Nieuws

Filters tonen
Algemeen

Stem de Ghelamco Arena in Monopoly Gent!

Begin september komt er een nieuwe en exclusieve Monopoly uitgave: Monopoly Gent. Deze officiële Monopoly versie, onder erkende licentie van Hasbro, blijft trouw aan het originele spelconcept maar wordt in een Gents jasje gestoken. Alle locaties van op het klassieke Monopoly spelbord worden aangepast naar typisch Gentse straten, pleinen en bezienswaardigheden. Het volledige spel wordt getekend door de Gentse cartoonist & graficus Lectrr.

STEM DE GHELAMCO ARENA IN MONOPOLY GENT!

Eén locatie op het spelbord is echter nog niet bepaald! Elke Gentenaar kan kiezen uit een aantal mogelijke locaties, waaronder onze Ghelamco Arena. De locatie met de meeste stemmen krijgt het felbegeerde plekje op het spelbord.

Vind ook jij dat de Ghelamco Arena niet mag ontbreken op het Monopoly Gent spelbord? Klik dan op de stembutton hierboven en stem op de Ghelamco Arena! De stemming wordt afgesloten op dinsdag 26 maart (23u59) dus wees er tijdig bij. Wie reeds een exemplaar van het spel wil reserveren, kan dat doen via www.monopolygent.be.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Samen naar de beker!

Voor de bekerfinale wil de club inzetten op zoveel mogelijk busvervoer. Niet alleen is het beter omwille van de (beperkte) parkeermogelijkheden aan het Koning Boudewijnstadion, het is ook duurzamer én vele malen plezanter met een blauw-witte bus vol gelijkgezinden naar Brussel af te zakken. Daarom meteen al een aantal praktische mededelingen betreft busvervoer naar de Heizel.

Groepslijsten

Omdat we weten dat heel veel supportersclubs en vriendengroepen al begonnen zijn met het aanleggen van lijsten voor busverplaatsingen, kan je hieronder onze invullijst downloaden. Om alles overzichtelijk te houden, zullen wij alleen elektronisch ingevulde lijsten aanvaarden. U dient deze uiterlijk tegen 30 maart in te dienen. Wanneer uw lijst klaar is, kan u ze sturen naar tickets@kaagent.be met mededeling "Groepslijst + Naam Supportersclub". Hoe sneller wij uw lijst ontvangen, hoe sneller u uw bekertickets kan ontvangen.

DOWNLOAD hier uw invullijst

KLIK HIER OM UW LIJST TE VERSTUREN 

WIE KAN EEN LIJST INDIENEN?

 • erkende supportersclubs
 • elke groep abonnees die via collectief vervoer naar Brussel trekt (minstens 10 personen op de lijst): bus, trein, etc.
 • groepen abonnees die samen willen zitten (minstens 10 personen)

VOORWAARDEN

Ga je met de bus, dan is een BUSCOACH VERPLICHT. Alleen wie een buscoach aanduidt, krijgt een officiële pancarte met volgnummer van de club die toegang geeft tot de parkingplaats in Brussel vlakbij het fandorp. KAA Gent werkt sinds 2011 met buscoaches en dat systeem heeft zijn deugdelijkheid ondertussen meer dan bewezen.

 • Heb je geen buscoach, dan voorziet de club in een mini-opleiding (3u) op zaterdag 6/4 van 9u-12u in de Ghelamco Arena. Kandidaten kunnen zich aanmelden bij Dirk Piens.
 • Op vrijdag 26/4 om 19u vindt dan een bijeenkomst plaats voor alle buscoaches waarbij alle noodzakelijke informatie voor de wedstrijd besproken wordt.
 • voor elke ingediende buslijst, moet een buscoach aangeduid worden.

WAT MOET JE ZEKER INVULLEN?

Op het screenshot onderaan zie je alle vakken die moeten ingevuld worden.

 • Gsm & mailadres van de contactpersoon van de groep

 • Naam van de groep

 • Voorkeur voor welk vak (+reservevak)

 • Totaal aantal tickets + prijscategorie

 • NAAM & VOORNAAM van de supporter die naar de finale gaat (*)

 • ABONNEENUMMER van jouw abonnement (of van het abonnement dat jou ter beschikking is gesteld - zie *). Het abonneenummer staat linksonder op uw abonnement.

 • Mailadres van de supporter die naar de finale gaat (privé-mail aub)

 • OPMERKINGEN (wanneer nodig).(**)

(*) Het is toegelaten een abonnement ter beschikking te stellen van een medesupporter. De houder van het abonnement blijft wel ten alle tijde verantwoordelijk voor de persoon aan wie hij/zij het ter beschikking stelt.

