Nieuws

Filters tonen
Supporters

Galamatch VS AZ Alkmaar

Op woensdag 17 juli speelt KAA Gent zijn jaarlijkse galamatch tegen het Nederlandse AZ Alkmaar. De match wordt gespeeld in de Ghelamco Arena om 20u30 en is zoals altijd gratis voor alle abonnees! De ticketverkoop voor niet-abonnees zal starten in de week van de wedstrijd. 

De tegenstander

AZ is een afkorting die staat voor Alkmaar Zaanstreek. De club ontstond in 1967 uit een fusie tussen FC Zaanstreek en Alkmaar ’54. AZ wordt in Nederland beschouwd als "the best of the rest"  na de traditionele top drie met Ajax, PSV en Feyenoord. Sinds 1998 spelen ze onafgebroken in de Nederlandse eerste klasse. 

Ze eindigden het afgelopen seizoen onder John Van Brom (ex-Anderlecht) op een knappe vierde plaats met 58 punten in de Eredivisie. Deze plaats geeft recht op een plek in de tweede kwalificatieronde van de Europa League waardoor ze dit jaar opnieuw op het Europese toneel verschijnen.  Met de winst van de KNVB beker in 2013, de derde plaats in zowel 2015 als 2018 en de vierde plaats in 2016 heeft AZ zich bewezen als stabiele subtopper. AZ haalde zowel in 2017 als 2018 de bekerfinale maar verloor beide keren (tegen Vitesse en Feyenoord). 

AZ kon zich in het verleden al 16 keer kwalificeren voor Europees voetbal.  In het seizoen 1980-1981 bereikten ze zelfs de finale van de UEFA Cup. Ze verloren uiteindelijk de eindstrijd tegen het Ipswich Town van de legendarische Britse coach Bobby Robson. In 2005 onder Co Adriaanse schopten ze het tot de halve finale waar ze de duimen moesten leggen tegen Sporting Lissabon. 

Europees ongeslagen tot 2007

AZ was lange tijd houder van een straf Europees record. Sinds hun eerste Europese wedstrijd tegen Red Boys Differdange in 1977-1978 bleven ze tot hun 2-3 thuisnederlaag tegen Everton in 2007 in eigen huis liefst 32 Europese wedstrijden ongeslagen. Enkel Manchester United zette ooit een straffere reeks neer met 56 Europese thuiswedstrijden zonder nederlaag sinds hun eerste Europese duel in 1956. 

2 titels, 4 bekers, 1 supercup

Zowat elke belangrijke prijs in het Nederlandse voetbal werd al eens gewonnen door AZ. Ze veroverden de eerste titel in seizoen 1980-1981. De laatste titel dateert van het seizoen 2008-2009. Het jaar daarop wonnen ze de supercup tegen Heerenveen. In totaal konden ze de KNVB beker al 4 maal de lucht in tillen (in 1978, 1981,  1982 en voor het laatst in 2013).

Bekende spelers en oud-coaches zijn onder andere ex-Manchester United coach Louis van Gaal, Ronald Koeman, John van den Brom, Dick Advocaat, Marco van Basten, keeper Sergio Romero en Tottenham spits Vincent Janssen. Ook Belgen Moussa Dembéle en Sébastien Pocognoli beleefden er mooie tijden tijdens het kampioenenjaar in 2009.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Sfeervak een feit!

De kogel is door de kerk! Vanaf volgend seizoen wordt het volledige VAK 225 hét SFEERVAK van KAA Gent. Een enquête van de Armada Ganda (de overkoepelende vereniging van de sfeergroepen en de Supportersfederatie) wees uit dat de meerderheid van de abonnees in tribune 2 voorstander waren van één groot sfeervak, centraal achter het doel. Hiermee komen we ook tegemoet aan de roep naar meer sfeer: spelers, bestuur, de Armada Ganda én de meerderheid van de supporters waarderen de trouwe steun van de fans maar missen vaak de zinderende sfeer die in een groot aantal stadions het resultaat vaak mee helpt te bepalen. De Ghelamco Arena moet opnieuw daveren en dit sfeervak krijgt een voortrekkersrol in de beleving.

