Nieuws

Filters tonen
Jong KAA Gent

Jong KAA Gent proeft opnieuw de smaak van de overwinning

Na twee nederlagen heeft Jong KAA Gent er opnieuw drie punten bij. In de Chillax Arena haalde het team van Emilio Ferrera het met 2-1 van de Young Reds, de belofteploeg van Antwerp. Dankzij die overwinning blijft Jong KAA Gent netjes in het spoor van de top-5.  Klassement Jong KAA Gent Onze beloften begonnen sterk aan de wedstrijd. Na ruim 10 minuten stond het al 1-0 via Tibe De Vlieger en enkele tellen later verdubbelde Malick Fofana de score. Een doelpuntenfestival werd het niet, want na die snelle 2-0 nam Jong KAA Gent de voet van het gaspedaal. Veel kansen kregen de bezoekers niet. Pas in de toegevoegde tijd scoorden de Young Reds nog tegen, maar toen was de buit al binnen.  Drie belangrijke punten dus voor Jong KAA Gent, dat nu op de zesde plaats postvat in het klassement. De top-3 krijgt aan het einde van het seizoen een ticket voor 1B, terwijl de vierde plaats ook nog een kans biedt op promotie. Jong KAA Gent staat momenteel op 1 punt van die vierde plaats.  De volgende opdracht is een uitmatch bij Dessel, komende zaterdag om 20u. Dessel ligt nog vers in het geheugen, want onlangs plaatste KAA Gent er zich voor de volgende bekerronde met een 0-5-overwinning. Aan onze beloften om het goeie voorbeeld te volgen!Jong KAA Gent heeft geen fijne avond beleefd tegen Heist. Onze beloften verloren met 0-2 in een wedstrijd die ontsierd werd door overtredingen. Coach Emilio Ferrera stond voor een lastige opdracht, want hij kon voor deze wedstrijd geen beroep doen op enkele vaste waarden.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Jong KAA Gent

Jong KAA Gent botst op sterk Patro Eisden

Jong KAA Gent heeft zijn meerdere moeten erkennen in Patro Eisden, een van de topploegen in 1e Nationale. Het team van Stijn Stijnen was met 2-0 te sterk voor onze beloften. Jong KAA Gent speelde nochtans goed mee in het eerste halfuur en versierde ook de eerste goeie kans: Fofana zette zich goed door, maar zijn schot werd gepareerd door de doelman van Patro Eisden. Naast Fofana kon Emilio Ferrera in tegenstelling tot vorige week ook opnieuw rekenen op Van Daele, Mukuna en John.  Na 35 minuten op-en-af-voetbal kreeg Jong KAA Gent een eerste doelpunt te slikken. Het was Kevin Kis die de thuisploeg met een vrije trap in de kruising op voorsprong bracht. Na 8 minuten in de tweede helft verdubbelde Elisha Sam Bruce de score. Patro Eisden speelde daarna de wedstrijd volwassen uit. Twee nederlagen op rij dus voor Jong KAA Gent, dat wel het beste belofteteam blijft in 1e Nationale. Komende zaterdag proberen onze jongens weer aan te knopen met de overwinning, thuis tegen de Young Reds van Antwerp. Afspraak om 20u in de Chillax Arena in Oostakker. Opgelet, voor deze wedstrijd is er geen dagverkoop aan de loketten, enkel vvk in de Ghelamco Arena of online. Jong KAA Gent heeft geen fijne avond beleefd tegen Heist. Onze beloften verloren met 0-2 in een wedstrijd die ontsierd werd door overtredingen. Coach Emilio Ferrera stond voor een lastige opdracht, want hij kon voor deze wedstrijd geen beroep doen op enkele vaste waarden.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Jong KAA Gent

