Nieuws

Filters tonen
Algemeen

Luchtzuivering 2.0 in de Ghelamco Arena

Momenteel zijn de werken volop aan de gang om u binnenkort, wanneer het terug toegelaten is, veilig te kunnen verwelkomen in onze Ghelamco Arena. KAA Gent installeert immers als de eerste sportclub in België een volledig luchtbehandelingssysteem op basis van koudplasma bipolaire ionisatie. Een complexe naam voor een geniale technologie. Hoe werkt het? Dit systeem injecteert massaal negatieve ionen in de lucht. Deze vernietigen alle bacteriën, schimmels en virussen (dus ook COVID19) op permanente basis. Voor de wetenschappers onder u: negatieve ionen vallen de schil van positieve ionen aan die de bescherming vormen rond de celkern van ziektekiemen. Deze schil wordt opengebroken waardoor de kern in 0,02 seconden afgebroken wordt in contact met de aanwezige zuurstof. Onze partner Polvo PAC (Pure Air Company) heeft een ervaren team met een degelijke expertise en ervaring in dergelijke luchtzuiveringstechnieken. Hun technologie heeft reeds haar succes bewezen in de medische sector en werd door de club weerhouden als dé meest geavanceerde oplossing om u letterlijk in zuivere lucht te kunnen ontvangen. Deze techniek is niet gevaarlijk voor de gezondheid. Integendeel zelfs, astma en allergiepatiënten zullen vrijer kunnen ademen in onze ruimtes en ziektekiemen worden afgebroken nog voor ze doorgegeven kunnen worden! Het resultaat? U leest het goed: 83.700m3 zuivere lucht. Van alle spelersruimtes en kleedkamers tot de skyboxen, de sanitaire ruimtes, de restaurants, de promenade, de fanshop en de kantoren. In al deze ruimtes zal de lucht permanent zuiver zijn. Deze technologie biedt bovendien extra comfort: niet alleen personen met ademhalingsproblemen zullen zich beter voelen, ook alle storende geuren worden door deze ionisatietechnologie geëlimineerd. We zullen u dus niet alleen in zuivere lucht ontvangen, u zal er zich ook goed en comfortabel voelen, in absolute veiligheid. We kijken alvast met enthousiasme uit naar uw komst.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

In Memoriam: Seydou Cissé

KAA Gent wenst in naam van zijn medespelers, de staf, het bestuur en alle supporters zijn diepste medeleven uit te spreken met Ibrahima Cissé en zijn familie bij het veel te vroege overlijden van zijn vader. De hele KAA Gent-familie wenst Ibrahima en zijn familie alle sterkte toe in deze moeilijke periode. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Arena Zomerconcerten

Onze Arena opent opnieuw de deuren, want samen met Arena Events lanceren we een gloednieuw concept: Arena Zomerconcerten. De festivalzomer viel in het water, maar dankzij de Arena Zomerconcerten kan je genieten van live muziek in een unieke setting met een fantastische sfeer.  Concertkalender Met een publiek van maximaal 200 personen geniet je in alle veiligheid van Vlaamse topartiesten als Mama's Jasje, The Starlings, Gene Thomas, Belle Perez, Stan Van Samang, en vele anderen. Meer info over de genomen maatregelen vind je hier.   Benieuwd naar de concertkalender? Neem een kijkje via bovenstaande button en koop jouw tickets online!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

KAA Gent en vdk bank lanceren uniek 'shirt'mondmasker

Na het grote succes van onze clubmaskers, volgt nu een tweede editie. Samen met trouwe partner vdk bank slaan we de handen in mekaar in de strijd tegen corona. Met dit nieuwe mondmasker in leuk shirtontwerp willen we de KAA Gent Foundation opnieuw een extra duwtje in de rug geven. Want de totale opbrengst gaat terug integraal naar onze communitywerking (prijs = 5 euro/masker) Het ‘coronabubbelen’ heeft ons zonder twijfel de afgelopen dagen deugd gedaan. Hoewel de eindmeet van deze volksmarathon nog niet in zicht is, schijnt er licht aan het einde van de tunnel. Maar om daar te geraken, moeten we met z’n allen waakzaam blijven. Mondmaskers dragen blijft dus de norm. Op de bus, de trein, bij de kapper … en hopelijk gauw in de Ghelamco Arena. Wij doen het in Buffalostijl met dit leuke shirtontwerp! Heb je nog geen Buffalo-mondmasker? Ga dan nu naar de fanshop en steun onze Foundation! Zin om een mondmasker te winnen? Doe dan mee aan de wedstrijd van vdk! Ze geven immers 30 mondmaskers weg! WIN EEN MONDMASKER VIA vdk bank!  