Een sfeervak betekent SPRINGEN, DANSEN, SCANDEREN, VLAGGENZWAAIEN, TROMMELS…alles wat wettelijk toegelaten is, wat beantwoordt aan de chartervoorwaarden en wat onze club niet in opspraak brengt.

IMPACT OP DE HUIDIGE ABONNEES IN VAK 225

RIJ 1 tot en met RIJ 7: staan is vanaf nu toegelaten; alle sfeeracties situeren zich in het volledige vak 225, dus ook rijen 1 tot en met 7. Rij 1 en Rij 2 zullen hinder ondervinden (beperkte zichtbaarheid) door sfeeracties met bijvoorbeeld spandoeken.

RIJ 8 tot en met RIJ 27: staan blijft de boodschap; alle sfeeracties situeren zich in het volledige vak 225, zeker ook rijen 8 tot en met 27.

Abonnees van vak 225 zullen eerstdaags van ons een mail ontvangen waarbij ze - indien zij dat wensen - ons per mail kenbaar kunnen maken dat ze van plaats willen veranderen. 

ABONNEMENTEN VOOR HET SEIZOEN 2019-2020:

 • Je behoudt je abonnement in vak 225 en je aanvaardt de impact van de sfeeracties; je verlengt je abonnement tijdens de voorrangsperiode en je behoudt je plaats
 • Je wenst je huidige plaats niet te behouden en je wenst een abonnement op een andere plaats: je krijgt voorrang om vrijgekomen plaatsen in tribune 2 of tribune 4 in te nemen (= zelfde prijs). De club zal een aparte voorrangsdag vrijhouden voor de abonnees uit dit vak. Hou de website in het oog!

DOEL:

De Ghelamco Arena moet opnieuw bruisen! De bezoekende ploeg moet voelen dat er 12 tegenstanders zijn, de 11 gladiatoren op het veld en onze 12de man. De thuisreputatie moet onze concurrenten opnieuw schrik aanjagen. Het sfeervak wordt het hart van de beleving in ons stadion!

COME ON BLUE WHITE!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Compensatie Buffalo Village

Na de klachten van de club bij de KBVB omtrent de gebrekkige organisatie van het Buffalo Village tijdens de bekerfinale, ging de Belgische voetbalbond aan de slag met de ontvangen feedback. De KBVB contacteerde ons recentelijk terug omtrent de follow-up van de problemen in de fandorpen. De bond heeft deze problemen zeer ernstig genomen en na overleg met haar leveranciers worden twee oplossingen voorgesteld aan de betrokken supporters:

 1. Betrokken supporters kunnen de bonnetjes tot eind 2019 gebruiken voor de vier thuiswedstrijden van de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion: 8/06 (Kazachstan), 11/06 (Schotland), 10/10 (San Marino) en 19/11 (Cyprus). 
   
 2. Of deze supporters kunnen terugbetaald worden als ze hun bonnetjes terugsturen naar de KBVB (Houba de Strooperlaan 145, 1020 Brussel) met al hun terugbetalingsgegevens (rekeningnummer) en de vermelding "Finale Croky Cup 2019: bonnetjes".

De club is tevreden met de voorgestelde oplossing en dankt de KBVB voor dit voorstel. Verder heeft de KBVB beloofd de organisatie van toekomstige bekerfinales in nauwer overleg met betrokken clubs te organiseren teneinde situaties als die op 1 mei te vermijden. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Doe mee aan onze enquête & win een gesigneerd shirt

Ook kans maken op een door de spelers gesigneerd shirt? Vul dan snel deze enquête van een van onze partners in. Het invullen duurt nog geen 5 minuten!

