Nieuws

Filters tonen
Next Match

Next Match: Cercle Brugge - KAA Gent

Na de spektakelmatch in de heenronde gaan onze Buffalo's op zoek naar een driepunter tegen Cercle Brugge in de terugronde van de Jupiler Pro League. De twee ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Dat zien we ook terug in onze wekelijke matchfacts.  PERSCONFERENTIE     REVALIDATIE TISSOUDALIJong KAA Gent heeft geen fijne avond beleefd tegen Heist. Onze beloften verloren met 0-2 in een wedstrijd die ontsierd werd door overtredingen. Coach Emilio Ferrera stond voor een lastige opdracht, want hij kon voor deze wedstrijd geen beroep doen op enkele vaste waarden.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Next Match

Selectie STVV - KAA Gent

Dezelde 19 Buffalo's als tegen Charleroi trekken nu naar STVV. Odjidja, Samoise, Godeau en Tissoudali zijn geblesseerd. Jong KAA Gent heeft geen fijne avond beleefd tegen Heist. Onze beloften verloren met 0-2 in een wedstrijd die ontsierd werd door overtredingen. Coach Emilio Ferrera stond voor een lastige opdracht, want hij kon voor deze wedstrijd geen beroep doen op enkele vaste waarden.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Next Match

Next Match: STVV - KAA Gent

Voor een laatste keer trekken we naar het voetbal op zondagavond 21u. De Pro League schaft dat wedstrijdslot af vanaf 3 februari. Nog één keer met z'n allen de bus op of de auto in om het weekend af te sluiten. Ga jij mee naar Stayen? TICKETS UITVAK Er is geen combiregeling. Elke Buffalo kan dus online tickets kopen via onze site en met de auto afzakken naar Sint-Truiden. TICKETS VOORBESCHOUWING PRE-MATCH FACTS Bij Sint-Truiden komen we ook enkele oude bekenden tegen. Aboubakery Koita speelde tussen 2017-2019 in in Blauw en Wit. Gianni Bruno is er dit seizoen op huurbasis en mag dus niet in actie komen tegen ons. STVV verloor slechts één van de laatste vijf Jupiler Pro League-matchen tegen KAA Gent (W2, G2).   STVV hield in slechts één van de laatste twintig Jupiler Pro League-wedstrijden tegen KAA Gent de nul, tijdens een 0-0 in oktober 2019.   STVV verloor pas zes keer in de eerste 21 speelronden van dit Jupiler Pro League-seizoen (W8, G7); in de laatste vijftien seizoenen van STVV in 1A hadden ze slechts één keer minder nederlagen na zoveel duels (4 in 2018/19).   Gent verloor slechts één van de laatste acht Jupiler Pro League-matchen (W4, G3): van Royal Antwerp op 7 januari (2-0).   STVV won slechts drie van de laatste tien thuismatchen in de Jupiler Pro League (G3, V4), nadat het nog drie van de vier duels in eigen stadion daarvoor had gewonnen.   STVV is het team dat dit seizoen het vaakst schoot van buiten de zestien in de Jupiler Pro League (113), maar scoorde hiermee pas één keer. STVV en KAA Gent zijn de twee teams die dit seizoen het minst vaak van afstand scoorden in de JPL (beide 1).   Gent is het team dat dit seizoen de meeste balveroveringen noteerde in de Jupiler Pro League (1227), terwijl alleen Cercle Brugge (137) de bal vaker veroverde in het meest aanvallende derde dan Gent (112).   Sinds zijn eerste Jupiler Pro League-match voor Gent (tegen Eupen op 9 oktober) hield Paul Nardi zes keer de nul, meer dan iedere andere doelman over deze periode. Nardi noteerde in elf JPL-wedstrijden voor Gent al twee keer zo vaak de nul als in 38 JPL-wedstrijden voor Cercle Brugge (3). Jong KAA Gent heeft geen fijne avond beleefd tegen Heist. Onze beloften verloren met 0-2 in een wedstrijd die ontsierd werd door overtredingen. Coach Emilio Ferrera stond voor een lastige opdracht, want hij kon voor deze wedstrijd geen beroep doen op enkele vaste waarden.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Next Match

Voorbeschouwing STVV - KAA Gent

Met de verplaatsing naar STVV volgt automatisch de verplaatsing naar kunstgras. Hein Vanhaezebrouck blikte in de voorbeschouwing terug op het gelijkspel tegen Charleroi en keek vooruit naar de moeilijke partij in Sint-Truiden. Alle wedstrijdinfo vind je in onze 'Next Match'. NEXT MATCH  Hein: « Puur defensief was het tegen Charleroi niet slecht, want zij scoren normaal altijd op verplaatsing. Samen met STVV staan we op de tweede plaats qua tegendoelpunten, na Genk. Maar in de opbouw moet ons spel wel nog veel beter. »  Jong KAA Gent heeft geen fijne avond beleefd tegen Heist. Onze beloften verloren met 0-2 in een wedstrijd die ontsierd werd door overtredingen. Coach Emilio Ferrera stond voor een lastige opdracht, want hij kon voor deze wedstrijd geen beroep doen op enkele vaste waarden.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Next Match

Selectie KAA Gent - Sporting Charleroi

Onze Buffalo's kampen met enkele blessures. Matisse Samoise, Nurio Fortuna en Vadis Odjidja vallen geblesseerd uit na onze vorige thuismatch tegen KV Kortrijk. Aanwinst Kamil Piatokowski zit meteen bij de selectie. Bekijk hieronder de 19 namen voor KAA Gent - Sporting Charleroi. Jong KAA Gent heeft geen fijne avond beleefd tegen Heist. Onze beloften verloren met 0-2 in een wedstrijd die ontsierd werd door overtredingen. Coach Emilio Ferrera stond voor een lastige opdracht, want hij kon voor deze wedstrijd geen beroep doen op enkele vaste waarden.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Next Match

