Nieuws

Filters tonen
Jong KAA Gent deelt de punten met de Zebra's Jong KAA Gent

Jong KAA Gent deelt de punten met de Zebra's

Na de zege tegen de Young Reds pakte het elftal van Arnar Vidarsson opnieuw punten tegen een beloftenploeg. Dit keer kwamen de Zébra Elites van Charleroi op bezoek. Met de 1-1 uitslag houden beide teams elkaar in evenwicht in het klassement. Aan de start zagen we een bekend en nieuw gezicht in het basiselftal. Tibe De Vlieger maakte voor het eerst sinds december terug minuten voor Jong KAA Gent. Jorthy Mokio mocht dan weer debuteren. Ondanks de verse krachten kon de partij niet slechter beginnen voor blauw-wit. Na twee minuten mocht Charleroi kort buiten de zestien een vrije trap nemen. Doelman De Schrevel kon onvoldoende bij de vallende bal van Da SIilva (0-1). Geen al te beste start. De Buffalo's namen nadien de match in handen, maar uitgespeelde kansen creëren bleek moeilijk tegen een goed georganiseerde tegenstander. Na de koffie trok Jong KAA Gent het laken nadrukkelijk naar zich toe. Net voor het uur kon Robbie Van Hauter doorbreken. Het was topschutter Ahmed Abdullahi die hem met een knappe hak oog in oog bracht met de krasselende doelman (1-1). Na de gelijkmaker wijzigde het spelbeeld niet. Van Hauter werd in de extra tijd nog goed gelanceerd door een lange bal van debutant Mokio, maar de bezoekende goalie had het spel goed gelezen. In het ultieme slot was De Vlieger net te verrast om een doorschietende bal in doel te tikken. Door het 1-1 gelijkspel is Jong KAA Gent al drie wedstrijden ongeslagen in Eerste Nationale. Op zaterdag 16 maart staat de volgende thuiswedstrijd al gepland in de Chillax Arena. Jong KAA Gent - KVK Tienen wordt afgetrapt om 19.30u. Opstelling: De Schrevel (GK), De Meyer, Mokio, Van Hauter, Munezero, Wakaka, De Vlieger, Bassinga (73'), Ahmed Abdullahi, Soumah (46'), Dubrovnyi (46'). Wissels: 46' Van Den Bergh, 46' Abubakar Abdullahi, 73' Vanderdonck Doelpunten: 2' Da Silva,  59' Van Hauter Klassement 1e Nationale #JONGKAAGENT #GENERATIEGENT

Bekijk volledig nieuwsbericht
Van Hauter bezorgt Jong KAA Gent punt in slotminuut Jong KAA Gent

Van Hauter bezorgt Jong KAA Gent punt in slotminuut

In een duel om de derde plaats heeft Jong KAA Gent 2-2 gelijkgespeeld op het veld van Hoogstraten. De jonge Buffalo's gaven weinig kansen weg, maar slikten toch twee goals. In de stand is Jong KAA Gent nu gedeelde vierde.  De wedstrijd begon perfect voor onze beloften. Al na twee minuten zorgde Ahmed Abdullahi voor de voorsprong. Weer Abdullahi dus, met zijn 18e doelpunt al van het seizoen. Doelman Celestin De Schrevel had weinig werk op te knappen en net voor de rust was het bijna 0-2. Dubrovnyi waagde zijn kans, maar trof de paal.   Meteen na de rust kwam Hoogstraten langszij met een afgeweken schot. De thuisploeg scoorde kort voor het uur een tweede keer en zo leek een voetballend sterker Jong KAA Gent een frustrerende nederlaag te gaan lijden. In de slotminuut zorgde Robbie Van Hauter dan toch nog voor een verdiend punt: 2-2, dat was meteen ook de eindstand.  Zo blijft het verschil tussen de derde en de vierde in de stand twee punten. Komende week speelt Jong KAA Gent twee thuismatchen. Woensdag om 18u30 tegen Charleroi B, dat evenveel punten heeft, en zaterdag om 10u30 tegen Tienen. Opstelling: De Schreven, Stevens (C) (76'), Van Hauter, Munezero, Wakaka (85'), Vanderdonck (67'), Bassinga, Ah.Abdullahi, Soumah, Dubrovnyi (67'), Van Den Bergh Wissels: 67' Van Meirvenne en Ab.Abdullahi, 76' De Meyer, 85' Asselman Doelpunten:  2' Ah.Abdullahi 0-1, 46' Emmen 1-1, 59' Fall 2-1, 90' Van Hauter 2-2 #KAAGENTJEUGD #GENERATIEGENT

