacht een heel gemotiveerde tegenstander aan de aftrap. Bekijk hieronder de persconferentie waar er vooruit geblikt wordt op de bekermatch en nagepraat wordt over de Europese loting. VOORBESCHOUWING MET HEIN VANHAEZEBROUCK TICKETING Voor deze match is er geen combiregeling van toepassing. Tickets kunnen ter plaatse aan de kassa gekocht worden en aan onze loketten tot woensdag 18u. SELECTIE Onze coach selecteerde 20 spelers voor de midweekverplaatsing naar Dessel. Darko Lemajic, Matisse Samoise, Andreas Hanche-Olsen, Jordan Torunarigha, Nurio Fortuna en Tarik Tissoudali zijn geblesseerd of blijven uit voorzorg thuis. #COBW #CROKYCUP #DESGNTJong KAA Gent heeft geen fijne avond beleefd tegen Heist. Onze beloften verloren met 0-2 in een wedstrijd die ontsierd werd door overtredingen. Coach Emilio Ferrera stond voor een lastige opdracht, want hij kon voor deze wedstrijd geen beroep doen op enkele vaste waarden.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

NEXT MATCH: KAA Gent - Club Brugge

Na de Europese kwalificatie is het nu reikhalzend uitkijken naar zondag en de komst van Club Brugge. Na de 6-1-thuiszege van afgelopen seizoen is het hopen op een nieuwe overwinning. Zowel onze coach als aanvoerder Vadis Odjidja zijn zich bewust van het belang van de wedstrijd. Voor onze fans staat immers meer op het spel dan louter de 3 punten. “De match leeft niet alleen bij de supporters, maar ook bij ons”, zegt Vadis. Persconferentie Kapitein Vadis Odjidja was duidelijk, Europese overwintering was één van de vooraf gestelde doelen. De manier waarop die gisteren tot stand kwam, geeft vertrouwen voor de komende matchen. Euforie in de kleedkamer was er echter niet. Vadis: "Het is nooit héél uitbundig bij ons. Er zijn zoveel matchen dat de focus snel verschoven wordt. Maar dat iedereen blij was, mag duidelijk zijn. We doen elke wedstrijd ons best en gisteren kwam het er ook goed uit. In de tweede helft scoorden we makkelijk, kwamen we tot vlot spel en dat geeft sowieso een boost voor zondag." "Die 6-1 van vorig seizoen was qua drive en mentaliteit een voorbeeldmatch. Tarik was toen outstanding, dat moeten we nu anders opvangen. Het was in elk geval een collectieve prestatie en hoe de fans toen tekeergingen was fenomenaal. Het is een fijne herinnering waar we motivatie uit kunnen putten." - Vadis Odjidja Jong KAA Gent heeft geen fijne avond beleefd tegen Heist. Onze beloften verloren met 0-2 in een wedstrijd die ontsierd werd door overtredingen. Coach Emilio Ferrera stond voor een lastige opdracht, want hij kon voor deze wedstrijd geen beroep doen op enkele vaste waarden.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

👥 Selectie KAA Gent - Club Brugge

Twintig Buffalo's maken deel uit van de selectie voor de Slag om Vlaanderen. Alessio Castro-Montes en Jordan Torunarigha keren terug uit blessure. Jong KAA Gent heeft geen fijne avond beleefd tegen Heist. Onze beloften verloren met 0-2 in een wedstrijd die ontsierd werd door overtredingen. Coach Emilio Ferrera stond voor een lastige opdracht, want hij kon voor deze wedstrijd geen beroep doen op enkele vaste waarden.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

👥 Selectie OHL - KAA Gent

Zondag 30 oktober trekken we naar Leuven. Hein Vanhaezebrouck selecteerde 19 Buffalo's. Lemajic, De Sart, Castro-Montes, Hanche-Olsen, Torunarigha en Tissoudali vallen geblesseerd naast de selectie. #COBW #OHLGNTJong KAA Gent heeft geen fijne avond beleefd tegen Heist. Onze beloften verloren met 0-2 in een wedstrijd die ontsierd werd door overtredingen. Coach Emilio Ferrera stond voor een lastige opdracht, want hij kon voor deze wedstrijd geen beroep doen op enkele vaste waarden.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Next Match: OH Leuven - KAA Gent

Na onze Europese trip verleggen we de focus naar zondag, waar we OH Leuven in de ogen kijken. Met een verschil van slechts twee punten in het klassement, is deze uitwedstrijd opnieuw uiterst belangrijk. Morgen wordt duidelijk over welke spelers Hein Vanhaezebrouck zal kunnen beschikken. Op de luchthaven van Shannon blikte de coach terug op de plotse en hevige buikgriepopstoot die lelijk huishield bij in totaal 7 spelers. “Diegenen die ziek waren, voelen zich al wat beter. Blijkbaar was het een korte maar hevige opstoot”, zegt Hein Vanhaezebrouck.  “Peter Balette was de eerste om ziek te worden. Na twee dagen was het bij hem voorbij. Ik hoop dus dat ik enkele spelers kan recupereren voor de volgende wedstrijden, te beginnen nu zondag in Leuven."  "Anders zijn het steeds dezelfden die moeten spelen, wetende dat het voor sommige jongeren nog wat vroeg is voor een basisplaats. Op een bepaald moment in het seizoen zullen we wel weer over een voltallige selectie kunnen beschikken. Maar in de laatste matchen voor de WK-pauze moeten we proberen om het over de streep te trekken met de jongens die er zijn.” "Ik kon niet meer op mijn benen staan" - Hugo Cuypers. Dat de buikgriep geen pretje was, bevestigt Hugo Cuypers. “Ik kon niet meer op mijn benen staan”, vertelt hij. “Ik heb een hele nacht moeten overgeven. Pas rond 5 uur in de namiddag kon ik voor het eerst weer iets eten. Nu voel ik me al beter. Op de ochtendtraining heb ik wat gelopen, al voelde ik wel dat het me meer energie kostte dan normaal. We zullen zien hoe het de komende dagen evolueert.” Volg de wedstrijd in het live matchcenter op de site of in de app en bekijk vrijwel meteen de belangrijkste wedstrijdfases. Jong KAA Gent heeft geen fijne avond beleefd tegen Heist. Onze beloften verloren met 0-2 in een wedstrijd die ontsierd werd door overtredingen. Coach Emilio Ferrera stond voor een lastige opdracht, want hij kon voor deze wedstrijd geen beroep doen op enkele vaste waarden.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

