Nieuws

Filters tonen
Kalender

Oefenprogramma 19-20

Het vorige seizoen is nog niet goed afgerond of daar is het volgende al. Onze abonnementencampagne voor 2019-2020 loopt al en ook de voorbereiding op het nieuwe seizoen krijgt vorm. 

Aftrap met Coupe Romain Cornelis

De spelers treffen elkaar voor het eerst dit seizoen op 17 juni. De daaropvolgende dagen worden ook de medische en fysieke testen afgenomen. Het nieuwe seizoen aftrappen doen we op vrijdag 21 juni om 19u30 met de Coupe Romain Cornelis, de stadsderby tegen Racing Gent. Een dag later wordt geoefend tegen Zelzate. Op vrijdag 27 juni wordt op het terrein van JV De Pinte gespeeld tegen Merelbeke en een dag later zijn we te gast in Dikkelvenne.

Van 8 tot 13 juli is er ook een kort trainingskamp gepland in Wageningen (NL). Ook daar zullen één of meerdere oefenwedstrijden gespeeld worden. Verdere wedstrijden (waaronder ook de speeldatum van de galamatch) worden later nog aan de kalender toegevoegd zodra deze bekend zijn.

 • 17 juni: eerste training 
 • 17-18-19 juni: fysieke en medische testen.
 • 21 juni -19u30: KRC Gent - KAA GENT 
 • 22 juni - 14u: Zelzate - KAA GENT
 • 28 juni - 19u30: Merelbeke - KAA GENT (Sportpark Moerkensheide - terrein JV De Pinte)
 • 29 juni - 15u: Dikkelvenne - KAA GENT 
 • 8 tot 13 juli: trainingskamp Wageningen (NL)
 • 12 juli: PEC Zwolle - KAA Gent 
 • 13 juli: STVV - KAA Gent (Heist-op-den-Berg)

Bekijk volledig nieuwsbericht
Kalender

Speeldata competitie en Croky Cup vastgelegd

De Pro League heeft de definitieve speeldata bekend gemaakt voor de halve finales van de Croky Cup en de resterende wedstrijden in de reguliere competitie van de Jupiler Pro League. De heenwedstrijd in de halve finales van de Croky Cup wordt in de Ghelamco Arena op donderdag 24/01 om 20u45, de terugwedstrijd in Oostende is op woensdag 30/01 om 20u45.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Kalender

Kalenderwijzigingen: speeldagen 15 tot en met 22 vastgelegd

De Pro League heeft de data voor speeldagen 15 tot en met 22 definitief vastgelegd. Voor KAA Gent werd op volgende speeldagen telkens een nieuwe datum ofwel een nieuw aftrapuur doorgegeven.  

 • speeldag 15: RSC Anderlecht - KAA Gent op zondag 11/11 om 14u30
 • speeldag 16: KAA Gent - R Antwerp FC op zondag 25/11 om 14u30
 • speeldag 17: KSC Lokeren - KAA Gent op vrijdag 30/11 om 20u30
 • speeldag 18: KAA Gent - KAS Eupen op zondag 09/12 om 20u00 
 • speeldag 19: R Charleroi SC - KAA Gent op vrijdag 14/12 om 20u30
 • speeldag 20: KAA Gent - Cercle Brugge op vrijdag 21/12 om 20u30
 • speeldag 21: KRC Genk - KAA Gent op woensdag 26/12 om 20u30
 • speeldag 22: KAA Gent - RSC Anderlecht op zondag 20/01 (2019) om 18u00

Ook de bekerwedstrijd tegen KFCO Beerschot Wilrijk werd definitief vastgelegd op dinsdag 04/12 om 20u45

Wie de up-to-date KAA Gent-kalender steeds bij de hand wil hebben op zijn gsm of tablet, kan hem downloaden via de kalender-pagina.

De volgende kalenderupdate wordt verwacht op vrijdag 21 december.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Kalender

Kalenderwijzigingen: speeldagen 8 tot en met 14 vastgelegd

De Pro League heeft de data voor speeldagen 8 tot en met 14 definitief vastgelegd. Voor KAA Gent werd op volgende speeldagen telkens een nieuwe datum ofwel een nieuw aftrapuur doorgegeven.  