Jong KAA Gent pakt 3 punten tegen Antwerp Jong KAA Gent

Jong KAA Gent pakt 3 punten tegen Antwerp

De eerste zege van Jong KAA Gent in 2024 heeft even op zich laten wachten, maar is nu een feit. Onze jonge Buffalo's versloegen vrijdagavond de Young Reds van Antwerp met 2-0. Ahmed Abdullahi was de uitblinker met twee goals.  Coach Arnar Vidarsson kon in zijn selectie opnieuw rekenen op aanvoerder Yari Stevens, Justin Munezero en Rune Van Den Bergh. Zij verschenen ook meteen weer aan de aftrap. Ook Gyano Vanderdonck kreeg een plaats in de basiself. Jong KAA Gent nam de wedstrijd meteen in handen zonder echte kansen te creëren. Bij de eerste grote mogelijkheid was het wel meteen raak. Het jonge Nigeriaanse talent Ahmed Abdullahi knikte een strakke voorzet puik in het zijnetje. Antwerp kwam na twinitig minuten dan toch eens gevaarlijk opzetten, maar doelman Louis Fortin stond alert te keepen. Het antwoord van onze Buffalo’s volgde meteen via Mykhailo Dubrovnyi. Het doelhout verhinderde de 2-0. De tweede helft was amper begonnen of Abdullahi maakte zijn tweede goal op penalty. De 19-jarige spits kwam daarna ook nog dicht bij een hattrick. Zijn teller staat intussen op 17 competitiedoelpunten in 21 wedstrijden. Knap! Robbie Van Hauter kwam met een mooie krul nog het dichtst bij een derde Gentse goal. Jong Gent knoopt zo weer aan met de winst en kan zo met vertrouwen toewerken naar de topper tegen Hoogstraten, de derde in het klassement. Opstelling: Fortin (GK), Vanderdonck (69’), Stevens (69’), Van Hauter (’87), Munezero, Wakaka, Bassinga (77’), Ahmed Abdullahi, Soumah, Dubrovnyi (69’), Van Den Bergh Wissels: 69’ Van Hoorick, 69’ Abubakar Abdullahi, 69’ De Meyer, 77’ Van Meirvenne, 87’ Asselman Doelpunten: ’13 en ’49 Ahmed Abdullahi 1-0 en 2-0 Klassement 1e Nationale #JONGKAAGENT #GENERATIEGENT

Jong KAA Gent keert puntenloos terug van Virton Jong KAA Gent

Jong KAA Gent keert puntenloos terug van Virton

Afgelopen zaterdag stond de verste verplaatsing van het seizoen op het programma voor Jong KAA Gent. De bus reed naar Virton met een gehavende ploeg. De geblesseerde Goodluck Igbokwe en de geschorste Rune Van Den Bergh bleven thuis. In de eerste helft ging het gelijk op tussen beide ploegen, maar het was de thuisploeg die de voorsprong opeiste. Virton toonde zich van zijn efficiëntste kant en trapte zich met twee mooie schoten in de kruising op voorsprong. Na rust lukte het blauw-wit niet om er nog iets tegenover te zetten. Focus dus op de thuimatch tegen de Young Reds op vrijdag 1 maart.  Opstelling: Fortin (GK), Ayinde, Agbor, Van Hauter (C), Wakaka, Van Meirvinne, Bassinga (76'), Abdullahi, Fernandez-Pardo, Soumah, Dubrovnyi (65'). Wissels: 65’ Abubbakar Abdullahi, 76' Vanderdonck. Doelpunten: 8’ Bentebbal, 32' Ahmed KLASSEMENT 1e NATIONALE