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Restaurant Horseele opnieuw open

Na enkele maanden mogen we opnieuw onze deuren openen. We hebben onze gasten gemist en zijn verheugd u terug te mogen verwelkomen vanaf dinsdag 9 juni. Bij Restaurant Horseele staat de totaalbeleving voorop. Comfort en gezelligheid zijn twee belangrijke pijlers die ook nu bewaard blijven. Genieten van heerlijke gerechten, bijpassende wijnen en topservice in een uniek kader? Dankzij de grootte van ons restaurant kunnen wij probleemloos de nodige afstand tussen de tafels bewaren zodat u zorgeloos kan genieten van uw middag of avond. Reserveer nu jouw tafel

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

KAA Gent Horeca opnieuw open

De KAA Gent Horeca opent opnieuw haar deuren! Na drie maanden krijgen horecazaken nu groen licht van de Nationale Veiligheidsraad. Wij zijn dan ook verheugd dat we terug gasten mogen ontvangen in onze Buffalo Bistro, Buffalo Sandwichclub en Restaurant Horseele. Buffalo Bistro De Buffalo Bistro is terug open vanaf maandag 8 juni. Mits enkele kleine aanpassingen, kan iedereen terug genieten van een heerlijke lunch. Het Buffalo Bistro-concept blijft behouden, maar gasten krijgen vanaf nu alles aangereikt en volgen de aangeduide circulatie binnen de bistro. Alle standaardmaatregelen werden getroffen (plexiglas aan de kassa, mondmaskers en handschoenen voor de medewerkers, spreiding van tafels, ...) zodat iedereen in alle veiligheid kan lunchen. Veilig betalen? Gelieve zoveel mogelijk met Bancontact, kredietkaart of je abonnement/consumptiekaart te betalen. Mis jij klassiekers als spaghetti bolognese, balletjes in tomatensaus of vol-au-vent? Kom langs van maandag tot vrijdag tussen 11u30 en 14u en geniet van een heerlijke lunch.  Buffalo Sandwich Club Onze broodjeszaak is al een tijdje terug open maar vanaf maandag 8 juni kan je opnieuw ter plaatse eten. Dit met voldoende afstand tussen de tafels.  Zin in een broodje of snack? Kom langs van maandag tot vrijdag tussen 11u30 en 13u30. Je kan de Buffalo Sandwich Club bereiken via de hoofdingang van het stadion. Restaurant Horseele Ook Danny Horseele en zijn team openen op dinsdag 9 juni de deuren van Restaurant Horseele. Gasten genieten opnieuw in alle comfort, met voldoende afstand, van heerlijke gerechten in een uniek kader. Het Horseele team volgt strikt de voorzorgsmaatregelen op en kijkt er alvast naar uit om u opnieuw te mogen ontvangen. Benieuwd naar de nieuwe menu's? Neem hier alvast een kijkje op de website. Het aperitiefsalon zal zolang de maatregelen van kracht zijn, niet beschikbaar zijn. Kan je niet wachten om terug te genieten? Reserveer hier

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Bedankt om jullie warm hart te tonen!

