Nieuws

Filters tonen
Team

Gent pakt eerste driepunter tegen Westerlo

Tegen promovendus KVC Westerlo kwamen de Buffalo's vroeg op achterstand na een doelpunt van Vetokele. Marreh zette de bordjes gelijk door van dichtbij raak te treffen en Gent ging zelfs nog met een voorsprong de rust in na een rake strafschop van Cuypers. Na rust waren de Buffalo's nog enkele keren dicht bij een derde treffer, maar ook Westerlo kwam in het slot nog aandringen. Aan de stand veranderde echter niks meer, waardoor Gent zijn eerste driepunter mocht bijschrijven.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Tarik Tissoudali scheurt kruisband

Tarik Tissoudali kwam tijdens KAA Gent - STVV ongelukkig ten val en kon niet verder. Een scan zou de aard van de blessure verduidelijken. Het verdict is zwaar. Hij scheurde de voorste kruisband van zijn rechterknie. Tarik wacht nu een revalidatie van minstens 6 maanden. Hij wordt vrijdag geopereerd. Tarik klinkt strijdvaardig en zal met veel moed aan zijn revalidatie beginnen. Heel KAA Gent wenst hem een vlot herstel. #COBW #BLESSURENIEUWS

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Nieuwe operatie voor Julien De Sart

Julien De Sart heeft een nieuwe operatie ondergaan. Afgelopen seizoen werd hij na de competitie al geopereerd aan de buikspieren, nu volgde een ingreep aan de adductoren. Julien zal daardoor wellicht nog twee maanden buiten strijd zijn. Coach Hein Vanhaezebrouck sprak erover op zijn persconferentie: "In principe was de eerste operatie van Julien geslaagd, maar blijkbaar had hij ook een probleem aan de adductoren (heupspieren). Dat had misschien in één keer aangepakt kunnen worden, maar dat is niet gebeurd en daarom heeft de ingreep nu plaatsgevonden. Normaal gezien zou het probleem nu van de baan moeten zijn. Spijtig genoeg voor hem en voor ons gaan we hem nog een hele tijd moeten missen." Wij wensen Julien alvast een voorspoedige revalidatie en hopen hem zo snel mogelijk terug te zien op het veld. Courage, Jules!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent opent met een gelijkspel tegen Standard

De eerste wedstrijd van het seizoen is altijd spannend. Dat bleek ook op Sclessin. Calut nam al snel twee gele kaarten voor zijn rekening en zorgde ervoor dat Standard na een kwartier met een man minder stond. Na contact tussen Torunarigha en Amallah ging de bal op de stip in de eerste helft. De Marokkaanse middenvelder van Standard twijfelde niet en zette de strafschop om. Na rust kwam Gent gretiger uit de kleedkamer. Tissoudali hing de bordjes gelijk, alvorens Darko Lemajic ons op voorsprong kopte. Vijf minuten voor tijd deed Dussenne hetzelfde voor Standard. Resultaat 2-2 op Sclessin. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Geen Supercup voor Gent na nipte nederlaag bij Club Brugge

Op het veld van landskampioen Club Brugge zijn de Buffalo's er niet in geslaagd om de Supercup te veroveren. Tissoudali scoorde wel eerst, maar deed dat vanuit buitenspel. Kort daarna kende Skov Olsen het nodige geluk toen zijn schot afweek op Ngadeu en zo Brugge op voorsprong zette. Na rust mocht Gent met de beste kansen aanspraak maken op de gelijkmaker, maar Mignolet liet zich niet verschalken. De kleine 1-0 marge bleek dus uiteindelijk genoeg voor de Bruggelingen om de Supercup binnen te halen.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Next Match: Supercup

Na vijf weken voorbereiding wacht het echte werk. Onze jongens zijn klaargestoomd om het seizoen te openen en wat voor opener wordt het: de Supercup. Op 17 juli nemen we het op tegen Club Brugge in het Jan Breydelstadion. Wie mag zondagavond de beker de lucht in heffen? Samen met Sven Kums en Hein Vanhaezebrouck blikten we vooruit op de eerste officiële match van het seizoen. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Gent wint galawedstrijd tegen Deense bekerwinnaar

