Nieuws

Filters tonen
Beloften

Beloften kloppen Cercle en staan vierde

Op speeldag 11 van de kampioenenronde troffen de jonge Buffalo's de beloften van Cercle.  Twee kopbaldoelpunten van centrale verdedigers Igor Plastun en Steve Kapuadi leidden tot een 0-2 uitoverwinning. Keeper Jari De Busser, Igor Plastun, Thibault De Smet en Stallone Limbombe waren de afgevaardigden van de A-kern. De basiself bestond uit: De Busser (GK), Al Masude, Veeckman, Jalloh, Gueulette, Kapuadi, Plastun, Van Daele, De Smet, Diedhiou en Limbombe.  

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beloften

Belofte Vladimir Van De Wiel langer bij KAA GENT

Vandaag tekende Vladimir Van De Wiel-Novinchanova een overeenkomst voor 3 seizoenen bij KAA Gent. Van De Wiel-Novinchanova kreeg een deel van zijn opleiding bij KSC Lokeren, speelt sinds 2015-2016 bij KAA Gent en komt op dit moment uit bij de Gentse beloften. 

Sportief manager Peter Verbeke: "Vladimir speelt op dit moment als rechtsachter maar is voorheen opgeleid als middenvelder. Het is nu de bedoeling positiespecifiek met hem te gaan werken. 'Vladi' koppelt technische kwaliteiten aan een heel groot loopvermogen en een goeie mentaliteit. Hij heeft de fysieke capaciteiten om de hele flank voor zijn rekening te nemen. Volgend seizoen zal hij deel uitmaken van de beloftekern, maar op termijn zullen we bekijken of we hem op een goede manier kunnen uitlenen zodat hij voldoende speelminuten op niveau kan maken om de definitieve stap te zetten naar de A-kern."

 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beloften

Gentse beloften halen stevig uit tegen Anderlecht

In navolging van de eerste ploeg hebben ook de Gentse beloften een knalprestatie neergezet. Op bezoek bij RSC Anderlecht kwamen de jonge Buffalo's wel 1-0 achter, maar Amadu Jalloh maakte nog voor rust gelijk. In de tweede helft stoomden de Gentse U21 verder door. Glenn Diedhiou en Stallone Limbombe (2x) zorgden uiteindelijk voor een klinkende 1-4 zege.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beloften

Winst tegen Antwerp betekent 2e overwinning beloften

Na hun zware 1-6 nederlaag tegen de beloften van Club Brugge namen onze beloften wraak op eerstkomende tegenstander Antwerp. Op verplaatsing gingen onze beloften winnen met 0-1, een doelpunt van Amadu Jalloh. Behalve doelman Colin Coosemans kregen ook Igor Plastun, Eric Smith, Giorgi Kvilitaia, Roman Bezus en Stallone Limbombe speeltijd.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beloften

Gentse beloften verliezen van Club Brugge

Onze beloften speelden donderdagavond een vooruitgeschoven wedstrijd van de achtste speeldag in de beloftencompetitie. Tegen Club Brugge slikten de jonge Buffalo's voor rust één tegendoelpunt, maar na 35 minuten moesten ze wel met een mannetje minder verder. Dat zorgde ervoor dat de score in de tweede helft verder opliep. Jérémie Luvovadio kon wel milderen tot 1-3, maar uiteindelijk haalden de Brugse tegenstanders nog de eindmeet met een zware 1-6 eindstand.

Gent blijft daardoor hangen op de zesde plaats in het klassement. De volgende wedstrijd van onze beloften is op 4 maart tegen de leeftijdsgenoten van R Antwerp FC.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beloften

Giorgi Kvilitaia matchwinnaar bij beloften

Gisterenavond bezorgde Giorgi Kvilitaia met twee klassevolle doelpunten de Gentse beloften hun eerste winst in de kampioenenronde van de beloftencompetitie. Kvilitaia kreeg, samen met A-kernspelers Thoelen, Smith en Plastun, kans op speelminuten en maakte daar dankbaar gebruik van. Vooral zijn tweede doelpunt, een heerlijk subtiele lob, getuigde van klasse. Kvilitaia solliciteert zo nadrukkelijk naar speelminuten in de hoofdmacht. 

Onze beloften blijven na hun eerste overwinning hangen op de zesde plaats maar lopen wel in op het als vijfde geklasseerde Club Brugge (1-1 gelijkspel vs Antwerp U21). Nu donderdag staat de confrontatie met hun Brugse leeftijdsgenoten op de agenda. De daaropvolgende speeldag spelen de beloften op Antwerp.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beloften

Beloften geven zege uit handen tegen Cercle

Voor de beloftenwedstrijd tegen Cercle Brugge kregen onze beloften versterking van Timothy Derijck, Thibault De Smet, Eric Smith, Igor Plastun en Giorgi Kvilitaia. Cercle kwam na zes minuten op voorsprong maar Kvilitaia maakte een tiental minuten later gelijk. Hij zette na een fout in de zestien op hem, de penalty zelf om. Ondanks verdere doelpunten van Jalloh in de 22e en 78e minuut (2-1 en 3-1), kwamen de groen-zwarten nog terug in de match met 2 doelpunten in minuut 84 en 87. 

