Nieuws

Filters tonen
Beloften

Beloften spelen 2-2 gelijk tegen STVV

Bij de beloftenwedstrijd tegen STVV was er, zoals wel vaker, terug een stevig contingent A-kernspelers aanwezig. Dompé, David, Esiti, Bahi, Neto, De Smet, Arroyo en Raskin waren van de partij, hetzij om matchritme op te doen, hetzij om een revalidatie te bespoedigen. 

Het was ex-FC Barcelona speler Ben Lederman die voor de Buffalo's de score opende, daarna wist Sint-Truiden tweemaal te scoren uit onnauwkeurigheden in de Gentse defensie. Renato Neto kon de nederlaag echter afwenden met een lekkere knal vanop de rand van de zestien. 

De beloften staan op dit moment op een achtste plaats na 2 overwinningen en 2 nederlagen in hun eerste 4 wedstrijden. In de beker voor beloften wonnen ze in hun poule hun wedstrijd tegen FCV Dender met 3-0.

Bekijk hier alle wedstrijden van onze beloften

Bekijk volledig nieuwsbericht
Ticketing

Ticketinfo R Excelsior Virton - KAA Gent (Croky Cup)

De ticketverkoop voor de bekerwedstrijd in Virton is gestart. Die wedstrijd in de 1/16de finales van de Croky Cup wordt gespeeld op woensdag 26/09 om 20u00 in Virton.

Er zijn 300 plaatsen beschikbaar voor Buffalosupporters in vakken D en E, een ticket kost € 15. Voor deze wedstrijd is er geen combiregeling van kracht, onze supporters kunnen dus zelf kiezen op welke manier ze de verplaatsing maken.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent lijdt zure nederlaag tegen Sint-Truiden

KAA Gent heeft op eigen veld zijn tweede competitienederlaag van het seizoen geleden. De start tegen Sint-Truiden was nochtans goed, maar een doelpunt van De Sart gooide roet in het eten. Pas na rust kon Gent echt reageren en Bronn vlamde de verdiende gelijkmaker binnen. De Buffalo's gingen nog vol voor de zege, maar kregen op de tegenaanval nog het deksel op de neus, Kamada legde de 1-2 eindstand vast.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Arnaud Souquet: "Mijn keuze voor Gent was doelbewust"

De nieuwe Franse rechtsback Arnaud Souquet doorzwom met OGC Nice al heel watertjes. Vanaf dit seizoen zal hij echter vooral de Gentse rechterflank op- en afdraven. Op de persconferentie voor de match tegen STVV was alvast te merken dat de Fransman een vlotte prater is én dat hij met veel overtuiging voor een avontuur bij KAA Gent en de Belgische Jupiler Pro League koos. 

Ontdek hieronder onze nieuwe rechtsachter, wat voor type speler hij is en waarom hij voor de Buffalo's koos.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent richt Department Performance & Sports Sciences op i.s.m. UGent

In het kader van de overeenkomst  tussen KAA Gent en de Universiteit Gent (2017-2021), werd binnen KAA Gent het “Department Performance and Sports Sciences” opgestart. De staf bestaat uit verschillende specialisten met nationale en internationale faam:

Jan Bourgois

 • Head ‘Performance and Sports Sciences’
 • Professor Inspanningsfysiologie, Universiteit Gent

Stijn Matthys

 • Physical Coach Eerste Ploeg (A-kern)
 • Sports Scientist/Performance Analyst
 • Doctor in de Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen
 • Wetenschappelijke Medewerker, Universiteit Gent

Youri Geurkink

 • Assistant Physical Coach Eerste Ploeg en Jeugd
 • Sports Scientist and Assistant Performance Analyst
 • Master in de Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen
 • Doctoraatstudent, Universiteit Gent (Promotoren: Prof. Dr. J. Bourgois & Prof. Dr. J. Boone)

Ward Diricks

 • Physical Coach en Assistant Coach Beloften
 • Master in de Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen
 • Personal trainer, Progress Personal Training Center, Gent

Lennert Goossens

 • Physical Coach Jeugd
 • Doctor in de Gezondheidswetenschappen
 • Post-doctoraal onderzoeker, Universiteit Gent

Jan Boone

 • Scientific Consultant

 • Professor Trainingsleer, Universiteit Gent

Het ‘Department Performance and Sports Sciences’ heeft als taak het totale trainingsproces (korte en lange termijn) en de prestaties te optimaliseren, alsook relevante wetenschappelijke innovaties in het domein van de  sport te implementeren binnen alle geledingen van KAA Gent.

