Nieuws

Filters tonen
Supporters

Reisformulier Rijeka

Op 29/08 spelen de Buffalo's de terugmatch in de play-offronde van de Europa League tegen HNK Rijeka. Omdat een pak supporters de verplaatsing naar Kroatië willen maken om onze Buffalo's naar de poulefase te schreeuwen en om een goed overzicht te hebben wie allemaal meegaat, vragen wij u ons reisformulier in te vullen.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Afscheid Lucien Corijn

Lucien Corijn, oud-voorzitter van Supportersfederatie KAA Gent, is komen te overlijden na een slepende ziekte. Eerst en vooral gaat onze steun uit naar vrienden en familie van Lucien in deze moeilijke periode. 

We kennen Lucien als een warme man die een ontzettend groot hart had voor KAA Gent. Zo was hij op de eerste plaats supporter maar vervulde hij nog enkele rollen binnen en voor de club. Lucien was bestuurslid van de Supportersfederatie, oud-voorzitter, gastheer van de spelerslounge en voorzitter van de Buffalo Boys Leerne. 

Graag wensen wij als club hem een waardig afscheid te geven voor aanvang van de match tegen KV Oostende. We vragen aan de supporters om 15 minuten voor de aftrap plaats te nemen in het stadion zodat we samen Lucien een gepast afscheid kunnen geven. Niemand gaat verloren.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Shuttlebus richting Gent Zuid

Na de match KAA Gent- FC Viitorul deden we een test met een extra shuttlebus richting Gent Zuid. Supporters vonden goed de weg naar de extra shuttle, waardoor we deze dienst verlengen.

Na elke match met als kick-off time 20:30 (of later) zal er een pendelbus rijden van aan de Ghelamco Arena tot aan Gent Zuid. Deze shuttlebus vertrekt 1u na het laatste fluitsignaal en is gratis. In praktijk houdt dit volgende vertrekuren in:

 • Na een wedstrijd met aftrap om 20:30 vertrek Ghelamco Arena om 23u15
 • Na een wedstrijd met aftrap om 20:45 vertrek Ghelamco Arena om 23u30
 • Na een wedstrijd met aftrap om 21:00 vertrek Ghelamco Arena om 23u45

Het reguliere aanbod van De Lijn (lijn 8) voorziet daarnaast 3 bussen per uur naar Gent-Zuid en dit ongeacht week- weekend of feestdag waarbij de laatste bus steeds rond 23:00 gepland staat.

De volledige uurtabel van de lijnen vind je op de website van De Lijn.

 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Shuttlebus richting Gent Zuid na KAA Gent - FC Viitorul

Een tijd terug communiceerden we omtrent de keuze van De Lijn om de pendelbus richting Gent Zuid stop te zetten. In de tussentijd gingen we op zoek naar een waardig alternatief. Na de Europese match op donderdag 25/07 tegen FC Viitorul willen we een alternatief testen, dit ter aanvulling op het reguliere aanbod van De Lijn.

Er zal om 23:15 een extra shuttlebus (Keolis) vertrekken aan de Ghelamco Arena richting Gent Zuid. Deze zal vertrekken vanaf de gekende perrons voor het stadion. De dienst is gratis voor pendelaars. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Chauffeurs gezocht

Door de groei van de club moet KAA Gent op zoek naar extra chauffeurs. Wie vrij en/of gepensioneerd is, een voetbalhart heeft en kan functioneren in een team, moet nu reageren! Vanaf 22 juli 2019 wil onze club gemotiveerde chauffeurs aanwerven op basis van een maandelijkse verloning.

De opdrachten zijn zeer divers:

 • Jonge talenten vervoeren (school-oefencentrum-station-internaat)

 • Beloften vervoeren (hotel-appartement-oefencentrum)

Wanneer moet je rijden?

 • Op werkdagen: ’s morgens en/of ’s avonds (je rijdt niet elke dag)
 • Op zondag (af en toe)

Profiel

 • Flexibel zijn
 • Beschikken over Rijbewijs B
 • In team kunnen werken
 • Kunnen omgaan met jonge voetballers

Interesse?

Neem contact op met Luc Dhaenens via scouting@kaagent.be

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Abonnement opladen via de app

Wens jij je abonnementskaart ook als consumptiekaart te gebruiken? Dat kan via de App! Je hoeft enkel maar je nieuwe abonnementskaart toe te voegen in de App om er zo geld op te kunnen laden.

Als je het nieuwe abonnement wenst te gebruiken als consumptiekaart dien je die dus eerst toe te voegen via de App. Wanneer je de App opent klik je op 'kaart opladen'. In het volgende venster klik je op 'kaart toevoegen'. Hier vul je het kaartnummer van jouw nieuw abonnement in (zie foto). Het kaartnummer vind je onderaan rechts op je abonnementskaart terug. 

Op die manier zal je geld kunnen opladen via de app op de abonnementskaart van dit seizoen en niet die van vorig seizoen. Zo hoef je maar één kaart mee te nemen naar alle matchen om te genieten van de match en van een hapje en een drankje! 

