Nieuws

Filters tonen
Team

KAA Gent boekt elfde thuiszege op rij tegen Waasland-Beveren

KAA Gent heeft in de thuismatch tegen Waasland-Beveren een nieuwe record gevestigd door zijn elfde thuiszege op rij te behalen. Na ruim een kwartier opende Yaremchuk de score, waarna de Buffalo's doorlopend overwicht hadden. In de tweede helft stoomde Gent door, een doelpunt van Ngadeu werd nog afgekeurd, maar Depoitre kon de score wel verdubbelen. Jackers voorkwam met een hele reeks reddingen dat de score nog verder opgedreven werd, maar aan de Gentse recordzege was niks af te dingen.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Ticketing

Reisformulier VfL Wolfsburg

Op 7 november spelen onze Buffalo's hun vierde wedstrijd van de groepsfase van de UEFA Europa League in en tegen VfL Wolfsburg.  Voor die wedstrijd zijn 1266 tickets beschikbaar (Indien de vraag groter is, kunnen er meer tickets worden aangevraagd). De tickets worden voor 80% via de Supportersfederatie en de supportersclubs verdeeld. De resterende 20% wordt via ons ticketingloket aangeboden. Wie meegaat, dient hoe dan ook voor 31 oktober een reisformulier in te vullen. Wie meereist met een supportersclub, vult hun reisformulier in. Wie een ticket koopt via de club, vult ons reisformulier in (zie link onderaan). 

Vul het juiste reisformulier in!

 1. Supporters die aangesloten zijn bij een officiële supportersclub kunnen via hun club tickets aanvragen en dienen het reisformulier van de club in kwestie in te vullen. De supportersfederatie beschikt in totaal over 1012 tickets voor deze wedstrijd. 
   
 2. Supporters die NIET aangesloten zijn bij een officiële supportersclub kunnen zich via ons reisformulier registreren en zo tickets aanvragen. Iedere persoon die meegaat dient het reisformulier in te vullen (zie onder). Het formulier kan ingevuld worden tot en met 31/10. We vragen enkele gegevens (naam, gsm-nummer, vertrekdatum,...) zodat we een goed zicht hebben op wie allemaal meegaat naar Duitsland. In totaal beschikken we over 254 tickets. 

  Reisformulier ingevuld = 1 ticket in reservatie op jouw naam
   
 3. Wie meereist met de bus van Keolis, hoeft ons reisformulier niet in te vullen. Wij ontvangen via hen de nodige info over de meereizende supporters. Zij regelen ook de ticketverdeling. Supporters die dus met Keolis reizen hoeven hun tickets dus niet te komen ophalen in de Ghelamco Arena.  Meer info over de Keolis-busreis naar Wolfsburg, via deze link.

Als u dus niet aangesloten bent bij een supportersclub en het reisformulier invult, vragen we ook een groepsnaam en een contactpersoon per reisgezelschap af te spreken. Hij/zij wordt dan ons aanspreekpunt voor communicatie in Wolfsburg. Kies dus aub eerst met uw reisgezelschap een groepsnaam en een contactpersoon en vul pas daarna het reisformulier in. Uiteraard vult ieder lid van het gezelschap dan dezelfde groepsnaam in. Personen die alleen reizen vullen hun eigen naam in bij "Naam Reisgezelschap". Zo kunnen we voor de hele aanwezige Buffalofamilie zowel een veilige trip als een vlotte communicatie ter plaatse mogelijk maken.

Afhaling tickets op 4 en 5 november in de Ghelamco Arena

Tickets kosten €19 en kunnen enkel op maandag 4 en dinsdag 5 november worden afgehaald en betaald aan de loketten in de Ghelamco Arena.

 • Invullen reisformulier kan tot en met 31/10
 • Afhalen tickets reisformulier: 04/11 & 05/11 (loketten Ghelamco Arena)

Vul hier het KAA GENT reisformulier in

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Officiële clubmededeling Operatie Propere Handen

KAA GENT wil graag een standpunt meedelen met betrekking tot de uitnodiging van haar algemeen manager Michel Louwagie door de bevoegde gerechtelijke instanties die zich buigen over de strafrechtelijke kant van het dossier
'Propere Handen' in ons professioneel voetbal.

KAA GENT is van mening dat door het gerechtelijk onderzoek in Hasselt bijzonder goed en nauwkeurig werk wordt verricht, hetgeen het professioneel voetbal in ons land ongetwijfeld ten goede zal komen. Daaraan heeft KAA Gent van bij het begin haar volle medewerking verleend.

In dit kader werden reeds vertegenwoordigers (managers en bestuursleden) van diverse eersteklasseclubs gehoord en/of verhoord en is de bevraging van onze algemeen manager, die overigens slechts een uur in beslag heeft genomen, naar het einde van het onderzoek toe, een logische stap.

KAA GENT is ervan overtuigd en bevestigt dat er absoluut geen aanwijzingen, hoe ook, zijn of kunnen zijn van enige malafide betrokkenheid van de club in het dossier 'Propere Handen'.

