Nieuws

Filters tonen
Algemeen

Fofana #2024

KAA Gent bouwt verder aan de toekomst. Heel wat jonge talenten tekenden de afgelopen maanden hun eerste profcontract. Noah De Ridder, Wout Asselman, Robby Wakaka, Tibe De Vlieger en Ibrahim Salah zijn klaar om alles te geven in Blauw-Wit. Vandaag verlengde ook Malick Fofana zijn contract tot 2024. Fofana kwam in 2014 van Eendracht Aalst en sloot zich aan bij onze U9. De nu 16-jarige Belg is een complete aanvaller die vooraan op verschillende posities uit de voeten kan. Hij is tweevoetig en een snelle, technisch vaardige speler die makkelijk scoort en doelpunten aanbrengt. Daarnaast is hij een vaste waarde bij de Belgische jeugdploegen. Behalve zijn technische kwaliteiten is Malick ook een winnaar die zijn verdedigende taken niet vergeet.  Malick Fofana Positie: flankspeler/aanvaller Geboortedatum: 31/03/2005 Buffalo sinds de U9  Veel succes Malick! #COBW #FOFANA2024

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Gent zet 2022 in met gelijkspel tegen Kortrijk

Na een vroege openingstreffer van Mbayo leken de Buffalo's alsnog op weg naar een eerste driepunter in 2022 dankzij een doelpunt van Castro-Montes en een rake kopbal van Mboyo. Het overwicht werd echter niet vertaald in een grotere voorsprong en in de 91ste minuut eiste Mbayo het laatste woorde op met de ultieme gelijkmaker.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Kalenderupdate 2022 speeldag 26 - 30

De bal rolt opnieuw in 2022. Traditiegetrouw is er een nieuwe kalenderupdate. Dit keer voor speeldag 26 tot en met 30 en de halve finale van de Beker.  We starten de maand februari met de heenronde van de halve finale in de Beker van België tegen Club Brugge op 2 februari (20u45). Voorlopig worden alle wedstrijden tot en met 28/1 zonder publiek gespeeld omwille van de huidige covidmaatregelen. NIEUWE SPEELDATA   KAA Gent     Club Brugge 02-02-2022 - 20:45 Club Brugge     KAA Gent 06-02-2022 - 13:30 KAS Eupen     KAA Gent 12-02-2022 - 16:15 KAA Gent     RFC Seraing 18-02-2022 - 20:45 Standard de Liège     KAA Gent 27-02-2022 - 18:30   Club Brugge     KAA Gent 02-03-2022 - 20:45 KAA Gent     SV Zulte Waregem 06-03-2022 - 21:00         Download kalender   COBW

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Dag 5 Stage Oliva

  DAG 4  DAG 3 DAG 2 DAG 1 Traditioneel op de planning: een oefenpartij. Deze keer sparden we met AZ Alkmaar op dag 5. In de voormiddag werkten onze jongens nog een training af waarbij de focus lag op stilstaande fases. Zo werd in verschillende groepen getraind op corners, penalty's en vrije trappen.  Om 15u werd alles in gereedheid gebracht voor de wedstrijd. Samen met AZ werd gekozen om drie maal 30 minuten te spelen. Hein Vanhaezebrouck startte met deze elf: Roef, Castro-Montes, Okumu, Godeau, Hanche-Olsen, Samoise, Owusu, Kums (C), Hjulsager, Malede, Mboyo. We schoten hevig uit de startblokken. In het eerste halfuur hadden we het balbezit, de controle en de beste kansen. Malede dribbelde twee man voorbij in de zestien maar keeper Verhulst tikte de bal in hoekschop. Verder gingen ook Hjulsager en Samoise hun kans.  Lang leek het uit te draaien op een scoreloos gelijkspel. In de laatste tien minuten stiftte Fredrik Midtsjø de bal in de verste hoek. 0-1 voor AZ Alkmaar. Even na het doelpunt kreeg Castro-Montes de grootste kans van de wedstrijd, maar de keeper pareerde goed. Na een loodzware stageweek werd de vriendschappelijke wedstrijd tegen AZ afgesloten met het kleinste verschil. Nog een stagedag te gaan alvorens we terugkeren naar Gent.  

