Nieuws

Filters tonen
Algemeen

Voorbeschouwing Standard de Liège - KAA Gent

Standard - KAA Gent. Een cruciale match in de Europe play-offs voor beide ploegen. Voor Hein Vanhaezebrouck wordt het daarnaast nog een jubileum match. Zijn 400ste als trainer in eerste klasse, waarvan 150 wedstrijden voor KAA Gent. Wat doet je dat? "Het toont aan dat ik oud word (lacht). Nee, ik ben nog even gepassioneerd als toen ik begon. Ik ben gerijpt op alle vlakken, maar heb nog even veel goesting. Ik ben misschien rustiger geworden maar wil nog steeds winnen."  Te beginnen met zaterdag op Standard? "Liefst. Die wedstrijd is cruciaal, maar dat is eigen aan korte play-offs. Alles wordt gespeeld in de eerste drie of vier speeldagen. Tegen Standard moeten we een goed resultaat neerzetten. Daarna treffen we tweemaal de sterkste ploeg. We hebben dus zelf alles in handen, maar alles begint op Standard. En zij zijn net als ons gebrand op een goede prestatie na de mindere eerste speeldag." Over die eerste speeldag gesproken. Kom je daar nog op terug na de wedstrijd? "Uiteraard. Er waren redenen genoeg om kritisch te zijn. De eerste helft was Mechelen op alle vlakken beter. Dat kan niet. De tweede helft begon goed voor ons maar met tien goede minuten kan ik niet tevreden zijn. We konden de match winnen maar lieten dat uit. Het is zaak om vanaf de aftrap ons spel op te dringen. Niet een kwartiertje hier en tien minuten daar. De ploegen in de play-offs zijn van een ander kaliber dan Waregem en Charleroi. Hopelijk beseft iedereen dat nu." Roman Yaremchuk De marges worden kleiner en het resultaat op Standard zal veel bepalen. Dat beseft ook Roman Yaremchuk: "Tegen Mechelen was het te wisselvallig. Zaterdag zal het anders moeten. Het is allesbehalve een goed seizoen voor ons. Daar hebben we het vaak over in de groep, maar met discussies kom je nergens. Het is op het veld dat het moet gebeuren." "KAA Gent kan dat Europees ticket veroveren. Ik twijfel daar niet aan, maar dan moet iedereen scherp en met drive aan de aftrap komen in de komende vijf wedstrijden. Dan kan alles." 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

KAA Gent Monopoly

KAA Gent lanceert haar eigen Monopoly-spel in het najaar van 2021 en we hebben jouw hulp nodig!  17 straatnamen zijn ingenomen door enkele bekende Buffalo's. Wie? Dat houden we nog even geheim, maar jij kiest welke spelers met de laatste vijf vakjes gaan lopen.  Kies voor 13 mei jouw top 5 uit de 20 namen die werden vastgelegd door de jury. Stem hier en bestel jouw exemplaar!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Speel zelf met je vrienden in de Ghelamco Arena!

Van donderdag 20 tot en met vrijdag 28 mei 2021 Heb je er altijd al van gedroomd om zelf eens te schitteren op hetzelfde veld waar Vadis Odjidja en Jonathan David maar ook Harry Kane, Julian Draxler, Mario Balotelli en Justin Kluivert, geschiedenis schreven? Grijp dan nu je kans.  Reserveer hier je terrein! Huur één van de minivoetbalterreinen met je maximaal 10 vrienden uit je sportbubbel (familie, vrienden of met je vereniging). Reserveer nu uw terrein en geniet van deze unieke ervaring. Voor 155 euro kan je samen met je bubbel je droomervaring beleven en op de heilige mat van Ghelamco Arena aantreden! Maximum 10 deelnemers per terrein.  Duurtijd: 1 uur. Elke weekdag tussen 16u00 en 23u00. In het verlengde weekend tussen 09u00 en 23u00. Inclusief: Unieke Match Experience! 10 consumptiebonnen, Mogelijkheid tot groepsfoto in de Ghelamco Arena 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Challenge accepted!

Met materiaal van Ivago en de hulp van vzw DOKano trokken onze Buffalo's erop uit in Gent om plastic te verzamelen langs het water. Hiermee gingen ze de uitdaging van burgemeester Mathias De Clercq aan: ruim op 10 minuten zoveel mogelijk afval uit en langs het water. Als echte sportlui maakte de spelerskern er 60 minuten van. Bekijk hieronder het videoverslag van de challenge.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Bezoek Frederic Herpoel