KAA Gent heeft zijn galawedstrijd tegen het Deense FC Midtjylland gewonnen met 2-1. Het waren nochtans de bezoekers die voor rust op voorsprong kwamen via een rake kopbal van Onyedika. Castro-Montes, die voor rust nog jammerlijk de lat trof, kende na in de tweede helft meer meeval toen een vrije trap van hem in de rechterhoek verdween. Gent trok het laken uiteindelijk nog helemaal naar zich toe, want Tissoudali trapte tien minuten voor tijd de winnende treffer binnen.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Nipte nederlaag tegen een potige tegenstander

In het knusse Kräuterdorfstadion namen onze Buffalo's het op tegen Aris FC. Wat begon als een rustige partij sloeg al snel om in een potige slag. Met inzet en mentaliteit knokten onze spelers zich in balbezit en dwongen ze kansen af. Andrew Hjulsager liet zich enkele keren gelden met een hard schot. Jammer genoeg stond de Griekse keeper telkens pal. Sven Kums kwam het dichtst bij een doelpunt: zijn knappe schot werd door de keeper maar net uit doel gehouden. Een korte terugspeelbal gooide roet in het eten. Davy Roef kwam uit maar nam een Griekse speler mee in zijn actie. De bal ging op de stip en werd omgezet in een 1-0 voorsprong voor Aris FC.  Na rust ging de wedstrijd op hetzelfde elan door. Joseph Okumu werd na 58 minuten vervangen met een hoofdwonde na een rake botsing. Nurio Fortuna, Hugo Cuypers en Darko Lemajic kwamen nog dicht bij een Gentse gelijkmaker maar het mocht niet baten. Eindstand: 1-0 na een intense Oostenrijkse stage. Op naar de eerste thuismatch van het seizoen. De galamatch tegen FC Midtjylland!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Hein Vanhaezebrouck blijft 1 wedstrijd geschorst

De Disciplinaire Raad van de voetbalbond heeft zich uitgesproken over het hoger beroep van KAA Gent tegen de schorsing van onze coach Hein Vanhaezebrouck. Hein blijft voor 1 wedstrijd geschorst en zal zo de eerste competitiewedstrijd op het veld van Standard moeten missen. Daarnaast werd de voorwaardelijke schorsing voor twee wedstrijden herbevestigd, net als de boete van in totaal 3.000 euro. Hein wordt vervolgd voor twee afzonderlijke zaken. Ten eerste omdat hij zijn ongenoegen uitte na zijn rode kaart tijdens de wedstrijd tegen Racing Genk, ten tweede omdat hij in een interview kritiek had op scheidsrechtersbaas Betrand Layec. KAA Gent vroeg voor beide zaken de vrijspraak, maar de Disciplinaire Raad heeft dus anders beslist. In de motivatie klinkt het onder meer dat Hein Vanhaezebrouck een “voorbeeldfunctie” heeft. “Zijn houding getuigt van weinig respect voor de scheidsrechter en door het openlijk karakter ervan worden de supporters mee aangemoedigd om dit gebrek aan respect te ondersteunen. Op de tribunes zitten heel wat jongeren die ook in een competitie spelen. Zij kijken op naar de trainer van hun club en nemen zijn houding onbewust over.” Over het interview waarin Hein over de arbitrage praat, zegt de Disciplinaire Raad dit: “De vrijheid van meningsuiting is een mensenrecht dat gewaarborgd is, maar dit recht is geen absoluut recht. Meningen mogen volgens het Europees Hof voor de Rechten van de Mens dan wel kwetsen, schokken en verontrusten, maar het publiekelijk (via de media) uiten van beledigingen waarbij de eer en de goede naam van personen en de bondsorganisatie in het gedrang komen en hun integriteit in twijfel wordt getrokken, acht de Disciplinaire Raad een brug te ver.” 

Bekijk volledig nieuwsbericht