Jong KAA Gent pakt een punt in Lokeren Jong KAA Gent

Jong KAA Gent pakt een punt in Lokeren

Jong KAA Gent heeft een punt behaald op het veld van Lokeren-Temse. Op Daknam - waar de thuisfans bij een 0-2-achterstand de match deden stilleggen door vuurwerk op het veld te gooien - werd het 2-2. Onze beloften staan op de vijfde plaats in de stand, Lokeren-Temse is door het gelijkspel leider af in 1e Nationale. Net voor en net na de rust voetbalde Jong KAA Gent zich naar een dubbele voorsprong. Eerst scoorde Ahmed Abdullahi vanop vrije trap, daarna had diezelfde Abdullahi een mooie assist in huis voor Matias Fernandez-Pardo. De jonge Buffalo’s zaten met een 0-2-voorsprong op rozen, Lokeren-Temse leek van slag. Helaas moest de match kort na de 0-2 onderbroken worden. Supporters van de thuisploeg gooiden Bengaals vuurwerk op het veld en de scheidsrechter legde de match ruim 10 minuten stil. Lokeren-Temse leek daar voordeel uit te halen, want na de pauze keerde het tij. Het werd snel 1-2 via Van Moerzeke en Braem maakte 20 minuten voor het einde gelijk. In de slotminuten moest Jong KAA Gent nog met z’n tienen verder na een tweede gele kaart voor Wout Asselman. Lokeren-Temse was nog twee keer dicht bij een goal, maar doelman Celestin De Schrevel pakte telkens uit met een schitterende redding. Zo bleef de 2-2 op het bord staan. Zaterdag maken de youngsters de verplaatsing naar Virton. Opstelling: De Schrevel, De Meyer, Agbor, Munezero (88’), Wakaka, Bassinga (85’), Soumah, Van Den Bergh, Fernadez-Pardo, Goodluck (45’), Ahmed Abdullahi (88’) Wissels: 46’ Van Hoorick, 85’ Asselman, 88’ Ayinde, 88’ Abubakar Abdullahi Doelpunten: 45’ Abdullahi 0-1, 47’ Fernandez-Pardo 0-2, 60’ Van Moerzeke 1-2, 82’ Braem 2-2 Opmerking: de match werd na incidenten met supporters van Lokeren-Temse 11 minuten onderbroken (minuut 47-58) KLASSEMENT 1e NATIONALE #COBW #JONGKAAGENT #GENERATIEGENT

Scoreloos gelijkspel tegen Olympic Charleroi Jong KAA Gent

Scoreloos gelijkspel tegen Olympic Charleroi

Onze beloften gingen zaterdag thuis tegen Olympic Charleroi op zoek naar hun eerste driepunter van nieuwe jaar. De bezoekers begonnen dominant aan de wedstrijd, maar kansen bleven uit. Na een twintigtal minuten kwamen onze jonkies beter in hun spel en gingen ze ijverig op zoek naar de openingstreffer, maar stootten daarbij telkens op een stugge defensie. Een droge 0-0 was de logische ruststand. De peptalk van coach Arnar Vidarsson had zijn ploeg duidelijk een boost gegeven, want Jong Gent kwam sterk uit de kleedkamer. Ze namen de match in handen en domineerden de tweede helft. Maar ook nu bleven doelpunten uit. Het slotoffensief van de bezoekers bracht evenmin zoden aan de dijk. De ruststand was dus meteen ook de eindstand: 0-0 en een puntendeling dus. De jonge Buffalo's blijven dus op zoek naar de eerste driepunter van 2024. Wie weet volgende week op Daknam waar ze het opnemen tegen leider Lokeren-Temse? Ploeg: De Schrevel, Stevens (C), Van Hauter (67'), Munezero, Wakaka, Abubakar Abdullahi, Van Hoorick,  Ahmed Abdullahi, Sillamaa (71'), Soumah, Van Den Bergh Invallers: 67' Bassinga, 71' Vanderdonck KLASSEMENT 1e NATIONALE #COBW #JONGKAAGENT #GENERATIEGENT