Bedankt voor alle deelnames Buffalo's! De gelukkige winnaar werd Steven De Moor!  Hij werd verwittigd en ontvangt binnenkort zijn gesigneerde shirt. Proficiat Steven!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Reactie op foutieve berichtgeving Het Nieuwsblad

KAA Gent ontkent met klem dat er gesprekken zouden gevoerd zijn met de ex-trainer Hein Vanhaezebrouck. De club betreurt dan ook deze manifest onjuiste en onprofessionele berichtgeving die de voorbereiding van de belangrijke wedstrijd tegen Standard verstoort. KAA Gent wenst op een serene manier de resterende wedstrijden van Play Off 1 af te werken om alle kansen op de 5de plaats en eventueel Europees voetbal te vrijwaren.  Voorts laat de voorzitter weten dat hij de diverse signalen vanuit de supporters goed heeft ontvangen en hij bevestigt hierbij dat de club na de play-offs naar buiten zal komen met een duidelijke visie over de toekomst en de toekomstige werking van onze club.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Betreffende de organisatie in Buffalo Vilage

Na de enorme ontgoocheling van gisteren, wil de club graag reageren op de kritiek rond de organisatie van Buffalo Village bij de bekerfinale. We zagen op de originele Facebookpost van Dhr. Vandepu heel veel reacties waarbij werd geklaagd over ellenlange rijen voor zowel eten, drank als bonnetjes alsook het afsluiten van het fandorp om 13u. Tevens waren er opmerkingen over de ticketverkoop, het afsluiten van de invalswegen naar het Koning Boudewijnstadion en de begroeting op het Sint-Pietersplein.

Daarbij moet men een aantal zaken in overweging nemen. Allereerst is de organisatie van de bekerfinale in handen van de KBVB. Dat geldt ook voor de organisatie van het fandorp. De enige zaken waarvoor de club zelf verantwoordelijk was in het fandorp waren de DJ’s en de fanshop-stand. Ook de keuze om het fandorp om 13u te sluiten, is een (veiligheids)beslissing waarin de club geen zeggenschap had. We zijn, dankzij de Ghelamco Arena, ondertussen een zekere standaard gewoon. Het is dan ook betreurenswaardig dat de organisatie op een dag die een feest hoort te zijn, op dergelijke wijze verlopen is. Alle klachten waarvan we weet hebben, zijn dan ook doorgegeven aan de KBVB zodat geen enkele voetbalfan bij een volgende bekerfinale nog dergelijke zaken moet meemaken.

Wat betreft het rondsturen van bussen en het afsluiten van afritten kan de club moeilijk iets verweten worden. Voor het regelen van het verkeer is de club tot nader order niet bevoegd. Daarvoor zijn andere instanties verantwoordelijk.

Tot slot, de begroeting op het Sint-Pietersplein. Rekening houdend met het feit dat in een finale verlengingen en penalties steeds tot de mogelijkheden behoren, werd intern een inschatting gemaakt van het meest waarschijnlijke aankomstuur op het Sint-Pietersplein. Dat werd op 19u bepaald. Uiteraard is zoiets geen exacte wetenschap en werd daarom bij de communicatie ook meegedeeld dat de spelers “rond” 19u zouden aankomen. Gezien het resultaat was de verwachting ook niet dat er nog veel supporters uit Brussel zouden afzakken voor de begroeting op het Sint-Pietersplein. Direct na het vertrek van de spelersbus werd dan ook opdracht gegeven het verwachte aankomstuur mee te delen. Wat ook gebeurde.

Waar we Cedric wel gelijk in moeten geven is het aangehaalde voorval m.b.t. online ticketing. Het was bij de start van de vrije verkoop van bekertickets voor niet-abonnees in eerste instantie niet mogelijk om de bekertickets online aan te kopen op het afgesproken uur. Dit werd snel gecorrigeerd maar dat kon dus zeker beter.

Verder wensen wij bij deze ook alle supporters en supportersgroepen te bedanken voor hun massale steun gisteren. Zowel de aanwezigen in het Koning Boudewijnstadion als de supporters op het Sint-Pietersplein. Tot slot ook nog een woord van dank aan alle supporters die Armada Ganda meehielpen met de zeer geslaagde tifo-actie in Brussel. Het is dan ook enorm spijtig dat het vele werk dat in de voorbereiding van de tifo- en vlaggenactie werd geïnvesteerd, niet met het verhoopte feest kon afgesloten worden.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

- 25% op alle shirts en shorts!

