Nieuws

Filters tonen
Jeugd

Björn De Neve, nieuwe TVJO Buffalo Talent Center

Met de aanstelling van sportief manager Peter Verbeke in oktober 2018 komen sinds kort heel wat zaken in beweging bij onze club. Verbeke is verantwoordelijk voor zowel het verder uitbouwen van het scoutingsapparaat als eindverantwoordelijke voor de jeugdwerking. In die laatste hoedanigheid nam hij, na een grondige doorlichting van de jeugdwerking en in overleg met het bestuur, onlangs het besluit om een nieuwe TVJO (Technisch Verantwoordelijke Jeugdopleiding) aan te stellen. Dat wordt Björn De Neve. De Neve is een 40-jarige Ninovieter (29/08/1978) die sinds jaar en dag actief is in het (jeugd)voetbal. Hij was eerder actief als hoofdcoach bij KVV Zelzate (3e amateur) en heeft ook jarenlange ervaring als jeugdcoach, opleider en scout (zie onder).

Wil jij ook deel uitmaken van de nieuwe wind in de KAA Gent Jeugdopleiding? Bekijk dan zeker onze vacature voor jeugdtrainers!

Vacature jeugdtrainer

Peter Verbeke omschrijft De Neve als een veeleisend persoon. Eigenschappen die hij nodig acht voor de goede werking van het Buffalo Talent Center en waarnaar hij ook verwees bij zijn eigen aanstelling in oktober: "Wat Belgische jeugdspelers nog vaak ontbreken is onverbiddelijkheid, winnaarsmentaliteit en de wil om te slagen. Dat is nodig om te overleven in de kleedkamer van een A-kern en om door te breken in het professioneel voetbal. Dat zal alvast een belangrijk speerpunt worden in de ontwikkeling van de Buffalo-talenten."

KAA Gent neemt na een samenwerking van vele jaren afscheid van Peter Van Den Abeele en stelde onlangs een nieuwe TVJO aan in de figuur van Björn De Neve. Een moeilijke beslissing?

Peter Verbeke: Dat was het zeker. Peter Van Den Abeele is doorheen de jaren een echt gezicht geworden van KAA Gent en heeft hier ook veel zaken kunnen verwezenlijken. Daarenboven kon ik Peter ook als persoon erg waarderen. Toch was het onze analyse dat we met KAA Gent een volgende stap moesten zetten richting verdere professionalisering en binnen dit kader ook een nieuwe dynamiek moesten installeren. Iedereen hier moet immers beseffen dat ze voor een structurele topclub werken. In dat opzicht was de aanstelling van een eisend en dwingend persoon als  TVJO ook noodzakelijk.

"Björn beschikt over de voetbaltechnische en professionele ervaring om onze Jeugdopleiding naar een hoger niveau te tillen." - Peter Verbeke

Waarom precies de keuze voor Björn De Neve?

P.V. : Zoals gezegd is Björn iemand met een zeer hoog werktempo en verlangt hij van zijn entourage dezelfde inzet en verbetenheid. Maar daarnaast is Björn ook iemand die al vele jaren nadenkt over voetbal en hierbij een visie heeft ontwikkeld waarbij hij ook steeds oog heeft voor wat toekomstige evoluties kunnen brengen. Kortom, hij beschikt over voldoende voetbaltechnische en professionele ervaring om KAAG naar een hoger niveau te tillen.

Björn, welkom! Wat mogen we nog van jou verwachten in de toekomst?

Björn De Neve: Dankjewel. Eerst en vooral zal ik tijdens het nog lopende seizoen veel observeren en luisteren zodat we week na week een betere analyse kunnen maken van de huidige werking, zowel structureel als sportief.  Nu al is duidelijk dat er op alle vlakken nog veel groeimarge is richting een hoger niveau. 

Structureel groeien naar een hoger niveau betekent teamwork: voldoende mensen, duidelijke verantwoordelijkheden, frequent overleg binnen de cellen en collectief gedragen beslissingen nemen. 

Ook op sportief vlak zullen we er naar streven om de nodige stappen vooruit te zetten door samen een steeds sterker verhaal uit te schrijven.  Voetbal omvat verschillende facetten die in elkaar moeten overvloeien. Ons verhaal moet helder zijn.  Er moet continuïteit en herkenbaarheid zijn, maar we willen ook inzetten op vernieuwende elementen die een meerwaarde kunnen zijn in de ontwikkeling van jeugdvoetballers. 

Bjorn, je staat bekend als een veeleisend persoon.

B.D.N.: Ik kan me voorstellen dat men dat over me zegt, ja. Vaak maak ik me de bedenking of we doorsnee in ons Vlaamse Voetballandschap niet een veel te softe opleidingscultuur hebben.  Ik ben overtuigd van wel en dat het -vanuit een positief kritische insteek- anders en beter kan.  Niet alleen meer en veelzijdiger trainen, ook de manier waarop.  Zelfs met een klein beetje extra middelen is veel mogelijk en kunnen we de lat meteen een heel pak hoger leggen.  We rekenen bij iedereen binnen KAA Gent jeugd daarvoor op positieve betrokkenheid, zin voor initiatief en verantwoordelijkheid, extreme voetbalpassie en uiteraard Gentse trots.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Jeugd

KAA Gent zoekt Sportief Coördinator Buffalo Talent Center (TVJO)

KAA Gent wil de jeugdopleiding verder moderniseren en professionaliseren. De aanstelling van Professor Jan Bourgois (en zijn team) als eindverantwoordelijke voor de fysieke begeleiding van onze spelers was hierbij een belangrijke stap. De rekrutering van een nieuwe Sportief Coördinator (M/V) dient binnen deze evolutie te worden gekaderd.

