Nieuws

Filters tonen
Supporters

Sfeervak tegen Beerschot-Wilrijk!

Begin deze maand kwamen het bestuur van de club en verschillende supporters- en sfeergroepen samen in de Ghelamco Arena. Een van de zaken die aan bod kwamen was de sfeer in het stadion. Het is al langer een vraag van de verschillende sfeergroepen om één groot sfeervak op te richten in tribune 2. In samenspraak met de supporters en om te tonen dat het de club menens is met de beloofde steun, werd vandaag beslist om zo snel mogelijk het idee voor één groot sfeervak te testen. Vak 225 (het meest centrale vak van Tribune 2) zal tijdens de bekerwedstrijd tegen KFCO Beerschot-Wilrijk op 4 december dan ook een sfeervak worden.

Tickets sfeervak te koop vanaf woensdag 21 november

Waarom dan? Omdat tijdens de bekerwedstrijden, in tegenstelling tot de competitiewedstrijden, de plaatsen niet automatisch ingenomen zijn door abonnees. Abonnees hebben voorrang op hun plaats tijdens de voorrangsperiode maar eens die voorbij is, wordt hun gereserveerde plaats beschikbaar. De voorrangsperiode de betreffende bekermatch tegen Beerschot loopt tot en met dinsdag 20 november. Tickets voor het sfeervak zijn dus te koop vanaf woensdag 21 november. Bovendien zijn er heel aantrekkelijke ticketprijzen (5 en 10 euro) in alle tribunes voor deze bekermatch .

Wie kan er terecht in het (tijdelijke) sfeervak?

Simpel gezegd: iedereen die wil bijdragen tot een schitterende sfeer in het stadion tijdens thuiswedstrijden. Omdat dit een test is, zijn we dus op zoek naar supporters voor wie sfeer betekent dat ze 90 minuten lang uit volle borst zingen, met vlaggen zwaaien en de ploeg van begin tot einde vocaal ondersteunen. Met andere woorden, wie de wedstrijd graag al zittend en rustig keuvelend volgt, verwijzen we voor deze match dus graag door naar één van onze andere 29 vakken in het stadion.

Wil je meehelpen op weg naar een echt sfeervak volgend seizoen? Zie dan dat je erbij bent in vak 225 tegen Beerschot! Eerste opdracht: VAK 225 HELEmaal laten vollopen en ons na 90 minuten helse sfeer een bekerronde verder brengen! 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

2 effectieve schorsingsdagen voor Birger Verstraete

Na hoger beroep bij de Geschillencommissie Hoger Beroep voor het Profvoetbal werd de straf van Birger Verstraete herleid naar 2 wedstrijden + 1 wedstrijd met uitstel (t.e.m. 15/11/2019) en een boete van 2500 euro. De procedure met betrekking tot de schorsing voor Igor Plastun wordt volgende week vrijdag behandeld. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Internationals

Gentse internationals in actie

Tijdens de nieuwe interlandbreak zijn er opnieuw 10 Buffalo's die afreizen om een of meerdere wedstrijden met hun nationale selectie af te werken. Vorige keer waren er 9 spelers opgeroepen, nu komt daar ook de jonge Franck Bahi bij, die geselecteerd is voor Guinee.

Alle opgeroepen KAA Gent-internationals

  1. Lovre Kalinic (Kroatië)
  2. Sigurd Rosted (Noorwegen)
  3. Dylan Bronn (Tunesië)
  4. Roman Yaremchuk (Oekraïne)
  5. Igor Plastun (Oekraïne)
  6. Giorgi Chakvetadze (Georgië)
  7. Jonathan David (Canada)
  8. Franck Bahi (Guinee)
  9. Nicolas Raskin (U18 België)
  10. Ahmed Mostafa (U23 Egypte)

Bekijk volledig nieuwsbericht
Foundation

KAA Gent gastheer 11e EFDN-conferentie

Vandaag opende voorzitter Ivan De Witte de 11e EFDN-conferentie in de Ghelamco Arena. Gedurende twee dagen zijn meer dan 140 leden van 80 verschillende clubs, liga's en nationale voetbalbonden te gast in Gent voor de grootste Europese conferentie over CSR (Corporate Social Responsibility) en communitywerking. 