 • speeldag 8: KAA Gent - Club Brugge KV op zondag 23/09 om 14u30
 • speeldag 9: R Antwerp FC - KAA Gent op zondag 30/09 om 20u00
 • speeldag 10: KAA Gent - KRC Genk op zondag 07/10 om 20u00
 • speeldag 11: KV Oostende - KAA Gent op zondag 21/10 om 18u00 
 • speeldag 12: KAA Gent - R Charleroi SC op vrijdag 26/10 om 20u30
 • speeldag 13: R Excel Mouscron - KAA Gent op dinsdag 30/10 om 20u30
 • speeldag 14: KAA Gent - KV Kortrijk op zaterdag 03/11 om 20u30

Ook de bekerwedstrijd tegen Excelsior Virton werd definitief vastgelegd op 26 september om 20u. 

Wie de up-to-date KAA Gent-kalender steeds bij de hand wil hebben op zijn gsm of tablet, kan hem downloaden via de kalender-pagina.

De volgende kalenderupdate wordt verwacht op maandag 8 oktober.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Kalender

KAA Gent loot Virton in 16e finales Croky Cup

Zonet vond de loting voor de zestiende finales van de Croky Cup plaats. KAA Gent lootte daarin de Luxemburgse club Royal Excelsior Virton, de ex-club van de betreurde Jean-Claude Bouvy naar wie de jaarlijkse Trofee Jean-Claude Bouvy voor de meest verdienstelijke speler van het seizoen werd vernoemd.

De verplaatsing naar Virton is in elk geval pittig te noemen, er wacht ons een rit (heen & terug) van in totaal een goede 500 km.

Royal Excelsior Virton komt uit in de Eerste Amateurklasse, draagt stamnummer 200 en werd opgericht in 1922. De wedstrijd zal plaatsvinden in het pittoreske Stade Yvan Georges (3953 toeschouwers) en wordt gespeeld op woensdag 26 of donderdag 27 september. Van zodra de datum definitief bekend is, wordt deze uiteraard meegedeeld. 

Meer foto's via deze mooie groundhoppersblog

Bekijk volledig nieuwsbericht
Kalender

Ticket- en reisinfo Bordeaux-KAA Gent

Voor de verplaatsing naar Bordeaux op 30 augustus stelt Girondins de Bordeaux 1150 tickets ter beschikking in de vakken 52, 54 en 56 van de noordtribune van de Matmut Atlantique. Van die 1150 tickets worden er 380 via de ticketing van de Ghelamco Arena aangeboden. De rest wordt voorbehouden voor de Supportersfederatie. 

UPDATE

De nieuwe eigenaars van Bordeaux hebben de ticketprijzen verlaagd van 15 euro naar 5 euro. Supporters die al tickets kochten voor de verplaatsing kunnen bij de dienst Ticketing terecht en zullen het verschil van 10 euro terugbetaald krijgen. Ook de TGV heeft zijn ticketprijzen verlaagd. Daardoor kost een fanpackage van KAA GENT TRAVEL (zie onder) nu nog 395 euro ipv de eerder voorziene 465 euro.

Tickets kosten 15 euro Tickets kosten 5 euro en de verkoop start op vrijdag 24 augustus om 12u. We sluiten de verkoop af op dinsdag 28 augustus.

UEFA heeft deze wedstrijd gecatalogeerd als “high profile” en heeft daarom een Security Officer aangesteld. Voor onze club alweer een uitgelezen mogelijkheid om onze uitstekende Europese faam verder te versterken! 

Mede daarom hebben we van iedere supporter die een ticket vraagt voor deze wedstrijd volgende info nodig:

 • naam en rijksregisternummer,  
 • manier en timing van verplaatsing naar het stadion (bus, wagen, huurwagen, trein, vliegtuig ... of combinatie van) Kan van belang zijn om een veilige parkeerplaats rond het stadion aldaar te bemachtigen.
 • verblijfsgegevens in Frankrijk (wanneer van toepassing) 

Elk ticket wordt bedeeld nadat alle voorgaande informatie is doorgegeven.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Kalender

Europa League: uit op 9 augustus, thuis op 16 augustus

Vandaag kwam de definitieve bevestiging van UEFA betreffende de uit- en thuismatch van onze UEFA Europa League-duels tegen Jagiellonia Bialystok of Rio Ave FC.