Bovendien neemt het  Departement ‘Performance and Sports Sciences’ ook beslissingen omtrent het al dan niet toelaten en inhoudelijk  ondersteunen van mogelijke externe onderzoeksprojecten (Universiteit, Hogeschool, Bedrijven…) binnen KAA Gent. Dit zal gebeuren op basis van evaluatie van (1) de  kwaliteit, (2) de relevantie, (3) het innoverend karakter, (4) het niveau van het project en uitvoerders, (5) de consolidering binnen KAA Gent en (6) de haalbaarheid van het ingediende voorstel. Bovenstaande zal steeds gebeuren in direct overleg met de sporttechnische, medische , paramedische  en scouting staf, en met het management van KAA Gent.

Onze club zet hiermee een nieuwe stap naar een verdere professionalisering van de begeleiding van onze spelers, zowel van de A-kern als de beloften en jeugdspelers.

We blijven u op de hoogte houden van de evolutie!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Buffalo Kids

Een leuke Buffalo Kids Fandag

Woensdagnamiddag verzamelden duizenden jonge Buffalosupporters in de Ghelamco Arena voor de KAA Gent kids fandag. Ze konden er een open training van de A-ploeg bijwonen en op de promenade konden ze zich uitleven bij een gevarieerd aanbod aan standen met animatie. Ze konden ook in het stadion op verkenning op plaatsen waar ze normaal niet mogen komen, zoals de kleedkamers, de loges, de persruimte, ...

Als klap op de vuurpijl kwamen spelers en sportieve staf naar de promenade om de supporters te onmoeten. Massa's handtekeningen werden uitgedeeld en ook het aantal selfies met de spelers was niet te tellen.

Was je er zelf bij op de fandag? Dan vind je jezelf misschien wel terug in onze fotospecial!

Foto's: Belga Image

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Zure avond voor Kalinic tegen Spanje, Verstraete niet in actie

Lovre Kalinic beleefde geen prettige avond in het Spaanse Elche tijdens zijn 14e interland voor Kroatië. In hun eerste confrontatie in groep 4 van de UEFA Nations League A gingen de vice-wereldkampioenen immers met 6-0 onderuit tegen een ontketenend Spanje. Grote man bij "La Roja" was Marco Asensio die zelf scoorde en 3 assists gaf. Bij de 3-0 (eigenlijk de tweede van Asensio), kreeg Kalinic dankzij de UEFA-officials zelfs een own-goal op zijn naam. Asensio's knal verdween via de lat en Kalinic' rug immers ongelukkig in doel. Desondanks speelde Kalinic, onder meer volgens het Spaanse Marca geen slechte wedstrijd: "Enkel een combinatie van pech en enkele goede saves van Kalinic verhinderden dat de score nog verder opliep."

Behalve Kalinic stonden met Ivan Santini en Matej Mitrovic nog twee andere Kroaten op het veld die in de Belgische Jupiler Pro League hun boterham verdienen. Spanje gaat aan de leiding in groep 4 met 2 overwinningen uit twee wedstrijden. Kroatië en Engeland staan beide lege handen na hun nederlagen tegen Spanje.  

Birger Verstraete

Birger Verstraete kwam niet in actie bij de simpele 0-3 zege van België in IJsland. België staat in groep 1 gedeeld eerste met Zwitserland. IJsland speelde 2 wedstrijden en verloor ze allebei. De volgende wedstrijd van de Rode Duivels in de UEFA Nations League vindt plaats op 12 oktober op de Heizel tegen Zwitserland. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Ticketing

Ticketinfo R Antwerp FC - KAA Gent

Voor de verplaatsing naar R Antwerp FC (zondag 30/9 om 20u00) zijn er 770 zitplaatsen voor onze supporters beschikbaar gesteld. Volwassenen betalen € 21 voor een zitplaats, voor -16 jarigen bedraagt de prijs € 5.

Voor deze wedstrijd is de combiregeling van kracht, waardoor Buffalosupporters de verplaatsing enkel kunnen maken met de bus van een erkende supportersclub. Reserveer dus tijdig uw busplaats & ticket.

Personen met een handicap betalen € 5 voor een ticket, hun begeleider krijgt gratis toegang (er zijn slechts 5 plaatsen voorzien).

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

David debuteert ook bij Canada met 2 doelpunten.

Onze internationals blijven het goed doen! Na het debuut van Birger Verstraete bij de Rode Duivels en Giorgi Chakvetadze die het eerste UEFA Nations League-doelpunt ooit scoorde, doet nu ook Jonathan David weer van zich spreken. Hij maakte  zondagavond zijn debuut voor de nationale ploeg van Canada en wist ook daar opnieuw vlot het net te vinden.

