Nieuws

Filters tonen
Supporters

Buffalo's at Home

Eens Buffalo, altijd Buffalo, ook als ons stadion tijdelijk gesloten is. Toon ons dat je niet plooit in moeilijke tijden. Dat er blauwwit bloed door je aderen stroomt. Dat je hart klopt op het ritme van de Buffalomars. Hoe? Haal truitjes, sjaals en vlaggen boven en maak van je woonkamer je persoonlijke Ghelamco Arena. Stuur op matchdag een foto waar de ambiance vanaf druipt naar buffalo@gentenaar.be en deel deze op je social media met #BuffaloAtHome en #COBW Wie weet sta je de volgende dag te blinken in De Gentenaar, al jaren een fiere partner van KAA Gent. Samen zorgen we voor sfeer vanuit ons kot! 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Black Friday Deal

Black Friday wordt Blue-White Friday bij KAA Gent want vanaf donderdag 26 november (vanaf 17u) tot en met zondag 29 november (23u59) gaat er een bijzondere actie door in onze Webshop en Take-Away Fanshop. Bestel nu in de webshop Take-Away Fanshop Bij aankoop van een wedstrijdtenue 2020-2021 (shirt + short) krijg je maar liefst 20% korting. Bovendien krijg je er gratis een Craft nekwarmer bij ter waarde van 15 euro!  ​​​​​​​(korting ook geldig op de kindermaten) Haal je liever jouw blauw-witte artikelen af? Dat kan in onze nieuwe Take-Away Fanshop.  Bestel voor vrijdag 17u jouw gewenste artikelen door een mailtje te sturen naar fanshop@kaagent.be en haal ze zaterdag tussen 10u en 13u op aan het afhaalpunt van de Fanshop aan de Ghelamco Arena.  Bestel nu via mail

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Open brief SOS Gantoise

De club heeft de open brief van SOS Gantoise vandaag met aandacht gelezen. Voorzitter Ivan De Witte, general manager Michel Louwagie en directeur Communicatie Patrick Lips willen graag in dialoog treden met de opstellers ervan. Ze willen bij deze dan ook hun intentie tonen om een open gesprek met hen aan te gaan. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Guess the Score

Voor de rest van het seizoen gaan we op zoek naar de beste voorspeller onder onze supporters. Doe jij wel eens mee met pronostiekjes en heb je de einduitslag vaak juist? Dan is 'Guess The Score' iets voor jou. Raad voor elke competitiewedstrijd van onze Buffalo's de score en daag jouw vrienden uit, want wie op het einde van de reguliere competitie op het podium staat in onze rangschikking wint fantastische prijzen. Welke prijzen? Dat houden we nog even geheim. Stay safe & enjoy the game! Probleem bij het versturen van jouw pronostiek? Probeer eens een andere browser zoals Google Chrome.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Opnieuw KAA Gent mondmaskers te koop

In samenwerking met Fulltime Sport, de Gentse voetbalspeciaalzaak, verdelen wij opnieuw KAA Gent-mondmaskers. Heb jij er nog geen of wil je net een nieuw pakketjes van 2 stuks? Haast je dan richting de webshop van Fulltime Sport.  Hoe kan je ze bestellen? De mondmaskers zijn verkrijgbaar in pakketjes van 2 stuks aan 10 euro via de webshop van Fulltime Sport. Bij aankoop van jouw pakket kan je kiezen uit thuislevering (gratis vanaf €50) of afhaling bij Fulltime Sport, telkens van dinsdag-vrijdag van 9u t.e.m. 13u. Bestel nu Materiaal mondmaskers De maskers zijn vervaardigd uit polyester en katoen en zijn herbruikbaar na een wasbeurt op 60°C. Op die manier gaan de maskers een hele tijd mee en dragen we ook ons steentje bij tot het milieu! Tot slot zijn ze voorzien van een speciale filter. KAA Gent @ Fulltime Sport Wil je naast de mondmaskers nog andere KAA Gent artikelen kopen? Dat kan, want bij Fulltime Sport vind je een ruim assortiment aan blauw-witte shirts, gadgets en meer! Zo zijn er Gantoise-truien, mutsen, sjaals, mokken, bidons, sleutelhangers, lunchboxes, kussens, ballen en snapbacks.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Armada Ganda Brievenactie