KAA Gent zoekt een dynamische, gedreven en eisende persoonlijkheid met ervaring als coach (min. Uefa B diploma) en (sportieve/extra-sportieve) ervaring als coördinator/manager van een team.

De Sportief Coördinator zal instaan voor een reeks sportieve en administratieve taken die dagdagelijkse opvolging vereisen. Hij zal fungeren als aanspreekpunt, leidinggevende en eindverantwoordelijke (met uitzondering wat infrastructuur betreft) voor het Buffalo Talent Center.

Hij zal rapporteren aan de Sportief Manager.

Sportieve taken

  • Implementatie en opvolging sportieve visie doorheen de opleiding
  • Rekrutering, begeleiding en evaluatie van coaches
  • Evaluatie spelerskernen in overleg met departement rekrutering
  • Opvolging departement rekrutering
  • Opstelling en communicatie week/maand/jaar planning
  • Adviseren aan Sportief Manager voor wat betreft contractpolitiek en doorstroming
  • Opvolging medische begeleiding

Administratieve taken

  • Opstellen en opvolgen budget
  • Organisatie en opvolging extra-sportieve omkadering spelers (school, internaat, transport)
  • Organisatie en opvolging vriendschappelijke wedstrijden, tornooien, stages

Bij interesse gelieve CV en motivatiebrief over te maken.

Klik hier en mail uw CV en motivatiebrief

Bekijk volledig nieuwsbericht
Jeugd

Staf A-kern traint Blue White Talents op Buffalo Talent Center

Gisteren vond opnieuw een training plaats van de Blue White Talents op het Buffalo Talent Center. Daar krijgen de grootste talenten uit de Gentse jeugdopleiding aparte trainingen om hun ontwikkeling nog te verbeteren. 

Dit keer kregen ze echter training van de trainersstaf van de A-kern zijnde hoofdcoach Yves Vanderhaeghe, assistenten Peter Balette en Bernd Thijs en keepertrainer Francky Vandendriessche.  Een hele namiddag werden verschillende leeftijdsgroepen in 2 sessies (U15 t.e.m. U19 en U13 en U14) onder handen genomen door de trainers. Volgens talenten Gilles Vandecandelaere en Robbe Berben een echte buitenkans. Bekijk de video hieronder. 

Nooit meer een video missen?

Abonneer je dan op ons YouTube-Kanaal!

Klik hier om je te abonneren en mis geen enkele van onze videos!
(Op ons YouTubekanaal klik je vervolgens op de rode knop rechtsboven om je te abonneren)

Bekijk volledig nieuwsbericht
Jeugd

Grote onderscheiding voor Buffalo Talent Center?

De combinatie school - topvoetbal is zeker niet de gemakkelijkste. Daarom installeerde KAA Gent voor haar jeugdspelers een studieruimte in het Buffalo Talent Center. Sinds begin dit seizoen kunnen onze jonge topvoetballers er voor hun trainingen terecht om in alle rust hun schoolwerk maken en, wanneer nodig, de hulp in te roepen van enkele studiebegeleiders. In samenwerking met de KAA Gent Foundation en HoGent.

Hoofd begeleiding Luc Dhaenens en trajectbegeleider Stijn Wintein geven mee welke visie aan de grondslag ligt van deze investering; de aanwezige jeugdspelers leggen uit waarom de studiebegeleiding zeker geen extra luxe is. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Jeugd

U21 winnen van Genk

Onze U21, aangevuld met heroptredende Thomas Matton, wonnen gisteren met overtuigdende 4-1 cijfers van de beloften van KRC Genk. Na een 0-1 achterstand werd er desondanks vlot gewonnen met 4-1. Doelpunten waren van Louis Verstraete (1-1), 2x Giorgi Chakvetadze (2-1 en 3-1) en invaller Yassine Abdelali (4-1).

Bekijk de korte samenvatting van de wedstrijd hieronder.

De beloften staan nu op een zesde plaats met 10 punten na 3 overwinningen, 1 gelijkspel en 2 nederlagen. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Jeugd

De jeugdwerking van KAA Gent: een introductie

Na enkele grote investeringen en een inhaalbeweging op vlak van accommodatie t.o.v. andere grote clubs in België  is de volgende stap voor KAA Gent een verdere uitbouw en opwaardering van de jeugdwerking.

We hadden een gesprek met de TVJO Peter Van den Abeele (Technisch Verantwoordelijke Jeugdopleiding) en jeugdcoaches Dwight Waeytens (U14) en Frederic Dupré (U19) over de visie, werkwijze en de verdere uitbouw van de jeugdopleiding van KAA Gent. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Jeugd

Kalender 2014-2015

De nieuwe kalender voor onze Elite Jeugd is bekend, midden- en bovenbouw starten op 23/08 tegen KSC Lokeren O.-Vl, onze onderbouw op 24/08 op het veld van Cercle Brugge.
De volledige kalender komt eerstdaags online op onze jeugdsite.

Bekijk volledig nieuwsbericht