Nieuws

Filters tonen
Internationals

Gentse internationals in actie tijdens Afrika Cup, Gold Cup en EURO Qualifiers

Na het einde van de competitie trokken de meeste spelers op vakantie. Voor enkele jongens staan echter nog verplichtingen met hun nationale ploeg op het programma. Zo neemt Jonathan David met Canada deel aan de CONCACAF Gold Cup, is Speler van het Jaar Dylan Bronn met Tunesië één van de schaduwfavorieten voor de Coupe d'Afrique en spelen Rosted, Yaremchuk, Bezus en Plastun allen kwalificatiewedstrijden voor Euro 2020 de komende dagen. De meeste Gentse internationals zullen door hun internationale verplichtingen een deeltje van de voorbereiding missen. 

Yaremchuk, Bezus en Plastun (Oekraïne - EURO 2020 Qualifiers)

Oekraïne werd bij de loting voor de kwalificatie voor Euro 2020 ingedeeld in groep B met Portugal, Servië, Litouwen en Luxemburg . Na twee wedstrijden (O-O vs Portugal en 1-2 vs Luxemburg) staan de Oekraïners aan de leiding met 4 op 6. Ze nemen het thuis op tegen Servië en Luxemburg. Zowel Roman Yaremchuk, Igor Plastun als Roman Bezus werden door Andriy Shevchenko geselecteerd voor beide matchen.

 • vrijdag 7 juni: Oekraïne - Servië
 • maandag 10 juni: Oekraïne - Luxemburg

Rosted (Noorwegen - EURO 2020 Qualifiers)

Sigurd Rosted werd geselecteerd voor de wedstrijden van Noorwegen tegen Roemenië en de Faroër eilanden. De Noren staan in Groep F na een magere start met 2-1 uitnederlaag tegen favoriet Spanje en een knotsgek 3-3 gelijkspel tegen Zweden op een voorlaatste plaats met slechts 1 punt . In wedstrijd ltegen Zweden leidden de Noren in de 85ste minuut nog met 2-1 waarna Zweden twee keer scoorde in 4 minuten. In de 96ste minuut van de Scandinavische broederstrijd lukten de Noren nog de ultieme gelijkmaker. Indien Rosted en co nog in de race voor EURO 2020 willen blijven, wordt hun eerste wedstrijd  tegen het nummer 3 Roemenië dus heel belangrijk.

 • vrijdag 7 juni: Noorwegen - Roemenië
 • maandag 10 juni: Faroër eilanden - Noorwegen 

David (Canada -CONCACAF Gold Cup) 

Jonathan David neemt met Canada deel aan de CONCACAF Gold Cup, het tweejaarlijke toernooi waar bepaald wordt wie zich de beste mag noemen van Noord- en Centraal-Amerika en de Caraïben. Canada werd ingedeeld in een poule met 10-voudig Gold Cup-winnaar Mexico, Cuba en Martinique. De Canadezen beginnen eraan op 15 juni en nemen het dan op tegen Martinique. De eerste twee van elke poule plaatsen zich voor de kwartfinales. 

De prestaties van Jonathan David zullen in Canada (en elders) met argusogen gevolgd worden want onze 18-jarige spits scoorde in zijn eerste 4 interlands 4 doelpunten en gaf 3 assists (allen kwalificatie-interlands voor de Gold Cup). Het wordt een stevig programma want de Canadezen reizen achtereenvolgens naar Pasadena (Californië), Denver (Colorado) en Charlotte (North Carolina). De kwartfinales worden gespeeld op 29 en 30 juni, de halve finales op 2 en 3 juli en de finale op 7 juli gespeeld in Chicago. David mist bij een succevolle Gold Cup-campagne van Canada mogelijks nog iets meer van de voorbereiding dan zijn collega-internationals.