Nu we met z'n allen terug grotendeels thuis moeten blijven en met de winter voor de deur, zien veel mensen de muren op zich afkomen. Daarom organiseert Armada Ganda een brievenactie. Hieronder leest u hun oproep:  "Een nieuwe lockdown, een nieuwe dreun voor de moreel van vele mensen. Meer en meer mensen kampen met eenzaamheid en donkere gedachten. Daarom willen wij oproepen om bereikbaar te zijn voor elkaar. Een goed gesprek kan wonderen doen. Zeer veel mensen in de woon/zorg- en opvangcentra kunnen de dag van vandaag weinig tot geen bezoek ontvangen. Dit weegt enorm. Zowel bij de gasten als het zorgpersoneel in de WZC. Om die reden lanceert Armada Ganda een steunbrieven-actie." "Ik ben bereikbaar" Wil jij ook meehelpen en een brief schrijven of een tekening maken, laat het dan weten via de site van Armada Ganda. Werkt u in een woonzorgcentra en zouden jullie ook willen dat jullie inwoners brieven ontvangen? Laat het ook weten! Samen helpen we er elkaar doorheen! COME ON BLUE WHITE! GA NAAR DE BRIEVENACTIE! 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Tegoedbon parkeerkaarthouders

Naast de seizoensabonnementen en Play-Off 1 abonnementen worden ook de parkeerkaarthouders gecompenseerd. Elke supporter met een parkeerkaart krijgt op het einde van het seizoen een tegoedbon ter waarde van het aantal wedstrijden die zij ingevolge COVID-19 niet hebben kunnen bijwonen.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Huldiging Nana Asare tegen KRC Genk

De huldiging van Nana Asare die niet kon doorgaan (en voorzien was bij de thuismatch tegen Beerschot), zal nu plaatsvinden op maandag 26 oktober tijdens de thuismatch tegen KRC Genk. Ben jij abonnee en wil je er graag bij zijn? Dan kan je nog tot woensdag 14 oktober om middernacht kiezen om de wedstrijd tegen KRC Genk bij te wonen. Klik op de button hieronder om je aanwezigheid te bevestigen.  Klik hier om jouw wedstrijdkeuze voor KRC Genk te bevestigen.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

KRC Genk of RSC Anderlecht: Welke wedstrijd geniet jouw voorkeur?

Na de interlandbreak staan er twee topaffiches op het programma in de Ghelamco Arena tegen KRC Genk en RSC Anderlecht! Graag vernemen we van onze abonnees welke wedstrijd hun voorkeur geniet: KAA Gent - KRC Genk: maandag 26 oktober om 20u45 KAA Gent - RSC Anderlecht: zondag 8 november om 18u15 Abonnees die geen mail ontvingen kunnen hun voorkeur doorgeven via de button onderaan.  Door de huidige maatregelen kunnen wij maar de helft van onze 12.500 abonnees ontvangen per thuiswedstrijd. Iedereen wordt dus verdeeld over de volgende twee thuismatchen. Uit de supportersenquête bleek dat abonnees graag zelf de keuze maken naar welke wedstrijd ze mogen komen. Wanneer er meer dan 6.250 abonnees één van de matchen kiezen, zal de selectie gemaakt worden op basis van het 'first come, first served' principe. Wanneer bijvoorbeeld 7.500 abonnees kiezen voor de eerste match, dan zullen de 6.250 plaatsen gegeven worden aan de 6.250 abonnees die eerst hun abonnement kochten tijdens de periode van aankoop. De andere 1.250 abonnees krijgen dan tickets voor de andere match. Wie zijn voorkeur niet doorgeeft, zal tickets krijgen voor de wedstrijd waarvoor het minste inschrijvingen zijn. Kiezen kan tot woensdag 14/10 Via de button hieronder kan u aanduiden welke van beide matchen uw voorkeur geniet. Kiezen kan tot woensdag 14 oktober 2020, middernacht. Geef jouw voorkeur door Enkele dagen na het afsluiten van de bevraging ontvangt u een e-mail waarin u meer info krijgt over uw online reservatie op de ticketingsite. Hier zal u net als bij één van de voorbije thuiswedstrijden uw tickets terugvinden. ​

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Rookverbod in alle Belgische stadions

Na het wekelijkse overleg binnen de COVID-werkgroep van de Pro League en na overleg met de administratie en de kabinetten van de ministers van Sport, is besloten om in alle stadions een rookverbod in te voeren zolang de corona-maatregelen van kracht zijn. De uitzondering op de mondmaskerplicht geldt enkel voor drinken en eten, niet voor roken. Daarom werd besloten tot een formeel rookverbod in alle stadia om het gevaar op besmetting tot het minimum te beperken.  Het rookverbod wordt ingevoerd omdat het afzetten van het masker om te roken geen rechtsgeldige uitzondering op de mondmaskerplicht is. Bovendien vormen rokersruimtes risicogebieden voor samenscholing en besmetting. Het rookverbod gaat in vanaf het weekend van 16-19 oktober en geldt bij ons vanaf de de eerstkomende thuiswedstrijd tegen KRC Genk op maandag 26 oktober. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

