Nieuws

Filters tonen
Supporters

Compensatie Buffalo Village

Na de klachten van de club bij de KBVB omtrent de gebrekkige organisatie van het Buffalo Village tijdens de bekerfinale, ging de Belgische voetbalbond aan de slag met de ontvangen feedback. De KBVB contacteerde ons recentelijk terug omtrent de follow-up van de problemen in de fandorpen. De bond heeft deze problemen zeer ernstig genomen en na overleg met haar leveranciers worden twee oplossingen voorgesteld aan de betrokken supporters:

 1. Betrokken supporters kunnen de bonnetjes tot eind 2019 gebruiken voor de vier thuiswedstrijden van de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion: 8/06 (Kazachstan), 11/06 (Schotland), 10/10 (San Marino) en 19/11 (Cyprus). 
   
 2. Of deze supporters kunnen terugbetaald worden als ze hun bonnetjes terugsturen naar de KBVB (Houba de Strooperlaan 145, 1020 Brussel) met al hun terugbetalingsgegevens (rekeningnummer) en de vermelding "Finale Croky Cup 2019: bonnetjes".

De club is tevreden met de voorgestelde oplossing en dankt de KBVB voor dit voorstel. Verder heeft de KBVB beloofd de organisatie van toekomstige bekerfinales in nauwer overleg met betrokken clubs te organiseren teneinde situaties als die op 1 mei te vermijden. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Doe mee aan onze enquête & win een gesigneerd shirt

Ook kans maken op een door de spelers gesigneerd shirt? Vul dan snel deze enquête van een van onze partners in. Het invullen duurt nog geen 5 minuten!

Bedankt voor alle deelnames Buffalo's! De gelukkige winnaar werd Steven De Moor!  Hij werd verwittigd en ontvangt binnenkort zijn gesigneerde shirt. Proficiat Steven!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Reactie op foutieve berichtgeving Het Nieuwsblad

KAA Gent ontkent met klem dat er gesprekken zouden gevoerd zijn met de ex-trainer Hein Vanhaezebrouck. De club betreurt dan ook deze manifest onjuiste en onprofessionele berichtgeving die de voorbereiding van de belangrijke wedstrijd tegen Standard verstoort. KAA Gent wenst op een serene manier de resterende wedstrijden van Play Off 1 af te werken om alle kansen op de 5de plaats en eventueel Europees voetbal te vrijwaren.  Voorts laat de voorzitter weten dat hij de diverse signalen vanuit de supporters goed heeft ontvangen en hij bevestigt hierbij dat de club na de play-offs naar buiten zal komen met een duidelijke visie over de toekomst en de toekomstige werking van onze club.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Betreffende de organisatie in Buffalo Vilage

Na de enorme ontgoocheling van gisteren, wil de club graag reageren op de kritiek rond de organisatie van Buffalo Village bij de bekerfinale. We zagen op de originele Facebookpost van Dhr. Vandepu heel veel reacties waarbij werd geklaagd over ellenlange rijen voor zowel eten, drank als bonnetjes alsook het afsluiten van het fandorp om 13u. Tevens waren er opmerkingen over de ticketverkoop, het afsluiten van de invalswegen naar het Koning Boudewijnstadion en de begroeting op het Sint-Pietersplein.

Daarbij moet men een aantal zaken in overweging nemen. Allereerst is de organisatie van de bekerfinale in handen van de KBVB. Dat geldt ook voor de organisatie van het fandorp. De enige zaken waarvoor de club zelf verantwoordelijk was in het fandorp waren de DJ’s en de fanshop-stand. Ook de keuze om het fandorp om 13u te sluiten, is een (veiligheids)beslissing waarin de club geen zeggenschap had. We zijn, dankzij de Ghelamco Arena, ondertussen een zekere standaard gewoon. Het is dan ook betreurenswaardig dat de organisatie op een dag die een feest hoort te zijn, op dergelijke wijze verlopen is. Alle klachten waarvan we weet hebben, zijn dan ook doorgegeven aan de KBVB zodat geen enkele voetbalfan bij een volgende bekerfinale nog dergelijke zaken moet meemaken.

Wat betreft het rondsturen van bussen en het afsluiten van afritten kan de club moeilijk iets verweten worden. Voor het regelen van het verkeer is de club tot nader order niet bevoegd. Daarvoor zijn andere instanties verantwoordelijk.

Tot slot, de begroeting op het Sint-Pietersplein. Rekening houdend met het feit dat in een finale verlengingen en penalties steeds tot de mogelijkheden behoren, werd intern een inschatting gemaakt van het meest waarschijnlijke aankomstuur op het Sint-Pietersplein. Dat werd op 19u bepaald. Uiteraard is zoiets geen exacte wetenschap en werd daarom bij de communicatie ook meegedeeld dat de spelers “rond” 19u zouden aankomen. Gezien het resultaat was de verwachting ook niet dat er nog veel supporters uit Brussel zouden afzakken voor de begroeting op het Sint-Pietersplein. Direct na het vertrek van de spelersbus werd dan ook opdracht gegeven het verwachte aankomstuur mee te delen. Wat ook gebeurde.