 • zaterdag 15 juni: Canada - Martinique 
 • woensdag 19 juni: Mexico - Canada
 • zondag 23 juni: Canada - Cuba

Bronn (Tunesië - Coupe Afrique des Nations)

Dylan Bronn werd met Tunesië ingedeeld in Groep E voor de Afrika Cup die dit jaar plaatsvindt in Egypte. Tegenstanders in de groep zijn Angola, Mali en Mauritanië. Ook hier kwalificeren de eerste twee van elke groep zich voor de knock-outfase. De 4 beste teams op de derde plaats gaan echter ook door. De eerste wedstrijd voor Bronn en co is de wedstrijd tegen Angola op maandag 24 juni. Ook oud-Buffalo's Samuel Kalu, Moses Simon en William Troost-Ekong zijn aanwezig met Nigeria en spelen in Groep B tegen Guinee, Burundi en Madagaskar. 

 • maandag 24 juni: Tunesië - Angola
 • vrijdag 28 juni: Tunesi - Mali
 • dinsdag 2 juli: Mauritanië - Tunesië

Bekijk volledig nieuwsbericht
Internationals

Gentse internationals in actie

Tijdens de interlandbreak voor de EK- en CONCACAF-kwalificatiecampagnes kwamen opnieuw een aantal Buffalo's in actie. Yaremchuk en Bezus namen een uitstekende start met Oekraïne, Kvilitaia maakte deugddoende speelminuten bij Georgië en David speelde zich andermaal in de kijker bij Canada met een doelpunt en een assist. Sigurd Rosted en Alexander Sørloth kwamen tegen ex-wereld en -Europees kampioen Spanje niet in actie maar krijgen vanavond nog een herkansing tegen Zweden. Ook Kvilitaia komt vanavond in Dublin mogelijk nog een tweede keer in actie tegen Ierland. 


Alle groepen van de EURO 2020-kwalificatiecampagne

foto's: Belga Image

Bekijk volledig nieuwsbericht
Internationals

Indrukwekkende cijfers Chakvetadze in Nations League

Met de meeste wedstrijden van onze internationals achter de rug, een eerste update van hun resultaten bij hun nationale teams.  

Promotie UEFA Nations League: Yaremechuk, Plastun (Oekraïne, van Groep B naar A), Rosted (Noorwegen, van Groep C naar B) en Chakvetadze (Georgië, van Groep D naar C)
Degradatie UEFA Nations League: Kalinic (Kroatië, van Groep A naar B). 
Kwalificatie Afrika Cup 2019: Bronn (Tunesië)

LOVRE KALINIC:

In Groep 4 van League A won Kroatië, met Kalinic in doel, donderdag in Zagreb van Spanje met 3-2 en hield zo zijn kansen gaaf op plaatsing voor de finale.  Ze gingen in hun laatste wedstrijd op Wembley tegen Engeland echter met 2-1 onderuit en degraderen uit League A . Kroatië kwam op voorsprong via Kramaric maar op het einde van de tweede helft scoorden Lingard en de onvermijdelijke Kane de doelpunten van de Engelse comeback. Engeland wint groep A met 7 punten, Spanje is tweede met 6 en Kroatië eindigt derde en laatste met 4 punten. Lovre Kalinić na Engeland-Kroatië "Behalve bij onze eerste wedstrijd tegen Spanje, waren we heel goed in al onze matchen. We hebben onze kansen gehad hier op Wembley en het is zonde dat we ze niet gegrepen hebben, zeker na het incasseren van twee goals op stilstaande fases."

NL: donderdag 15 november: Kroatië - Spanje (3-2)
NL: zondag 18 november: Engeland - Kroatië (2-1)

SIGURD ROSTED

In groep 3 van League C speelde Rosted met Noorwegen 90 minuten als centrale verdediger bij het 1-1 gelijkspel met Slovenië. Ook bij de 0-2 overwinning tegen Cyprus was dat het geval. Omdat Bulgarije tegen Slovenië bleef steken op een 1-1 gelijkspel, wint Noorwegen de groep met 12 punten (twee meer dan de Bulgaren) en promoveren zo naar Groep B.

