Nieuws

Filters tonen
Gent strandt op zucht van Play-off 1 ondanks vierklapper van Gandelman Team

Gent strandt op zucht van Play-off 1 ondanks vierklapper van Gandelman

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie hadden de Buffalo's het niet onder de markt met een vinnig Charleroi, maar toch stond er bij de rust een dubbele voorsprong op het scorebord dankzij doelpunten van Fernandez-Pardo en Gandelman. In de tweede helft stoomde Gent stevig door en Gandelman eiste de hoofdrol op met nog drie doelpunten. Het leek voldoende te zijn voor Play-Off 1, tot Genk in het absolute slot nog gelijkmaakte en zo de zesde plek nog inpalmde. Gent eindigde ondanks de 5-0 zege op de zevende plek, met evenveel punten, maar een minder doelsaldo.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Sven Kums: "KAA Gent is deel van mijn familie" Team

Sven Kums: "KAA Gent is deel van mijn familie"

KAA Gent heeft nieuws dat alle blauwwitte harten zal verwarmen: aanvoerder Sven Kums zal ook volgend seizoen nog voor onze club spelen. Het contract van Sven liep aan het einde van dit seizoen af, maar werd verlengd tot 2025.  Met 311 wedstrijden, een landstitel, beker, Supercup en Gouden Schoen is Sven Kums een icoon van Gent. Eind februari werd de middenvelder 36, maar hij dirigeerde de ploeg dit seizoen als in zijn beste dagen. Een contractverlenging was voor KAA Gent dan ook snel een uitgemaakte zaak. Ook Sven zelf twijfelde niet over een langer verblijf.  “Toen ik mijn kinderen vertelde dat ik nog een jaar langer in Gent zou blijven, reageerden ze heel erg blij. Net zoals ik voelen ze zich thuis bij KAA Gent. Deze club is deel gaan uitmaken van mijn familie. Meer dan 300 wedstrijden voor Gent, dan zit blauw en wit toch in je hart. Het was mijn wens om hier te kunnen blijven en voor de supporters wil ik ook volgend seizoen nog eens het allerbeste van mezelf geven” - Sven Kums, kapitein KAA Gent.  Sven kwam in 2014 bij KAA Gent terecht. In zijn eerste jaar werd hij meteen kampioen bij de Buffalo's. Na twee succesvolle seizoenen volgden enkele buitenlandse avonturen en een passage bij Anderlecht, maar in de zomer van 2019 keerde Kums terug naar Gent. Volgend seizoen wordt zijn zesde op een rij in het shirt van KAA Gent.  Zowel op als naast het veld is Sven Kums van grote waarde voor het team. Vorige zomer nam hij opnieuw de kapiteinsband over van Vadis Odjidja. Heel KAA Gent is verheugd om hem ook volgend seizoen als aanvoerder in onze ploeg te hebben.  Proficiat, Sven! FOTO'S ๐™ˆ๐™–๐™š๐™จ๐™ฉ๐™ง๐™ค.One More Symphony ๐ŸŽผ pic.twitter.com/zO3l6MqqqF— KAA Gent (@KAAGent) March 12, 2024 #COBW #KAAGENT

Gent pakt een punt bij leider Union Team

Gent pakt een punt bij leider Union

De Buffalo's begonnen sterk aan hun wedstrijd op bezoek bij competitieleider Union SG, maar Moris hield de nul op het bord. Na de rust lukte het dan toch, Gerkens prikte de bal in doel voor de verdiende voorsprong. Uit het niets kopte Castro-Montes de gelijkmaker binnen, waarna er nog kansen waren aan beide zijden, maar gescoord werd er niet meer. Een puntendeling dus, waar zowel Union als Gent weinig mee opschoten.

