Nieuws

Filters tonen
Transfer

Welkom Alessio Castro-Montes!

Vandaag tekende de 22-jarige Alessio Castro-Montes een overeenkomst tot 2022 bij de Buffalo's. De jonge Belg van Spaanse afkomst is een offensieve rechtervleugelverdediger en komt over van KAS Eupen. De Limburger speelde het voorbije seizoen 24 wedstrijden bij de Panda's en scoorde daarin ook twee doelpunten. Hij speelde in totaal 39 wedstrijden voor de mannen uit het Oostkanton. 

Castro-Montes genoot zijn jeugdopleiding bij Standard, Anderlecht en STVV. Bij die laatste club maakte hij op 7 mei 2016 ook zijn eersteklassedebuut. Castro-Montes is na de jonge Belgische verdediger Jan Van den Bergh de tweede transfer van KAA Gent deze zomer. 

"Groot loopvermogen, goeie techniek en goeie mentaliteit." 

Sportief manager Peter Verbeke over onze meest recente aanwinst: “Castro-Montes is een jonge Belgische speler die aanvallend werd opgeleid en pas recent de stap zette naar de rechtsachter positie. Door zijn grote loopvermogen, goede techniciteit, aanvallende impulsen en vooral zeer goede mentaliteit heeft hij alle kwaliteiten om verder progressie te maken als moderne flankverdediger.” 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Transfer

Welkom Reuben Yem!

Reuben Yem, een 21-jarige Nigeriaanse rechterflankverdediger, tekende vandaag een contract dat hem de volgende 3 seizoenen bindt aan de Buffalo's. Yem, opgeleid aan dezelfde GBS Academy als Moses Simon en Samuel Kalu, speelde het voorbije seizoen voor AS Trencin. 

Voor hij bij Trencin terechtkwam, speelde Yem een seizoen in de Slovaakse tweede klasse bij Inter Bratislava. 8 wedstrijden en 1 assist later pikte Trencin hem daar op. Bij die laatste ploeg speelde hij het voorbije seizoen 36 wedstrijden (5 assists). Trencin kende een moeilijk seizoen en moest op de laatste speeldag vechten voor het behoud. Het won de beslissende terugwedstrijd met 4-1 nadat het eerder met 0-2 had verloren van FK Poprad. Yem gaf in de beslissende wedstrijd 2 assists. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Transfer

Birger Verstraete trekt naar FC Köln

Birger Verstraete verlaat KAA Gent na 2,5 seizoenen. Hij tekent bij FC Köln. 

Birger kwam in januari 2017 over van KV Kortrijk. Hij speelde over alle competities 78 wedstrijden voor de club waarin hij zes keer tot scoren kwam en drie assists gaf. 

In 2018 werd hij voor het eerst opgeroepen voor de Rode Duivels van Roberto Martinez. Hij mocht in een vriendschappelijke interland tegen Schotland invallen in het sterrenelftal. Het was meteen zijn debuut bij het nationaal elftal. 

We wensen Birger veel succes in de Bundesliga en bedanken hem voor zijn constante inzet de afgelopen jaren. Viel Glück Birger!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Persconferentie KAA Gent op maandag 17 juni

Op maandag 17 juni, na de eerste trainingsdag van het nieuwe seizoen, gaven voorzitter Ivan De Witte, manager Michel Louwagie en coach Jess Thorup een persconferentie in de perszaal van de Ghelamco Arena over het komende seizoen 2019-2020.

Wie de livestream gemist heeft, kan hieronder de integrale persconferentie nog eens herbekijken.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Internationals

Gentse internationals in actie tijdens Afrika Cup, Gold Cup en EURO Qualifiers

Na het einde van de competitie trokken de meeste spelers op vakantie. Voor enkele jongens staan echter nog verplichtingen met hun nationale ploeg op het programma. Zo neemt Jonathan David met Canada deel aan de CONCACAF Gold Cup, is Speler van het Jaar Dylan Bronn met Tunesië één van de schaduwfavorieten voor de Coupe d'Afrique en spelen Rosted, Yaremchuk, Bezus en Plastun allen kwalificatiewedstrijden voor Euro 2020 de komende dagen. De meeste Gentse internationals zullen door hun internationale verplichtingen een deeltje van de voorbereiding missen. 