Next Match: KAA Gent - Sporting Charleroi

Midweekvoetbal op donderdagavond (aftrap om 18u30) tegen de Carolos. Geen cadeau voor supporters, maar onze jongens kunnen alle steun gebruiken tegen de ploeg van Felice Mazzu.  BEKIJK DE SELECTIE TICKETS Zin in een avondje voetbal in de Ghelamco Arena? Koop jouw ticket(s) online. IK BEN ERBIJ!  Jong KAA Gent heeft geen fijne avond beleefd tegen Heist. Onze beloften verloren met 0-2 in een wedstrijd die ontsierd werd door overtredingen. Coach Emilio Ferrera stond voor een lastige opdracht, want hij kon voor deze wedstrijd geen beroep doen op enkele vaste waarden.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Next Match

Persconferentie Kamil Piątkowski en vooruitblik op matchdag 21

Kamil Piatkowski kan zich vanaf nu Buffalo noemen. Onze nieuwe nummer 4 werd op woensdag 18 januari aan de fans en de pers voorgesteld. Bekijk hieronder het persmoment. Jong KAA Gent heeft geen fijne avond beleefd tegen Heist. Onze beloften verloren met 0-2 in een wedstrijd die ontsierd werd door overtredingen. Coach Emilio Ferrera stond voor een lastige opdracht, want hij kon voor deze wedstrijd geen beroep doen op enkele vaste waarden.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Next Match

Next Match: KAA Gent - KV Kortrijk

Op zondag 15 januari komen de Kerels op bezoek in de Ghelamco Arena. Na hun 6 op 6 tegen OHL en KRC Genk zijn we beter op onze hoede. Hein Vanhaezebrouck blikte vooruit op het treffen met zijn ex-ploeg. PERSCONFERENTIE SUPER SCARF SUNDAY Op matchdag gaan alle sjaals de deur uit aan 5 euro. Kom naar de Fanshop of de Cornershop op de promenade en kies jouw favoriete sjaal! PRE-MATCH FACTS KAA Gent won slechts één van de laatste vijf wedstrijden tegen KV Kortrijk in de Jupiler Pro League (G1, V3), nadat elk van de voorgaande vijf ontmoetingen werden gewonnen door de Buffalo’s.   KAA Gent is de enige ploeg die nog niet scoorde in de Jupiler Pro League sinds de hervatting na het WK, terwijl tegenstander KV Kortrijk juist één van de twee ploegen is met zes uit zes punten in deze periode (na Union SG).   KV Kortrijk kwam in elk van de laatste tien uitwedstrijden in de Jupiler Pro League tot scoren, hun beste reeks ooit op verplaatsing in 1A (was 9 in 1999 en 2018).   KAA Gent raakte vaker de paal of lat dit Jupiler Pro League-seizoen dan iedere andere ploeg (10 keer), terwijl alleen Zulte Waregem (10) de tegenstander vaker het houtwerk zag raken dan KV Kortrijk in 2022/23 (8 keer).   KV Kortrijk is de ploeg die het minst lang op voorsprong stond in de Jupiler Pro League dit seizoen (176 minuten).   Alessio Castro-Montes was direct betrokken bij drie van de laatste zes goals van KAA Gent tegen KV Kortrijk in de Jupiler Pro League (1 goal & 2 assists).   Massimo Bruno (Kortrijk) was direct betrokken bij zeven goals tegen KAA Gent in de Jupiler Pro League (5 goals, 2 assists), tegen geen ploeg noteerde hij meer doelpunten of assists (ook 7 tegen Cercle Brugge).   Felipe Avenatti kan zijn honderdste wedstrijd in de Jupiler Pro League spelen: hij speelde er 46 voor Kortrijk, 28 voor Standard, vier voor Antwerp, veertien voor Union SG en negen voor Beerschot. De Kortrijk- speler maakte drie goals in zijn laatste twee matchen in 1A, evenveel als in de voorgaande 46 wedstrijden in de competitie.   Bernd Storck won in zijn eerste twee matchen als KV Kortrijk-trainer in de Jupiler Pro League even vaak als zijn voorganger Adnan Custovic in zijn elf wedstrijden (2). Storck won in februari-maart 2020 voor het laatst drie keer op rij in het reguliere seizoen (toen 4 met Cercle Brugge). Jong KAA Gent heeft geen fijne avond beleefd tegen Heist. Onze beloften verloren met 0-2 in een wedstrijd die ontsierd werd door overtredingen. Coach Emilio Ferrera stond voor een lastige opdracht, want hij kon voor deze wedstrijd geen beroep doen op enkele vaste waarden.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Next Match

Next Match Antwerp - KAA Gent

Exact een week in het nieuwe jaar en onze Buffalo's maken zich op voor de verplaatsing naar Antwerp. Wil jij het duel tussen de huidige nummer 3 vs. nummer 5 in de stand live volgen? Bekijk hieronder alle ticketinfo. PERSCONFERENTIE MET HEIN VANHAEZEBROUCK COMBIREGELING We beschikken over 791 tickets in het uitvak op de Bosuil. De combiregeling is van kracht. Iedereen moet mee met bus van een erkende supportersclub. MEER INFO SELECTIE HEAD TO HEAD Jong KAA Gent heeft geen fijne avond beleefd tegen Heist. Onze beloften verloren met 0-2 in een wedstrijd die ontsierd werd door overtredingen. Coach Emilio Ferrera stond voor een lastige opdracht, want hij kon voor deze wedstrijd geen beroep doen op enkele vaste waarden.

Bekijk volledig nieuwsbericht