NL: vrijdag 16 november: Slovenië - Noorwegen (1-1)
NL: maandag 19 november: Cyprus - Noorwegen (0-2)

ROMAN YAREMCHUK & IGOR PLASTUN

Oekraïne (groep 1, League B) was al zeker van promotie en speelde dus een wedstrijd zonder veel belang tegen Slovakije. Door blessurelast in de verdediging, kreeg Igor Plastun na 14 minuten de kans om zijn nationaal debuut te maken. Het werd een avond in mineur voor de Gentse centrale verdediger want Oekraïne kreeg maar liefst 4 doelpunten om de oren. Hoewel de Oekraïners meer op doel trapten, waren de Slovaken efficiënter en trapten ze vaker binnen het kader. De flater van de Oekraïnse doelman Boyko bij de 2-0 van Kucka hielp ook niet echt. Even was sprake van een begin van een comeback toen Oekraïne 2 minuten na rust de 2-1 scoorde, maar 5 minuten later lag de hoop van Shevchenko en co aan diggelen toen Zrelak de 3-1 binnentrapte. Het werd uiteindelijk 4-1. Een zuur debuut voor Plastun. Roman Yaremchuk, kwam voor het eerst onder bondschoach "Sheva" niet in actie nadat hij bij zijn 4 eerste interlands telkens in de basis was begonnen. Dat was ook het geval bij de oefeninterland tegen Turkije waar bondschoach Shevchenko verder experimenteerde en het jongste elftal ooit onder zijn leiding binnen de lijnen bracht (gemiddeld 23,3 jaar oud). Igor Plastun trok het gemiddelde redelijk omhoog gezien hij van zijn bondscoach ook aan de match mocht beginnen. Zijn tweede interland en eerste basisplaats.

NL: vrijdag 16 november: Slovakije - Oekraïne: (4-1)
VI: dinsdag 20 november: Turkije - Oekraïne (0-0)

Georgië scoorde 12 doelpunten in de Nations League, Chakvetadze was betrokken bij 58% van de doelpunten (4 goals en 3 assists in 6 duels).

GIORGI CHAKVETADZE

De kleine Georgische tovenaar was opnieuw beslissend in de beide duels die Georgië speelde in Nations League. Tegen Andorra zette Chakvetadze na 10 minuten de 0-1 op het bord. Het bleek echter niet voldoende voor de 3 punten want Andorra maakte in de tweede helft gelijk met een heerlijke vrije trap. In het afsluitende thuisduel tegen Kazachstan besloot Chakvetadze nog eens zijn duivels te ontbinden en zijn reeds schitterende statistieken bij zijn nationale elf nog verder op te krikken met opnieuw een goal en een assist. In 6 Nations Leagueduels scoorde Georgië 12 doelpunten, Chakvetadze nam daarvan 4 goals en 3 assists voor zijn rekening (betrokken bij 58% van de doelpunten). Hij scoorde in totaal al 5 doelpunten en gaf 4 assists in zijn 7 interlands. Indrukwekkende cijfers die Georgië mee de eerste plaats, de promotie van Groep D naar Groep C én plaatsing voor de play-offs van het EK 2020 bezorgden.

NL: donderdag 15 november: Andorra - Georgië (1-1)
NL: maandag 19 november: Georgië - Kazachstan (2-1)

Bekijk volledig nieuwsbericht
Internationals

Gentse internationals in actie

Tijdens de nieuwe interlandbreak zijn er opnieuw 10 Buffalo's die afreizen om een of meerdere wedstrijden met hun nationale selectie af te werken. Vorige keer waren er 9 spelers opgeroepen, nu komt daar ook de jonge Franck Bahi bij, die geselecteerd is voor Guinee.

Alle opgeroepen KAA Gent-internationals

 1. Lovre Kalinic (Kroatië)
 2. Sigurd Rosted (Noorwegen)
 3. Dylan Bronn (Tunesië)
 4. Roman Yaremchuk (Oekraïne)
 5. Igor Plastun (Oekraïne)
 6. Giorgi Chakvetadze (Georgië)
 7. Jonathan David (Canada)
 8. Franck Bahi (Guinee)
 9. Nicolas Raskin (U18 België)
 10. Ahmed Mostafa (U23 Egypte)

Bekijk volledig nieuwsbericht
Internationals

Goals, assists en winst voor Gentse internationals

Gisteren (en vannacht) kwamen enkel Gentse internationals terug in actie met hun nationale ploeg. Zowel Chakvetadze, Yaremchuk, Bronn, Rosted als David stonden in de basiselftallen, enkel Plastun kwam niet in actie. Georgië en Oekraïne verzekerden zich met hun overwinningen alvast van groepswinst in hun poule van de UEFA Nations League. Noorwegen gaat aan de leiding in zijn poule van de Nations League en Dylan Bronn plaatste zich met Tunesië voor de Afrika Cup in Kameroen in 2019. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Internationals