Na voorzitter De Witte sprak community manager Wim Beelaert van KAA Gent Foundation de verzamelde gasten toe met de wens dat de aanwezigen zowel hun collega's zouden inspireren als zelf geïnspireerd zouden worden. 

Na de welkomstspeeches volgden direct de networking roundtables waarbij elke aanwezige in 4 minuten aan hun tafelgenoten/collega's hun werking kort konden voorstellen. Daarna volgden nog bijdragen van UEFA (Equal Game) en de DFB Foundation. Na de lunch waren er presentaties van Feyenoord Rotterdam (Fancoach Project), Legia Warschau en Shakhtar Donetsk ("CSR in Eastern Europe"), Aston Villa ("Supporting Our Own"), Barça Foundation ("Sport for Development: the search for an Ethical Ideal"), Burnley FC ("5 years of Inspiring a Generation"), European Healthy Stadia ("Promoting Walking and Cycling to Football Stadia in Europe") en La Liga ("LaLiga Genuine").

Tot slot sprak ook ex-Buffalo Erlend Hanstveit, tegenwoordig werkend voor de Foundation van SK Brann, over "Player Involvement in Community & Social Responsibilty".  Morgen volgt dag 2 van de conferentie. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Strijdend KAA Gent ten onder bij RSC Anderlecht

KAA Gent moest op het veld van Anderlecht al na vier minuten achtervolgen door een rake vrije trap van Kums. Toen Verstraete na een half uur op aangeven van de VAR werd uitgesloten, leek het erg lastig te worden voor Gent, maar de Buffalo's toonden veerkracht. Met een man minder kwamen er toch nog kansen op de gelijkmaker, maar die viel niet. Uiteindelijk besliste Kums de wedstrijd met zijn tweede van de namiddag. Gent eindigde in het slot nog met negen na rood voor Plastun.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Departement Performance & Sports Sciences: Meten is weten

Meten = Weten: monitoren van de trainingsbelasting binnen het eerste elftal van KAA Gent

Performance & Sports Sciences, KAA Gent – UGent Prof. Dr. Jan Bourgois (Head), Dr. Stijn Matthys (Physical coach & Performance analyst) & MSc. Youri Geurkink (Performance analyst)

Inmiddels is het een jaar geleden dat KAA Gent en Universiteit Gent een samenwerking startten met als doelstelling het trainingsproces en alle randzaken rondom het fysieke aspect binnen het voetbal te optimaliseren. Het departement ‘Performance & Sports Sciences’ werd opgericht, bestaande uit verschillende specialisten binnen het domein van de inspanningsfysiologie en de trainingswetenschap. Onze belofte om u op de hoogte te houden komen wij graag na en we willen jullie dan ook regelmatig informeren over onze werkzaamheden binnen KAA Gent. 

Om goed te kunnen presteren tijdens wedstrijden, wordt er door de spelers van KAA Gent dagelijks één tot tweemaal getraind. Spelers worden tijdens de trainingen niet enkel technisch en tactisch op de wedstrijd voorbereid, maar ook op fysiek vlak is er heel wat werk. Om onze spelers goed voor te bereiden op de opeenvolgende wedstrijdbelastingen, alsook in het kader van letselpreventie en opsporen van vermoeidheid, brengen we de dagelijkse trainingsbelasting in kaart. Dit alles gebeurt onder andere door spelers een sensor te laten dragen onder hun shirt. Deze sensor kan 3 zaken meten, namelijk positie, snelheidsveranderingen en hartfrequentie.

