Nieuws

Filters tonen
Supporters

Blue White Rewind!

In tijden van Corona is het des te belangrijker om dingen te hebben om naar uit te kijken. Daarom starten we vanaf zondag 5 april om 18u30 met heruitzendingen van onze titelrace van 2014-2015! In 10 afleveringen kijken we terug op het historische seizoen waarin we voor het eerst landskampioen werden. Dat alles live op onze Facebook- en YouTubepagina's. Neem je agenda alvast bij de hand en klik hieronder op de video om morgen een reminder te ontvangen! Aflevering 1: Anderlecht - KAA Gent  We beginnen onze serie met speeldag 30 van de reguliere competitie, op verplaatsing tegen Anderlecht. Met een 1-2 overwinning (de eerste uitoverwinning tegen Anderlecht in 15 jaar), sprongen we toen over Anderlecht naar de tweede plaats. Achteraf gezien de perfecte uitgangspositie om de playoffs aan te vatten. Daarna programmeren we om de twee à drie dagen een nieuwe wedstrijd. De laatste wedstrijd wordt de apotheose, onze titelmatch tegen Standard op 21 mei 2015, een datum die voor altijd in het geheugen van elke Buffalo gegrift zal staan.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Boodschap Thomas Kaminski

Onze keeper, Thomas Kaminski, houdt in het voetbal graag zijn netten schoon maar ook nu houdt hij het veilig. Van thuis uit volgt hij net als alle spelers een individueel programma en ligt de focus op gezond en fit blijven. Hierover heeft Thomas een belangrijke boodschap voor iedereen: "Voel jij je niet goed, contacteer je huisarts, ook als je twijfelt!"

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Movie Night met Vadis: 6 suggesties van onze kapitein

Onze kapitein Vadis Odjidja is niet alleen een onmisbare schakel in het strijdplan van coach Jess Thorup, hij is daarnaast ook een groot filmliefhebber. In deze tijden van lockdown waar iedereen gevraagd wordt om zoveel mogelijk thuis te blijven, vroegen wij onze kapitein om ons zijn 5 favoriete fims voor onze fans aan te raden. Groot filmliefhebber als hij is, werden het er uiteindelijk zes. "Ik heb veel klassiekers aan de kant gelaten. Films als Forrest Gump, The Green Mile, etc. zijn natuurlijk allemaal echt goed, maar ik geef deze 6 titels op omdat mensen deze films misschien nog niet gezien hebben. Hopelijk geniet iedereen ervan." - Vadis Odjidja

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

"Zulke helden vind je zelden"

Normaal laten ze hun creativiteit enkel in stadions zien, maar in de strijd tegen deze tegenstander hebben ze hun actieterrein verlegd. Supportersgroepen Ultras Ghent '14 en Banlieue Gantoise hingen gisterenavond banners aan alle Gentse ziekenhuizen om de échte helden van deze strijd, de dokters, verplegers en verpleegsters en al het zorgpersoneel een hart onder de riem te steken.  Op elke banner is er een andere boodschap te lezen. Zo lees je aan het UZ: "Jullie goede zorgen, geven ons hoop voor morgen.". Aan het AZ Jan Palfijn staat: "Zulke helden, vind je zelden". Aan het AZ Maria Middelares prijkt: "Dankzij jullie werk blijft de mensheid sterk". Het AZ Sint-Lucas kreeg de slogan "Onze helden, onze trots".  Het spreekt vanzelf dat KAA Gent trots is op deze actie van zijn supporters en net als de hele Stad Gent en al haar inwoners volle bak achter zijn hulpverleners staat, zowel in Gent als in de rest van het land. In de strijd tegen Corona zeggen wij Gentenaars, eens te meer: "Nie neute, nie pleuje!" (ps. Zoals jullie kunnen zien op de foto's, werden ook bij het ophangen van de banners de richtlijnen gerespecteerd om minstens 1m afstand van elkaar te houden.)

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Coronavirus

Op donderdag 12 maart werden in een persconferentie van de Nationale Veiligheidsraad enkele nieuwe maatregelen genomen om het coronavirus te bestrijden. Deze maatregelen hebben invloed op het sportieve en op het extra-sportieve. Concreet betekent dit: 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Wedstrijden geannuleerd tot en met 3 april

Op donderdag 12 maart werd in een persconferentie van de Nationale Veiligheidsraad bekendgemaakt dat alle sportactiviteiten worden afgelast, zo ook het voetbal, tot en met 3 april. De wedstrijd van dit weekend, Waasland-Beveren - KAA Gent gaat dus niet door. Hoe het nu verder moet met de competitie valt af te wachten. Meer nieuws volgt wellicht in de komende dagen. Persbericht Pro League Brussel,  12 maart 2020 – De Pro League neemt nota van de communicatie van de Nationale Veiligheidsraad. De informatie werd bevestigd door het kabinet van de Minister van Volksgezondheid en Binnenlandse Zaken. De wedstrijden van  de Pro League worden alvast geannuleerd tot en met 3 april. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Verloop Play-Off 1 en het coronavirus