Rosted, Chakvetadze en Bronn winnen

Dit weekend speelden 3 van onze internationals wedstrijden met hun nationaal team: Chakvetadze en Rosted voor de UEFA Nations League, Bronn speelde een kwalificatiewedstrijd voor de Afrikacup in 2019. Alledrie stonden ze 90 minuten op het veld terwijl hun teams de overwinning binnenhaalden.

Chakvetadze (Georgië)

Chakvetadze behaalde met Georgië de ruimste overwinning. Zij wonnen met 3-0 van Letland en staan na 3 wedstrijden op kop van groep 1 in League D. Na 3 wedstrijden tegen Kazachstan, Letland en Andorra staan ze met het maximum van de punten terwijl de andere landen elk slechts 2 punten hebben. Op dinsdag 16 oktober speelt Georgië opnieuw tegen Letland, ditmaal op verplaatsing. 

Bronn (Tunesië)

Dylan Bronn speelde als centrale verdediger 90 minuten bij de 1-0 overwinning van Tunesië tegen Niger, een kwalificatieduel voor de CAN 2019 (Coupe d'Afrique des Nations) in Kameroen. Het Tunesië van Bronn staat na 3 wedstrijden in Group J aan de leiding met 9 op 9 na drie gewonnen wedstrijden tegen Egypte (1-0), Swaziland (0-2) en Niger. Net als het Georgië van Chakvetadze, speelt Tunesië dinsdag opnieuw in en tegen Niger.

Rosted (Noorwegen)

Sigurd Rosted hield centraal achterin mee de nul en win met 1-0 tegen Slovenië in zijn tweede officiële interland voor Noorwegen. De Noren staan op dit moment tweede in groep 3 van League C met zes punten, drie minder dan groepsleider Bulgarije. Dinsdag krijgen ze de kans om de Bulgaren bij te benen in de stand wanneer de Bulgaren hun leidersplaats komen verdedigen in Oslo. 

Yaremchuk, Plastun, Raskin, David en Mostafa

Eerder speelde Oekraïne (met Yaremchuk 76 minuten als diepe spits en Plastun op de bank) 1-1 gelijk tegen Italië in een vriendschappelijke wedstrijd. Nicolas Raskin speelde dan weer 45 minuten in het 0-0 gelijkspel van de Belgische U18 tegen de Italiaanse U18. Ahmed Mostafa speelde in de tweede helft in het 0-0 gelijkspeel van het Egyptische olympische team (U23) tegen hun leeftijdsgenoten van de Verenigde Arabische Emiraten. Vandaag spelen ze opnieuw tegen elkaar in een tweede confrontatie.

Yaremchuk en Plastun spelen met Oekraïne dinsdag hun derde UEFA Nations League-wedstrijd, ditmaal tegen Tsjechië.  Het Oekraïne van bondscoach Andrei Shevchenko staat in groep A van League B aan de leiding met 6 punten uit twee wedstrijden (1-2 winst in Tsjechië en 1-0 winst thuis tegen Slovakije). Het kan zijn leiderspositie dus verder verstevigen ofwel bijgebeend worden door Tsjechië dat tweede staat met 3 punten. 

Jonathan David en de Canadese nationale ploeg spelen in de CONCACAF Nations League-kwalificatiewedstrijden tegen Dominica (niet te verwarren met de Dominicaanse Republiek), op woensdag 17/10 om 1u 's morgens.​ 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Internationals

9 Gentse internationals, 1 debutant

Tijdens de internationale break zijn er 9 KAA Gent-spelers die naar hun nationale selectie vertrekken. Bij die 9 zit opnieuw een debutant (vorige keer debuteerde Jonathan David bij Canada met 2 doelpunten bij zijn internationaal debuut).. Ditmaal gaat het om Igor Plastun die voor het eerst werd opgeroepen door Oekraïns bondscoach Andriy Shevchenko. Ook landgenoot Roman Yaremchuk is er opnieuw bij in de Oekraïnse selectie. Doelman Lovre Kalinic werd opgeroepen bij Kroatië maar moet geblesseerd afhaken. 

