Nieuws

Filters tonen
Supporters

Doe mee aan onze sfeerenquête!

Sinds enige tijd is er overleg tussen het bestuur en een delegatie van de supporters over diverse onderwerpen, onder meer over de sfeer in het stadion. Veel supporters, waaronder ook de sfeergroepen, waren vragende partij voor dit overleg. Ook de club is uiteraard niet tegen meer ambiance en staat achter alle initiatieven die dit kunnen bevorderen. En wie sfeer zegt, zegt Tribune 2.

Om alle voorgaande redenen willen we nu alle abonnees van Tribune 2(*) bevragen via een enquête die door de sfeergroepen en de club samen werd opgesteld in de overleggroep. 

Help mee én win een prijs!

Voor we beslissingen nemen over zaken als een sfeervak, is het belangrijk dat elk abonnee in Tribune 2 zijn zeg kan doen en dat we goed weten om welke redenen supporters kiezen voor Tribune 2 en hoe hij of zij daar de wedstrijd volgt. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk abonnees van die tribune deelnemen aan de enquête.  Zo krijgen we én meer sfeer én een beter zicht op ieders mening. Bovendien maken alle deelnemers kans op een mooie prijs!

Abonnees van Tribune 2, laat jullie stem horen tot en met zondag 10/02/2019!

Wie de enquete liever niet kan of wil invullen via de site of mail, kan deze schriftelijk invullen in tribune 2 op zondag 10 februari voor of na de wedstrijd tegen Moeskroen .

(*) Via de hieronder gevraagde gegevens verifiëren we dat enkel abonnees van T2 deelnemen . Zo worden de resultaten niet vertekend.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Jeugd

KAA Gent zoekt Sportief Coördinator Buffalo Talent Center (TVJO)

KAA Gent wil de jeugdopleiding verder moderniseren en professionaliseren. De aanstelling van Professor Jan Bourgois (en zijn team) als eindverantwoordelijke voor de fysieke begeleiding van onze spelers was hierbij een belangrijke stap. De rekrutering van een nieuwe Sportief Coördinator (M/V) dient binnen deze evolutie te worden gekaderd.

KAA Gent zoekt een dynamische, gedreven en eisende persoonlijkheid met ervaring als coach (min. Uefa B diploma) en (sportieve/extra-sportieve) ervaring als coördinator/manager van een team.

De Sportief Coördinator zal instaan voor een reeks sportieve en administratieve taken die dagdagelijkse opvolging vereisen. Hij zal fungeren als aanspreekpunt, leidinggevende en eindverantwoordelijke (met uitzondering wat infrastructuur betreft) voor het Buffalo Talent Center.

Hij zal rapporteren aan de Sportief Manager.

Sportieve taken

 • Implementatie en opvolging sportieve visie doorheen de opleiding
 • Rekrutering, begeleiding en evaluatie van coaches
 • Evaluatie spelerskernen in overleg met departement rekrutering
 • Opvolging departement rekrutering
 • Opstelling en communicatie week/maand/jaar planning
 • Adviseren aan Sportief Manager voor wat betreft contractpolitiek en doorstroming
 • Opvolging medische begeleiding

Administratieve taken

 • Opstellen en opvolgen budget
 • Organisatie en opvolging extra-sportieve omkadering spelers (school, internaat, transport)
 • Organisatie en opvolging vriendschappelijke wedstrijden, tornooien, stages

Bij interesse gelieve CV en motivatiebrief over te maken.

Klik hier en mail uw CV en motivatiebrief

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent zet 2019 in met zege tegen RSC Anderlecht

De Buffalo's zijn prima aan het nieuwe jaar begonnen met een verdiende 1-0 overwinning tegen RSC Anderlecht. Voor rust waren er kansen aan beide kanten, maar het was vooral Didillon die de bezoekers in de wedstrijd moest houden. In de tweede helft stoomde Gent door en een kwartier voor tijd was het eindelijk raak toen Sorloth een voorzet van Yaremchuk binnen kopte. Anderlecht eindigde nog met tien man na de uitsluiting van Amuzu.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

"We zijn klaar"

Het team van Jess Thorup eindigde 2018 met een reeks goede wedstrijden waarin vertrouwen werd getankt. Tijdens de stage in Oliva werd daarop verder gebouwd. De Deense coach nam in Spanje echter ook de tijd om de tactische fundamenten van zijn team wat uit te diepen. Er werd onder meer getraind op het door Thorup geprefeeerde 3-4-3-systeem, wat de coach en spelers meer tactische flexibiliteit moet geven bij de komende wedstrijden. Bovendien werden twee nieuwelingen aan de selectie toegevoegd: keeper Thomas Kaminski en spits Alexander Sørloth. Het was dan ook een tevreden coach die de pers te woord stond op de vooravond van de confrontatie met Anderlecht.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Welkom eSporter Robin!

