Nieuws

Filters tonen
Team

Voorbeschouwing Zulte Waregem - KAA Gent

Voor de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen blikken Hein Vanhaezebrouck en Tarik Tissoudali vooruit naar de kraker zondag tegen Essevee. De wedstrijd is te volgen via zowel Eleven als Play Sports.  Slechte psychologie Dankzij de winst tegen Charleroi maken de Buffalo’s nog steeds kans op play off 2. Coach Vanhaezebrouck gelooft dat die match sommige spelers een vertrouwensboost gaf. Waar hij het dan weer niet mee eens was, is het feit dat KAA Gent zondag de meer ervaren ploeg is: “Als je gaat kijken wie bij Zulte allemaal titels heeft gewonnen, dan hebben zij misschien zelfs meer ervaring dan ons. Het is een strijd tussen twee ervaren teams. Op dat vlak strijden we met gelijke wapens.” “Bij Zulte Waregem zijn er waarschijnlijk zelfs meer spelers die titels wonnen dan bij ons. Het wordt dus een strijd tussen twee ervaren teams.” - Hein Vanhaezebrouck De aanloop naar die cruciale match is in elk geval zo normaal mogelijk verlopen en de groep gaat ook niet op afzondering: “Nee, ik heb de spelers ook niet gezegd wat er zou gebeuren indien we het niet halen. Dat zou slechte psychologie zijn. Als trainer kijk je verder dan de volgende week. De planning van volgend seizoen zit nu al in mijn hoofd. Maar het heeft geen zin om daar nu over te spreken.” Blessures en Ramadan In deze fase van de competitie spelen niet alleen blessures een rol, ook de ramadan kan een invloed hebben. Vanhaezebrouck: “Dat klopt en het is even aanpassen maar niets dat ik nog niet heb meegemaakt. Voor de spelers die de ramadan volgen zijn eventuele dubbele trainingsessies op 1 dag iets moeilijker, maar daar heb ik geen problemen mee. Ik heb al vaak genoeg gezien dat geloof mensen sterker maakt. De spelers die eraan meedoen, zijn dan ook scherper. Tijdens de week vasten ze maar op wedstrijddag vraag ik dat ze eten en dat gebeurt ook. De blessures dan. HVH: “Je weet hoe dat gaat. In het begin van de week heb je een lange lijst van spelers met kwaaltjes dat naar het weekend toe altijd korter wordt (lacht). Nurio en Giorgi Chakvetadze zullen wel even moeten missen. Zij hebben allebei een scheurtje in de hamstring. Marreh trainde het grootste deel van de trainingen mee deze week, maar we moeten nog zien of hij de selectie haalt.” Playoff 2 = het minimum Maakt kwalificatie voor PO2 het seizoen goed? Niet volgens Hein: “Als je het seizoen start met hoge verwachtingen, dan kan je niet tevreden zijn. Als je zegt dat je wil concurreren met Club Brugge, dan kan je niet content zijn. Play Off 2 is het minimum. Maar stel dat je op het einde toch nog een Europees ticket haalt, dan kan je wel tevreden zijn. Dan is het geen geslaagd seizoen, maar heb je het wel nog goedgemaakt. Maar goed, daar moeten we zelfs niet over spreken. Want morgen niet winnen en het is gedaan.”  

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Volg de ontknoping tegen Zulte Waregem op Eleven en Play Sports