Gisteren bracht Frédéric Herpoel samen met een delegatie van de stad Bergen en zijn club RAEC Mons een bezoek aan het Buffalo Talent Center en de Ghelamco Arena. Herpoel, het clubmonument dat gedurende 10 seizoenen (1997-2007) het betrouwbare sluitstuk van de Buffalo's was, is nu aan de slag als sportief directeur van Mons en heeft zich geëngageerd om zijn vroegere club RAEC Mons - tegenwoordig door het leven gaand als Renaissance Mons 44 - terug op de sporen te krijgen.  Herpoel en co brachten een werkbezoek aan KAA Gent en keken daarbij naar het werk van het Buffalo Talent Center, de KAA Gent Foundation en de mogelijkheden van de Ghelamco Arena Samen met Maxime Pourtois, de Bergense schepen van Ruimtelijke Ordening en Bernard Courcelles, de algemeen directeur van Mons, ging hun interesse vooral uit naar de structuur van de jeugdwerking, het Elk Talent Telt-project en de samenwerking met de stad Gent in het algemeen en de sociale return van het voetbal via de KAA Gent Foundation in het bijzonder. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Referee Academy KAA Gent rekruteert

De KAA Gent Foundation werft opnieuw jongens en meisjes aan voor de Referee Academy. Niet alleen jonge voetballers maar ook jonge scheidsrechters kunnen ambiëren om ooit de Champions League te halen. Wij zijn dan ook op zoek naar gemotiveerde jongens en meisjes tussen 14 en 18 jaar die interesse hebben in het leiden van wedstrijden. Schrijf je hier in voor de opleidingsdagen De eerste doelstelling is wedstrijden leiden van onze allerjongste KAA Gent-teams (U8, U9, U10, U11 en U12) op zaterdag- en/of zondagvoormiddag. In een verdere fase van de opleiding zijn vriendschappelijke wedstrijden vanaf U13 tot en met U18 mogelijk. Later kan doorgestroomd worden naar de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Alle scheidsrechters van de Referee Academy zijn welkom op de jeugdwedstrijden van KAA Gent, maar ook op die van de A-ploeg. Voorafgaand aan de opleidingsdagen (op zaterdag 22 mei in de voormiddag- zal een gesprek plaatsvinden met de referee coaches waarin gepeild wordt naar motivatie en beschikbaarheid in het weekend. De opleiding is voorzien op 1 en 2 juli 2021 op KRC Gent in Oostakker en is kostloos. Nadien volgt een traject van intensieve coaching tijdens de wedstrijden. Elke jongere ontvangt een gratis uitrusting en een gratis abonnement voor de wedstijden van het A-elftal. Benieuwd of dit iets voor jou is? Schrijf je via bovenstaande button in voor de opleidingsdagen.   De KAA Gent Foundation dankt haar partners voor de steun:  

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

RIP Luc Gardelein

Met diepe droefenis melden KAA Gent en Racing Gent het plotse en onverwachte overlijden van Luc Gardelein. Luc was een zeer gewaardeerde kracht die bij Racing Gent reeds jarenlang verschillende administratieve, logistieke en technische taken op zich nam. Hij was niet alleen een aanspreekpunt voor iedereen bij de Racing, maar ook voor de KAA Gent Ladies en de Gentse beloften. Luc was vaak het eerste aanspreekpunt, was altijd aanwezig of bereikbaar en stond steeds paraat. Hij was een vrijwilliger pur sang met enorm veel inzet voor zijn club. Zijn overlijden is dan ook een enorm verlies voor de zwart-witte en blauwe-witte families.  Ons diepste medeleven gaat uit naar zijn familie, vrienden en kennissen. Rust in vrede Luc. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Volg live de finale!

De finale van de Upkot College Cup is in zicht. Op dinsdag 13 april nemen Emino Mercy (winnaar eerste kwalificatietoernooi) en Eaudrique (winnaar tweede kwalificatietoernooi) het tegen elkaar op in FIFA21 in de Game Room van Bro Upkot. Volg het live vanop Facebook Je hoeft niets te missen van dit event! Vanaf 19u30 kan je de finale live volgen vanop onze Facebookpagina. May the best one win, want de winnaar neemt het uiteindelijk op tegen onze eSporter, Nycom. Als kers op de taart gaat de winnaar naar huis met een gloednieuwe gaming chair en een jaar lang gratis Aïki Noodles! Met rasechte Gentse commentaar Een voetbalwedstrijd is niet af zonder live commentaar. Frédéric Dupré geeft het beste van zichzelf en voorziet de finale tussen Emino Mercy & Eaudrique en de wedstrijd tussen Nycom en de winnaar van gepaste Gentse commentaar.   