Met het opstarten van de ePro League stapt ook KAA Gent in de wereld van de eSports. Wij selecteerden Robin Sleeuwagen om de eer van de Buffalo's hoog te houden in de FIFA19-competitie van de Jupiler Pro league. Na spannende kwalificatierondes bleven 4 sterke kandidaten over:  Wouter George (16 jaar en jeugdspeler bij KAA Gent), Maxime Goyvaerts (20 jaar, rechtenstudent en abonnee), Brent Waeyens (24 jaar, webdesigner en abonnee) en Robin Sleeuwagen (25 jaar, accountant).

Over hun FIFA-kwaliteiten bestond geen twijfel maar wij wilden bij onze geselecteerden graag ook eens peilen naar hun ambities, motivatie en feeling met de club. Na die gesprekken kozen we eensgezind voor Robin. 

Robin Sleeuwagen is 25 en werkt al 4 jaar als accountant. Hij is geboren in Aalst en woont op in Erpe-Mere. Sinds zijn achtste is hij via zijn grootvader langs moederszijde supporter van de Gantoise. Samen gingen ze tot zijn 21e (en het overlijden van grootvader) naar elke thuismatch. Robin heeft de absolute ambitie om het te maken als professioneel eSporter en doet er ook alles aan om die droom te verwezenlijken. Hij speelt dagelijks online en spart regelmatig met Stefano Pinna, de eSporter van PSV Eindhoven (tevens wereldkampioen FIFA 18 op Playstation) en andere (professionele) eSporters.  

"eSporter zijn van mijn club is een gigantische motivatie om ons goed te vertegenwoordigen en als het even kan de titel mee naar huis te nemen". 

Ambitieuze challenger voor de titel

Robin zelf is alvast razend ambitieus: "Ik zit al een aantal jaar in het game-circuit en wou in 2016 kennismaken met het hoogste niveau op FIFA gebied. Dat is me ook gelukt. Dat jaar won ik heel veel toernooien van absolute wereldtoppers zowel nationaal als internationaal. Ik heb verschillende reizen gemaakt naar het buitenland om ook daar toernooien te gaan spelen. Spijtig genoeg heb ik door familiale omstandigheden de 2 daaropvolgende jaren amper competitief FIFA kunnen spelen. Met de komst van de e-Pro league wou ik me terug focussen op het competitieve FIFA spelen. Met succes, want ik behaalde online al enkele malen de top 100 van de wereld in de fut champions weekend league.  Ik wist ook al van een aantal grote namen in de huidige FIFA scène overtuigend te winnen.  Nu ik door KAA Gent verkozen ben als hun esporter, ben ik zeer gemotiveerd om te blijven groeien en de club waar ik al heel mijn leven supporter van ben zo goed mogelijk te vertegenwoordigen in de Proximus e-pro league en als het even kan de titel mee naar huis te nemen."

Volg Robin live vanaf vanavond! 

Wij wensen Robin heel veel succes in de e-Pro League en zien hem sowieso  vanaf vanavond (18 januari) om 16u30 terug in de Proximus ePro League, de officiële  EA Sports FIFA19-competitie van de Jupiler Pro League die te volgen zal zijn via de kanalen van Proximus eSports! 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Geslaagde open training

Gisteren werd in samenspraak met de supporters een leuke en druk bijgewoonde open training georganiseerd op het terrein van KRC Gent. Tegelijkertijd konden de aanwezige supporters een rondleiding volgen op het nieuwe oefencentrum in Oostakker. Getuige de ruime opkomst van een 500-tal supporters kunnen we alvast van een geslaagde namiddag spreken. Het smaakt alvast naar meer!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Nieuwe busroute P&R-bussen

Gezien de situatie van de brug over de E17 in Gentbrugge zal de busroute voor onze P&R-bussen vanaf de eerstkomende wedstrijd tegen RSC Anderlecht (20 januari 2019) aangepast worden en dat (waarschijnlijk) voor de komende seizoenen. Voorheen reden de P&R-bussen van Heyerick vanaf de P&R-parking onder het E17-viaduct in Gentbrugge. 