Met de bekerfinale in aantocht, is het een ideaal moment om nog eens in de fanshop te passeren. Je kan er nu ook genieten van onze eindeseizoenskorting: -25% op alle shirts en shorts!  

De Ghelamco Arena en het Koning Boudewijnstadion moeten blauw en wit kleuren: leuke polo’s, kwaliteitsvolle t-shirts, coole sweaters en hippe hoodies zijn nu te koop in onze shop. Kom eens langs en maak je keuze: betaalbare topkwaliteit in alle maten, voor kids, vrouwen en mannen! Show your colours: blue and white!

Openingsuren fanshop

Ga naar de webshop

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Kies de meest verdienstelijke speler van het seizoen!

De Supportersfederatie van KAA Gent reikt jaarlijks een trofee uit aan de meest verdienstelijke speler van het seizoen. Om de nagedachtenis aan Jean-Claude Bouvy in ere te houden, draagt die trofee zijn naam. De trofee wordt toegekend aan de speler die in deze online stemronde het hoogst aantal stemmen behaalt. U bepaalt dus wie de meest verdienstelijke speler van dit seizoen is!

Stemmen kon tot en met vrijdagmiddag 17 mei om 12u. Zondag na de wedstrijd tegen Anderlecht maken we de winnaar van de Jean-Claude Bouvytrofee 2018-2019 bekend.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Download nu de KAA Gent-app!

Vanaf vandaag kan je als KAA Gent supporter je club nog intensiever volgen: dankzij de MASTERCARD® KAA GENT-APP blijf je als fan op de hoogte van het reilen en zeilen bij je club. Download 'em nu via de buttons onderaan!

In samenwerking met Mastercard en Esign werd een nieuwe app gebouwd om onze supporters nog beter te dienen. We opteerden voor een simpele maar effectieve app waaraan in de toekomst nog toepassingen kunnen toegevoegd worden. 

De voordelen van deze nieuwste applicatie zijn legio:

 • Je ontvangt via pushmeldingen als eerste de meest recente nieuwtjes, de ploegopstellingen en je krijgt een melding bij elk doelpunt tijdens de matchen.
 • Je bespaart tijd door het online heropladen van je consumptiekaart en/of abonnement (meerdere kaarten toevoegen is geen enkel probleem).
 • Je kan altijd en overal het saldo op je supporterskaart checken.
 • Je wordt als eerste geïnformeerd over nieuwe toepassingen via onze App.
 • Op matchday zie je via de LinkedIn-integratie wie allemaal naar de match komt.

Een Buffalo scoort nog meer dankzij de MASTERCARD® KAA GENT APP

Download de app in Google Play

Download de app in de App Store

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Geslaagde open training

Ondanks het gure weer en de late beslissing om een open training te organiseren, daagden toch een heel pak blauw-witte supporters op om onze Buffalo's gisterenmorgen aan te moedigen in de laatste rechte lijn naar de beslissende wedstrijd op Stayen zondag. Bedankt voor jullie steun supporters en op naar zondag! 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Open training op 14 maart

Wie onze spelers nog eens wil aanmoedigen en motiveren in aanloop naar de cruciale wedstrijd van zondag kan dat op een open training morgenvoormidddag.

Morgen (donderdag 14 maart) van 10.30 uur tot 12 uur is er een OPEN TRAINING op het KAA GENT OEFENCOMPLEX in OOSTAKKER. Je kan vrij parkeren op de parking (ingang via EIKSTRAAT). Aanwezigen krijgen van de club een gratis koffie, biertje of frisdrank! 

Laten we tonen dat we klaar zijn om samen met hen te strijden voor het laatste PO1-ticket op het veld van Sint Truiden! 

We are one family, we are Buffalo!

Bekijk volledig nieuwsbericht