De jonge Buffalo's blijven door dit puntenverlies op een vijfde plaats hangen en wachten na 4 wedstrijden nog steeds op hun eerste overwinning. Volgende week trekken onze beloften naar Luik om nummer twee Standard partij te geven.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beloften

Nipte nederlaag voor beloften in Genk

Onze beloften leden gisterenavond een nipte nederlaag tegen de Genkse beloften op speeldag 3 van de kampioenenronde in de Reserve Pro League. A-kernspelers De Smet, Smith en Kvilitaia deden mee om meer matchritme op te doen. Na een Gentse voorsprong in de 2e helft via Cederick Van Daele, maakten de Genkies snel gelijk om daarna snel een kloof van 2 doelpunten te slaan. Georgi Kvilitaia lag aan de basis van de aansluitingstreffer, zijn volley werd afgeweerd maar door de goed gevolgde Amadu Jalloh binnengelegd.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beloften

Beloften onderuit tegen Anderlecht

Onze beloften speelden gisteren tegen leider Anderlecht en gingen onderuit met 2-3, ondanks twee fraaie doelpunten van Abou Koita. De jonge Buffalo's blijven daardoor met 1 punt uit 2 wedstrijden hangen op een met Lokeren gedeelde 6e plaats. Anderlecht blijft leider.

De volgende wedstrijd van onze beloften heeft plaats op 4 februari en wordt gespeeld tegen KRC Genk.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beloften

Gentse beloften spelen gelijk tegen Club Brugge

De Gentse beloften zijn hun terugronde gestart met een scoreloos gelijkspel tegen de beloften van Club Brugge. In de kampioenenronde, de nacompetitie van de Reserve Pro League met de eerste 8 ploegen uit de heenronde, wordt bepaald wie Belgisch kampioen bij de U21 wordt.

De jonge Buffalo's wisten zich voor de kampioenenronde te plaatsen na een sterke negen op negen tegen Racing Genk, Standard en KV Oostende in de laatste 3 speeldagen van die heenronde. Ze eindigden uiteindelijk vierde met 28 punten. De Brugse beloften sloten de heenronde af als tweede met 30 punten. 

Keeper Jari De Busser en verdediger Thibault De Smet waren de enige (jonge) afgevaardigden uit de A-kern.

In de voorlopige stand staan de U21 van Anderlecht op 1 na winst tegen de Lokerse U21, de jonkies van Club Brugge en KAA Gent delen de 2e plaats na hun brilscore. De andere twee wedstrijden (Genk-Cercle en Standard-Antwerp) werden uitgesteld omwille van de weersomstandigheden. De volgende wedstrijd vindt volgende week plaats op 28 januari tegen Anderlecht.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beloften

Beloften verslaan KVO met 5-0

Gisteren wonnen onze beloften tegen de reserves van KV Oostende. Terug aangevuld met 14 spelers uit de A-kern, hadden de elf op het veld geen moeite met de U21 van KVO. Einduitslag: 5-0, met goals van Andrijasevic (2x), Raskin en Limbombe (2x).

Dankzij een 9 op 9 in de laatste 3 wedstrijden staan we op het einde van de heenronde ondertussen op een 4e plaats in de Reserve Pro League. De U21 van Anderlecht staan eerste (31ptn - 13w), gevolgd door Club Brugge (30 ptn. 15w), daarna komen de beloften van Antwerp (29 ptn, 14w). De jonge Buffalo's staan vierde met 28 punten na 15 wedstrijden en zullen na de winterstop dus in de kampioenenronde uitkomen.

Bekijk hier de volledige stand.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beloften

6-1 overwinning tegen beloften KRC Genk

In een inhaalwedstrijd van speeldag 12 werden de beloften van KRC Genk met 6-1 huiswaarts gestuurd. Van de A-kern startten Colin Coosemans, Thibault De Smet, Anderson Arroyo, Eric Smith, Jonathan David, Ahmed Mostafa, Franko Andrijasevic, Philip Azango, Nicolas Raskin en Abou Koita in de basiself. De zes doelpunten kwamen op naam van Andrijasevic, Azango, David (2x) en Koita (2x). 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beloften

Beloften kloppen Standard met 1-3

Onze jonge Buffalo's boekten gisteren een mooie 1-3 overwinning tegen Standard. De beloften Rosala (GK), Al Masude, Dolet, Kapuadi en Burssens werden versterkt met A-kernspelers Mostafa, Smith, Azango, De Smet, Raskin en Koita. Doelpuntenmakers van dienst bij de jonge Buffalo's waren Philip Azango, Nicolas Raskin & Abou Koita die allen in de eerste helft raak troffen. 

Onze beloften staan nu op een zesde plaats met 22 punten (13 matchen). Standard staat 5e met 23 punten (14 matchen). De beloften van KRC Genk staan 4e met 23 punten (13 matchen). De laatste twee speeldagen van de heenronde worden nu donderdag (KAA Gent - KRC Genk) en aanstaande maandag (KAA Gent - KV Oostende) gespeeld.

Bekijk hier het volledige klassement. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beloften

Beloften gelijk tegen Club Brugge

Onze beloften speelden op de openingsspeeldag van speeldag 11 van de beloftencompetitie 0-0 gelijk tegen de beloften van Club Brugge. Door het gelijkspel staan de jonge Buffalo's na 11 speeldagen nu op de 6e plaats met 18 punten. De eerste 8 clubs spelen een nacompetitie vergelijkbaar met de Play-Offs.

Bekijk volledig nieuwsbericht