👥 Selectie Shamrock Rovers - KAA Gent

Matchdag 5 in de groepsfase van de UEFA Conference League vindt plaats op Ierse bodem. 19 Buffalo's maakten de verplaatsing naar Dublin. Youngsters Bram Lagae en Rune Van Den Bergh vervoegen de kern. #COBW #UECL #ROVGNTJong KAA Gent heeft geen fijne avond beleefd tegen Heist. Onze beloften verloren met 0-2 in een wedstrijd die ontsierd werd door overtredingen. Coach Emilio Ferrera stond voor een lastige opdracht, want hij kon voor deze wedstrijd geen beroep doen op enkele vaste waarden.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

"Ik wil deze campagne niet beëindigen als derde."

Setting voor de vijfde speeldag in de groepsfase van de UEFA Conference League: regenachtig Dublin. Door een ongeval op de snelweg arriveerden Sven Kums en Hein Vanhaezebrouck iets later dan voorzien op de persconferentie. “Onze excuses, het was nog drukker dan gewoonlijk hier op de weg”, vertelde onze coach. Morgen lopen we best geen vertraging op want we moeten 6 op 6 halen om door te stoten in Europa. “Klopt, als we morgen een misstap begaan, liggen we eruit dus wij moeten nu zien te overleven. In de competitie kan je zo’n misstap nog recht trekken. In Europa is er nu geen marge meer, die hebben we laten liggen door ons gebrek aan efficiëntie. We hebben dus iets recht te zetten. Ik wil deze campagne niet beëindigen als derde. Ergens verdienden we tot nu toe meer qua geleverde spel maar de efficiëntie in beide boxen was gewoon niet voldoende.” Het stadion bestaat uit vier aparte tribunes. Een klassiek open stadion. Misschien even open als het spel dat we morgen te zien gaan krijgen. “Ik verwacht een gelijkaardig beeld als in de thuismatch”, zei Vanhaezebrouck. “Ze proberen steeds hun offensief spel te brengen, zeker thuis. Tegen Molde waren ze eigenlijk beter. Ze kregen jammer genoeg een buitenspeldoelpunt tegen, maar zoals we weten is er geen VAR in de Conference League. Ze verdienden meer punten, maar voetbal zit soms raar in elkaar.” “Verder moet ik Shamrock feliciteren met zijn titel. Ik had liever gehad dat ze nog een weekje moesten wachten (lacht). Ze zullen donderdag gemotiveerd aan de aftrap staan. Aan ons om daar iets tegenover te zetten.” SVEN KUMS Vicekapitein Sven Kums is er klaar voor. “Ik heb twee wedstrijden gemist, maar dat heeft me goed gedaan om fysiek terug op adem te komen. We komen naar hier met een duidelijke opdracht. We moeten winnen als we ons Europees verhaal willen verderzetten. Op papier is het dus simpel. Van onderschatting zal alvast geen sprake zijn. We weten dat Shamrock een goede ploeg is, maar wij gaan uit van onze eigen sterkte. In de heenmatch kwamen we snel op voorsprong en dat hielp ons om de match in een plooi te leggen. Een bisnummer van de tweede speeldag zou zeker mogen wat mij betreft.” Voel je dan meer druk nu er geen marge meer is? “Ik ben iemand die niet snel druk ervaart. Het is op zich meer dan duidelijk dat dit een belangrijke wedstrijd is. Bij KAA Gent zijn alle wedstrijden belangrijk. Doorstoten is de missie. Dan is zes op zes een must.” Een nuchtere maar duidelijke analyse van Sven Kums. #COBW #ROVGNT #UECLJong KAA Gent heeft geen fijne avond beleefd tegen Heist. Onze beloften verloren met 0-2 in een wedstrijd die ontsierd werd door overtredingen. Coach Emilio Ferrera stond voor een lastige opdracht, want hij kon voor deze wedstrijd geen beroep doen op enkele vaste waarden.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Andreas Hanche-Olsen buiten strijd met schouderblessure

Onze ploeg moet het enkele maanden zonder Andreas Hanche-Olsen stellen. Andreas liep in de thuiswedstrijd tegen Djurgårdens een zware schouderblessure op. Wat later bleek dat een heelkundige ingreep nodig was om tot een goed herstel te komen. De operatie is goed verlopen en nu kan de revalidatie van start gaan voor onze altijd goedlachse en strijdvaardige Noor. Over 3 maanden zal Andreas weer inzetbaar zijn. We wensen hem een vlot herstel! #COBW #BLESSUREJong KAA Gent heeft geen fijne avond beleefd tegen Heist. Onze beloften verloren met 0-2 in een wedstrijd die ontsierd werd door overtredingen. Coach Emilio Ferrera stond voor een lastige opdracht, want hij kon voor deze wedstrijd geen beroep doen op enkele vaste waarden.

Bekijk volledig nieuwsbericht