Jonathan David

In de kwalificaties voor de CONCACAF Nations League stond David meteen aan de aftrap tegen de Maagdeneilanden. In de 32ste minuut scoorde hij met een intikker de 3-0, vijf minuten later trapte hij de 4-0 binnen. Daarmee werd hij de jongste Canadees ooit die scoorde bij zijn debuut. Uiteindelijk speelde hij de volledige wedstrijd, die op 8-0 eindigde. Eentje voor de geschiedenisboeken, want het was de grootste zege ooit voor de Canadese voetballers. David scoorde ondertussen 8 doelpunten in zijn 9 eerste officiële wedstrijden als professioneel voetballer en scoorde tot dusver bij elk debuut in een nieuwe competitie.

foto's: Canada Soccer

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Birger Verstraete debuteert bij de Rode Duivels

Birger Verstraete heeft zijn debuut gemaakt bij de Rode Duivels. De vrienschappelijke interland in en tegen Schotland werd voortdurend gedomineerd door de Belgen en na een uur spelen stond er al 0-4 op het scorebord. Verstraete, voor het eerst opgenomen in de selectie, mocht in de 85ste minuut invallen voor Mousa Dembélé en verzamelde dus meteen zijn eerste speelminuten bij de Rode Duivels.

Ook Ahmed Mostafa kwam internationaal in actie. Hij stond aan de aftrap bij de Egyptische U23 die een oefenwedstrijd afwerkten tegen de Russische U21. Mostafa bleef 89 minuten staan en zag hoe zijn ploegmaat Taher de Russische voorsprong ongedaan maakte, waardoor de partij op 1-1 eindigde.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Chakvetadze scoort eerste doelpunt ooit in UEFA Nations League

Donderdagnamiddag mochten Kazachstan en Georgië de spits afbijten van de gloednieuwe UEFA Nations League. Twee Buffalo's mochten het van nabij meemaken, want zowel Giorgi Chakvetadze als Giorgi Kvilitaia stonden aan de aftrap. Georgië won de wedstrijd met 0-2 en Chakvetadze eiste een glansrol op. In de 69ste minuut scoorde hij de 0-1 voor Georgië, eentje voor de geschiedenisboeken, want het was het eerste doelpunt ooit in de UEFA Nations League.

Bovendien maakte hij dat historische doelpunt in stijl. Vanop links sneed hij naar binnen en van net buiten de zestien vlamde hij de bal heerlijk in de rechterbovenhoek binnen. Wat een beauty! 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

9 Gentse internationals, 2 debutanten

Nu de eerste 6 speeldagen van de Jupiler Pro League achter ons liggen, verschuift de aandacht terug even naar het internationale voetbal. In totaal trekken 9 verschillende Buffalo's naar hun nationale elftal. Bij de blauw-witte internationals ook 2 debutanten: Birger Verstraete (België) en Jonathan David (Canada). Beiden werden voor hun sterke prestaties van het seizoensbegin beloond met een eerste oproeping.  

Alle opgeroepen KAA Gent-internationals

 • Birger Verstraete - België (FIFA-ranking 2)
 • Lovre Kalinic - Kroatië (FIFA-ranking 4)
 • Roman Yaremchuk - Oekraïne (FIFA-ranking 35)
 • Sigurd Rosted - Noorwegen (FIFA-ranking 53)
 • Jonathan David - Canada (FIFA-ranking 79)
 • Giorgi Chakvetadze en Giorgi Kvilitaia - Georgië (FIFA-ranking 96)
 • Ahmed Mostafa (U23 Egypte)
 • Nicolas Raskin (U18 België)

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Eerste training Birger Verstraete bij de Rode Duivels

Gisteren vond de eerste training plaats van de Rode Duivels bij hun voorbereiding op de oefeninterland tegen Schotland op vrijdag 7 september en de eerste wedstrijd van de UEFA Nations League tegen IJsland op dinsdag 11 september.  Daarbij uiteraard ook aanwezig: Birger Verstraete

En zoals hij had gezegd was Leandro Trossard meestal niet ver uit de buurt. De twee nieuwelingen kennen elkaar immers van bij de Belgische beloftenploeg en beleefden gisteren, net als de twee andere nieuwelingen Hans Vanaken en Timothy Castagne, hun eerste veldtraining bij de winnaar van de bronzen medaille op het laatste WK in Rusland en de huidige nummer 2 op de FIFA-ranglijst.

Bekijk volledig nieuwsbericht