Zondag krijgen we tegen Zulte Waregem de ontknoping van het seizoen. Dankzij onze ruime overwinning tegen Charleroi, vechten we tegen Essevee in een rechtstreeks duel uit wie zich zal kwalificeren voor PO2 en wie dus nog kans maakt op een Europees ticket. Dankzij de rechtenhouder Eleven Sports zal elke Buffalo die wedstrijd live en gratis kunnen volgen op de site van Eleven! Ook op Play Sports is de wedstrijd te volgen. Aftrap zondag om 18 uur! SV Zulte Waregem - KAA Gent live en gratis op de Eleven Sports website en in de app!  Voor de gelegenheid biedt Eleven op deze laatste speeldag aan alle supporters – gratis - toegang tot de app en de website van Eleven Sports zodat iedereen, de wedstrijd van zijn favoriete club kan volgen. Je dient wel de D-Day dagpas te activeren (Klik op de link hieronder en scroll vervolgens tot helemaal onderaan de pagina met passen bij Eleven.) Klik hier voor je D-Day Pass Multi-live op Eleven Pro League 1 Wil je de evolutie in de verschillende stadions minuut-per-minuut volgen, dan kan je terecht op Eleven Pro League 1 voor een multi-live programma, gepresenteerd vanuit de Eleven Box-to-Box studio door Aster Nzeyimana en Wesley Sonck. Aanvang van het programma om 17 uur.  Play Sports 1 via Play Sports  Ook abonnees van Play Sports kunnen de wedstrijd op Play Sports 1 volgen.  Hieronder het volledige overzicht van wat waar te zien zal zijn: Zaterdag 17/4 18:30 uur: Sporting Charleroi – KAS Eupen (Eleven Pro League 1, Site/App Eleven Sports) 20:45 uur: KRC Genk – R. Antwerp FC (Eleven Pro League 1, Site/App Eleven Sports) Zondag 18/4 17:00 uur: Box-to-Box Multi live (Eleven Pro League 1) 18:00 uur: Zulte Waregem- KAA Gent (Site/App Eleven Sports, Play Sports 1, Proximus Sports 3) 18:00 uur: STVV-RSC Anderlecht (Eleven Pro League 2) 18:00 uur: Standard-Beerschot (Eleven Pro League 3) 18:00 uur: Club Brugge-Exc. Moeskroen (Site/App Eleven Sports, Proximus Sports 1, Play Sports 4) 18:00 uur: KV Oostende-Cercle Brugge (Site/App Eleven Sports, Proximus Sports 2, Play Sports Golf) 18:00 uur: KV Kortrijk-KV Mechelen (Site/App Eleven Sports, Proximus Sports 4) 18:00 uur: OH Leuven-Waasland-Beveren (Site/App Eleven Sports, Proximus Sports 5, Play Sports 5)

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Referee Academy KAA Gent rekruteert

De KAA Gent Foundation werft opnieuw jongens en meisjes aan voor de Referee Academy. Niet alleen jonge voetballers maar ook jonge scheidsrechters kunnen ambiëren om ooit de Champions League te halen. Wij zijn dan ook op zoek naar gemotiveerde jongens en meisjes tussen 14 en 18 jaar die interesse hebben in het leiden van wedstrijden. Schrijf je hier in voor de opleidingsdagen De eerste doelstelling is wedstrijden leiden van onze allerjongste KAA Gent-teams (U8, U9, U10, U11 en U12) op zaterdag- en/of zondagvoormiddag. In een verdere fase van de opleiding zijn vriendschappelijke wedstrijden vanaf U13 tot en met U18 mogelijk. Later kan doorgestroomd worden naar de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Alle scheidsrechters van de Referee Academy zijn welkom op de jeugdwedstrijden van KAA Gent, maar ook op die van de A-ploeg. Voorafgaand aan de opleidingsdagen (op zaterdag 22 mei in de voormiddag- zal een gesprek plaatsvinden met de referee coaches waarin gepeild wordt naar motivatie en beschikbaarheid in het weekend. De opleiding is voorzien op 1 en 2 juli 2021 op KRC Gent in Oostakker en is kostloos. Nadien volgt een traject van intensieve coaching tijdens de wedstrijden. Elke jongere ontvangt een gratis uitrusting en een gratis abonnement voor de wedstijden van het A-elftal. Benieuwd of dit iets voor jou is? Schrijf je via bovenstaande button in voor de opleidingsdagen.   De KAA Gent Foundation dankt haar partners voor de steun:  

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

RIP Luc Gardelein

Met diepe droefenis melden KAA Gent en Racing Gent het plotse en onverwachte overlijden van Luc Gardelein. Luc was een zeer gewaardeerde kracht die bij Racing Gent reeds jarenlang verschillende administratieve, logistieke en technische taken op zich nam. Hij was niet alleen een aanspreekpunt voor iedereen bij de Racing, maar ook voor de KAA Gent Ladies en de Gentse beloften. Luc was vaak het eerste aanspreekpunt, was altijd aanwezig of bereikbaar en stond steeds paraat. Hij was een vrijwilliger pur sang met enorm veel inzet voor zijn club. Zijn overlijden is dan ook een enorm verlies voor de zwart-witte en blauwe-witte families.  Ons diepste medeleven gaat uit naar zijn familie, vrienden en kennissen. Rust in vrede Luc. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Jeugd