Waar we Cedric wel gelijk in moeten geven is het aangehaalde voorval m.b.t. online ticketing. Het was bij de start van de vrije verkoop van bekertickets voor niet-abonnees in eerste instantie niet mogelijk om de bekertickets online aan te kopen op het afgesproken uur. Dit werd snel gecorrigeerd maar dat kon dus zeker beter.

Verder wensen wij bij deze ook alle supporters en supportersgroepen te bedanken voor hun massale steun gisteren. Zowel de aanwezigen in het Koning Boudewijnstadion als de supporters op het Sint-Pietersplein. Tot slot ook nog een woord van dank aan alle supporters die Armada Ganda meehielpen met de zeer geslaagde tifo-actie in Brussel. Het is dan ook enorm spijtig dat het vele werk dat in de voorbereiding van de tifo- en vlaggenactie werd geïnvesteerd, niet met het verhoopte feest kon afgesloten worden.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

- 25% op alle shirts en shorts!

Met de bekerfinale in aantocht, is het een ideaal moment om nog eens in de fanshop te passeren. Je kan er nu ook genieten van onze eindeseizoenskorting: -25% op alle shirts en shorts!  

De Ghelamco Arena en het Koning Boudewijnstadion moeten blauw en wit kleuren: leuke polo’s, kwaliteitsvolle t-shirts, coole sweaters en hippe hoodies zijn nu te koop in onze shop. Kom eens langs en maak je keuze: betaalbare topkwaliteit in alle maten, voor kids, vrouwen en mannen! Show your colours: blue and white!

Openingsuren fanshop

Ga naar de webshop

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Kies de meest verdienstelijke speler van het seizoen!

De Supportersfederatie van KAA Gent reikt jaarlijks een trofee uit aan de meest verdienstelijke speler van het seizoen. Om de nagedachtenis aan Jean-Claude Bouvy in ere te houden, draagt die trofee zijn naam. De trofee wordt toegekend aan de speler die in deze online stemronde het hoogst aantal stemmen behaalt. U bepaalt dus wie de meest verdienstelijke speler van dit seizoen is!

Stemmen kon tot en met vrijdagmiddag 17 mei om 12u. Zondag na de wedstrijd tegen Anderlecht maken we de winnaar van de Jean-Claude Bouvytrofee 2018-2019 bekend.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Download nu de KAA Gent-app!

Vanaf vandaag kan je als KAA Gent supporter je club nog intensiever volgen: dankzij de MASTERCARD® KAA GENT-APP blijf je als fan op de hoogte van het reilen en zeilen bij je club. Download 'em nu via de buttons onderaan!

In samenwerking met Mastercard en Esign werd een nieuwe app gebouwd om onze supporters nog beter te dienen. We opteerden voor een simpele maar effectieve app waaraan in de toekomst nog toepassingen kunnen toegevoegd worden. 

De voordelen van deze nieuwste applicatie zijn legio:

 • Je ontvangt via pushmeldingen als eerste de meest recente nieuwtjes, de ploegopstellingen en je krijgt een melding bij elk doelpunt tijdens de matchen.
 • Je bespaart tijd door het online heropladen van je consumptiekaart en/of abonnement (meerdere kaarten toevoegen is geen enkel probleem).
 • Je kan altijd en overal het saldo op je supporterskaart checken.
 • Je wordt als eerste geïnformeerd over nieuwe toepassingen via onze App.
 • Op matchday zie je via de LinkedIn-integratie wie allemaal naar de match komt.

Een Buffalo scoort nog meer dankzij de MASTERCARD® KAA GENT APP

Download de app in Google Play

Download de app in de App Store

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Geslaagde open training

Ondanks het gure weer en de late beslissing om een open training te organiseren, daagden toch een heel pak blauw-witte supporters op om onze Buffalo's gisterenmorgen aan te moedigen in de laatste rechte lijn naar de beslissende wedstrijd op Stayen zondag. Bedankt voor jullie steun supporters en op naar zondag! 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Open training op 14 maart

Wie onze spelers nog eens wil aanmoedigen en motiveren in aanloop naar de cruciale wedstrijd van zondag kan dat op een open training morgenvoormidddag.

Morgen (donderdag 14 maart) van 10.30 uur tot 12 uur is er een OPEN TRAINING op het KAA GENT OEFENCOMPLEX in OOSTAKKER. Je kan vrij parkeren op de parking (ingang via EIKSTRAAT). Aanwezigen krijgen van de club een gratis koffie, biertje of frisdrank! 

Laten we tonen dat we klaar zijn om samen met hen te strijden voor het laatste PO1-ticket op het veld van Sint Truiden! 

We are one family, we are Buffalo!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Kies jouw favoriete shirt!