We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om dat op zo’n manier te doen dat onze supporters meer comfort en mogelijkheden krijgen want vanaf nu zullen er meerdere opstapplaatsen zijn. Bovendien zullen nu ook inwoners uit Melle en omstreken makkelijker via het P&R-systeem tot in de Ghelamco Arena raken. Een eerste evaluatie van de nieuwe route volgt na de bekerwedstrijd tegen KV Oostende volgende week. Wie feedback wil geven, kan dat steeds via het invulformulier op onze contactpagina 

De nieuwe route is als volgt:

Traject voor de wedstrijd

 1. Startplaats: Dienstencentrum Gentbrugge in de Driebeekstraat (enige plaats waar voor de wedstrijd busjetons worden verkocht)
 2. STOP 1: bushalte Arsenaal op N9 Brusselsesteenweg (=onder treinviaduct t.h.v. P&R Arsenaal) OPLETTEN VOOR FIETSERS!
 3. STOP 2: bushalte Tuinbouwschool Melle op N9 Brusselsesteenweg (=vlak voor de oprit R4)
 4. Langs R4 naar busperrons Ghelamco Arena

Wanneer de chauffeurs voor de wedstrijd merken dat bij opstapplaatsen Arsenaal en Tuinbouwschool reeds veel supporters staan, zullen zij hun collega's inseinen zodat er direct lege bussen naar daar vertrekken en er geen volle bussen bij stop 2 en 3 aankomen.  

Traject na de wedstrijd

 1. Startplaats: busperrons Ghelamco Arena (enige plaats waar na de wedstrijd jetons kunnen worden gekocht)
 2. STOP 1: Dienstencentrum Gentbrugge 
 3. STOP 2: bushalte Arsenaal
 4. STOP 3: Tuinbouwschool Melle

Busjetons

De jetons voor de P&R bussen worden voor de wedstrijd enkel verkocht bij opstapplaats 1 (Dienstencentrum Gentbrugge) en na de wedstrijd bij de busperrons aan de Ghelamco Arena. Buiten wedstrijddagen kan je steeds terecht bij de dienst Ticketing in de Ghelamco Arena voor busjetons. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Oud-ploegafgevaardigde Roger Van de Vyver overleden

KAA Gent vernam het droevige nieuws dat Roger Van de Vyver, de vroegere jeugdsecretaris en ploegafgevaardigde van de eerste ploeg, op 81 jarige leeftijd overleden is op oudejaarsavond. Op vraag van de familie is Roger in alle stilte en sereniteit begraven. Hij was jarenlang een vriendelijke, trouwe en erg gewaardeerde medewerker van onze club. KAA Gent wenst zijn vrouw en de familie alle sterkte en steun toe!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent gelijk tegen NAC Breda

Deze namiddag speelde KAA Gent een oefenwedstrijd tegen NAC Breda uit de Nederlandse Eredivisie. De einduitslag was 2-2. Voor NAC scoorden Robert Mühren en Mitchell te Vrede de 0-1 en 0-2 in de 17e en 70e minuut. Onze Buffalo's knokten zich terug in de wedstrijd en wisten op het einde nog twee maal te scoren via Thibault De Smet (86e minuut) en Sigurd Rosted (90e minuut). 

Bij KAA Gent kreeg de jonge centrale verdediger Reda Albib (U18) zijn kans. Hij speelde de laatste 20 minuten.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Rust in vrede Lia

Deze middag bereikte ons het uiterst droevige nieuws van het overlijden van het pasgeboren dochtertje van onze doelman Yannick Thoelen en zijn vriendin Kim. Lia Thoelen werd deze morgen prematuur geboren in het Gentse UZ en overleed jammer genoeg enige tijd later.

De hele KAA Gent-familie wenst Yannick, Kim en hun families heel veel sterkte, kracht, liefde en doorzettingsvermogen om deze trieste dag te kunnen verwerken en een plaats te geven. 