KAA Gent x Scarab

KAA Gent en SCARAB Sports stappen samen in een partnership om verder onderzoek te voeren naar een nieuwe methode om de technisch-cognitieve vaardigheden van spelers te screenen en trainen. Dit door middel van nieuwste state-of-the-art technologie van SCARAB Sports. Naast de reeds bestaande fysieke objectieve testen en trainingen, biedt SCARAB Sports een nieuwe manier om technisch-cognitieve vaardigheden objectief te testen en te trainen volgens het OODA-principe (Observe, Orient, Decide, Act). Een speler moet namelijk snel kunnen observeren en oriënteren, om met die informatie de juiste beslissing te nemen en vervolgens op het juiste moment de correcte actie uit te voeren. Dankzij deze innovatie krijgt KAA Gent een completer en objectiever beeld van de kwaliteiten van hun spelers. Aansluitend kunnen ze getraind worden met de technologie om zo hun technisch-cognitieve skills verbeteren. Aan de hand van de directe feedback, cruciale parameters, en de vele trainingsoefeningen die mogelijk gemaakt worden door de nieuwe SCARAB Sports' technologie. Lees meer op: www.scarab-sports.com Volg ons partnership en de verdere ontwikkeling op de voet via onze socials en de socials van SCARAB Sports.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Gent blijft in de running na overtuigende 4-0 zege tegen Charleroi

De Buffalo's hebben hun kansen op Play-Off 2 deelname gaaf gehouden na een klinkende 4-0 zege tegen R Charleroi SC. Bezus zorgde voor een droomstart met twee doelpunten in de eerste acht minuten, de tweede op strafschop. Gent domineerde de hele eerste helft, maar Charleroi begon gretiger na rust. Tot Tissoudali met een heerlijke knal in de kruising de boeken helemaal dicht deed. Invaller De Bruyn, eindelijk aan spelen toe na lang blessureleed, zette zijn debuut nog extra in de verf door de 4-0 eindstand op het bord te zetten. KAA GENT PLOEG SPORTING CHARLEROI 8 SCHOTEN OP DOEL 2 47,1% SCHOTNAUWKEURIGHEID 22,2% 2,75 EXPECTED GOALS 1,04 3 GROTE KANSEN 1 56,3% BALBEZIT 43,7% 522 PASSES 402 82,6% PASSNAUWKEURIGHEID 76,6%  

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Voorbeschouwing KAA Gent - Charleroi