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

De nieuwste Buffalo Watches zijn er

Als enige officiële dealer biedt juwelier Van Bignoot u de kans om uw supportersgevoel voortdurend te beleven dankzij de prachtige Buffalo Watches. De Buffalo Watches zijn kwaliteitsvolle uurwerken die door juwelier Van Bignoot  in samenwerking met het internationaal uurwerkmerk, Seiko, werd ontwikkeld. Het logo van KAA Gent wordt met nauwkeurigheid en precisie op elke wijzerplaten van de Buffalo Watches gedrukt. Twee types:  Een karaktervol 'Buffalo Supportersuurwerk' voor iedereen (mannen, vrouwen en kinderen) gemaakt uit volkern staal, waterdicht tot 100m, schokvrij, krasvrij saffier glas, antiallergisch en met twee jaar internationale waarborg. Op elke Buffalo Watch, staat het stamnummer 7 op de sluiting. Prijs: €230,00 voor de Buffalo Watch met stalen band. Dit horloge kan ook met rubberen band of lederen band verkregen worden.   'De Buffalo Watch Automaat' is een volledig automatisch uurwerk, waarbij u de balans vooraan ziet op de wijzerplaat. Achteraan het uurwerk kan u het automatisch binnenwerk zien werken. De BUFFALO WATCH AUTOMAAT wordt met een blauwe lederen band en met een vouwsluiting afgewerkt. Prijs: €499,00 voor de lederen band, maar kan ook met stalenband verkregen worden. KOOP ONLINE OF MAAK EEN AFSPRAAK Alles is te bezichtigen en te verkrijgen in de Van Bignoot winkel in de Mageleinstraat 6, 9000 Gent, vlakbij het Belfort. Wil je eens langskomen? Maak een afspraak via 09/225 87 38 of neem een kijkje op onze webshop www.vanbignootshop.be  

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Vier Pasen thuis op sterren-niveau

Danny Horseele en team steken ook voor Pasen hun kokshanden uit de mouwen. Net als voor Kerst en Valentijn organiseert Restaurant Horseele een take-away-menu. Dit keer staat het in teken van hoop en Pasen. Laat je culinair verrassen! Benieuwd wat er op het menu staat?  PAASMENU Bestellen van uw gastronomische PaasMenu, aangepaste wijnen en/of een geschenkbon kan eenvoudig van thuis uit via onze nieuwe webshop. BESTEL NU ONLINE  AFHAALMOMENT We organiseren het afhaalmoment voor uw bestellingen op zaterdag 3 april in Restaurant Horseele, op een nog beschikbaar uur van uw keuze tussen 9u en 16u30. Gelieve in functie van de geldende covidmaatregelen het uur van afhaling te respecteren. RESERVEER TIJDIG UW TAFEL VOOR MEI Op 1 mei openen we opnieuw onze deuren. De reservaties stromen vlot binnen waardoor enkele dagen al vol zitten. Maakt u graag nog een reservatie voor de maand mei? Reserveer dan snel uw tafel. RESERVEREN Danny Horseele en zijn team kijken er alvast naar uit u snel terug te mogen verwelkomen. Tot binnenkort!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

VAR-interventies tijdens KAA Gent - KAS Eupen

KAA Gent nam kennis van volgende verklaring van het Referee Department omtrent het afgekeurde doelpunt van Tarik Tissoudali: "In minuut 78 wordt een doelpunt van KAA Gent afgekeurd voor buitenspel. De assistent-scheidsrechter wacht met zijn vlagsignaal tot na het scoren van het doelpunt, zoals het VAR-protocol het vraagt." - Referee Department Dit strookt niet met de werkelijkheid:

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Arbitrage KAA Gent - KAS Eupen

KAA GENT is verwonderd over twee scheidsrechterlijke vergissingen die een directe impact hadden op het resultaat van de wedstrijd van 7 februari 2021 tegen KAS Eupen. Zij deelt het ongenoegen van haar supporters hieromtrent. De club betreurt dat het – zelfs met de aanwezigheid van de VAR - onmogelijk bleek een correcte en snelle beslissing te nemen over duidelijke en objectief meetbare fases. De club zal hierover via de gepaste kanalen haar standpunt en argumenten overmaken, en hoopt dat hieruit de nodige conclusies getrokken worden.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Op naar 1,5 miljoen interacties op YouTube!