(**) Wanneer het vak "OPMERKINGEN" invullen?

 • Sommige abonnementen staan op naam van een bedrijf. Hoewel er dan meestal meerdere abonnementen zijn, staan deze slechts op 1 (bedrijfs)naam en is er dus slechts 1 abonnementsnummer. Schrijf in dat geval bij elke abonneehouder het kaartnummer (rechtsonder op het abonnement) dat bij zijn abonnement hoort of het rijksregistratienummer van de persoon in kwestie
 • Wanneer je iemand anders' abonnement gebruikt, schrijf dit dan ook op bij de opmerkingen (bvb. abonnement van persoon X).

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beloften

Gentse beloften halen stevig uit tegen Anderlecht

In navolging van de eerste ploeg hebben ook de Gentse beloften een knalprestatie neergezet. Op bezoek bij RSC Anderlecht kwamen de jonge Buffalo's wel 1-0 achter, maar Amadu Jalloh maakte nog voor rust gelijk. In de tweede helft stoomden de Gentse U21 verder door. Glenn Diedhiou en Stallone Limbombe (2x) zorgden uiteindelijk voor een klinkende 1-4 zege.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Kalender

Kalender voor Play-Off 1 bekend

De Pro League heeft de kalender voor Play-Off 1 bekend gemaakt. KAA Gent maakt op speeldag 1 de verplaatsing naar Club Brugge op zondag 31/03 om 18u00. De eerste thuiswedstrijd volgt op woensdag 03/04 om 20u30 tegen R Standard de Liège.

Bekijk onze volledige wedstrijdkalender voor Play-Off 1

De eerste fase van de abonnementenverkoop voor Play-Off 1 start op dinsdag 19/03. Alle praktische informatie daarover kan je hier nalezen.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Ticketing

Abonnementenverkoop Play-Off 1

JESS WE DID IT!

Na een krachtige eindsprint met 4 overwinningen op rij plaatsen onze Buffalo's zich voor de 5e maal op rij voor Play Off 1. Een geweldig succes. Wil jij er ook terug bij zijn? Hou je dan klaar vanaf dinsdag 19 maart want die dag starten we de verkoop van PO1-abonnementen! Dit zowel online als aan de loketten. De loketten zijn elke werkdag geopend van 12 tot 18 uur. Ook zaterdag van 10 tot 13 uur zijn de loketten open (als er die dag geen wedstrijd is).

KLIK HIER VOOR DE ABONNEMENTSPRIJZEN 

Met de bekerfinale erbij dit seizoen is het al een duur jaar geweest en dus blijven de abonnementsprijzen hetzelfde als vorig seizoen.

ABONNEEHOUDERS VAN DE REGULIERE COMPETITIE HEBBEN VOORRANG VANAF DINSDAG 19 MAART TOT EN MET ZATERDAG 30 MAART (tot 13u aan de loketten en tot 18u online). 

Voor de HUIDIGE ABONNEES van de REGULIERE COMPETITIE:

 • Iedere abonnee van de reguliere competitie kan zijn abonnement op dezelfde plaats verlengen voor de 5 Play Off 1 wedstrijden: deze abonnementen worden opgeladen op uw bestaand abonnement (geen losse tickets dus!). Enkel wanneer je als abonnee ná de voorrangsperiode zou kopen, zal je PO-abonnement uit losse tickets bestaan (zie ook hieronder).

 • Wie extra abonnementen wenst te kopen, kan kiezen uit de vrije zitplaatsen die tijdens de reguliere competitie niet waren ingenomen door abonnees . Deze vrije plaatsen kunnen online bekeken worden en worden steeds verkocht aan de prijs voor een NIET-ABONNEE (ook wanneer ze door een abonnee worden gekocht).
 • Ben je abonnee en vergeet je te verlengen tijdens de voorrangsperiode? In dat geval ben je de voorrang op jouw plaats kwijt én betaal je de prijs voor een niet-abonnee! De vrije verkoop van abonnementen gebeurt op 31 maart en 1 april.

Voor de NIET-ABONNEES:

 • NIET-ABONNEES kunnen ook al een abonnement voor Play-Off 1 kopen vanaf de eerste dag van de abonnementenverkoop (dus vanaf 19 maart). Dat is dan ook op één van de eerder vermelde vrije  zitplaatsen die niet door abonnees ingenomen waren tijdens de reguliere competitie.
 • Deze plaatsen worden steeds verkocht aan de prijs voor een NIET-ABONNEE.