Jong KAA Gent slikt zure nederlaag in extra tijd Jong KAA Gent

Jong KAA Gent slikt zure nederlaag in extra tijd

Jong KAA Gent is zondag naar Zuid-West-Vlaanderen getrokken. Winkel Sport was de tegenstander, puntenoogst de opdracht. De jonge Buffalo's hadden in het nieuwe jaar namelijk nog niet gewonnen. Hoewel ze de controle hadden over de eerste helft slaagde Jérémy Perbet erin om op slag van rust op een diefje te scoren (1-0). Een klap die voor onze jonkies even hard aankwam als diegene die de oud-Buffalo (letterlijk) uitdeelde aan zijn verdediger net voor het scoren.  Het beloftenelftal bleef niet bij de pakken zitten en ging op zoek naar de gelijkmaker in de tweede helft. Topscorer Ahmed Abdullahi, vorige week tegen STVV nog debuterend voor het A-elftal, vertrok van net over de middellijn, schakelde daarbij drie tegenstanders uit en werd tenslotte in de zestien foutief gestopt door een vierde. Hij ging zelf achter de bal staan en trapte vanaf de stip de gelijkmaker binnen (1-1). De wedstrijd leek op een gelijkspel te eindigen, maar Winkel Sport kwam in de laatste minuten nog enkele keren gevaarlijk opzetten. De goal van de overwinning viel uiteindelijk in de 93e minuut toen onze jonge Buffalo's een voorzet niet weggewerkt kregen en de ingevallen Mohamed van dichtbij de 2-1 binnentrapte. Een nieuwe afknapper voor Jong KAA Gent dat zo achterblijft met 1 op 9 sinds Nieuwjaar.  In de stand nadert Winkel tot op twee punten van Jong KAA Gent dat wel alleen vierde blijft met 33 punten. Klassement 1e Nationale Opstelling: Fortin, Ayinde (60'), De Meyer, Munezero, Wakaka, Van Hoorick, Ahmed Abdullahi, Sillamaa (85'), Soumah, Dubrovnyi (60'), Van Den Bergh (C). Invallers: 60' Stevens en Abubakar Abdullahi, 85' Vanderdonck. Goals: 39' Perbet 0-1, 62' Abdullahi 1-1, 90' Mohamed 2-1 #COBW #KAAGENTJEUGD #GENERATIEGENT

Abubakar Abdullahi versterkt Jong KAA Gent Jong KAA Gent

Abubakar Abdullahi versterkt Jong KAA Gent

De Nigeriaanse spits Abubakar Abdullahi heeft een contract getekend bij KAA Gent en zal aansluiten bij het beloftenelftal. Abdullahi is 18 jaar en speelde in zijn vaderland voor FC Jega United. Hij is een sterke en snelle spits met veel potentieel. We wensen de jonge aanvaller alle succes toe!  #TRANSFER #JONGKAAGENT

Jong KAA Gent buigt het hoofd voor Heist Jong KAA Gent

Jong KAA Gent buigt het hoofd voor Heist

Jong KAA Gent blijft op zoek naar een eerste overwinning in 2024. Het team van Arnar Vidarsson speelde net als de A-ploeg op zaterdagavond en verloor met 0-1 van Heist. In de stand blijft Jong KAA Gent vierde in 1e Nationale. Onze jonge Buffalo's hadden de wedstrijd doorlopend onder controle, terwijl Heist vooral op de tegenaanval loerde. Zo kwamen de bezoekers ook op voorsprong na 10 minuten. Jong KAA Gent - zonder de geschorste Van Hauter en Abdullahi - had zeker in de tweede helft wel wat kansen, maar kwam niet tot scoren.  Heist is zesde in het klassement, komende weekend wacht de nummer zeven. Dan speelt Jong KAA Gent op zondag om 15u buitenshuis tegen Winkel Sport. Een nieuwe kans voor de eerste driepunter van het jaar! Opstelling: Fortin, Ayinde (74'), De Meyer, Stevens (C) (53'), Munezero, Wakaka, Van Hoorick, Fernandez-Pardo, Sillamaa (53'), Soumah, Van Den Bergh  Invallers: 53' Dubrovnyi, 53' Van Meirvenne, 74' Vanderdonck Goals: 10' Goossens 0-1 #JONGKAAGENT #GENERATIEGENT