Nieuws

Filters tonen
Blitzkrieg en volharding leveren gouden driepunter op KAA Gent Ladies

Blitzkrieg en volharding leveren gouden driepunter op

Na acht minuten stonden onze Ladies al op een dubbele voorsprong. Amber Maximus en Alixe Bosteels schoten meteen met scherp. Het was de start van een zeer dominante eerste helft. In de tweede periode overleefde een weerbaar blauw-wit het Genkse tegenoffensief. Uiteindelijk werd de felbevochten zege met het kleinste verschil over de streep getrokken. Na de lange busrit naar Genk stuurde coach Jorn Van Ginderdeuren een bijna ongewijzigd elftal de wei in. Fleur Van Daele verdween uit basis. Zij scoorde elf dagen geleden in het slot van de wedstrijd nog de gelijkmaker tegen Genk. Haar vervanger was spits Amber Maximus. Het verhaal van deze Genk – Gent begint bij Maximus. Karlijn Helsen bediende haar met een knap steekballetje. Maximus schoof de openingsgoal na zes minuten spelen beheerst naast de Genkse goalie in doel. Twee minuten later was Helsen opnieuw de aangever met dienst. Deze keer was Bosteels het eindstation van een nieuwe vlotte aanval. Bosteels voelde zich duidelijk in haar sas. Na een knappe panna kon ze Maximus voor doel bedienen. Licht uit balans kon ze onvoldoende afdrukken om de derde tegen de touwen te werken. Met twee doelpunten en een handvol kansen was 0-2 een meer dan terechte ruststand. De thuisploeg kwam gretiger uit de kleedkamer en probeerde de bakens meteen te verzetten. Onze Ladies moesten het spel een goed kwartier ondergaan. Daarin lukte Bosmans de aansluitingstreffer. Na kansen van Van Britsom en de ingevallen Van Daele herpakten onze Buffalo’s zich. De wedstrijd ging goed op en neer richting het einde. Een sterk keepende Riet Maes hield de thuisploeg in het slot met een uitstekende reflex nog van de gelijkmaker. Dankzij de 1-2 overwinning nemen onze Ladies afstand van de naaste belagers in de strijd om plek vier. De kloof met de vijfde in de klassering bedraagt nu vijf punten. De volgende opdracht is de Slag om Vlaanderen. We ontvangen Club YLA op 4 mei (13:30) voor een nieuwe belangrijke wedstrijd met oog op plaats vier. Jorn Van Ginderdeuren: “We speelden een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft legden we mooie combinaties op de mat die resulteerden in enkele doelkansen. Het was één van onze betere helften van het seizoen. In de tweede helft moesten we de druk van Genk ondergaan. Daarin zijn we een paar keer goed weggekomen. Groot compliment aan onze ploeg om de zege op karakter over de streep te trekken.”

Bekijk volledig nieuwsbericht
Ladies ondergaan wet van de sterkste KAA Gent Ladies

Ladies ondergaan wet van de sterkste

Een half uur lang konden onze Ladies de Brusselse druk afhouden. Ondanks gediciplineerd verdedigen kon Anderlecht toch nog twee keer voor rust scoren. Meteen na de pauze drukten ze de derde goal tegen de touwen. Tussendoor waren er twee uitstekende kansen voor onze Buffalo's. Scoren lukte evenwel niet en dus kon de nederlaag niet meer afgewend worden. In het slot van de partij mocht Fleur Heyman wel nog haar allereerste minuten voor de hoofdmacht maken. Coach Jorn Van Ginderdeuren selecteerde exact dezelfde namen die er tegen Genk ook bij waren. Nena Retsin werd beloond voor haar sterke invalbeurten tegen Club YLA en KRC Genk Ladies. Zij was de enige nieuwe naam in de basisopstelling ten koste van Amber Maximus. Meteen na de aftrap was het wedstrijdbeeld meteen duidelijk. Anderlecht trekte het initiatief meteen naar zich toe. Een half uur lang konden onze Buffalo's een paarswitte treffer voorkomen. Maar dat kon niet blijven duren. Delabre knikte een gemeten voorzet na een knappe combinatie tegen de touwen. Meteen daarna stuurde Retsin de goed diepgelopen Alixe Bosteels in het straatje. Haar gekruist schot verdween maar net naast de verste paal. Voor de koffie mocht Wijnants nog een elfmeter omzetten na een fout op Delabre. Riet Maes ging de andere hoek uit en zo stond het na vijfenveertig minuten spelen 0-2. De tweede helft was net op gang gefloten en Elfi Maass kon aanleggen van net buiten de zestien. Haar knal ketste via de dwarsligger terug het veld in. De Brusselse aanval die daaruit volgde mondde uit in een derde paarswitte goal. Opnieuw was het Delabre die aan het kannon stond. Anderlecht ging nog op zoek naar een grotere score maar 0-3 zou de eindstand worden. Bosteels kwam nog wel heel dicht bij een eerredder. Haar rechtstreekse corner belandde via de keepster en de lat niet in doel. De pas zeventien jaar geworden Fleur Heyman mocht in het slot nog haar debuut maken. De jonge aanvalster gaf een energieke indruk maar ook zij kon geen tegenprik meer forceren. Na een intense week met drie wedstrijden volgt aanstaande vrijdag een verplaatsing naar Genk. Dan begint de terugronde van Play-Off 1. In die vijf wedstrijden strijden onze Ladies nog voor plek vier in de eindstand van de Lotto Super League.