Staat er nog geld op je abonnement van vorig seizoen? Geen probleem, je kan hier nog steeds mee betalen aan al onze standen. 

 

 

 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Talrijke opkomst Buffalo Fanday

We mochten op zondag 14 juli meer dan 4000 Buffalo's verwelkomen op onze jaarlijkse fandag. Het werd een blauwwitte middag voor groot en klein!

Iedereen was welkom vanaf 12u in de Ghelamco Arena. Verspreid over de promenade stonden er tal van standjes. Men kon er deelnemen aan activiteiten en spelen, informatie verkrijgen of genieten van een hapje en een drankje. Wie eens een blik achter de schermen wou werpen kon via de rondleidingen een kijkje nemen in onder andere de perszaal en de kleedkamer. 

Kort na de middag verzorgde de Gentse hiphopsensatie Uberdope voor een feestje. De dag eindigde met een ploegfoto, voorstelling van nieuwe spelers en staff en de handtekeningensessie. Jong en oud konden een handtekening of selfie met hun favoriete speler bemachtigen. Wij hebben ervan genoten! Graag wensen we alle Buffalo's te bedanken voor deze toffe namiddag!

 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Verkeershinder E17 juli-augustus

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert structurele onderhoudswerken uit van Zwijnaarde tot Destelbergen in verschillende fases. In totaal wordt er 8km nieuwe afsfaltverharding aangelegd waardoor ze sterke hinder verwachten in beide richtingen in de Gentse regio. De werken zullen tot eind augustus duren en u kan dus hinder ondervinden bij het bereiken van de Ghelamco Arena bij de thuismatchen in juli en augustus. 

Welke hinder wordt er juist verwacht?

 • Het verkeer op de E17 zal over twee versmalde rijstroken verlopen even voorbij het viaduct in Gentbrugge tot voorbij het op- en afrittencomplex Destelbergen. Het gaat hier dus om een afstand van 3,5 km. 
 • De afrit in Destelbergen naar de R4 gaat dicht
 • Er geldt een snelheidsregime van 50 km/uur 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Wijziging shuttlebussen Gent Zuid

Het lopende contract tussen De Lijn en KAA Gent voor de pendelbussen van aan Gent Zuid loopt af. Door hun veranderde opdracht en het beperkte aantal chauffeurs heeft De Lijn besloten de samenwerking te stoppen. Hierdoor zullen er vanaf de eerste thuismatch, de galamatch tegen AZ Alkmaar, geen pendelbussen meer rijden tussen het Woodrow Wilsonplein (Zuid) en het stadion.

Alternatieve routes

Vanwege het ongemak hebben we samen met De Lijn gezocht naar mogelijke alternatieven van aan Gent Zuid. Zo kunnen supporters gebruik maken van lijn 8. Daarnaast kan men nog steeds lijn 19 nemen aan het Sint-Pietersstation of er gebruik maken van lijn 8 en overstappen aan Burggravenlaan. Vanaf 9 augustus worden lijnen 65 en 67 beperkt tot Gent Sint-Pietersstation (o.a. omdat lijn 19 hetzelfde traject volgt als de huidige lijnen 65/67 tussen St-Pieters en Ghelamco).

De lijn geeft ook mee dat er nachtbussen zullen rijden in plaats van 'uitbussen'. Voor het overzicht van de nachtbussen: klik hier.

De volledige uurtabel van de lijnen vind je op de website van De Lijn: https://www.delijn.be/nl/lijnen/

De shuttleservice tussen Gentbrugge Dienstencentrum via P&R Arsenaal en Tuinbouwschool Melle blijft wel onveranderd. Supporters kunnen hier net zoals vorig seizoen het stadion bereiken via de vernieuwde route

Voor wie graag de benen strekt, is er nog steeds de mogelijkheid om met de fiets te komen. In de onmiddellijke omgeving van het stadion zijn er 3500 gratis en bewaakte fiets-staanplaatsen voorzien.

Via al deze alternatieven kan je dus nog steeds vlot de weg vinden richting ons stadion!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Programma KAA Gent fandag

Op zondag 14 juli vanaf 12u heten we alle Buffalo's welkom in de Ghelamco Arena voor de jaarlijkse fandag! Het belooft een blauw-witte dag te worden met heel wat activiteiten. Iedereen komt binnen via de hoofdingang en vindt van daaruit zijn weg doorheen het stadion. We krijgen dit jaar ook muzikale versterking van niemand minder dan de Gentse hiphopsensatie Uberdope! Zij treden 2x op zondag. 

Vanaf 12u zetten we de deuren open voor een blik achter de schermen. Daarnaast valt er heel wat te beleven over de hele promenade. Naast de drank- en eetstandjes voor de grote en kleine honger is er animatie voorzien voor groot en klein. Wie wil, kan - net als onze spelers - ook een hapje gaan eten in de Buffalo Bistro. De nieuwsgierigen lopen best ook eens langs de fanshop want het nieuwe shirt voor dit seizoen zal er klaar liggen! Om 13u45 reppen we ons dan met z'n allen naar Tribune 1 waar de coach zijn nieuwe staf voorstelt en we een grote familiefoto nemen met spelers, supporters en staf! Na de foto, om 14u30 start de jacht op handtekeningen. Met ons signeerboekje en je gsm in de aanslag kan je de handtekeningen van je favoriete spelers verzamelen en samen op de foto gaan.   