Nog twee wedstrijden om bij de eerste acht te geraken. Hein Vanhaezebrouck en Elisha Owusu behouden het geloof. "Als ik er niet meer in geloof, stap ik buiten" zei Vanhaezebrouck. "Ik geloof erin dat we Play-Off 2 nog kunnen halen en dat meen ik. De spelers vertelden mij net hetzelfde. Ik hoop dat ze bereid zijn om twee wedstrijden alles uit de kast te halen. Bij KAA Gent wordt iedere speler goed vergoed. Nu moeten ze er iets tegenover zetten. Deze club moet absoluut in Play-Off 2." Eerste horde: Charleroi "We moeten van twee overwinningen uitgaan. Als we zaterdag niet winnen, is het volgens mij gedaan. De zes punten zijn dus een must. We konden ons gedurende het seizoen al veiliggesteld hebben, maar dat hebben we nagelaten. Defensief staat het wel beter in vergelijking toen ik hier aankwam. Maar we speelden te vaak gelijk. De verlieswedstrijden zijn teruggeschroefd maar enkel door te winnen schuif je op in het klassement. Werk aan de winkel dus." Jonge spelers volgend seizoen Bij heel wat ploegen kloppen jonge talenten aan. Vanhaezebrouck ziet hetzelfde op termijn bij KAA Gent: "Je mag ons daar niet onderschatten. We hebben al wat talent lopen en we werken hard met hen om ze klaar te krijgen voor volgend seizoen. Nu wil ik hen niet voor de leeuwen gooien. Het zijn moeilijke omstandigheden en er wordt veel verwacht. Het zou niet fair zijn tegenover die jongens. Maar volgend seizoen zal je meer jongeren zien op het veld. Je merkt nu al dat het verschil met de 'tenoren' dagelijks kleiner wordt. Ik zie progressie bij de jonge spelers en dat oogt positief." ELISHA OWUSU Op het middenveld zien we sinds kort terug de 'oude' Owusu: "Klopt, ik voel me fysiek terug goed. Ik heb hard gewerkt met de staf na mijn blessure en covidbesmetting en ik kom nu elke dag dichter bij mijn beste vorm. Op het veld probeer ik niet alleen voetballend bij te dragen maar laat ik me ook vocaal gelden. Op mijn positie heb ik een goed overzicht en zo kan ik mijn ploegmaats aansturen. Ik blijf steeds positief en probeer dat over te brengen op de jongens rond mij op moeilijke momenten." Geloof "De groep gelooft erin. We hebben afgelopen week veel gepraat maar ook goed getraind. Het voorbereidende werk is gedaan, nu rest er nog het belangrijkste: de wedstrijd. Je hebt één kans. Nu moeten we het afmaken. Uiteindelijk hebben we onszelf in deze situatie gebracht. Het is dan ook aan ons om het te herstellen. Ik blijf positief. Als je dat nalaat kan je er evengoed mee ophouden en dat woord staat niet in mijn woordenboek."

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Volg live de finale!

De finale van de Upkot College Cup is in zicht. Op dinsdag 13 april nemen Emino Mercy (winnaar eerste kwalificatietoernooi) en Eaudrique (winnaar tweede kwalificatietoernooi) het tegen elkaar op in FIFA21 in de Game Room van Bro Upkot. Volg het live vanop Facebook Je hoeft niets te missen van dit event! Vanaf 19u30 kan je de finale live volgen vanop onze Facebookpagina. May the best one win, want de winnaar neemt het uiteindelijk op tegen onze eSporter, Nycom. Als kers op de taart gaat de winnaar naar huis met een gloednieuwe gaming chair en een jaar lang gratis Aïki Noodles! Met rasechte Gentse commentaar Een voetbalwedstrijd is niet af zonder live commentaar. Frédéric Dupré geeft het beste van zichzelf en voorziet de finale tussen Emino Mercy & Eaudrique en de wedstrijd tussen Nycom en de winnaar van gepaste Gentse commentaar.   

Bekijk volledig nieuwsbericht
Vacature

Vacature keepertrainer U9-U12

DE CLUB KAA Gent biedt met het Buffalo Talent Center een structuur en jeugdwerking aan waarin talentvolle jongeren de kans krijgen om zich, onder begeleiding van inhoudelijke experts, sportief volledig te ontplooien met het oogmerk door te kunnen ontwikkelen richting het 1ste elftal. KAA Gent zal zijn jeugdopleiding verder moderniseren en professionaliseren. De aanstelling van Björn De Neve als nieuwe Hoofd Jeugdopleiding en Professor Jan Bourgois (en zijn team) als eindverantwoordelijke voor de fysieke begeleiding van onze spelers waren hierbij belangrijke stappen. Teneinde de vooropgestelde doelen te bereiken is de club steeds op zoek naar bekwame mensen die bereid zijn een engagement op te nemen om de doelstellingen van de club mee te helpen bereiken. DE VACATURE KAA Gent werft richting volgend seizoen voor zijn Buffalo Talent Center departement onderbouw nog aan: KEEPERTRAINER U9-U12 JOUW FUNCTIE Afhankelijk van uw competenties en opgebouwde expertise wordt u een volledige functie-omschrijving voorgelegd en besproken. Gelieve uw ervaringen kenbaar te maken bij uw sollicitatie. TOEKOMSTPROFIEL SPORTIEVE STAF BUFFALO TALENT CENTER Je bent nieuwsgierig in functie van innovaties en ontwikkelingen. Je bent passioneel en een harde werker. Je bent zelfkritisch en streeft parallel aan ons BTC voortdurende (zelf)ontwikkeling na. Je bent positief ingesteld en straalt dit ook uit op een dynamische manier. Je toont maximale openheid, kan makkelijk samenwerken met andere coaches op het veld.  Je bent technisch-inzichtelijk top binnen jouw domein. Je kan je volledig vinden in de uitgeschreven opleidingsvisie. Je maakt graag deel uit van een werkgroep op een actief participerende manier. Je hebt een groot aanpassingsvermogen in een nieuwe omgeving en met nieuwe collega’s.  Je kan autonoom werken wanneer dit verwacht wordt, maar je wil ook autonomie afstaan.  Je bent een loyale teamplayer ten aanzien van collega’s, de club en de sportieve werking.  Je bent een rolmodel op vlak van discipline, stiptheid en in gevraagde administratie. Je bent constructief eisend voor de spelers, jezelf en je omgeving. Je bent communicatief sterk. Je beschikt over meerdere jaren expertise binnen het specifieke domein. SOLLICITATIES Ben jij de gepassioneerde en gemotiveerde kracht die terecht wil in een zich snel ontwikkelende en vooruitstrevende jeugdopleiding ? Verstuur jouw sportief CV alsook een motiverend schrijven naar Björn De Neve (Hoofd Jeugdopleiding KAA Gent) tegen uiterlijk 14 april 2021. Stel je kandidatuur