Bedankt Buffalo's, spelers, trainers, medewerkers, commerciële partners en tal val van bedrijven om Samen Sterk 2020 te steunen! Bedankt in naam van de voorzitter, de club & DigitalForYouth.be. Door jullie inspanning klokken we af op een enorm bedrag: 85.000€. Met dit gigantisch bedrag kunnen we heel wat kwetsbare jongeren voorzien van laptops zodat ook zij kunnen genieten van kwalitatief onderwijs. Nu meer dan ooit nodig in tijden van afstandsonderwijs. Prijzen Steunde jij Samen Sterk 2020 met een bedrag groot of klein? Wie weet ben jij wel één van de winnaars. Surf naar samensterk.kaagent.be en ontdek wie welke prijs won. De winnaars van de 3 hoofdprijzen (etentje met voorzitter Ivan De Witte in Hof Van Cleve, lunch met Jess Thorup in Restaurant Horseele en de VIP-tickets voor Clouseau) worden in de week van 1 juni bekend gemaakt. Hou dus de website van samensterk in de gaten! Herbekijk Samen Sterk 2020 VS Covid-19 Het debat en de virtuele wedstrijd gemist of wil je het allemaal nog eens opnieuw beleven? Bekijk dan hieronder de uitzending van zondag 17 mei.  

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Levering mondmaskers

De KAA Gent mondmaskers zijn fel begeerd en hoewel er al heel wat maskers bedeeld zijn, wachten ook heel wat supporters vol ongeduld op het moment wanneer hun pakketje thuis wordt geleverd. Maar net als onze overheid en vele steden en gemeenten zijn ook wij afhankelijk van de snelheid waarmee leveranciers kunnen leveren. De leveringen komen echter slechts met mondjesmaat. De maskers worden zo snel mogelijk verdeeld door de mensen van onze KAA Gent Foundation, het team van Fulltime Sport, mensen van het Buffalo Talent Center en talloze vrijwiligers. De bedoeling is in elk geval dat we tegen eind mei alle mondmaskers verdeeld hebben.  Wij willen onze supporters dan ook bedanken, zowel om onze Foundation te steunen met de aankoop van uw KAA Gent-mondmaskers alsook voor hun geduld. Om die boodschap nog eens in de verf te zetten, gingen ook onze coach Jess Thorup en speler Alessio Castro-Montes vorige week mee maskers bedelen in... de Bruiloftstraat.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Samen Sterk 2020 VS. Covid-19

Aanstaande zondag 17 mei om 18u wordt er terug gevoetbald in de Ghelamco Arena en de affiche is veelbelovend. Dé wedstrijd van het jaar staat op het programma: Samen Sterk 2020 VS. Covid-19. KAA Gent en de covidbestrijders slaan de handen in elkaar en nemen het samen op tegen Covid-19 in een intense strijd. Een strijd die al meer dan twee maanden aan de gang is, maar waar we graag als club ook ons steentje in willen bijdragen. En daarom organiseert KAA Gent dé wedstrijd van het jaar waarin we het opnemen tegen een nieuwe sportieve rivaal, dit allemaal voor het goede doel! Steun Samen Sterk 2020 Voetbaldebat met Ivan De Witte Als kers op de taart krijgen we voor de wedstrijd een uniek voetbaldebat. Moderator en voetbalcommentator Dirk Deferme ontvangt niemand minder dan de bedenker van het initiatief, onze voorzitter Ivan De Witte. Samen met viroloog Marc Van Ranst en analist Marc Degryse zetelen zij in het panel.   Samen Sterk 2020 team  Voor één keer zijn het niet Odjidja en co die onze blauwwitte kleuren vertegenwoordigen, maar een team andere krijgers. Het team Covidbestrijders bestaat uit promintente publieke figuren die dagelijks in hun vakgebied het virus te lijf gaan. Zij nemen het op tegen de hardnekkige covids.  Steun DigitalForYouth.be De naam van ons team vat alles samen, samen staan we sterk! Daarom kan ook iedereen sponsor worden van deze bijzondere wedstrijd. Elke bijdrage helpt. Vanaf 5 euro kan je ‘sponsoren’ en steun je DigitalForYouth.be. Dit vanaf woensdagmiddag 13 mei (13u) tot woensdag 20 mei  (23u59). Bekijk hier hoe jij kan sponsoren. Doe mee en maak kans op een reeks unieke prijzen. De opbrengst gaat integraal naar DigitalForYouth.be, de vereniging die meewerkt aan de digitalisering van het onderwijs. Doe mee en win prijzen “Wij zijn enorm dankbaar dat KAA Gent samen met hln.be het project van DigitalForYouth.be mee wil ondersteunen. DigitalForYouth.be heeft al meer dan 12.000 laptops aangeboden aan jongeren om hun schoolwerk te kunnen doen van thuis. Maar de nood blijft groot, en dus werken wij verder op lange termijn aan het wegwerken van de digitale kloof bij onze jongeren.  Met deze sponsoring kunnen wij nog meer jongeren helpen om hun dromen waar te maken.  Wij kunnen dankzij dit project meewerken aan de digitalisering van het onderwijs, wat sowieso iedereen ten goede komt.” Philip Du Bois – DigitalForYouth.be Zijn we samen in staat Covid-19 met lege handen huiswaarts te sturen?  Kom het op zondag 17 mei om 18u te weten via hln.be onze clubkanalen.  Partners  