Ook voor volgend seizoen heeft onze kledijpartner Craft weer enkele beauties ontworpen. Maar wat nog leuker is: jij kan nu mee bepalen wat volgend seizoen onze derde uitrusting wordt! 

Vanaf vandaag (woensdag 27 februari) tot zaterdag 2 maart kunnen alle supporters via Facebook stemmen voor onze nieuwe derde uitrusting! Wil jij mee bepalen hoe we onze tegenstanders tegemoet treden? Rep je dan snel naar onze Facebookpagina, stem voor jouw favoriete shirt en deel de post!

Volgende week delen we dan mee welk shirt het geworden is. 

Klik hier om te stemmen!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Korting voor abonnees bij Omloop van Vlaanderen!

Ook dit jaar is de Ghelamco Arena op zaterdag 16 maart terug het startpunt van de Omloop van Vlaanderen. En ook nu weer zijn er mooie voordelen voor deelnemende Buffalo-abonnees:

 1. een korting van 3 euro op je inschrijving
 2. 15% korting op onze KAA Gent wieleroutfits in de fanshop tijdens de maand februari!

Keuze uit 3 routes - voor ieder wat wils

Ben jij al vroeg in vorm en ben jij klaar voor een tocht op een uitdagend parcours? Kies dan voor de 149km die goed is voor 12 hellingen, 7 kasseistroken en bijna 1.500 hoogtemeters.

Hou je het liever iets rustiger maar toch voldoende uitdagend dan hebben we met een parcours van 113km, goed voor 8 hellingen, 7 kasseistroken en 1.000 hoogtemeters, het ideale parcours voor jou.

Begint het seizoen nog maar pas voor jou? Dan hebben we een kleinere lus van 83km met 4 hellingen en 3 kasseistroken uitgestippeld.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Sfeercollecte tegen Moeskroen

Ook fan van wijze sfeeracties en coole tifo's zoals op Oostende? Steun dan nu zondag tegen Moeskroen onze sfeergroepen Buffalo Indians, Banlieue Gantoise en Ultras Ghent bij de sfeercollecte die ze doen voor, tijdens en na de match! Voor u een kleine bijdrage, voor de sfeer een groot verschil! 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Klaar voor de voorjaarsklassiekers?

Op 2 maart starten de Vlaamse voorjaarsklassiekers terug met de Omloop het Nieuwsblad. De Omloop heeft opnieuw een Gents tintje want de teampresentaties worden gedaan in het Kuipke en de start wordt gegeven aan het SMAK in het Citadelpark. Ook onze kledingsponsor Craft heeft een voorgeschiedenis in het wielrennen en maakt naast prachtige uitrustingen en teamwear voor onze A-kern, beloften en jeugdteams, mooie, kwalitatieve en hyperfunctionele wieleruitrustingen.

15% korting op alle wielerkledij in februari!

Met de voorjaarsklassiekers voor de deur is het dus het ideale moment om jouw KAA Gent-wieleruitrusting in huis te halen. Je geniet in onze fanshop de hele maand februari immers 15% korting op zowel het wielershirt, de windvest en de wielerbroek. Met onze wieleruitrusting ben je klaar voor de start van het wielerseizoen! 

Ontdek de wieleruitrusting nu in de fanshop!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Doe mee aan onze sfeerenquête!

Sinds enige tijd is er overleg tussen het bestuur en een delegatie van de supporters over diverse onderwerpen, onder meer over de sfeer in het stadion. Veel supporters, waaronder ook de sfeergroepen, waren vragende partij voor dit overleg. Ook de club is uiteraard niet tegen meer ambiance en staat achter alle initiatieven die dit kunnen bevorderen. En wie sfeer zegt, zegt Tribune 2.

Om alle voorgaande redenen willen we nu alle abonnees van Tribune 2(*) bevragen via een enquête die door de sfeergroepen en de club samen werd opgesteld in de overleggroep. 

Help mee én win een prijs!

Voor we beslissingen nemen over zaken als een sfeervak, is het belangrijk dat elk abonnee in Tribune 2 zijn zeg kan doen en dat we goed weten om welke redenen supporters kiezen voor Tribune 2 en hoe hij of zij daar de wedstrijd volgt. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk abonnees van die tribune deelnemen aan de enquête.  Zo krijgen we én meer sfeer én een beter zicht op ieders mening. Bovendien maken alle deelnemers kans op een mooie prijs!

Abonnees van Tribune 2, laat jullie stem horen tot en met woensdag 13/02/2019!
 

Stem hier of in de Ghelamco Arena nu zondag tegen Moeskroen

Wie de enquete liever niet kan of wil invullen via de site of mail, kan deze schriftelijk invullen in tribune 2 op zondag 10 februari voor of na de wedstrijd tegen Moeskroen .

(*) Via de hieronder gevraagde gegevens verifiëren we dat enkel abonnees van T2 deelnemen . Zo worden de resultaten niet vertekend.

Bekijk volledig nieuwsbericht