Bekijk volledig nieuwsbericht
Vacature

Vacature teambegeleiders

DE CLUB KAA Gent biedt met het Buffalo Talent Center een structuur en jeugdwerking aan waarin talentvolle jongeren de kans krijgen om zich, onder begeleiding van inhoudelijke experts, sportief volledig te ontplooien met het oogmerk door te kunnen ontwikkelen richting het 1ste elftal. KAA Gent zal zijn jeugdopleiding verder moderniseren en professionaliseren. De aanstelling van Björn De Neve als nieuwe Hoofd Jeugdopleiding en Professor Jan Bourgois (en zijn team) als eindverantwoordelijke voor de fysieke begeleiding van onze spelers waren hierbij belangrijke stappen. Teneinde de vooropgestelde doelen te bereiken is de club steeds op zoek naar bekwame mensen die bereid zijn een engagement op te nemen om de doelstellingen van de club mee te helpen bereiken. DE VACATURE Deze vacature kadert in het aanleggen van TEAMBEGELEIDERS binnen de jeugdafdeling van KAA Gent voor het seizoen 2021-2022, zowel binnen de onderbouw (U9 t.e.m. U12) als de bovenbouw (U13). JOUW FUNCTIE In de hoedanigheid van teambegeleider neem je de volgende taken voor je rekening. Je speelt een centrale rol in de communicatie tussen team en vereniging. Je bent een aanspreekpunt voor spelers en ouders op trainingen/wedstrijden. Je staat in voor de organisatie van de wedstrijdkledij op de wedstrijddag. Je zorgt voor een correcte afhandeling van wedstrijdformulieren op de wedstrijddag. Je volbrengt enkele administratieve taken in ondersteuning van de coach/jeugdsecretariaat. Je zorgt, in afwezigheid van een Referee Ambassador, voor de opvang van de scheidsrechter. Je draagt bij tot een algemene positieve sfeer rondom het team. JOUW PROFIEL Je bent beschikbaar op zaterdagvoormiddag, -namiddag of zondagvoormiddag en kan minstens 1x per week op training zijn. Je bent dynamisch en straalt energie uit. Je bent een echte teamplayer, maar kan ook autonoom werken. Je bent positief ingesteld en draagt op die manier bij aan een goeie sfeer. Je bent communicatief sterk en legt makkelijk contacten. Je bent een rolmodel op vlak van discipline, stiptheid en werkafspraken. Je beschikt over ervaring in de begeleiding van minderjarigen. KANDIDATUREN Ben jij de gemotiveerde en gedreven teambegeleider die wij zoeken? Stel dan uw kandidatuur bij Dennis Moerman (dennis.moerman@kaagent.be) uiterlijk woensdag 14 april 2021. Stel uw kandidatuur

Bekijk volledig nieuwsbericht