Positie. De positie van een speler wordt bepaald met behulp van een GPS-tracker binnen deze sensor. Vanaf het ogenblik dat een speler zijn sensor bevestigt, begint de GPS-tracker de positie van de speler te bepalen aan de hand van verschillende satellieten. Deze positie wordt 10 keer per seconde bepaald, waardoor de positie van de spelers gedurende een uur liefst 36000 keer worden bepaald. Aan de hand van de verandering van positie doorheen een training kan onder meer de totaal afgelegde afstand en totale afstand in verschillende snelheidszones worden bepaald.

Snelheidsveranderingen. De snelheidsveranderingen (versnellen/vertragen) van de spelers worden bepaald door een accelerometer binnen de sensor. Spelers maken gedurende de trainingen vaak veel snelheidsveranderingen, doordat ze dikwijls van richting en snelheid veranderen (meer dan 1200 bewegingsveranderingen per wedstrijd). Hierdoor worden gewrichten, botten, pezen en spieren zwaar belast (mechanische belasting). Deze mechanische belasting is doorgaans zeer hoog tijdens kleine wedstrijdvormen, omdat er veel van richting wordt veranderd, versneld en vertraagd. Tijdens specifieke loopvormen is de mechanische belasting daarentegen lager, omdat spelers aan een meer constante snelheid lopen, zonder plotse richtingveranderingen.

Hartfrequentie. Via de hartfrequentieregistratie krijgen we een idee van de gemiddelde fysiologische belasting van de verschillende trainingsvormen voor elke speler. Bovendien is het mogelijk om specifieke loopvormen op basis van de hartfrequentie te individualiseren. Deze hartfrequentiezones worden bepaald uit de inspanningstests die op regelmatige basis in het laboratorium of op het veld worden afgenomen.

Nadat alle informatie vanuit de sensoren is ingeladen in een computer en geanalyseerd, wordt voor elke speler een individueel rapport samengesteld dat door de trainersstaf wordt bekeken en geëvalueerd. Op die manier heeft de trainersstaf dagelijks een duidelijk overzicht over de belasting van de spelers en kan het trainingsproces individueel worden bijgestuurd en geoptimaliseerd. Een optimale verhouding tussen de mechanische en fysiologische belasting wordt nagestreefd in functie van belastbaarheid van de spelers. Op basis van de wedstrijddata van alle Jupiler Pro League wedstrijden over de laatste jaren, weten we dat veldspelers gemiddeld tussen de 10 en 12 kilometer per wedstrijd lopen, waarvan 2 tot 3 kilometer aan hoge intensiteit (snelheden hoger dan 15 kilometer per uur). Ons doel is dan ook om zoveel mogelijk spelers fit te hebben en ervoor te zorgen dat ze klaar zijn om er voluit tegen aan te gaan tijdens de wedstrijden.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Vruchtbare sfeervergadering bestuur en supporters KAA Gent

Gisterenavond nodigden voorzitter Ivan De Witte en het bestuur van KAA Gent de sfeergroepen van KAA Gent, de supportersfederatie en de SLO’s uit voor een open gesprek over de relatie tussen de club en zijn supporters.

Gedurende een vergadering van ruim anderhalf uur werden alle aspecten van sfeer, alle gevoeligheden en voorstellen open op de tafel gelegd. Ook de oude tradities van de club, die de supporters dierbaar zijn, kwamen ter sprake. Alle aanwezigen erkennen dat het bestuursduo Ivan De Witte en Michel Louwagie de club op korte tijd van een bijna bankroet naar een topclub geleid hebben. Tegelijk erkennen alle aanwezigen dat er terug nood is aan een bruisende sfeer in de Ghelamco Arena.

“De club engageert zich om deze dialoog structureel en gemeend te voeren, nu en in de toekomst. Jullie laten de ploeg scoren als de sfeer goed zit.” - Ivan De Witte

Op voorstel van de voorzitter wordt er een werkgroep opgericht van de sfeergroepen, die onder coördinatie van Xavier Kirchhoff op zeer korte termijn een aantal voorstellen zal uitwerken. Het bestuur van KAA Gent engageert zich er toe om alle werkbare voorstellen te ondersteunen.