Oververdiend punt pas in het slot veiliggesteld KAA Gent Ladies

Oververdiend punt pas in het slot veiliggesteld

Een doelpunt vroeg in de eerste helft en eentje laat in de tweede, dat is het verhaal van Gent-Genk in een notendop. Daartussen zat (vooral voor de thuisploeg) een karrenvracht aan kansen. Samen was dit het recept voor een uiterst genietbare wedstrijd. Coach Jorn Van Ginderdeuren behield voor de wedstrijd het vertrouwen in de elf die vorige week van Club YLA wonnen. Voor de confrontatie met Genk werd de geblesseerde Jinte Leeman gerecupereerd. Jasmien Mathys, Ines Van Gansbeke en Minke Plate moesten wel nog steeds gekwetst vanuit de tribune toekijken. Vorige speeldag was beloftenspeelster Fleur Heyman de surprise van de chef. Nu mocht de achttienjarige verdedigster Frauke Vermeire voor het eerst plaatsnemen op de bank. De toon van de wedstrijd werd meteen gezet. In de tweede minuut kwam een zeer bedrijvige Fleur Van Daele oog in oog met de Genkse doelvrouw. Die ging evenwel goed plat. Meteen daarna kwam een attent keepende Riet Maes goed uit haar kooi op een lange bal. Haar verwerking van die bal belandde welliswaar ongelukkig in de voeten van Bosmans die het leer in het lege doel kon binnen leggen. Verder kon Genk niet echt meer gevaarlijk zijn voor de pauze. Onze energiek spelende Buffalo’s voetbalden wel nog enkele uitstekende mogelijkheden bij elkaar. De sterk keepende bezoekende doelvrouw wist de gelijkmaker meermaals te voorkomen. 0-1 was dan ook een gevleide ruststand. De tweede helft was iets meer in evenwicht. Genk kon vaker dreigen in de box maar de grootste mogelijkheden bleven van Gentse voeten komen. Van Daele bediende Amber Maximus na een knappe rush. Het nummer negen kon de bal echter te weinig beroeren om te scoren. In de drieëntachtigste minuut was het dan eindelijk prijs. De gretig ingevallen Nena Retsin legde goed terug op de goed afhakende Van Daele. Die laatste schoot de gelijkmaker overtuigend tegen de touwen. In het slot probeerden beide ploegen nog iets te forceren maar de 1-1 bleef op het bord staan. Door het gelijkspel blijven onze Ladies wel op de vierde plaats in het klassement kamperen. Aanstaande vrijdag proberen ze die te verdedigen tegen landskampioen Anderlecht. Op de eerste speeldag van de reguliere competitie wisten ze paars-wit nog te dwingen tot een puntendeling.