Yaremchuk, Bezus en Plastun (Oekraïne - EURO 2020 Qualifiers)

Oekraïne werd bij de loting voor de kwalificatie voor Euro 2020 ingedeeld in groep B met Portugal, Servië, Litouwen en Luxemburg . Na twee wedstrijden (O-O vs Portugal en 1-2 vs Luxemburg) staan de Oekraïners aan de leiding met 4 op 6. Ze nemen het thuis op tegen Servië en Luxemburg. Zowel Roman Yaremchuk, Igor Plastun als Roman Bezus werden door Andriy Shevchenko geselecteerd voor beide matchen.

 • vrijdag 7 juni: Oekraïne - Servië
 • maandag 10 juni: Oekraïne - Luxemburg

Rosted (Noorwegen - EURO 2020 Qualifiers)

Sigurd Rosted werd geselecteerd voor de wedstrijden van Noorwegen tegen Roemenië en de Faroër eilanden. De Noren staan in Groep F na een magere start met 2-1 uitnederlaag tegen favoriet Spanje en een knotsgek 3-3 gelijkspel tegen Zweden op een voorlaatste plaats met slechts 1 punt . In wedstrijd ltegen Zweden leidden de Noren in de 85ste minuut nog met 2-1 waarna Zweden twee keer scoorde in 4 minuten. In de 96ste minuut van de Scandinavische broederstrijd lukten de Noren nog de ultieme gelijkmaker. Indien Rosted en co nog in de race voor EURO 2020 willen blijven, wordt hun eerste wedstrijd  tegen het nummer 3 Roemenië dus heel belangrijk.

 • vrijdag 7 juni: Noorwegen - Roemenië
 • maandag 10 juni: Faroër eilanden - Noorwegen 

David (Canada -CONCACAF Gold Cup) 

Jonathan David neemt met Canada deel aan de CONCACAF Gold Cup, het tweejaarlijke toernooi waar bepaald wordt wie zich de beste mag noemen van Noord- en Centraal-Amerika en de Caraïben. Canada werd ingedeeld in een poule met 10-voudig Gold Cup-winnaar Mexico, Cuba en Martinique. De Canadezen beginnen eraan op 15 juni en nemen het dan op tegen Martinique. De eerste twee van elke poule plaatsen zich voor de kwartfinales. 

De prestaties van Jonathan David zullen in Canada (en elders) met argusogen gevolgd worden want onze 18-jarige spits scoorde in zijn eerste 4 interlands 4 doelpunten en gaf 3 assists (allen kwalificatie-interlands voor de Gold Cup). Het wordt een stevig programma want de Canadezen reizen achtereenvolgens naar Pasadena (Californië), Denver (Colorado) en Charlotte (North Carolina). De kwartfinales worden gespeeld op 29 en 30 juni, de halve finales op 2 en 3 juli en de finale op 7 juli gespeeld in Chicago. David mist bij een succevolle Gold Cup-campagne van Canada mogelijks nog iets meer van de voorbereiding dan zijn collega-internationals.

 • zaterdag 15 juni: Canada - Martinique 
 • woensdag 19 juni: Mexico - Canada
 • zondag 23 juni: Canada - Cuba

Bronn (Tunesië - Coupe Afrique des Nations)

Dylan Bronn werd met Tunesië ingedeeld in Groep E voor de Afrika Cup die dit jaar plaatsvindt in Egypte. Tegenstanders in de groep zijn Angola, Mali en Mauritanië. Ook hier kwalificeren de eerste twee van elke groep zich voor de knock-outfase. De 4 beste teams op de derde plaats gaan echter ook door. De eerste wedstrijd voor Bronn en co is de wedstrijd tegen Angola op maandag 24 juni. Ook oud-Buffalo's Samuel Kalu, Moses Simon en William Troost-Ekong zijn aanwezig met Nigeria en spelen in Groep B tegen Guinee, Burundi en Madagaskar. 