“We kiezen voor deze stap en we zeggen ook heel duidelijk dat we hem gaan zetten” - Ivan De Witte.

In december komt deze vergadering terug samen om de eerste voorstellen te bespreken en te kijken welke er snel uitgevoerd kunnen worden en wat we tegen volgend seizoen kunnen doen om structurele stappen te realiseren.

Meer info

Patrick Lips,
Directeur Communicatie
0475502214

Dirk Vos,
Supportersfederatie KAA Gent
0472838462

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Restaurant Horseele blijft aan de top

Voor het tweede jaar op rij bevestigt Restaurant Horseele zijn positie aan de top van de culinaire scène. In de Gault-Millau van 2019 haalt de chef opnieuw 17 op 20. De in de Ghelamco Arena gelegen zaak van chef Danny Horseele behaalt daarmee de tweede hoogst gerangschikte zaak in Gent. 

Dit schrijft Gault-Millau over Restaurant Horseele:

"Met zichtbaar plezier en ontspannen. Zo proeven zijn creaties. In de coulissen van de Ghelamco Arena - een sporttempel gemaakt voor topprestaties - wordt hij duidelijk niet opgejaagd door werkstress. Zijn borden zijn sereen, compact en tonen een zeer beheerste hand van een man met veel metier. Diverse bereidingen van platte Zeeuwse oesters zijn een plezier en vormen een aangename aanzet voor een gerecht waarmee hij als verfijnd werkende chef nog hogere ogen gooit. Met langoustines weet hij immers als geen ander het product optimaal te valoriseren. Ofwel kort gebakken met frisse salade en zalige vinaigrette en daarbij knapperige rijst, of met hopscheuten, gepocheerd ei en krokante ‘carbonara’ garnituur, of in combinatie met zwezerik en bonte mengeling van groentjes, al dente gestoofde aardappel en polenta kroketjes. Tarbot is nog zo’n product waarmee deze chef steeds een nauwkeurig gerecht neerzet. Voorzien van fijne korst, precies gekruid en zacht binnenin wordt de vorstelijke vis gecombineerd met smaakrijke risotto, een handvol champignons en twee keer truffel, één keer in schuimige saus en één keer royaal geschaafd. Crèpe Normande met dun gesneden appel die precies op het punt van karamelliseren geserveerd wordt, smaakt niet alleen prettig maar zorgt evenzeer, wanneer meticuleus bereid, voor die aparte vorm van kermisgeluk aan tafel."

Zin gekregen om zelf de (h)eerlijke gerechten van ons toprestaurant te proeven? Ga er dan eens langs! Zowel 's middags als 's avonds kan je er heerlijk dineren. 

Kerstcatering van Restaurant Horseele:

Met Kerst voorziet Restaurant Horseele ook een heerlijk afhaalmenu. Wie geen zin heeft op Kerstmis zelf in de potten te roeren of wie gewoon thuis van de klasse van Danny Horseele wil genieten, kan binnenkort via de website van het restaurant zijn Kerstmenu bestellen! Meer nieuws volgt!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent knoopt aan met de zege tegen KV Kortrijk

In een zoutloze eerste helft waren er nauwelijks kansen en tot overmaat van ramp kon Stojanovic scoren na defensief geblunder. De Buffalo's stonden op in de tweede helft en trokken de scheve situatie nog recht. Eerst kopte Yaremchuk een puike voorzet van Verstraete binnen en na handspel van Mboyo scoorde Limbombe met een panenka vanop elf meter. In de slotminuten kopte Yaremchuk zijn tweede van de avond binnen en legde daarmee de 3-1 eindstand vast.

Bekijk volledig nieuwsbericht