๐ŸŽฌ Samenvatting Union - KAA Gent Team

๐ŸŽฌ Samenvatting Union - KAA Gent

Het ging hard in het Dudenpark. De Buffalo's trokken ten strijde en sleepten een verdiende voorsprong uit de brand. Pieter Gerkens tikte zijn voet nog tegen de voorzet van Tarik Tissoudali en zorgde zo voor de 0-1. Enkele minuten later zette Alessio Castro-Montes de gelijkmaker op het scorebord. HIGHLIGHTS

Tienkoppig Gent lijdt zure nederlaag bij Standard Team

Tienkoppig Gent lijdt zure nederlaag bij Standard

Op het veld van Standard de Liège kwamen de Buffalo's al snel op voorsprong via een rake kopbal van Tissoudali en zelfs na rood voor Fortuna bleef Gent de betere ploeg. Vlak voor rust werd een strafschopfout op Brown niet bestraft, kort daarna onbedoeld handspel van Gerkens wel, waarvan Kanga dankbaar profiteerde. Na rust bleef Gent aanvankelijk goed in de wedstrijd, tot Standard op tien minuten tijd afstand nam via Yeboah (2x) en Kawabe. Samoise kon nog milderen tot 4-2, maar meer zat er niet in.

Gent ziet zege nog wegglippen tegen Antwerp Team

Gent ziet zege nog wegglippen tegen Antwerp

In het cruciale duel tegen Antwerp kwamen de Buffalo's na een kwartier op voorsprong door een owngoal van Alderweireld. Ondrejka kon vanop de stip gelijkmaken, al zat Schmidt er half bij. Gent stoomde door en op aangeven van Brown schoof Gerkens de verdiende 2-1 ruststand tegen de netten. Na rust waren de beste kansen van Gentse makelij, maar tien minuten voor tijd scoorde Ilenikhena bij een schaarse Antwerpse kans. In het slot waren De Sart en Depoitre nog erg dicht bij de winning goal, maar het lot was de Buffalo's opnieuw niet gunstig gezind, waardoor het bij een puntendeling bleef.

Gent sneuvelt in Play-Off ronde van de Conference League Team

Gent sneuvelt in Play-Off ronde van de Conference League

In de terugwedstrijd van de Play-Off ronde van de UEFA Conference League kende Maccabi Haïfa een gelukkige droomstart nadat een afgeweken bal over Roef in doel dwarrelde. Voor rust kwam Gent maar moeilijk aan kansen, maar in de tweede helft werd het gaspedaal ingeduwd. Tissoudali scoorde de verdiende gelijkmaker en kort daarna werd Sundgren uitgesloten met een tweede gele kaart. Tegen tien man volgde nog een heus kansenfestival, maar de bezoekers kraakten niet en doelman Keouf hield zijn ploeg overeind tot aan het laatste fluitsignaal. Gent toonde zich over twee wedstrijden dan wel de betere ploeg, maar het was Maccabi Haïfa dat met de kwalificatie aan de haal ging.

Gent knoopt terug aan met de winst in Eupen Team

Gent knoopt terug aan met de winst in Eupen

Het zat de Buffalo's nog niet bepaald mee in 2024, maar op het veld van KAS Eupen hebben ze dan toch hun eerste zege geboekt. In de eerste helft domineerde Gent de partij en Hong werkte een knappe pass van Depoitre feilloos af. Na rust wist Gent de controle te behouden en Samoise verdubbelde de voorsprong met een strakke trap in de hoek. De Gentse zege kwam nooit meer in gevaar, drie belangrijke punten die de Buffalo's de vijfde plaats in het klassement opleverden.

Nipte nederlaag in heenwedstrijd tegen Maccabi Haifa Team

Nipte nederlaag in heenwedstrijd tegen Maccabi Haifa

De Buffalo's hebben in de heenwedstrijd van de UEFA Conference League Play-Off ronde een kleine nederlaag geleden tegen het Israëlische Maccabi Haïfa. In een zoutloze eerste helft waren er nauwelijks kansen, na rust was er heel wat meer dreiging. De bal wilde echter niet goed vallen en dat geluk had Haïfa wel, Pierrot kwam met een gelukje voor doel en profiteerde optimaal. Het Gentse slotoffensief bracht de Israëliërs nog in de problemen, maar de gelijkmaker viel niet, waardoor de Buffalo's een achterstand op te halen hebben in de terugwedstrijd.