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Dag 4 Stage Oliva

Ochtendstond heeft goud in de mond. Op dag 4 begonnen onze jongens de dag terug met een stevige strandloop om 7u45. Tijdens de eerste training werd er na de opwarming gefocust op partijvormen. En zoals de spelers ondertussen al gewend zijn werd de ochtendtraining afgesloten met een stevige loopoefening. De fysieke arbeid werd in de namiddag afgesloten met de ondertussen bekende strandtraining.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Dag 3 Stage Oliva

Dag 3 in Oliva begon met felicitaties aan Danijel Milicevic die vandaag zijn 36e verjaardag viert. Na het ontbijt volgde meteen - hoe kan het ook anders - een uiterst stevige training. De eerste training begon met een lange opwarming, gevolgd door een technisch circuit en enkele passingvormen waarna een break van een kwartier volgde met onze Seven Sports nutrition en fruit.  De tweede daaropvolgende training bevatte opnieuw een technische challenge, enkele kleine partijvormen en werd afgesloten met een loopoefening. In totaal stonden onze jongens deze morgen bijna 3 uur op het veld.   In de namiddag volgde nog een laatste fitnesstraining. Bekijk de beelden hieronder. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Dag 2 Stage Oliva

Pittige dag in Oliva. Hier wordt de basis gelegd voor de tweede seizoenshelft en dat werd op de ochtend van dag 2 meteen duidelijk met een vroege strandloop om 7u45. Na het ontbijt volgde om 10u45 de eerste veldtraining. En na de lunch en wat welverdiende rust, werd de pees er vanaf 16u15 opnieuw opgelegd met een tweede veldtraining, de derde training van de dag.  Blik terug op dag 1 Ochtendloop in beeld

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Dag 1 Stage Oliva

Na een korte maar deugddoende vakantie was het deze morgen om kwart voor acht alweer verzamelen geblazen op het oefencentrum in Oostakker. Na een ontbijt en een vroege bosloop vertrokken spelers en staf naar Antwerpen om daar een vlucht naar Alicante te nemen. Michael Ngadeu, Tarik Tissoudali en Sulayman Marreh waren, door hun deelname aan de Afrika Cup, sowieso al niet van de partij. Aan die lijst werden deze morgen echter ook nog de namen van Sinan Bolat, Laurent Depoitre, Nurio Fortuna, Gianni Bruno en Ibrahima Cissé toegevoegd. Zij testen positief op de voorafgaande covidtest. Christopher Operi is ook ziek maar heeft geen corona en sluit later deze week mogelijk nog aan.  Na de vlucht en busrit van Alicante richting Oliva werden de beentjes nog even gestrekt voor een korte wandeling richting de oefenvelden waarop deze week getraind wordt. Na het avondeten stond nog een korte groepsactiviteit op het programma.  Morgen gaan we alvast stevig van start met een ochtendloop aan het strand om kwart voor acht. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Union en Gent houden elkaar in evenwicht

KAA Gent heeft het kalenderjaar 2021 afgesloten met een gelijkspel op het veld van R Union St-Gilloise. De thuisploeg begon het dreigendst met een bal van Vanzeir op de paal, maar de Buffalo's herstelden snel het evenwicht. Beide ploegen stonden tactisch op punt en gaven nauwelijks iets weg, waardoor het gevaar beperkt bleef tot wat afstandsschoten. Na de rust had Moris wel een prima redding nodig op een kopbal van Tissoudali, maar de verdedigers bleven aan beide kanten baas over de aanvallers, waardoor de partij logischerwijs op een 0-0 gelijkspel eindigde.

Bekijk volledig nieuwsbericht