Nieuws

Filters tonen
Jong KAA Gent kan titelfeest La Louvière niet verstoren Jong KAA Gent

Jong KAA Gent kan titelfeest La Louvière niet verstoren

Jong KAA Gent is er afgelopen weekend opnieuw niet in geslaagd om te winnen. Onze beloften stonden voor de zware taak om het titelfeest van La Louvière, dat al zeker was van promotie, te verstoren. Uiteindelijk bleek Jong KAA Gent toch een maatje te klein voor de nieuwe kampioen van Eerste Nationale. Na 19 minuten bracht Jorn Vancamp La Louvière op voorsprong. Diezelfde Vancamp diepte in minuut 54 de score verder uit, en zette de 2-0 op het bord. In minuut 67 leek kapiten Robbie Van Hauter de wedstrijd opnieuw leven in te blazen met een aansluitingstreffer vanop de stip. Van Hauter blijft de weg naar doel vlot vinden met zijn vijfde goal in zeven wedstrijden. De vreugde bij Jong KAA Gent was slechts van korte duur, want in minuut 70 scoorde Maxence Maisonneuve al de 3-1. De klap te veel voor Jong KAA Gent zo bleek, dat na het derde doelpunt van La Louvière niks meer klaarspeelde. De wedstrijd eindigde op 3-1, en zo mocht La Louvière zich dus tot nieuwe kampioen van Eerste Nationale kronen. Jong KAA Gent zakt door het verlies naar de negende plaats in het klassement en verliest zo stillaan de voeling met de derde plaats. Komende vrijdag staat er al een nieuwe wedstrijd op het programma voor Jong KAA Gent. Dan ontvangt het in eigen huis de beloften van OH Leuven. Aftrap om 19u30 in de Chillax Arena. Opstelling: De Schrevel (GK), Ayinde, Van Hauter, Kumenda, Demetrius (46'), Ah. Abdullahi, Ab. Abdullahi (73'), Soumah, Vernemmen, Asselman, Van Den Bergh Wissels: Van Meirvenne (46'), Vanderdonck (73') Doelpunten: 19' 54' Vancamp, 67' Van Hauter 70' Maisonneuve Klassement 1e Nationale

Bekijk volledig nieuwsbericht
Buffalo Member Exclusief voor abo & members
🎬 Samenvatting KAA Gent - KV Mechelen
Buffalo Member
Members

De drie punten blijven in de Planet Group arena. KAA Gent was een maatje te groot voor KV Mechelen. Na doelpunten van Tarik Tissoudali, Omri Gandelman en Hyunseok Hong kon het feestje starten in T2. Herbekijk hier nog eens alle doelpunten.

💬 Reacties na KAA Gent - KV Mechelen Reacties

💬 Reacties na KAA Gent - KV Mechelen

Met de 3-1 winst tegen KV Mechelen staan de Buffalo's vier punten voor op Malinwa. Er is nog een lange weg te gaan in de Europe Play-Offs, maar het heeft alvast een boost. We spraken na afloop met Hein Vanhaezebrouck. Hein Vanhaezebrouck: "We zijn goed begonnen aan de wedstrijd en namen het initiatief, maar hun organisatie stond goed. Op zo’n moment is het kwestie van geduldig te zijn en niks weg te geven" Tarik Tissoudali: "Afstand houden van de concurrenten" De housewarming ter ere van de Planet Group arena werd een heus feestje. De gangmaker van dienst luisterde naar de naam Tarik Tissoudali – doelpuntenmaker en assistgever vanavond. “Een verdiende overwinning was het. Ook al kunnen er altijd wel wat dingen beter”, hield de spits de voetjes op de grond. Mature woorden, maar de blijdschap om de creatie van de doelpunten was van zijn gezicht af te kezen. “Natuurlijk ben ik ook blij dat we drie keer hebben gescoord. Zelf op het scorebord staan is fijn, maar bij het laatste doelpunt was de ontlading het grootst. Op dat moment weet je namelijk dat de winst binnen is.” Oog had hij namelijk vooral voor het hoger doel. “Uiteindelijk zijn de drie punten het belangrijkste. Afstand houden van de concurrenten – opdracht volbracht.” En of – een overwinning tegen de nummer 2 is altijd veel waard. KAA Gent staat vier punten voor – dat geven ze toch niet meer af? “Het is toch niet zo gemakkelijk gedaan als gezegd”, lachte de Marokkaanse Nederlander. Dinsdag volgt een trip naar het verre Sint-Truiden – nummer 3 in de Europe Play-offs. “Een cruciale wedstrijd”, wond hij er geen doekjes om. “We hebben de komende week nog twee finales te spelen. Als we beide wedstrijden winnen, dan zetten we een grote stap richting ons doel: een Europees ticket bemachtigen.” (RG) Stefan Mitrovic: "Wat waren de supporters geweldig" Stefan Mitrovic – een krijger op en een gentleman naast het veld – toonde zich erg tevreden in de mixed zone. “I’m happy”, het sappige Servische accent denkt u er maar bij. “Eindelijk was het weer mijn beurt op te spelen. Always nice. Een voetbalcarrière kent altijd ups en downs en nu was er weer een lichtpuntje. Zeker na die moeilijke laatste weken met weinig speeltijd.” Het kostte veel geduld voor de verdediger. “Ik wachtte op mijn kans en die kreeg ik vandaag. Kijk, de focus moet altijd op het team liggen en de ploeg presteerde goed: veel puntengewin en weinig tegendoelpunten… Ja, dan is er natuurlijk weinig reden om te veranderen. Die kans uiteindelijk krijgen en een belangrijke overwinning boeken, maakte het een zeer mooie avond.” De man die zichzelf ooit bombardeerde tot Mister Europe – wat was hij fenomenaal toen – heeft het grote doel duidelijk voor ogen. “Deze club en deze ploeg verdienen zonder meer dat Europees ticketje. Daar gaan we alleszins álles voor doen. De ingesteldheid van en de sfeer in het team is echt goed. Dankzij deze overwinning – tegen onze grootste concurrent – zetten we al een grote stap in de juiste richting.” Een mooi slotwoordje richtte hij aan het Gentse publiek. “Wat waren ze geweldig. We weten dat ze teleurgesteld waren door het missen van Play-off 1. Om ons dan toch – ondanks het slechtte weer – zo trouw te komen steunen: een grote dankuwel.” (RG)