Alle opgeroepen KAA Gent-internationals

 1. Sigurd Rosted (Noorwegen)
 2. Dylan Bronn (Tunesië)
 3. Igor Plastun (Oekraïne) 
 4. Roman Yaremchuk (Oekraïne)
 5. Giorgi Chakvetadze (Georgië)
 6. Lovre Kalinic (Kroatië)
 7. Jonathan David (Canada)
 8. Nicolas Raskin (U18 België)
 9. Ahmed Mostafa (U23 Egypte)

Bekijk volledig nieuwsbericht
Internationals

Zure avond voor Kalinic tegen Spanje, Verstraete niet in actie

Lovre Kalinic beleefde geen prettige avond in het Spaanse Elche tijdens zijn 14e interland voor Kroatië. In hun eerste confrontatie in groep 4 van de UEFA Nations League A gingen de vice-wereldkampioenen immers met 6-0 onderuit tegen een ontketenend Spanje. Grote man bij "La Roja" was Marco Asensio die zelf scoorde en 3 assists gaf. Bij de 3-0 (eigenlijk de tweede van Asensio), kreeg Kalinic dankzij de UEFA-officials zelfs een own-goal op zijn naam. Asensio's knal verdween via de lat en Kalinic' rug immers ongelukkig in doel. Desondanks speelde Kalinic, onder meer volgens het Spaanse Marca geen slechte wedstrijd: "Enkel een combinatie van pech en enkele goede saves van Kalinic verhinderden dat de score nog verder opliep."

Behalve Kalinic stonden met Ivan Santini en Matej Mitrovic nog twee andere Kroaten op het veld die in de Belgische Jupiler Pro League hun boterham verdienen. Spanje gaat aan de leiding in groep 4 met 2 overwinningen uit twee wedstrijden. Kroatië en Engeland staan beide lege handen na hun nederlagen tegen Spanje.  

Birger Verstraete

Birger Verstraete kwam niet in actie bij de simpele 0-3 zege van België in IJsland. België staat in groep 1 gedeeld eerste met Zwitserland. IJsland speelde 2 wedstrijden en verloor ze allebei. De volgende wedstrijd van de Rode Duivels in de UEFA Nations League vindt plaats op 12 oktober op de Heizel tegen Zwitserland. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Internationals

David debuteert ook bij Canada met 2 doelpunten.

Onze internationals blijven het goed doen! Na het debuut van Birger Verstraete bij de Rode Duivels en Giorgi Chakvetadze die het eerste UEFA Nations League-doelpunt ooit scoorde, doet nu ook Jonathan David weer van zich spreken. Hij maakte  zondagavond zijn debuut voor de nationale ploeg van Canada en wist ook daar opnieuw vlot het net te vinden.

Jonathan David

In de kwalificaties voor de CONCACAF Nations League stond David meteen aan de aftrap tegen de Maagdeneilanden. In de 32ste minuut scoorde hij met een intikker de 3-0, vijf minuten later trapte hij de 4-0 binnen. Daarmee werd hij de jongste Canadees ooit die scoorde bij zijn debuut. Uiteindelijk speelde hij de volledige wedstrijd, die op 8-0 eindigde. Eentje voor de geschiedenisboeken, want het was de grootste zege ooit voor de Canadese voetballers. David scoorde ondertussen 8 doelpunten in zijn 9 eerste officiële wedstrijden als professioneel voetballer en scoorde tot dusver bij elk debuut in een nieuwe competitie.

foto's: Canada Soccer

Bekijk volledig nieuwsbericht
Internationals

Birger Verstraete debuteert bij de Rode Duivels

Birger Verstraete heeft zijn debuut gemaakt bij de Rode Duivels. De vrienschappelijke interland in en tegen Schotland werd voortdurend gedomineerd door de Belgen en na een uur spelen stond er al 0-4 op het scorebord. Verstraete, voor het eerst opgenomen in de selectie, mocht in de 85ste minuut invallen voor Mousa Dembélé en verzamelde dus meteen zijn eerste speelminuten bij de Rode Duivels.