Heuglijk nieuws: in 2020 behaalden we op ons KAA Gent YouTubekanaal opnieuw meer dan 1 miljoen interacties (1,23 miljoen om exact te zijn). Die interacties zijn de optelsom van het aantal views, likes en comments bij onze videos. Daarnaast hebben we op dit moment 15.500 abonnees, 3.270 meer dan in 2019. Meer stats over het voorbije jaar op YouTube lees je onderaan het artikel. Samenwerking met productiehuis Zumo en aantrekken digital marketeer We willen de opwaartse lijn op YouTube niet alleen doortrekken, we gaan ook resoluut voor een nog betere videokwaliteit dankzij onze samenwerking met het Gentse productiehuis Zumo. Die samenwerking gaat van het ontwikkelen van de audiovisuele look van de club, over technische ondersteuning en begeleiding van het communicatieteam, tot het maken van reportages en presentaties. Aan de views en reacties op recente videos merken we nu al dat dit gesmaakt wordt. De ambitie? Samen de digitale look van KAA Gent naar een hoger niveau brengen en zo een nog aantrekkelijkere partij worden voor onze partners. Enkele mooie resultaten van onze samenwerking kan u hierboven en hieronder alvast bekijken. Een integraal deel van die ambitie is daarnaast ook het aantrekken van een digitale marketeer die over enkele weken bij ons aan de slag gaat.  YouTube: enkele cijfers uit 2020 1.205.451 views 20.662 likes 659 dislikes 3342 reacties.  15.500 abonnees TOTAAL: 1.230.114 YouTube-interacties in 2020 2019 vs 2020 De voornaamste verschillen in vergelijking met vorig jaar: langere kijktijd (+29%) langere gemiddelde kijkduur (+ 1 minuut) meer abonnees die langer kijken  De kijktijd is met bijna een derde toegenomen: van 44.201 uren kijktijd in 2019 naar 56.801 uren in 2020 (+ 29%) In 2019 trokken we in totaal meer abonnees aan, maar dit jaar kijken zowel abonnees als niet-abonnees langer en meer naar onze videos. Waar onze abonnees in 2019 instonden voor 11,6% van de totale kijktijd, was dit in 2020 reeds gestegen naar 20,2%, bijna een verdubbeling.  Zowel de abonnees als de niet-abonnees kijken gemiddeld dus langer naar een video. Waar een abonnee en een niet-abonnee in 2019 gemiddeld 1:53 minuten en 1:56 minuten keken, stegen deze cijfers in 2020 naar respectievelijk 2:59 minuten en 2:47 minuten per video. De gemiddelde kijktijd ging dus met ongeveer een minuut omhoog. Conclusie: We slagen erin steeds meer niet-abonnees om te zetten naar abonnees op onze YouTubepagina; deze abonnees nemen een groter deel van de kijktijd en de views voor hun rekening;  de gemiddelde kijktijd stijgt met bijna een minuut voor zowel abonnees als niet-abonnees.  Op naar 1,5 miljoen interacties in 2021!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Geniet van een ster aan huis

Restaurant Horseele biedt u graag de unieke mogelijkheid om te genieten van een ster aan huis tijdens het Valentijnsweekend van zaterdag 13 en zondag 14 februari. Na de succesvolle take-away van Kerst en Nieuwjaar 2020 hebben Danny en zijn team een uniek menu samengesteld om u nog eens te verwennen. Bestellen kan tot en met dinsdag 9 februari en afhalen kan op zaterdag 13 februari tussen 9u en 17u.  Leg jouw geliefde(n) in de watten en bestel jouw menu via onderstaande button! Bestel nu jouw menu Michelinster Nog goed nieuws voor Dany & Co want na de 17/20 in Gault&Millau behouden ze nu ook hun Michelinster! Volgende commentaar willen we u dan ook absoluut niet onthouden: “Hij wordt al meer dan 25 jaar onderscheiden met minstens één Michelinster. Chef Horseele combineert klassieke verfijning met subtiele creativiteit. Zijn voorliefde voor luxeproducten valt meteen op. Tarbot of wild? Wees maar zeker van topkwaliteit. U proeft ook meteen zijn voortreffelijke vakkennis. Zo zijn de sauzen gewoonweg delicieus. Er zijn nog zekerheden in het leven, en Horseele is daar een van.” Proficiat Danny!  

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

KAA Gent bouwt verder aan de toekomst

KAA GENT blijft verder bouwen aan een toekomstgerichte, performante organisatie.  In dat kader zal Sébastien Ronse met ingang van 1 Januari 2021 de functie van COO (Chief Operations Officer) waarnemen. Hij zal in die hoedanigheid een deel van het operationele, dagdagelijkse beheer van de club voor zijn rekening nemen, en zodoende Michel Louwagie ontlasten, die CEO blijft. Sébastien Ronse was voorheen reeds actief binnen de club als juridisch en administratief raadgever. Verder werd met Wouter Georges ook meteen een nieuwe administratief verantwoordelijke in huis gehaald. Wouter Georges was 21 jaar lang secretaris-generaal van de Belgische zwembond. Hij is op die manier vertrouwd met de administratieve vereisten van werken binnen een sportfederatie, ervaring die hem bij KAA GENT goed van pas zal komen. Hij zal na afronding van zijn werkzaamheden bij de Belgische zwembond voltijds zijn taken opnemen bij KAA GENT. Wij wensen hen beiden veel succes. Ivan De Witte, voorzitter.   

Bekijk volledig nieuwsbericht