In Memoriam: Günter Steller

Dit weekend bereikte ons het droevige nieuws dat Günter Steller, één van de allerbekendste gezichten van onze blauw-witte familie, is overleden. Met zijn vaandel en kepie stond Günter 50 jaar lang op het veld van het Ottenstadion voor supportersclub Arsenaal. Zaterdag, tijdens de thuiswedstrijd tegen OH Leuven, zullen we hem eren in de Ghelamco Arena. Ook Patrick Lips, directeur communicatie van KAA Gent, kende Steller als een enorme fanatieke supporter. “Maar hij was ook zeer minzaam en stond positief in het leven. Een man van weinig woorden. Dat beeld van hoe Günter in het Ottenstadion stond met zijn vlag, kan ik probleemloos oproepen. Vanuit de club betreuren we dit overlijden ten zeerste. Zaterdag gaan we hem herdenken en we bekijken of we ook op een andere manier de herinnering aan een van onze bekendste Buffalo’s levendig kunnen houden.” Ondertussen kunnen we meedelen dat dankzij KAA Gent-steward en goede vriendin Mercedes De Vilder, er ook een mooie foto van Günter ook op onze herdenkingsmuur op de promenade zal komen.  Vandaag werd in beperkte kring afscheid genomen van Günter Steller. Rust in vrede Günter. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Werken parking UZ Gent

Zaterdag (26/09) nemen we het in eigen huis op tegen OHL, met publiek! Parkeerkaarthouders kunnen zoals gewoonlijk op hun aangeduide parking parkeren. Al onze carpoolparkings zullen geopend zijn vanaf 2u voor de aftrap.  Werken parking UZ Gent Op de parking van het UZ Gent (Parking O) zijn er momenteel rioleringswerken aan de gang. Hierdoor kan maar de helft van de parking gebruikt worden. Aangezien er per wedstrijd een beperkt aantal toeschouwers de match volgen in het stadion, zal er steeds voldoende plaats zijn op de parking. Voorts is de inrit van de parking aangepast. Dit gebeurt niet meer via de slagboom maar via een opening in de omheining.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Download hier het plan van jouw compartiment

Jouw compartiment en je zitje kan je op jouw e-ticket terugvinden. Hieronder kan je een plan van jouw compartiment downloaden. Daarop staan de in- en uitgang van je compartiment, de looprichting in je compartiment, de locatie van de toiletten, de drank- en eetstandjes en het oplaadpunt. Ook aan de ingang van jouw compartiment zal een QR-code hangen waarmee je jouw compartiment op je smartphone kan downloaden. Compartiment A Compartiment B Links Compartiment B Rechts Compartiment C Compartiment D Compartiment E Links Compartiment E Rechts Compartiment F Compartiment G Links =  bezoekersvak (je loopt voorbij ingang F om G te bereiken). Compartiment G Rechts = bezoekersvak (je loopt voorbij ingang F om G te bereiken). Compartiment H Links Compartiment H Rechts VIP Noord Rechts VIP Zuid Links Voor supporters die gebruik maken van een rolstoel en voor supporters met een visuele beperking zijn specifieke compartimenten ingericht. Zij vinden alle info op de gesloten Facebookgroep Buffalo G-Force.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