Ook Ahmed Mostafa kwam internationaal in actie. Hij stond aan de aftrap bij de Egyptische U23 die een oefenwedstrijd afwerkten tegen de Russische U21. Mostafa bleef 89 minuten staan en zag hoe zijn ploegmaat Taher de Russische voorsprong ongedaan maakte, waardoor de partij op 1-1 eindigde.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Internationals

Chakvetadze scoort eerste doelpunt ooit in UEFA Nations League

Donderdagnamiddag mochten Kazachstan en Georgië de spits afbijten van de gloednieuwe UEFA Nations League. Twee Buffalo's mochten het van nabij meemaken, want zowel Giorgi Chakvetadze als Giorgi Kvilitaia stonden aan de aftrap. Georgië won de wedstrijd met 0-2 en Chakvetadze eiste een glansrol op. In de 69ste minuut scoorde hij de 0-1 voor Georgië, eentje voor de geschiedenisboeken, want het was het eerste doelpunt ooit in de UEFA Nations League.

Bovendien maakte hij dat historische doelpunt in stijl. Vanop links sneed hij naar binnen en van net buiten de zestien vlamde hij de bal heerlijk in de rechterbovenhoek binnen. Wat een beauty! 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Internationals

9 Gentse internationals, 2 debutanten

Nu de eerste 6 speeldagen van de Jupiler Pro League achter ons liggen, verschuift de aandacht terug even naar het internationale voetbal. In totaal trekken 9 verschillende Buffalo's naar hun nationale elftal. Bij de blauw-witte internationals ook 2 debutanten: Birger Verstraete (België) en Jonathan David (Canada). Beiden werden voor hun sterke prestaties van het seizoensbegin beloond met een eerste oproeping.  

Alle opgeroepen KAA Gent-internationals

 • Birger Verstraete - België (FIFA-ranking 2)
 • Lovre Kalinic - Kroatië (FIFA-ranking 4)
 • Roman Yaremchuk - Oekraïne (FIFA-ranking 35)
 • Sigurd Rosted - Noorwegen (FIFA-ranking 53)
 • Jonathan David - Canada (FIFA-ranking 79)
 • Giorgi Chakvetadze en Giorgi Kvilitaia - Georgië (FIFA-ranking 96)
 • Ahmed Mostafa (U23 Egypte)
 • Nicolas Raskin (U18 België)

Bekijk volledig nieuwsbericht
Internationals

Eerste training Birger Verstraete bij de Rode Duivels

Gisteren vond de eerste training plaats van de Rode Duivels bij hun voorbereiding op de oefeninterland tegen Schotland op vrijdag 7 september en de eerste wedstrijd van de UEFA Nations League tegen IJsland op dinsdag 11 september.  Daarbij uiteraard ook aanwezig: Birger Verstraete

En zoals hij had gezegd was Leandro Trossard meestal niet ver uit de buurt. De twee nieuwelingen kennen elkaar immers van bij de Belgische beloftenploeg en beleefden gisteren, net als de twee andere nieuwelingen Hans Vanaken en Timothy Castagne, hun eerste veldtraining bij de winnaar van de bronzen medaille op het laatste WK in Rusland en de huidige nummer 2 op de FIFA-ranglijst.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Internationals

Birger Verstraete geselecteerd voor de Rode Duivels

Belgisch bondscoach Roberto Martinez heeft zijn selectie bekend gemaakt voor de interlands tegen Schotland en IJsland. De sterke prestaties van Birger Verstraete bij KAA Gent trokken ook de aandacht van de bondscoach, wat de 24-jarige middenvelder een eerste oproeping voor de nationale ploeg opleverde.

Verstraete mag zich dus opmaken voor een oefenwedstrijd tegen Schotland (vrijdag 7 september) en de eerste wedstrijd in de UEFA Nations League tegen IJsland (dinsdag 11 september). Proficiat Birger!

Verstraete mocht op de luchthaven van Oostende ook al meteen de felicitaties van de staf en zijn ploegmaats in ontvangst nemen. 

Bekijk volledig nieuwsbericht