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

KAA Gent-delegatie schenkt 100 tablets aan Gentse ziekenhuizen

Deze namiddag is een KAA Gentdelegatie met daarbij kapitein Vadis Odjidja, Sven Kums, Thomas Kaminski, directeur communicatie Patrick Lips en commercieel manager Tyas Kastelijn bezig met een ronde langs de 4 Gentse hospitalen. In volgorde bezoeken ze het UZ Gent, het AZ Jan Palfijn, AZ Sint-Lucas en het AZ Maria Middelares. Bij elk hospitaal zullen ze een waardebon afgeven die goed is voor 25 tablets, geschonken door alle spelers, trainers, medische staf en teambegeleiders. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Eerste 10.000 mondmaskers de deur uit!

Schitterend nieuws, op 1 avond hebben we dankzij jullie enthousiasme al 10.000 KAA Gent-mondmaskers verkocht!  Onze partner Fulltime Sport liet gisteren weten dat de bestellingen voor Buffalomondmaskers liepen als een sneltrein. Vanmorgen volgde de definitieve bevestiging dat de eerste 10.000 verkocht zijn. In naam van KAA Gent, onze KAA Gent Foundation en iedereen die dagelijks vecht om het coronamonster mee in bedwang te houden alvast 10.000 x bedankt!   Bestel hier jouw mondmasker In samenwerking met Fulltime Sport, de Gentse voetbalspeciaalzaak, verdelen wij unieke KAA Gent-mondmaskers. De opbrengst ervan gaat naar de KAA Gent Foundation. Haar werking staat nu volledig in dienst van de samenleving. In het bijzonder in de buurt Nieuw Gent-Steenakker, de buurt naast de Ghelamco Arena, maakt zij vandaag het verschil. Materiaal mondmaskers De maskers zijn vervaardigd uit polyester en katoen en zijn herbruikbaar na een wasbeurt op 60°C. Op die manier gaan de maskers een hele tijd mee en dragen we ook ons steentje bij tot het milieu! Tot slot zijn ze voorzien van een speciale filter. Door herbruikbare maskers te gebruiken, blijven de gespecialiseerde maskers beschikbaar voor het zorgpersoneel. Hoe kan je ze bestellen? De mondmaskers zijn verkrijgbaar in pakketjes van 5 stuks aan 20 euro via de webshop van Fulltime Sport. Bij aankoop van jouw pakket kan je kiezen uit gratis thuislevering (geschatte levertijd van twee weken) of afhaling bij Fulltime Sport of bij de KAA Gent Fanshop, dit vanaf 11 mei (onder voorbehoud van de genomen maatregelen). Wenst u een grotere oplage, bijvoorbeeld voor de medewerkers van uw bedrijf, of heeft u hieromtrent vragen/opmerkingen, dan kan u naast de online bestelling ook steeds een bericht sturen naar fanshop@kaagent.be Van zodra het mogelijk is, zullen de Buffalo mondmaskers ook fysiek te koop aangeboden worden in de Paparazzi winkel in het centrum van Gent (Sint-Niklaasstraat 1).

