Nieuws

Filters tonen
Beker van België

Gent eenvoudig naar 1/8ste finales na 4-0 tegen Bilzen

KAA Gent heeft zich zonder problemen geplaatst voor de 1/8ste finales van de Croky Cup. Tegen Belisia Bilzen uit de 2de Amateurklasse knalde Odjidja Gent al na 6 minuten op voorsprong met een lekker afstandsschot. Okumu en Mboyo zorgden voor een logische 3-0 aan de rust. In de tweede helft zorgde Chakvetadze vanop de stip nog voor de 4-0, waarna doelman Cascio en de lat voorkwamen dat de eindstand nog verder opliep.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beker van België

KAA Gent loot Belisia Bilzen in 16e finales Beker van België

Vandaag vond de loting plaats voor de 16e finales van de Croky Cup. Onze Buffalo's werden uitgeloot tegen Belisia Bilzen SV. De wedstrijd zal plaatsvinden in de Ghelamco Arena op dinsdag 26, woensdag 27 of donderdag 28 oktober.  Belisia Bilsen SV is een fusieclub die uitkomt in 2e Amateur en is de samensmelting van de Bilzerse clubs Bilzen, Waltwilder en Spouwen-Mopertingen. De club wordt op dit moment getraind door de ex-Rode Duivel en gewezen topspits Luc Nilis. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beker van België

Gents bekeravontuur eindigt in kwartfinales tegen Eupen

De Buffalo's hebben zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de Croky Cup. In Eupen hadden beide ploegen voor rust een grote kans om op voorsprong te komen, maar doelmannen Bolat en Defourny hielden de 0-0 op het bord. Kort na rust trof Heris wel raak voor de thuisploeg, waardoor Gent moest achtervolgen. Odjidja was het dichtst bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal strandde op de lat. In de slotfase hield Defourny zijn ploeg overeind door een schot van Bezus uit de hoek te halen. Zo hield Eupen de 1-0 vast en trok daarmee een streep door het Gentse bekeravontuur.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beker van België

Bekeravontuur eindigt in Charleroi

Het Gentse avontuur in de Croky Cup is gestrand in de 1/8ste finales op het veld van Sporting Charleroi. In een erg gesloten eerste helft waren de verdedigers baas over de aanvallers en ook na de rust waren de kansen schaars. Charleroi drong wel het meest aan, maar puurde daar nauwelijks iets uit, tot Bruno in de slotfase alsnog raak trof. Het Gentse slotoffensief leidde nog bijna tot de gelijkmaker, maar Penneteau wist de ultieme kopbal nog te keren en bezegelde daarmee het lot van de Buffalo's.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beker van België

"Zowel mentaal als sportief een zware match"

Morgen, woensdag 4 december, spelen de Buffalo’s een lastige bekermatch in en tegen Charleroi voor de 1/8e finales van de Beker van België. De Buffalo’s zijn nog op drie fronten actief en Jess Thorup hoopt dat zo te houden: “We willen tonen dat we een topteam zijn en dus op drie fronten kunnen meestrijden. De beker is ook dit seizoen een doel voor ons, ook al wordt het niet simpel op Charleroi.” 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beker van België

Charleroi volgende bekertegenstander

Gisterenavond organiseerde de KBVB na de laatste bekerwedstrijd de loting voor de 1/8e finales van de Beker Van België. Na de uitschakeling van Eendracht Aalst in de 1/16e finales, komen de Buffalo's nu uit tegen Sporting Charleroi. De wedstrijd wordt gespeeld op 3, 4 of 5 december. De datum wordt maandag aanstaande definitief vastgelegd bij de volgende kalenderupdate. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beker van België

KAA Gent bekert verder na vlotte 0-4 in Aalst

KAA Gent heeft zich zonder problemen gekwalificeerd voor de 1/8ste finales van de Croky Cup. Op het veld van Eendracht Aalst kon Kvilitaia al snel de score openen, waarna Gent de eerste helft domineerde, maar geen extra doelpunten meer puurde uit de kansen. Die vielen wel na rust. Eerst legde Kvilitaia zijn tweede van de avond binnen, wat later besliste Kubo de wedstrijd helemaal met een rake trap in de korte hoek. De jonge Dylan Mbayo mocht nog debuteren bij de Buffalo's en deed dat in stijl, want hij stond amper vijf minuten op het veld toen hij de 0-4 eindstand vastlegde.

Bekijk volledig nieuwsbericht