Wij willen hiermee onze supporters en stakeholders informeren en geruststellen.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Foundation

Iedereen mee

Het aantal G-supporters van KAA Gent is sinds de verhuis naar de Ghelamco Arena meer dan vertienvoudigd. Op topwedstrijden hebben we 250 Buffalo’s met een beperking of met een beperkte mobiliteit in het stadion. 10 jaar werken aan toegankelijkheid werpt zijn vruchten af. En toch ligt er nog heel wat werk op de plank.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Internationals

Succesvolle interlandweek voor onze internationals

De interlandbreak zit erop. De tien Gentse internationals keren terug naar de club en vatten binnenkort opnieuw aan in de competitie. Heel wat Buffalo's keren terug met vertrouwen. Zo plaatsten Roman Yaremchuk en Igor Plastun zich voor het EK, scoorden zowel Giorgi Kvilitaia als Roman Yaremchuk belangrijke doelpunten en schreef Jonathan David geschiedenis met Canada.

Yaremchuk en Plastun (Oekraïne - EURO 2020 Qualifiers)

Roman Yaremchuk en Igor Plastun speelden met Oekraïne afgelopen vrijdag thuis tegen Litouwen. Roman en Igor kregen rust en bleven 90 minuten op de bank. De match werd uiteindelijk gewonnen met 2-0. Op maandag kreeg Oekraïne Europees kampioen Portugal op bezoek, de tweede in de stand in groep B na Oekraïne. Roman Yaremchuk stond in de basiself en bedankte coach Andriy Shevchenko na zes minuten met de eerste goal van de partij. Iets voor het halfuur maakte Jarmolenko er 2-0 van. De wedstrijd leek gespeeld maar in minuut 72 pakte Stepanenko rood en kreeg Portugal een penalty. Christiano Ronaldo zette die feilloos om en maakte zo zijn 700ste doelpunt in zijn carrière. Het mocht echter niet baten want Portugal ging met 2-1 de boot in. Met deze prestigieuze overwinning tegen de regerende Europese kampioen hebben Roman Yaremchuk en Igor Plastun zich geplaats voor het Europees kampioenshap in 2020!

 • Vrijdag 11/10: Oekraïne – Litouwen: 2-0 
 • Maandag 14/10: Oekraïne – Portugal: 2-1

David (Canada - CONCACAF Nations League)

Jonathan David trof met Canada hun grote rivaal uit de Verenigde Staten. Canada stond voor de match in Groep A van de CONCACAF Nations League aan de leiding na 6 op 6 te halen tegen Cuba. In de groep zitten slechts 3 teams waaronder dus Team USA en Cuba. De VS hadden nog geen wedstrijd gespeeld en komen nu tweemaal tegenover Canada te staan. Woensdag vond het eerste treffen plaats. Voor aanvang van de match kreeg Jonathan zijn Golden Boot op de Gold Cup in ontvangst. Hij kroonde zich afgelopen zomer tot topschutter van het toernooi met 6 goals. De match tegen de Verenigde Staten werd uiteindelijk met 2-0 gewonnen dankzij goals van Davies en Cavallini. Zo wisten Les Rouges kom af te maken met meer dan dertig jaar voetbalgeschiedenis. Het heeft maar liefst 34 jaar geduurd vooraleer dat Canada Team USA wist te verslaan. David & co schreven dus een stukje geschiedenis.

 • Woensdag 16/10: Canada – USA: 2-0

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Word jij onze FIFA20 eSporter?

Ben je grote fan van FIFA 20 en supporter van KAA Gent? Super, want dan ben jij diegene die we zoeken om onze club te vertegenwoordigen in de tweede editie van de Proximus ePro League! Grijp je kans om FIFA-kampioen van België te worden, schrijf je in voor de Proximus ePro League en kies KAA Gent als favoriete ploeg!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Kalender

Tweede kalenderupdate voor seizoen 2019-2020

De Pro League heeft, samen met de 1/8ste finale wedstrijd in de Croky Cup, de definitieve data en aftrapuren vastgelegd voor speeldag 16 tot en met 22. Tot midden januari 2020 krijgen we aldus de volgende aangepaste kalender: 

 • speeldag 16: KAA Gent - Royal Antwerp FC op zondag 24/11 om 14u30
 • speeldag 17: KV Kortrijk - KAA Gent op zondag 01/12 om 20u00
 • 1/8e finale Beker van België: Charleroi - KAA Gent om woensdag 04/12 om 20u45
 • speeldag 18: KAA Gent - SV Zulte Waregem op zaterdag 07/12 om 20u00
 • speeldag 19: KV Oostende - KAA Gent op zondag 15/12 om 20u00
 • speeldag 20: KAA Gent - Club Brugge op zondag 22/12 om 14u30
 • speeldag 21: Standard de Liège - KAA Gent op donderdag 26/12 om 20u30
 • speeldag 22: KAA Gent - Moeskroen op zaterdag 18/01 om 20u30

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent onderuit bij Club Brugge

KAA Gent heeft leider Club Brugge niet kunnen verrassen in de topper van de tiende speeldag. Vanaken kopte de Bruggelingen al vroeg op voorsprong, Gent kende pech met een bal op de paal van Dejaegere. Vlak daarna verdubbelde Diatta de voorsprong en een strafschopfout op Yaremchuk werd niet gefloten. Vroeg in de tweede helft besliste Dennis de wedstrijd helemaal, maar toch lieten de Buffalo's de kopjes niet hangen. Er volgde nog een hele resem kansen, maar Mignolet liet zich niet verschalken. Ook de thuisploeg kreeg nog mogelijkheden en in de blessuretijd legde Diagne nog de zware 4-0 eindcijfers vast.

Bekijk volledig nieuwsbericht