 • maandag 24 juni: Tunesië - Angola
 • vrijdag 28 juni: Tunesi - Mali
 • dinsdag 2 juli: Mauritanië - Tunesië

Bekijk volledig nieuwsbericht
Kalender

Oefenprogramma 19-20

Het vorige seizoen is nog niet goed afgerond of daar is het volgende al. Onze abonnementencampagne voor 2019-2020 loopt al en ook de voorbereiding op het nieuwe seizoen krijgt vorm. 

Aftrap met Coupe Romain Cornelis

De spelers treffen elkaar voor het eerst dit seizoen op 17 juni. De daaropvolgende dagen worden ook de medische en fysieke testen afgenomen. Het nieuwe seizoen aftrappen doen we op vrijdag 21 juni om 19u30 met de Coupe Romain Cornelis, de stadsderby tegen Racing Gent. Een dag later wordt geoefend tegen Zelzate. Op vrijdag 27 juni wordt op het terrein van JV De Pinte gespeeld tegen Merelbeke en een dag later zijn we te gast in Dikkelvenne.

Van 8 tot 13 juli is er ook een kort trainingskamp gepland in Wageningen (NL). Ook daar zullen één of meerdere oefenwedstrijden gespeeld worden. Verdere wedstrijden (waaronder ook de speeldatum van de galamatch) worden later nog aan de kalender toegevoegd zodra deze bekend zijn.

 • 17 juni: eerste training 
 • 17-18-19 juni: fysieke en medische testen.
 • 21 juni -19u30: KRC Gent - KAA GENT 
 • 22 juni - 14u: Zelzate - KAA GENT
 • 28 juni - 19u30: Merelbeke - KAA GENT (Sportpark Moerkensheide - terrein JV De Pinte)
 • 29 juni - 15u: Dikkelvenne - KAA GENT 
 • 8 tot 13 juli: trainingskamp Wageningen (NL)
 • 12 juli: PEC Zwolle - KAA Gent 
 • 13 juli: STVV - KAA Gent (Heist-op-den-Berg)

Bekijk volledig nieuwsbericht
Ticketing

Abonnementenverkoop 2019-2020

Net als jullie kijken we al uit naar het nieuwe seizoen. Op zaterdag 1 juni start de abonnementenverkoop online, met dezelfde prijzen als vorig seizoen. Op 11 juni start ook de loketverkoop. De zitjes van abonnees van de reguliere competitie zijn gereserveerd tot en met 26 juni!  Als abonnee kan je de galamatch gratis meepikken, net als een eventuele eerste Europese thuismatch en heb je voorrang voor Europese en bekerwedstrijden (eventuele bekerfinale inclusief). 

Bekijk hier de abonnementsprijzen voor seizoen 2019-2020

Gratis galamatch en Europa Leaguewedstrijd(*) + voorrang voor beker en Europees

Wie een abonnement neemt voor volgend seizoen, krijgt er gratis de galamatch bovenop. Als we een Europees ticket bemachtigen, dan komt daar ook de eerste thuiswedstrijd in de voorrondes van de Europa League bij (*) . Daarnaast heb je nog tal van andere voordelen:

 • Beker en Europees: voorrang bij ticketverkoop voor bekermatchen (inclusief eventuele finale) en bij ticket- of abonnementenverkoop voor eventuele Europese wedstrijden.
 • Free Your Seat: Kan je eens niet komen, verkoop dan je plaats via Free Your Seat en recupereer zo een stuk van de aankoopprijs van je abonnement.
 • Cashless Payment: Nooit meer sukkelen met kleingeld of lang aanschuiven voor een drankje! Dankzij het cashless payment systeem (en de KAA Gent app) kan je met je abonnement snel betalen op de promenade, in de fanshop of de Buffalo Bistro!
 • Voorrang abonnementenverkoop: Als abonnee ben jij steeds de eerste die zijn of haar abonnement mag verlengen. 
 • Bespaar tot wel 45% t.o.v. losse tickets!