"A life may last just for a moment, but memory can make that moment last forever."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vanmorgen omstreeks 7u20 lag ons prinsesje Lia Thoelen al in onze armen. Zo’n sterk vechtertje maar veel te vroeg op deze aardbol gekomen. Ze krijste eens goed, liet ons haar voetjes kriebelen, stak haar tongetje uit naar ons, nam met haar minuscule maar o zo perfecte handjes onze vingers vast en we hoopten dat dit moment voor eeuwig kon blijven duren. De ongelooflijk korte tijd dat we samen konden besteden, waren de mooiste twee uren van ons hele leven. Onmogelijk kunnen wij ooit in woorden uitdrukken hoeveel pijn dit doet en hoe graag wij haar zien. Wij zullen voor altijd de trotse mama en papa zijn van onze kleine meid. Wij danken iedereen alvast voor de steun en de lieve woorden maar we hadden graag de ruimte en tijd gekregen om dit te verwerken en hopelijk ooit een plaatsje te geven. Lia heeft alvast een gigantische plaats in ons hart.

A post shared by Yannick (@yannickthoelen) on

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent wint met ruime 1-6 cijfers van Holstein Kiel

Op de zesde dag van de winterstage in Oliva hebben de Buffalo's hun eerste oefenwedstrijd van 2019 afgewerkt; Nieuwkomer Alexander Sörloth toonde zich meteen trefzeker en nam de eerste twee doelpunten voor zijn rekening met een rake kopbal en een gevatte uitbraak. Yaremchuk stiftte de 0-3 voorbij de doelman en Limbombe dreef de score verder op met een gekruist schot. Derijck en Dejaegere zorgden voor zware 0-6 cijfers en in het slot konden de Duitsers nog milderen tot 1-6.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Open training op woensdag 16 januari

Op woensdag 16 januari van 14 tot 16u houden we een open training op het oefencomplex in Oostakker. Er zullen ook rondleidingen georganiseerd worden. Zo kan iedereen eens zien hoe onze spelers zich voorbereiden op de komende topwedstrijden tegen Anderlecht (20 januari) en de halve finale van de Croky Cup tegen KV Oostende (24 januari)

De training zelf zal doorgaan op het terrein van Racing Gent (Eikstraat 85, 9041 Oostakker). Parkeren kan op de parking bij het stadion van Racing (via ingang Eikstraat). De parking opent vanaf 13u30. 

Rondleiding oefencentrum 

Iedereen die komt, kan tussen 14u en 15u45 ook een rondleiding krijgen in ons state-of-the-art oefencomplex. Om de 15 minuten start een rondleiding. De rondleidingen starten telkens ter hoogte van de hoofdingang van het stadion van KRC Gent. Ter gelegenheid van de open training zal de kantine van Racing Gent ook geopend zijn. 

Openbaar vervoer

Via de lijnen 70, 71, 72 kan het stadion van Racing Gent vlot bereikt worden.

 • lijn 70 (Zwijnaarde-Oostakker-Zwijnaarde)
 • lijn 71 (Nazareth-Oostakker-Nazareth)
 • lijn 72 (Merelbeke-Oostakker-Merelbeke)

Parking

 • Parking Eikstraat (120 plaatsen) - Eikstraat 85, 9041 Oostakker
  • Wanneer de parking volzet is, zijn er ook parkeerplaatsen op de parking van de Edugo hogeschool.
 • Parking Edugo (Sint-Jozefstraat 5, 9041 Oostakker)
  • deze parking ligt op 5 minuten stappen van het stadion van Racing Gent ter hoogte van de terreinen van SKV Oostakker. 

Hopelijk kunnen we rekenen op jullie massale aanwezigheid!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Stage in Oliva: dag 5

Op dag 5 van de winterstage in Oliva werd de trainingsarbeid beperkt tot één sessie. Na de opwarming volgden springoefeningen, een technisch gedeelte en het inoefenen van tactische varianten. De training werd afgesloten met een onderlinge wedstrijd, waarbij nieuwkomer Soroth al meteen zijn koelbloedigheid voor doel toonde.

De spelersgroep en de staf kregen ook bezoek van voorzitter Ivan De Witte. In de namiddag stond er verzorging en een bezoekje aan de wellness op het programma. Donderdagnamiddag wordt er een oefenwedstrijd tegen het Duitse Holstein Kiel afgewerkt.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Stage in Oliva: dag 4

De vierde dag van de winterstage in Oliva begon opnieuw met een strandloop in het ochtendgloren, gevolgd door een training met diverse wedstrijdvormen. De groep mocht ook de twee nieuwkomers, Thomas Kaminski en Alexander Sorloth, verwelkomen. Tijdens de namiddagsessie ging het er luchtiger aan toe met tennisvoetbal en volleybal. Ondertussen trainde Kaminski al een eerste keer individueel met keeperstrainer Francky Vandendriessche. De dag werd afgesloten met een quiz.

Bekijk volledig nieuwsbericht