Ladies pakken eerste zege in Play-Off 1 KAA Gent Ladies

Ladies pakken eerste zege in Play-Off 1

De eerste punten in Play-Off 1 zijn binnen! Dankzij een efficiënte eerste helft en een zeer volwassen tweede helft behaalden onze Ladies tegen Club YLA een drie op drie in de competitie. Aanvalsters Amber Maximus en Nena Retsin tekenden voor de doelpunten. Voor de vierde clash met Club YLA van dit seizoen toverde coach Jorn Van Ginderdeuren een verrassing uit zijn hoed. De in maart 17 jaar geworden aanvalster Fleur Heyman zat voor het eerst in de selectie. Enkele weken geleden dwong zij mee de EK-kwalificatie van de WU17 Flames af. Daarnaast ontbraken met Jasmien Mathys en Ines Van Gansbeke twee basisspeelsters omwille van blessures. Ook Jinte Leeman en Minke Plate waren niet inzetbaar. De eerste periode begon aan een gezapig tempo. De thuisploeg kon als eerste gevaarlijk zijn maar doelvrouw Riet Maes verschalken lukte niet. Onze Ladies toonden zich na een kwartier meteen trefzeker. Alixe Bosteels schilderde het leer perfect op het hoofd van Amber Maximus. Zij liet de thuisgoal helemaal kansloos met een perfecte nekslag. Kort daarna verraste Elfi Maass de Brugse keepster bijna opnieuw. Haar poging strandde op de dwarslat. Kort voor de pauze pakte Maes nog uit met een sterke tussenkomst op een knal van Guns. Na de koffie namen onze Buffalo’s resoluut het heft in handen. Een bedrijvige Karlijn Helsen knalde tot drie keer toe vanop afstand naar de Brugse kooi. Een tweede goal scoren lukte echter niet. Aan de overkant kon blauw-zwart enkel gevaarlijk zijn via een voorzet die nog gevaarlijk op de lat dwarrelde. In het slot bleef een sterk ingevallen Nena Retsin nog ijzig kalm in de zestien. Ze nam de bal aan, ze draaide en ze knalde beheerst binnen. Door deze 0-2 zege winnen onze Ladies dit seizoen al voor de derde keer een competitiewedstrijd van Club YLA. Onze Buffalo’s springen ook naar de vierde plaats in het klassement. Dinsdag ontvangen ze om 20u00 KRC Genk Ladies in de eigen Chillax Arena. De Limburgers staan nu zesde in rangschikking. Coach Jorn Van Ginderdeuren: “Ik ben heel tevreden met de prestatie van onze Ladies. Bij momenten hebben we zeer dominant voetbal gebracht en weinig weggegeven. Beter doen dan vorig seizoen in Play-Off 1 was een doel op zich. Dat is nu gelukt, en dat smaakt ook naar meer. Complimenten aan alle speelsters alsook aan de invallers die met de juiste grinta de wedstrijd in een definitieve plooi legden."

Doelpuntenfestijn eindigt in Leuvense zege KAA Gent Ladies

Doelpuntenfestijn eindigt in Leuvense zege

Onze Ladies hebben het leider Oud-Heverlee Leuven knap lastig kunnen maken in de eigen Chillax Arena. Kapitein Nia Elyn opende al vroeg de score in een intense wedstrijd die eindigde op 3-4. Onze Buffalo's weerden zich als duivels in een wijwatervat maar de bezoekers nemen de punten wel mee naar Leuven. Na het verlies in en tegen Standard voerde coach Jorn Van Ginderdeuren twee wissels door in zijn basiself. Amber Maximus en Elfi Maass werden vervangen door Karlijn Helsen en Jenna Van De Keere. Zij moesten mee het aanvalsgeweld van OHL proberen opvangen. Het was evenwel blauw-wit dat zich meteen aanvallend toonde. Aanvoerster Nia Elyn kon na mistasten van de Leuvense goalie een corner van Emma Van Britsom in doel knikken. Een kwartier lang had Leuven het zeer lastig met het blok dat Van Ginderdeuren neergepoot had. Toch zette de leider in de Lotto Super League nog voor de rust orde op zaken. Zomers kon eerst een hoekschop in doel werken. Niet veel later knalde diezelfde Zomers de 1-2 via de onderkant van de dwarslat voorbij goalie Riet Maes. Vlak voor de koffie ontbond Red Flames Marie De Truyer haar duivels rond de grote rechthoek. Door een bos van speelsters vond ze toch nog een gaatje om de 1-3 knap binnen te schieten. Na de pauze leek de partij even gespeeld nadat Janssen de 1-4 kon binnen leggen. Maar dat was buiten onze Buffalo's gerekend. Eerst mocht onze kapitein nog eens vieren na een hoekschop. Met nog twintig minuten op de klok buffelde ze een strakke corner van Van Britsom aan de eerste paal binnen. Net voor het verstrijken van de reguliere speeltijd zette Fleur Van Daele zich goed door. Haar voorzet die al dan niet over de achterlijn was, belandde via Biesmans in doel. De stand was 3-4 en plots was alles weer mogelijk. Onze Ladies probeerden nog maar de gelijkmaker forceren lukte niet meer. Doelvrouw Maes moest wel nog gepast tussenkomen op een Leuvense tegenstoot. Dit deed ze overigens meermaals in de tweede periode. Zeven doelpunten resulteren uiteindelijk in een Leuvense zege. Onze Ladies maakten het de leider zeer moeilijk maar punten afsnoepen lukte net niet. Nu volgt een interlandbreak waarna de Slag om Vlaanderen wacht. Het wordt al de vierde confrontatie van dit seizoen met blauw-zwart. In de competitie konden de Bruggelingen onze Buffalo's nog geen punten ontnemen.