Programma Fandag

12u: start fandag 

 • start open parcours achter de schermen (pers- en neutrale zone)

 • opening drank- en eetstanden op promenade
 • opening Buffalo Bistro waar de spelers ook komen eten.  
 • opening Fanshop met het nieuwe shirt

13u15: optreden Uberdope

Optreden aan de zijkant van het veld. Te volgen via Tribune 1. 

13u45: FAMILIEFOTO IN TRIBUNE 1‚Äč
Een korte voorstelling van de nieuwe stafleden door de coach. Gevolgd door een grote familiefoto van alle spelers en trainers met de aanwezige supporters.

14u15: vervolg optreden Uberdope

14u30: start handtekeningensessies op promenade

17u: einde fandag
 

Haal je signeerpet in de MAES FANZONE!

Mobiliteit

Zoals steeds juichen we het toe wanneer onze supporters maximaal gebruikmaken van alle alternatieve vervoerswijzen zoals de fiets en het openbaar vervoer. Wie met de wagen komt, kan parkeren op volgende parkings:

 • parking A (voor Tribune 1)
 • parking Kaasboer
 • Omliggende parkings zijn voorlopig betalend.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Galamatch VS AZ Alkmaar

Op woensdag 17 juli speelt KAA Gent zijn jaarlijkse galamatch tegen het Nederlandse AZ Alkmaar. De match wordt gespeeld in de Ghelamco Arena om 20u30 en is zoals altijd gratis voor alle abonnees! De (online) ticketverkoop voor niet-abonnees zal starten op maandag 15/7 om 12u. Opgelet: de pendelbussen van De Lijn vanaf Gent Zuid zijn niet meer beschikbaar. 

De tegenstander

AZ is een afkorting die staat voor Alkmaar Zaanstreek. De club ontstond in 1967 uit een fusie tussen FC Zaanstreek en Alkmaar ’54. AZ wordt in Nederland beschouwd als "the best of the rest"  na de traditionele top drie met Ajax, PSV en Feyenoord. Sinds 1998 spelen ze onafgebroken in de Nederlandse eerste klasse. 

Ze eindigden het afgelopen seizoen onder John Van Brom (ex-Anderlecht) op een knappe vierde plaats met 58 punten in de Eredivisie. Deze plaats geeft recht op een plek in de tweede kwalificatieronde van de Europa League waardoor ze dit jaar opnieuw op het Europese toneel verschijnen.  Met de winst van de KNVB beker in 2013, de derde plaats in zowel 2015 als 2018 en de vierde plaats in 2016 heeft AZ zich bewezen als stabiele subtopper. AZ haalde zowel in 2017 als 2018 de bekerfinale maar verloor beide keren (tegen Vitesse en Feyenoord). 

AZ kon zich in het verleden al 16 keer kwalificeren voor Europees voetbal.  In het seizoen 1980-1981 bereikten ze zelfs de finale van de UEFA Cup. Ze verloren uiteindelijk de eindstrijd tegen het Ipswich Town van de legendarische Britse coach Bobby Robson. In 2005 onder Co Adriaanse schopten ze het tot de halve finale waar ze de duimen moesten leggen tegen Sporting Lissabon. 

Europees ongeslagen tot 2007

AZ was lange tijd houder van een straf Europees record. Sinds hun eerste Europese wedstrijd tegen Red Boys Differdange in 1977-1978 bleven ze tot hun 2-3 thuisnederlaag tegen Everton in 2007 in eigen huis liefst 32 Europese wedstrijden ongeslagen. Enkel Manchester United zette ooit een straffere reeks neer met 56 Europese thuiswedstrijden zonder nederlaag sinds hun eerste Europese duel in 1956. 

2 titels, 4 bekers, 1 supercup

Zowat elke belangrijke prijs in het Nederlandse voetbal werd al eens gewonnen door AZ. Ze veroverden de eerste titel in seizoen 1980-1981. De laatste titel dateert van het seizoen 2008-2009. Het jaar daarop wonnen ze de supercup tegen Heerenveen. In totaal konden ze de KNVB beker al 4 maal de lucht in tillen (in 1978, 1981,  1982 en voor het laatst in 2013).

Bekende spelers en oud-coaches zijn onder andere ex-Manchester United coach Louis van Gaal, Ronald Koeman, John van den Brom, Dick Advocaat, Marco van Basten, keeper Sergio Romero en Tottenham spits Vincent Janssen. Ook Belgen Moussa Dembéle en Sébastien Pocognoli beleefden er mooie tijden tijdens het kampioenenjaar in 2009.

Bekijk volledig nieuwsbericht