7.995 toeschouwers welkom bij KAA Gent - OH Leuven

Op de eerste thuismatch van KAA Gent met publiek, op zaterdag 26 september 2020 tegen OH Leuven, zijn 7.995 toeschouwers welkom. De club heeft groen licht gekregen van minister Ben Weyts. De Stad Gent en de club roepen supporters op om zich aan de richtlijnen te houden en zoveel mogelijk met de fiets te komen of te carpoolen. Lees de rest van de tekst onder de video van de persconferentie Vanaf zaterdag 26 september mogen we weer supporters ontvangen in de Ghelamco Arena. De club diende daarvoor een dossier in bij het Vlaams evenementenloket, na nauw overleg met de stadsdiensten, de Gentse crisiscel/kernteam sport, virologen en de supportersfederaties. Dat dossier is nu goedgekeurd door de bevoegde minister. We kregen groen licht om 7.995 supporters te ontvangen. "Het is uniek hoe wij als één grote familie aan dit dossier gewerkt hebben: de supporters, de club en de stad! De supporters zullen ook in de toekomst bij veel dossiers rechtstreeks betrokken worden." - Ivan De Witte, voorzitter KAA Gent "KAA Gent heeft grote inspanningen geleverd om dit mogelijk te maken. We rekenen op de verantwoordelijkheidszin van de supporters. Moedig onze Buffalo's aan, maar doe dat met respect voor de geldende richtlijnen." - Mathias De Clercq, burgemeester First come, first served KAA Gent ging in nauw overleg met de supportersfederatie en Armada Ganda over de verdeling van de plaatsen. De supporters spraken zich uit tegen een systeem van loting. Daarom zal het principe 'first come, first served' gelden, zoals bij de abonnementenverkoop ook duidelijk werd gecommuniceerd. Wie eerst inschreef voor een seizoensabonnement, komt ook eerst in aanmerking. Om te voldoen aan de opgelegde veiligheidsregels zullen abonnees niet op hun aangekochte abonnementsplaatsen kunnen zitten, maar wel op een voor hen door de club aangeduide zitplaats. Abonnees moeten de reservatie van hun toegewezen ticket online bevestigen zoals ze dat doen bij bekerwedstrijden en Europese wedstrijden. Bubbels zijn mogelijk, maar ook binnen bubbels is 1 meter afstand de regel. De enige uitzondering geldt voor kinderen jonger dan 12 jaar. "Wij willen als Armada Ganda klaar staan voor alle supporters en willen hen tonen dat zij o zo belangrijk zijn voor de club.'"- Jonas Peire, bestuurder Armada Ganda Mondmasker en zitten verplicht Het dragen van een mondmasker is te allen tijde verplicht, vanaf de directe omgeving rond het stadion tot in de tribune, ook op de zitplaatsen in het stadion. Enkel wanneer er iets geconsumeerd wordt, moet dat bij uitzondering niet. Ook op de parking en op de weg naar het stadion zullen mondmaskers verplicht zijn. Zoals wettelijk bepaald, moeten supporters op hun toegewezen plaats blijven zitten, en dat op minimaal 1 meter afstand. Op alle andere plaatsen blijft de anderhalvemeterregel gelden (wachtrijen bij ingang, catering, toiletten, enzovoort). De enige uitzondering op de mondmaskerplicht en de afstandsregels geldt voor kinderen jonger dan 12 jaar. De ingangen van het stadion worden aangepast om ze maximaal te kunnen benutten. Stewards bieden er bovendien alle supporters alcoholgel aan. Ook aan de gates in het stadion staan er stewards met alcoholgel paraat. Timeslots en compartimenten  Er wordt gewerkt met timeslots en het stadion zelf wordt opgedeeld in 15 compartimenten. Supporters komen gespreid binnen in slots van 15 minuten. Na de match vertrekken de supporters rij per rij, volgens het principe 'first in, first out': na de wedstrijd kunnen de mensen die eerst zijn aangekomen op het signaal van de steward ook eerst vertrekken. Alle rijen worden bezet, supporters zitten op 1 meter afstand van elkaar. Dus niet samen in een bubbel, wel in elkaars buurt. Via een 3D-simulatie kan de club de optimale invulling managen. Per compartiment zijn er toiletten, iedereen kan in zijn of haar compartiment iets eten en drinken. Wachtrijen mogen maximaal 5 personen tellen. Alle betalingen verlopen cashless. De club raadt aan om de kaart thuis al op te laden, al kan dat ook ter plaatse. Met de fiets of carpoolen De Stad Gent en KAA Gent roepen op om zoveel mogelijk met de fiets naar het stadion te komen. Er zijn 3.500 fietsenstallingen voorzien. Daarnaast zijn er 12 carpoolparkings om het publiek in tijd en ruimte te spreiden. Shuttlediensten zijn er niet. De veiligheidsdiensten zullen streng optreden als het aangepast intern reglement van de club overtreden wordt. KAA Gent zet 320 stewards in om toe te zien op de richtlijnen. Ook Politie Gent zal ruimschoots aanwezig zijn zowel in als buiten het stadion. In de loop van volgende week zullen we verder communiceren over de praktische uitwerking van de regeling en zal men op de website en via de sociale media van de club alle details terugvinden.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Win het nieuwe shirt!

De nieuwe shirts zijn er! Samen met shirtpartner Craft stelden we ze voor op onze kanalen. Nog niet gezien?  Bekijk de video Wil jij als één van de eersten een gloednieuw KAA Gent shirt bemachtigen? Doe mee en kras hieronder op goed geluk!  Problemen met krassen? Probeer het eens in een andere brower.

Bekijk volledig nieuwsbericht