Jong KAA Gent verliest van potig Heist

Jong KAA Gent heeft geen fijne avond beleefd tegen Heist. Onze beloften verloren met 0-2 in een wedstrijd die ontsierd werd door overtredingen. Coach Emilio Ferrera stond voor een lastige opdracht, want hij kon voor deze wedstrijd geen beroep doen op enkele vaste waarden. Zo waren aanvoerder Cederick Van Daele en Malick Fofona niet speelgerechtigd omdat ze eerder deze week in actie kwamen in het bekerduel tegen Dessel. Daarnaast waren Arthur John en David Mukunu niet beschikbaar wegens blessures. En daar zou het niet bij blijven. Al na een kwartier moest Rune Van Den Bergh geblesseerd van het veld. De scheidsrechter zag geen graten in de duidelijke overtreding en liet begaan. Het was de aanzet voor nog meer potig spel. Kort voor de rust was de wedstrijd voor doelman Célestin De Schrevel afgelopen. Bij een hoekshop incasseerde hij een harde duw en kon hij door een schouderblessure niet meer verder. Hetzelfde lot was helaas ook weggelegd voor Anderson Niangbo en Noah De Ridder. Ook zij moesten geblesseerd gewisseld worden nadat ze door de tegenstander van het veld getrapt werden. De scheidsrechter hield zijn kaarten op zak en had de wedstrijd niet onder controle. Logischerwijze raakte Jong KAA Gent moeilijk in zijn spel. Bij het ingaan van het slotkwartier scoorde Heist en in de slotminuut werd het nog 0-2. Een frustrerende avond om snel te vergeten. #COBW #JONGKAAGENTJong KAA Gent heeft geen fijne avond beleefd tegen Heist. Onze beloften verloren met 0-2 in een wedstrijd die ontsierd werd door overtredingen. Coach Emilio Ferrera stond voor een lastige opdracht, want hij kon voor deze wedstrijd geen beroep doen op enkele vaste waarden.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Jong KAA Gent

Jong KAA Gent boekt nieuwe zege op veld van Ninove

Niet alleen de Slag om Vlaanderen is uitgedraaid in het voordeel van KAA Gent, ook onze beloften mochten afgelopen weekend opnieuw 3 punten bijschrijven. Jong KAA Gent behaalde op het veld van Ninove een 0-1-overwinning en staat in het klassement knap vierde op vier punten van leider La Louvière.  Het werd dus een nipte maar verdiende overwinning. Op het halfuur maakte Malick Fofana het enige doelpunt van de wedstrijd. Fofana was voor de rust nog dicht bij een tweede doelpunt, maar hij trof de paal. Ook David Mukuna zag even later een poging op de paal belanden. Zo bleef het toch nog spannend in de tweede helft, al kwam Ninove niet verder dan een bal op de lat in de slotfase. Het team van Emilio Ferrera hield ook deze keer terug de nul. In de laatste vier wedstrijden kreeg Jong KAA Gent amper 1 tegendoelpunt. De jonge Buffalo's springen dankzij deze overwinning naar plaats 4 in het klassement. Deze week volgt een thuismatch tegen Heist, een middenmotor in 1e Nationale. Van onderschatting mag geen sprake zijn, want Heist versloeg afgelopen weekend koploper La Louvière met 3-1. Alle supporters zijn zaterdag om 19.30u meer dan welkom in de Chillax Arena! Bekijk het klassement van Jong KAA GentJong KAA Gent heeft geen fijne avond beleefd tegen Heist. Onze beloften verloren met 0-2 in een wedstrijd die ontsierd werd door overtredingen. Coach Emilio Ferrera stond voor een lastige opdracht, want hij kon voor deze wedstrijd geen beroep doen op enkele vaste waarden.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Jong KAA Gent