Zoals ook voorzien in de 'drawing procedure'  van de UEFA spelen de Buffalo's de heenmatch op donderdag 9 augustus eerst op verplaatsing (dus in Polen of Portugal). Op donderdag 16 augustus vindt de thuismatch plaats in de Ghelamco Arena. De definitieve aftrapuren worden ook later door UEFA bekend gemaakt.

THUISMATCH GRATIS VOOR ABONNEES

De thuismatch op 16 augustus is net zoals voorgaande jaren gratis voor al onze abonnees!

Polen of Portugal op 9 augustus?

Wie de Europese verplaatsing wil meemaken en dus graag weet of we naar Polen dan wel naar Portugal reizen, kan van nabij volgen wie onze volgende tegenstander wordt:

 • Op donderdag 26 juli om 19u20 spelen Jagiellonia en Rio Ave de heenmatch van het duel in Polen.
 • Op donderdag 2 augustus om 21u volgt de terugmatch in Portugal. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Kalender

Video: ploegvoorstelling op de Gentse Feesten

Naar jaarlijkse traditie werden de Buffalo's tijdens de Gentse Feesten voorgesteld op het Sint-Baafsplein, dat weer werd omgetoverd in een grote blauwwitte zee. Onder de muzikale begeleiding van Niels Destadsbader en de Miguel Wiels band werden de spelers weer luidkeels toegezongen, met een muzikale escapade van Anderson Esiti als surprise van de chef.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Kalender

KAA Gent opent competitie op Standard

Op vrijdag 27 juli om 20u30 geven onze Buffalo's in Standard de aftrap van het nieuwe seizoen 2018-2019. Meteen een stevige brok om te beginnen. We hebben met de Rouches in elk geval nog een eitje te pellen.

Daarna wachten ons twee thuiswedstrijden tegen Zulte Waregem (zaterdag 4 /8) en Waasland-Beveren (zondag 12/8) . Tussen beide wedstrijden wachten ons de heen- en terugwedstrijden voor de 3de voorronde van de UEFA Europa League (gratis voor abonnees). De vierde wedstrijd is opnieuw een verplaatsing, ditmaal naar Eupen (zondag 19/08). Op de 5de speeldag wacht thuis een derby tegen Lokeren (zondag 26/8). 

Een overzicht van alle wedstrijden vindt u terug op onze wedstrijdkalender

De data en uren van de eerste 7 speeldagen zijn vastgelegd. Vanaf speeldag 8 zijn de data en uren onder voorbehoud. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Kalender

Ghelamco Arena Family Fun Run: gezond en gezellig!

Na het succes van vorig jaar, leggen we de focus op zondag 10 juni nog meer op beleving voor families. Deze editie van de Ghelamco Arena Family FUN RUN wordt opnieuw een unieke beleving voor jong en oud, met extra aandacht voor het ‘fun’ aspect. We behouden het parcours dat door de Arena gaat, maar voegen een paar extra elementen toe om de beleving weer anders en verrassend te maken.

FUN Parcours met allerlei activiteiten

Zo zullen de lopers een paar giant inflatables langs het parcours vinden, versieren we het parcours met kleurrijke ballonnen en zijn er megaleuke activititeiten voor de hele familieDJ Foxy zorgt ondertussen op ons Zomerse Terras voor leuke muziek voor, tijdens en na de Fun Run!

En omdat de meesten onder ons deelnemen deel voor het plezier, gaan we ook geen tijdsregistratie meer doen. Wie dat wil kan makkelijk zelf zijn of haar tijd meten via de tientallen mobiele loopapplicaties die ondertussen bestaan.  

Klik hier voor praktische info

Bekijk volledig nieuwsbericht