Het grootste deel van Europa zit in de greep van het coronavirus en de toestand verandert dagelijks. Ook het voetbal wordt getroffen door de gevolgen van dit virus. We begrijpen dan ook dat de fans zich vragen stellen over het verdere verloop van de competitie, meer bepaald de Play-Offs.  Onze club verkoopt namelijk al enkele weken abonnementen voor Play-Off 1 en krijgt geregeld de vraag ‘wat als er geen Play-Offs worden gespeeld ’ of ‘wat als er wordt gespeeld met gesloten deuren?’. UPDATE: In afwachting van verdere beslissingen omtrent Play-Off 1 heeft de club besloten om de abonnementenverkoop voorlopig op te schorten. Wij hopen alvast op uw begrip in afwachting van verdere definitieve beslissingen. Van zodra die er zijn, zullen wij ze zo spoedig mogelijk communiceren. Onze loketten sluiten de deuren vanaf 18 maart tot 3 april. De club zal de fans op een correcte manier vergoeden rekening houdend met het verloop van de Play-Offs en het aantal wedstrijden dat al dan niet achter gesloten deuren gespeeld wordt. Laten we hopen dat de toestand snel verbetert, want de gezondheid primeert vandaag meer dan ooit! Volg onze website en social media voor updates.    

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Update tickets uitvak Waasland-Beveren

Op donderdag 12 maart besloot de KBVB en de Pro League in overleg met de autoriteiten om de laatste speeldag van de competitie achter gesloten deuren te spelen.  Onze supporters die al een ticket kochten voor het uitvak op Waasland-Beveren worden terugbetaald. Supportersclubs Aangezien het om een combiwedstrijd ging, zijn alle tickets aan de man gebracht via de erkende supportersclubs. De terugbetaling verloopt via hen. Indien u dus een ticket kocht, dient u contact op te nemen met uw supportersclub.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Korting op casual wear

Vanaf nu geldt er een mooie korting in de fanshop op onze casual wear. Bij aankoop van een ARAG- of Gantoise-trui krijg je 20% korting. Haast je naar de fanshop! Openingsuren Fanshop Maandag: Gesloten Dinsdag: 12u - 18u Woensdag: 12u - 18u Donderdag: 12u - 18u Vrijdag: 12u - 18u Zaterdag (geen wedstrijd): 10u -17u  Zaterdag (wedstrijd): 10u -12u; 14u - start wedstrijd en gedurende één uur na de wedstrijd Zondag: gesloten

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Communicatie Pro League inzake coronavirus

De Pro League had de voorbije dagen intensief contact met zowel de FOD Volksgezondheid, het Kabinet van minister van Volksgezondheid Mevrouw De Block als met viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven). De situatie vereist op dit moment bijzondere aandacht en opvolging, maar paniek is onnodig. Als club willen wij onze spelers en supporters beschermen in de mate van het mogelijke. Volgende maatregelen worden voor alle clubs aangeraden vanuit de Pro League in samenspraak met FOD Volksgezondheid: 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Signeersessie verplaatst naar latere datum

Tot ons grote spijt dienen we de signeersessie die vandaag voorzien was in de fanshop te verplaatsen naar een latere datum. Dit op advies van de clubarts en als preventieve maatregel bij de corona-problematiek. Hoewel de kans miniem is, is het risico op besmetting altijd aanwezig bij een dergelijke gebeuren. Op zich niet dramatisch, maar de gevolgen van een besmetting zouden voor de club wel heel groot kunnen zijn gezien de maatregelen die dan genomen dienen te worden.   Wanneer slechts 1 speler of speelsters besmet zou zijn, moet immers de volledige spelersgroep voor veertien dagen in quarantaine en dan is de competitie voor ons voorbij. Dat risico willen we niet nemen. Wij excuseren ons voor eventueel ontstane ongemakken en danken onze supporters voor het begrip.  Wie zelf nog vragen heeft over het corona-virus, kan steeds terecht op de website van de overheid. https://www.info-coronavirus.be/nl/  

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Wigwam: Europa League edition!