Vrije ticketverkoop

De verkoop van losse tickets zal per wedstrijd georganiseerd worden. Zo kan men op 2 en 3 april (tot 16u) tickets aankopen voor de wedstrijd tegen Standard. Pas nadien zal de volgende thuiswedstrijd (KAA Gent - R Antwerp FC) aan bod komen.

SEE YOU SOON BUFFALO'S! 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent naar Play-Off 1 na zege in Sint-Truiden

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie hebben de Buffalo's zich geplaatst voor Play-Off 1. Gent opende erg sterk op het veld van Sint-Truiden en werd beloond met een treffer van Yaremchuk. Ook in de tweede helft hield Gent het overwicht en Yaremchuk besliste de wedstrijd helemaal met zijn tweede treffer van de avond. Dankzij de 0-2 zege sprong Gent zelfs nog over Antwerp naar de vijfde plaats in het klassement.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

"We gaan om te winnen"

Truiense fans die vragen hebben over de aanduiding van de scheids? "That's football. It's part of the game." Play off 2 met tweedeklassers? "Ik denk alleen aan PO1." Een matige mat met kunstgras? "We hebben al bewezen dat we ons kunnen aanpassen." Jess Thorup blijkt niet van zijn stuk te brengen en sprak nog eens zijn vertrouwen uit in zijn team: "Sinds januari hebben we in 8 competitiematchen 16 punten gehaald. Dat is gemiddeld twee per match, een ritme waarmee je normaal altijd bovenaan staat. Ik zie een team met vertrouwen, een team ook dat heeft voortgebouwd op alles waaraan we de voorbije maanden hebben gewerkt. Onze laatste 3 overwinningen gaven ons een boost en een 'winning mentality'. Naast het feit dat we alles in eigen handen hebben, is dat wat ik meeneem van de voorbije weken."

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Geslaagde open training

Ondanks het gure weer en de late beslissing om een open training te organiseren, daagden toch een heel pak blauw-witte supporters op om onze Buffalo's gisterenmorgen aan te moedigen in de laatste rechte lijn naar de beslissende wedstrijd op Stayen zondag. Bedankt voor jullie steun supporters en op naar zondag! 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Open training op 14 maart

Wie onze spelers nog eens wil aanmoedigen en motiveren in aanloop naar de cruciale wedstrijd van zondag kan dat op een open training morgenvoormidddag.

Morgen (donderdag 14 maart) van 10.30 uur tot 12 uur is er een OPEN TRAINING op het KAA GENT OEFENCOMPLEX in OOSTAKKER. Je kan vrij parkeren op de parking (ingang via EIKSTRAAT). Aanwezigen krijgen van de club een gratis koffie, biertje of frisdrank! 

Laten we tonen dat we klaar zijn om samen met hen te strijden voor het laatste PO1-ticket op het veld van Sint Truiden! 

We are one family, we are Buffalo!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Foundation

Buffalodag Halfvastenfoor: woensdag 27 maart 2019

Op woensdag 27 maart om 16u30 komen de KAA Gent spelers naar de Halfvastenfoor op het Sint-Pietersplein. Een uur lang nemen ze de tijd om hun supporters te begroeten.

Kom je die dag met je supporterskaart of getooid in blauw-wit, dan krijg je bovendien 30% korting op alle attracties. Wie weet, kun je met je favoriete Buffalo op de botsauto's of op de foto!

Buffalodag is een organisatie in samenwerking van Stad Gent met KAA Gent Foundation. Alle info over de foor: www.stad.gent/halfvastenfoor

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent op Play-Off 1 koers dankzij 2-1 zege tegen KV Oostende

De Buffalo's namen een droomstart tegen KV Oostende, want na nauwelijks drie minuten tikte Yaremchuk al een rebound binnen. Verder in de eerste helft hield Dutoit de bezoekers een aantal keer overeind en vlak voor de rust schoot Nastic knap de gelijkmaker binnen. Gent duwde door in de tweede helft en dat leverde al snel een nieuwe voorsprong op via Dompé. Gent creëerde genoeg kansen om de score nog verder uit te diepen, maar het was telkens net niet. Voldoende voor de drie punten was het wel, waardoor Gent over Sint-Truiden naar de zesde plaats in het klassement sprongen.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Voorbeschouwing KAA Gent - KV Oostende

Op speeldag 29 van de Jupiler Pro League werken de Buffalo's hun laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie af tegen KV Oostende.. De aftrap in de Ghelamco Arena wordt gegeven om 18u00 en alle wedstrijdfasen zijn live te volgen via onze site en op Twitter.

Bekijk volledig nieuwsbericht