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Zorgelftal in de kijker: Team AZ Maria Middelares

De clubkanalen van KAA Gent draaien doorgaans om voetbal. Op matchdagen strijden onze spelers voor de winst, maar in deze tijden is voetbal even bijzaak. De echte strijd vindt nu plaats in allerhande zorginstellingen wereldwijd. Daarom zetten wij de komende dagen enkele bijzondere elftallen in de kijker, namelijk 'zorgelftallen' uit de vier Gentse ziekenhuizen. Zij strijden dag en nacht voor onze gezondheid en dat gaat niet onopgemerkt voorbij.  Vandaag in de kijker: Team AZ Maria Middelares Tal van zorgverleners maken deel uit van Team AZ Maria Middelares. Op de foto zien we een heldhafdtig 'elftal' (met enkele reservespelers) die zich aan een potje voetbal wagen om even te ontspannen. Net zoals in het voetbal win je de slag niet met maar enkele spelers. We hebben iedereen nodig en dat beseffen we maar al te goed. Daarom bedanken we alle zorgverleners, voor en achter de schermen, voor hun tomeloze inzet en hun harde werk. Bedankt! Team UZ Gent Team AZ Jan Palfijn Team AZ Sint-Lucas

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Honderd(twintig) jaar La Gantoise - KAA Gent

Op 31 oktober 2020 viert KAA Gent zijn honderdtwintigste verjaardag. Op die dag in 1900, zag de voetbalafdeling van de in 1864 opgerichte Association Athlétique Gantoise het levenslicht. Naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van onze club in 2000, maakte de VRT een prachtige docu over de onstaansgeschiedenis en de memorabele momenten en spelers van stamnummer 7. In het kader van onze reeks "Blue White Rewind", zenden we donderdagavond om 17u30 dit prachtige tijdsdocument uit. Ook dit keer is het te volgen op onze YouTube en Facebookpagina. Klik op de video hieronder om een herinnering in te stellen. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Zorgelftal in de kijker: Team AZ Sint Lucas

De clubkanalen van KAA Gent draaien doorgaans om voetbal. Op matchdagen strijden onze spelers voor de winst, maar in deze tijden is voetbal even bijzaak. De echte strijd vindt nu plaats in allerhande zorginstellingen wereldwijd. Daarom zetten wij de komende dagen enkele bijzondere elftallen in de kijker, namelijk 'zorgelftallen' uit de vier Gentse ziekenhuizen. Zij strijden dag en nacht voor onze gezondheid en dat gaat niet onopgemerkt voorbij.  Vandaag in de kijker: Team AZ Sint Lucas Tal van zorgverleners maken deel uit van Team AZ Sint-Lucas. Op de foto zien we een heldhafdtig 'elftal'. Net zoals in het voetbal win je de slag niet met maar enkele spelers. We hebben iedereen nodig en dat beseffen we maar al te goed. Daarom bedanken we alle zorgverleners, voor en achter de schermen, voor hun tomeloze inzet en hun harde werk. Bedankt! Team UZ Team AZ Jan Palfijn Team AZ Maria Middelares

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Succesvolle MaesMaandag krijgt vervolg

We missen massaal de belangrijkste bijzaak, het voetbal. De reguliere competitie ligt al even stil en dat weegt, zowel bij ons als onze supporters. Daarom besloot KAA Gent in samenwerking met partner Alken-Maes de sfeer van op wedstrijddagen over te brengen tot in de Gentse huiskamers dankzij MaesMaandag. Huis-DJ  Shizzle Le Sauvage ging aan de slag met enkele Gentse stadionklassiekers waaronder “Lieve Kleine Piranha” en “Zombie Nation” en bracht ze tezamen in een fantastische Buffalo-set. Niet alleen de set stond in het teken van blauwwit, maar ook de locatie. Met uitzicht op de Ringvaart en de tribunes draaide DJ Shizzle van op het dak van de Ghelamco Arena, een spectaculaire locatie voor elke Buffalo. De succesvolle MaesMaandag krijgt op maandag 4 mei 2020 een vervolg. Deze Maesmaandag zal volledig in het teken staan van de spelers! Altijd al willen weten naar welke hits onze voetbalhelden luisteren vlak voor een match? Stem dan op MaesMaandag 4 mei 2020 af om 18u op het Facebook- of Youtubekanaal van KAA Gent. Herbekijk MaesMaandag Set 1

Bekijk volledig nieuwsbericht