Kom je naar de wedstrijd vanavond? Neem dan zeker een Wigwam mee! Deze keer met een interviews met coach Jess Thorup over zijn Europese avonturen als speler en als coach, oud-topscorer Ronny Martens, directeur Communicatie Patrick Lips en sportdiëtist Gino Devriendt. En daarnaast natuurlijk een voorwoord van onze voorzitter en vele bijdragen van onze Supportersfederatie (Vijf jaar Picasso Indians, Vrouwen aan de top in onze supportersclubs en Romeinen op de nieuwjaarsreceptie van Tatanka).  Tot slot zit er nog een prachtige poster van Sven Kums bij en een bijdrage over onze KAA Gent Referee Academy. Veel leesplezier! Lees hier de nieuwste Wigwam online!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Stadion en parkings later open tegen AS Roma

Donderdag spelen we thuis tegen AS Roma en dat al om 18u55.  Door het vroege aanvangsuur gaan de deuren van het stadion en de parkings pas open om 17u25 (anderhalfuur voor de aftrap in plaats van de gebruikelijke twee uur en een half). De Buffalo Bistro opent zijn deuren ook om 17u25 De pendelbussen vanuit Gentbrugge beginnen om 17u15 te rijden. Ze rijden gratis tot en met 18u. De bussen rijden uit tot zolang het nodig is. Deuren Ghelamco Arena open: 17u25 Parkings open: 17u25 Buffalo Bistro open: 17u25 Start pendelbussen: 17u15 Start match: 18u55

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Grazie Mille Buffalo’s!

Bij deze willen we onze supporters nogmaals bedanken voor de fantastische steun waarvan we gisteren in Rome opnieuw mochten genieten. Zowel voor, tijdens als na de match waren jullie vocaal zeer aanwezig. En dat ging zowel bij de spelers, de technische staf als het bestuur niet onopgemerkt voorbij. Bij hun wedstrijdreacties achteraf benadrukten zowel de spelers als de coach het belang en de impact van jullie luidruchtige aanwezigheid.  Men spreekt altijd over een ‘zuiderse’ sfeer maar die kwam gisteren toch vooral uit het bezoekersvak. Met 2400 waren jullie luid genoeg om de thuissupporters regelmatig te overstemmen en dankzij jullie steun vond de ploeg ook snel zijn kenmerkende offensieve voetbal terug na een moeilijk wedstrijdbegin.  Ondanks een andere politie- en veiligheidscultuur, ondanks de ongemakken en controles die jullie ervaarden bij de verplaatsing naar en bij aankomst en vertrek aan het Stadio Olimpico – ongemakken die ons allen nog eens herinneren aan hoe anders het er in België aan toegaat – bleven jullie positief en gaven jullie 90 minuten lang alles. Het lukte ons gisteren op het veld niet dat ene goaltje te maken. Maar thuis, met de steun van een volle Ghelamco Arena en met de sfeer van gisteren, moet het ons lukken om samen AS Roma uit te schakelen. Wij geloven erin. Grazie mille Buffalo’s! 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Update reisinfo AS Roma - KAA Gent

Deze avond is het zover. Dan trekken we met ongeveer 2400 Buffalo's naar het Stadio Olimpico. Na overleg met AS Roma en UEFA hebben we meer details gekregen omtrent veiligheid en shuttlebussen.  Clubkleuren en Veiligheid Zoals eerder vermeld, is enige voorzichtigheid aangewezen. Volgens onze bronnen toont men best geen clubkleuren in de buitenwijken richting stadion op matchdag. In het stadscentrum vormt dit geen probleem. Om die reden is het sterk aanbevolen om de shuttle bussen van aan Villa Borghese te nemen richting stadion. Een gewaarschuwd Buffalo is er twee waard! Het meeting point blijft Villa Borghese (zo in te geven in Google). Wie er naar de fan zone wil, moet zijn wedstrijdticket en Identiteitskaart voorleggen. De shuttlebussen naar het stadion vertrekken aan Piazzale delle Canestre, vlak voor Villa Borghese. De eerste bus vertrekt er om 17u. In totaal vertrekken er minstens 9 shuttles. Shuttlebus: vanaf 17u - Piazzale delle Canestre (het rondpunt voor Villa Borghese) - minstens 9 bussen AS Roma en de politiediensten raden aan gebruik te maken van deze bussen. Volgens hen is dit de veiligste manier om naar het stadion te geraken. Wie op eigen houtje zijn weg baant naar het stadion, legt zijn lot in de handen van de Romeinse politie (en gezien het aantal verschillende politiediensten in Italië, leidt dat soms tot tegenstrijdige adviezen richting stadion). Wanneer we het stadion mogen verlaten brengen dezelfde shuttlebussen als voor de wedstrijd iedereen naar Piazza della Repubblica / station Termini. Van daaruit zijn er verschillende aansluitingsmogelijkheden en taxi's voorhanden. De shuttlebussen worden opnieuw sterk aanbevolen door de politie. Update meeting point en shuttle bussen In het stadion Eens in het stadion zal er een grondige toegangscontrole plaatsvinden. Zorg dat je je identiteitskaart en ticket bij de hand hebt! Toeganscontrole: ticket en identiteitskaart Na afloop van de wedstrijd zullen onze supporters minimaal 45 minuten worden opgehouden. De politie beslist finaal hoelang dit precies zal zijn. Op naar een schitterende match in Rome! PS: Vergeet je ticket niet!

Bekijk volledig nieuwsbericht