Nieuwe zege voor Jong KAA Gent

Jong KAA Gent heeft weer aangeknoopt met de overwinning: onze beloften haalden het met 2-0 van Mandel United. Vorige week bleef Jong KAA Gent nog gefrustreerd achter toen La Louvière onverdiend met de 3 punten ging lopen, maar tegen Mandel United zette het team van Emilio Ferrera weer de puntjes op de i. Jong KAA Gent kon op het middenveld rekenen op onder meer Rune Van Den Bergh, die enkele dagen eerder nog zijn contract verlengde en ook speelminuten kreeg tegen de Shamrock Rovers. Mandel United koos voor een defensieve aanpak en daar hoorde ook vrij potig spel bij. Met die tactiek hielden de West-Vlamingen stand tot kort voor de rust. Toen maakte aanvoerder Cederick Van Daele er 1-0 van, meteen ook een revanche voor zijn gemiste strafschop van vorige week. Na de rust kon Mandel United niet anders dan wat aanvallender te spelen en zo kwam er meer ruimte voor Jong KAA Gent. De thuisploeg voetbalde meerdere kansen bij elkaar, al was het wachten tot de slotfase voor een tweede treffer. In de 82e minuut besliste Goodluck de wedstrijd.  In het klassement wipt Jong KAA Gent over Francs Borains, dat verloor bij Thes Sport. Onze beloften staan nu op de vijfde plaats en gaan volgende zaterdag op zoek naar een nieuwe driepunter op het kunstgrasveld van KVK Ninove. #COBW #JONGKAAGENTJong KAA Gent heeft geen fijne avond beleefd tegen Heist. Onze beloften verloren met 0-2 in een wedstrijd die ontsierd werd door overtredingen. Coach Emilio Ferrera stond voor een lastige opdracht, want hij kon voor deze wedstrijd geen beroep doen op enkele vaste waarden.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Jong KAA Gent

Rune Van Den Bergh verlengt tot 2025

Transfernieuws voor Jong KAA Gent! Rune Van Den Bergh tekent bij tot 2025. De 19-jarige middenvelder maakte afgelopen zondag nog zijn debuut in de Ghelamco Arena onder Hein Vanhaezebrouck. Twee dagen later verlengt hij zijn contract bij de club. Rune is aan zijn vierde seizoen bij Blauw-Wit bezig en is uitgegroeid tot een vaste waarde bij onze beloftenploeg in 1e Nationale.  Veel succes Rune! #COBW #JONGKAAGENTJong KAA Gent heeft geen fijne avond beleefd tegen Heist. Onze beloften verloren met 0-2 in een wedstrijd die ontsierd werd door overtredingen. Coach Emilio Ferrera stond voor een lastige opdracht, want hij kon voor deze wedstrijd geen beroep doen op enkele vaste waarden.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Jong KAA Gent

Jong KAA Gent gaat nipt onderuit tegen leider La Louvière

Voor het eerst dit seizoen heeft Jong KAA Gent op eigen veld de 3 punten aan de tegenstander moeten laten. La Louvière haalde het in de topper met 0-1, al zat er voor onze beloften duidelijk meer in. La Louvière staat op een gedeelde eerste plaats in het klassement en was dus een meer dan te duchten tegenstander. Halfweg de eerste helft kwamen de bezoekers op voorsprong. Na een één-twee kon Jong KAA Gent de bal niet ontzetten en maakte Franco Louka er 0-1 van.  Veel kansen gaf de thuisploeg niet weg. Integendeel, de jonge Buffalo’s kregen zelf enkele prima mogelijkheden om gelijk te maken. In de 66e minuut volgde de grootste kans toen Cederick Van Daele mocht aanleggen vanaf de penaltystip, maar hij miste. Na die strafschop moest La Louvière verder met z’n tienen. Jong KAA Gent kon het numerieke overwicht niet meer omzetten in een doelpunt ondanks de vele kansen om een gelijkspel uit de brand te slepen. Eindstand: 0-1.  Een onverdiende nederlaag waardoor onze jongens naar de 6e plaats in het klassement zakken. Volgende week krijgt Jong KAA Gent de kans om tegen staartploeg Mandel United opnieuw 3 punten te pakken. Afspraak zaterdag om 19u30 in de Chillax Arena in Oostakker! #COBW #JONGKAAGENTJong KAA Gent heeft geen fijne avond beleefd tegen Heist. Onze beloften verloren met 0-2 in een wedstrijd die ontsierd werd door overtredingen. Coach Emilio Ferrera stond voor een lastige opdracht, want hij kon voor deze wedstrijd geen beroep doen op enkele vaste waarden.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Jong KAA Gent