Verhuis Sfeervak 225

Abonnees die in vak 225 zitten en die liever niet in het nieuwe sfeervak willen zitten, vragen we om het verhuisformulier in te vullen (zie onder). Gelieve dan ook uw abonnement niet te verlengen in de normale voorrangsperiode voor abonnees. Er is een speciale 'wisselperiode' voorzien op 28 en 29 juni, vóór de start van de vrije verkoop. Abonnees van vak 225 van rijen 1, 2 en 3 dienen zeker het verhuisformulier in te vullen gezien hun plaatsen niet verlengd kunnen worden. Wij engageren er ons toe om iedereen die verhuist uit 225 en dus vrijwillig plaatsmaakt een evenwaardige oplossing aan te bieden in een ander vak van Tribune 2 of 4. Meer over het sfeervak vindt u hier. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Foundation

KAA Gent Referee Academy innoveert opnieuw

De KAA Gent Referee Academy blijft in België zijn rol als voorloper en innovator bij de opleiding van jonge refs vervullen. Ditmaal door de introductie van een communicatiesysteel voor de coaching van onze jonge refs. Door het gebruik van oortjes kan de coaching van de refs in opleiding nu ook tijdens de wedstrijd gebeuren. Het draadloze communicatiesysteem zal zorgen voor een snellere en een meer gerichte en betere begeleiding van talentvolle jonge refs. Bedoeling is dat ze, gesterkt door een continue coaching, op termijn met meer vertrouwen fluiten.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Sfeervak een feit!

De kogel is door de kerk! Vanaf volgend seizoen wordt het volledige VAK 225 hét SFEERVAK van KAA Gent. Een enquête van de Armada Ganda (de overkoepelende vereniging van de sfeergroepen en de Supportersfederatie) wees uit dat de meerderheid van de abonnees in tribune 2 voorstander waren van één groot sfeervak, centraal achter het doel. Hiermee komen we ook tegemoet aan de roep naar meer sfeer: spelers, bestuur, de Armada Ganda én de meerderheid van de supporters waarderen de trouwe steun van de fans maar missen vaak de zinderende sfeer die in een groot aantal stadions het resultaat vaak mee helpt te bepalen. De Ghelamco Arena moet opnieuw daveren en dit sfeervak krijgt een voortrekkersrol in de beleving.

Een sfeervak betekent SPRINGEN, DANSEN, SCANDEREN, VLAGGENZWAAIEN, TROMMELS…alles wat wettelijk toegelaten is, wat beantwoordt aan de chartervoorwaarden en wat onze club niet in opspraak brengt.

IMPACT OP DE HUIDIGE ABONNEES IN VAK 225

RIJ 1 tot en met RIJ 7: staan is vanaf nu toegelaten; alle sfeeracties situeren zich in het volledige vak 225, dus ook rijen 1 tot en met 7. Rij 1 en Rij 2 zullen hinder ondervinden (beperkte zichtbaarheid) door sfeeracties met bijvoorbeeld spandoeken.

RIJ 8 tot en met RIJ 27: staan blijft de boodschap; alle sfeeracties situeren zich in het volledige vak 225, zeker ook rijen 8 tot en met 27.

Abonnees van vak 225 zullen eerstdaags van ons een mail ontvangen waarbij ze - indien zij dat wensen - ons per mail kenbaar kunnen maken dat ze van plaats willen veranderen. 

ABONNEMENTEN VOOR HET SEIZOEN 2019-2020:

 • Je behoudt je abonnement in vak 225 en je aanvaardt de impact van de sfeeracties; je verlengt je abonnement tijdens de voorrangsperiode en je behoudt je plaats
 • Je wenst je huidige plaats niet te behouden en je wenst een abonnement op een andere plaats: je krijgt voorrang om vrijgekomen plaatsen in tribune 2 of tribune 4 in te nemen (= zelfde prijs). De club zal een aparte voorrangsdag vrijhouden voor de abonnees uit dit vak. Hou de website in het oog!

DOEL:

De Ghelamco Arena moet opnieuw bruisen! De bezoekende ploeg moet voelen dat er 12 tegenstanders zijn, de 11 gladiatoren op het veld en onze 12de man. De thuisreputatie moet onze concurrenten opnieuw schrik aanjagen. Het sfeervak wordt het hart van de beleving in ons stadion!

COME ON BLUE WHITE!

Bekijk volledig nieuwsbericht