Gent verstevigt koppositie dankzij 3-1 zege tegen Mechelen Team

Gent verstevigt koppositie dankzij 3-1 zege tegen Mechelen

In het rechtstreekse duel met dichtste achtervolger KV Mechelen hebben de Buffalo's hun koppositie in de Europe Play-offs met verve verdedigd. Na een aarzelende openingsfase brak Tissoudali de ban op aangeven van Brown. In de tweede helft trapte Slimani de bezoekers op gelijke hoogte, maar amper drie minuten later schoot Gandelman de Buffalo's opnieuw op voorsprong. Een kwartier voor tijd zorgde Hong voor een veilige marge, die Gent niet meer uit handen gaf. Drie punten erbij dus, waardoor Gent Mechelen op vier punten achterstand zette in de Europe Play-offs.

Ladies ondergaan wet van de sterkste KAA Gent Ladies

Ladies ondergaan wet van de sterkste

Een half uur lang konden onze Ladies de Brusselse druk afhouden. Ondanks gediciplineerd verdedigen kon Anderlecht toch nog twee keer voor rust scoren. Meteen na de pauze drukten ze de derde goal tegen de touwen. Tussendoor waren er twee uitstekende kansen voor onze Buffalo's. Scoren lukte evenwel niet en dus kon de nederlaag niet meer afgewend worden. In het slot van de partij mocht Fleur Heyman wel nog haar allereerste minuten voor de hoofdmacht maken. Coach Jorn Van Ginderdeuren selecteerde exact dezelfde namen die er tegen Genk ook bij waren. Nena Retsin werd beloond voor haar sterke invalbeurten tegen Club YLA en KRC Genk Ladies. Zij was de enige nieuwe naam in de basisopstelling ten koste van Amber Maximus. Meteen na de aftrap was het wedstrijdbeeld meteen duidelijk. Anderlecht trekte het initiatief meteen naar zich toe. Een half uur lang konden onze Buffalo's een paarswitte treffer voorkomen. Maar dat kon niet blijven duren. Delabre knikte een gemeten voorzet na een knappe combinatie tegen de touwen. Meteen daarna stuurde Retsin de goed diepgelopen Alixe Bosteels in het straatje. Haar gekruist schot verdween maar net naast de verste paal. Voor de koffie mocht Wijnants nog een elfmeter omzetten na een fout op Delabre. Riet Maes ging de andere hoek uit en zo stond het na vijfenveertig minuten spelen 0-2. De tweede helft was net op gang gefloten en Elfi Maass kon aanleggen van net buiten de zestien. Haar knal ketste via de dwarsligger terug het veld in. De Brusselse aanval die daaruit volgde mondde uit in een derde paarswitte goal. Opnieuw was het Delabre die aan het kannon stond. Anderlecht ging nog op zoek naar een grotere score maar 0-3 zou de eindstand worden. Bosteels kwam nog wel heel dicht bij een eerredder. Haar rechtstreekse corner belandde via de keepster en de lat niet in doel. De pas zeventien jaar geworden Fleur Heyman mocht in het slot nog haar debuut maken. De jonge aanvalster gaf een energieke indruk maar ook zij kon geen tegenprik meer forceren. Na een intense week met drie wedstrijden volgt aanstaande vrijdag een verplaatsing naar Genk. Dan begint de terugronde van Play-Off 1. In die vijf wedstrijden strijden onze Ladies nog voor plek vier in de eindstand van de Lotto Super League.

🔎 Voorbeschouwing KAA Gent - KV Mechelen Next Match

🔎 Voorbeschouwing KAA Gent - KV Mechelen

Op speeldag 4 in de Europe Play-Offs staat er veel op het spel. De Buffalo's strijden thuis tegen KV Mechelen voor de leidersplaats. Ook naast het veld valt er heel wat te beleven. Ontdek hier alle activiteiten! Hein Vanhaezebrouck blikte op zijn wekelijkse persconferentie vooruit op het duel tegen De Kakkers. VOORBESCHOUWING

Beluister de nieuwe Stropcast met Davy Roef en Frank Boeckx Supporters

Beluister de nieuwe Stropcast met Davy Roef en Frank Boeckx

Met Franck Boeckx en Davy Roef had gastheer Tom Vandenbulcke deze keer twee keepers te gast. Het werd een heerlijk gesprek over onder meer de bekerfinales van 2010 en 2022, "de klauw" van Davy en hoe Frank Michel Preud'homme helemaal gek maakte met "ballen in de gang". Behalve de traditionele Wurtelbak, zat in deze aflevering ook nog een leuke keepersquiz en heerlijke anekdotes over "Las Palmares", cafe Den Drummer in de Overpoort en Benny Bax van de Smaakpolitie.  Geniet hieronder van onze nieuwste Stropcast of beluister hem op Spotify of Apple Podcasts!