Topper tegen La Louvière voor Jong KAA Gent

Zaterdag om 19u30 speelt Jong KAA Gent de topper in 1e Nationale tegen La Louvière. Een match om naar uit te kijken, ook voor coach Emilio Ferrera: “Dit wordt onze grootste test van het seizoen tot nu”, zegt hij. Abonnee of member? Dan ga je gratis (abonnees) of tegen voordeeltarief (als member) TICKETS La Louvière staat samen met Patro Eisden aan kop van het klassement met 4 punten voorsprong op de nummer 5, Jong KAA Gent. “Het is een team dat met ambitie gepromoveerd is naar 1e Nationale”, zegt Emilio. “Ze hebben hun ambitie om opnieuw te promoveren van bij de start uitgesproken en maken het voorlopig ook waar. La Louvière heeft een ploeg met 3 of 4 spelers die nog in 1A of 1B gevoetbald hebben. Voor ons wordt het een goeie waardemeter. Na de matchen tegen Francs Borains, La Louvière en Patro Eisden zullen we meer weten over onszelf.” Hoe dan ook is Emilio Ferrera ambitieus: “Het is nog altijd niet verteerd dat we vorig seizoen op 1 puntje na de promotie naar 1B gemist hebben. We draaien al het hele seizoen bovenin mee en promoveren is opnieuw onze ambitie. Ik heb een ploeg met een goeie mix van snelle, vaardige en conditioneel sterke spelers. Door blessures bij de A-ploeg kunnen we helaas niet altijd op volle sterkte aantreden, al is het wel een goeie zaak dat jongens kunnen doorstromen naar de A-kern. Dat is voor Jong KAA Gent trouwens geen excuus om geen goed resultaat neer te zetten tegen La Louvière.” Afspraak zaterdagavond dus om 19u30 in de Chillax Arena in Oostakker! “Hoe meer supporters er komen, hoe liever”, zegt de coach nog. “Op die manier kunnen we nog beter profiteren van het thuisvoordeel. Ik kijk er dus naar uit om zoveel mogelijk fans te mogen verwelkomen.” Kom gratis of tegen voordeeltarief Kom jij onze beloften aanmoedigen? Als abonnee van KAA Gent heb je gratis toegang. Het enige dat je moet doen is online gaan, inloggen en je gratis ticket downloaden. Ben je member, dan koop je jouw ticket online tegen voordeeltarief (€10/ticket). Tickets zijn beschikbaar via https://kaag.roboticket.com. Heel graag tot zaterdag! Download je ticket #COBW #JONKAAGENTJong KAA Gent heeft geen fijne avond beleefd tegen Heist. Onze beloften verloren met 0-2 in een wedstrijd die ontsierd werd door overtredingen. Coach Emilio Ferrera stond voor een lastige opdracht, want hij kon voor deze wedstrijd geen beroep doen op enkele vaste waarden.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Jong KAA Gent

Gelijkspel in de topper tegen Francs Borains

Jong KAA Gent heeft een punt gepakt op het veld van Francs Borains, de derde in het klassement. Het bleef 0-0 bij de ploeg van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. De eerste helft verliep evenwichtig, met een grote kans voor beide ploegen. Francs Borains raakte de lat en aan de overkant was er een goeie redding van de doelman op een kopbal van John Arthur.  Na de rust was Jong KAA Gent de beste ploeg. Doelman Saussez stond echter paraat en hield opnieuw Arthur en ook Goodluck van een doelpunt. Bij Gent hield Célestin De Schrevel dan weer zijn netten schoon. Voor de derde keer in vijf matchen hield hij de nul op het bord.  Door het gelijkspel komt er een einde aan de zegereeks van Jong KAA Gent, maar met 10 op 12 blijven onze beloften meedraaien aan de top van het klassement. Volgend weekend wacht opnieuw een sterkte tegenstander, want dan komt La Louvière op bezoek in de Chillax Arena. La Louvière is samen met Patro Eisden koploper in 1e Nationale. #COBW #JONGKAAGENT  Jong KAA Gent heeft geen fijne avond beleefd tegen Heist. Onze beloften verloren met 0-2 in een wedstrijd die ontsierd werd door overtredingen. Coach Emilio Ferrera stond voor een lastige opdracht, want hij kon voor deze wedstrijd geen beroep doen op enkele vaste waarden.

Bekijk volledig nieuwsbericht