Koploper Standard te sterk voor onze Ladies KAA Gent Ladies

Koploper Standard te sterk voor onze Ladies

Tegen een moeilijk te bespelen Standard hadden onze Ladies het in de eerste helft knap lastig. Met 1-0 aan de rust tapten ze in de tweede periode uit een ander vaatje. De Gentse gelijkmaker strandde evenwel op de staak. Kort daarna verdubbelde de thuisploeg de voorsprong om er in het slot nog 3-0 van te maken. Kopzorgen voor coach Jorn Van Ginderdeuren in de aanloop naar Play-Off 1. Na de bekerclash met Club YLA kampten meer dan een handvol speelsters met kwaaltjes. Jenna Van De Keere kreeg dan weer met ziekte af te rekenen. Helemaal geen ideale omstandigheden om richting co-leider Standard te trekken. Standard zette onze Buffalo’s in de eerste helft hoog vast op hun eigen helft. In eerste instantie kwamen daar weinig kansen uit. Na een vlotte aanval over rechts was het na een kwartier wel meteen raak. Toloba knalde de openingsgoal knap binnen. Blauw-wit zette daar schoten van Elfi Maass en Emma Van Britsom tegenover. Een tiental minuten voor de pauze hadden de Rouches nog een grote kans via Van Eynde. Haar poging ketste af op de paal. In de tweede helft slaagden onze Ladies erin om het Luikse gevaar hoger op het veld op te vangen door zelf ook gevaarlijker te zijn. Daar kwamen meerdere kansjes uit. Na een handvol minuten had spits Amber Maximus de 1-1 aan de voet. Na een puik doorsteekballetje van Fleur Van Daele schoof ze de gelijkmaker voorbij Musique maar ook tegen de paal. Niet veel later was het aan de overkant na een carambole wel prijs. Van Eynde kreeg de bal via een Gents achterhoofd in de voeten en knalde van dichtbij de 2-0 tegen de touwen. Zo’n vijf minuten voor affluiten moest goalie Riet Maes zich een derde keer gewonnen geven. Gelders zette de 3-0 eindscore op het bord. Play-Off 1 begint zo zonder punten voor onze Ladies. De top 3 bleef foutloos waardoor de strijd om plek vier ongewijzigd blijft. Club YLA, Genk Ladies en onze Buffalo’s staan binnen het bestek van één punt. Volgende week zaterdag (13:30) volgt de eerste thuiswedstrijd van de play-offs. Dan staat met OH Leuven de andere koploper in de Lotto Super League tegenover onze Buffalo’s in de Chillax Arena.

Ladies vergeten zich te belonen met finale KAA Gent Ladies

Ladies vergeten zich te belonen met finale

Na zeges tegen Aalst, Westerlo en Charleroi vormt de halve finale tegen Club YLA voor onze Ladies het eindstation in de Beker van België. Onze Buffalo’s namen met flitsend voetbal de eerste helft voor hun rekening. De thuisploeg had nadien de controle. Pas na verlengingen kon blauw-zwart afstand nemen van de ploeg van Jorn Van Ginderdeuren. Minke Plate en sterkhouder Karlijn Helsen ontbraken op het wedstrijdblad. Zij zagen van aan de zijlijn hoe onze Ladies furieus startten. Blauw-wit speelde een enorm sterke eerste helft met een resem aan doelkansen en gevarieerd voetbal. Het knappe spel werd echter niet verzilverd met een doelpunt. De grootste mogelijkheid werd van kortbij door een sterk spelende Fleur Van Daele nipt overgetrapt. Op het einde van de eerste periode kon de thuisploeg ook nog gevaarlijk zijn. Doelvrouw Riet Maes hield haar netten met een flukse reflex schoon. Na de pauze kregen onze Buffalo’s het geleidelijk aan moeilijker. Emma Van Britsom tekende wel nog voor de eerste doelkans uit de tweede helft. Daarna nam Club YLA het initiatief over. Een goed keepende Maes en een robuuste verdediging maakten dat verlengingen uitsluitsel moesten brengen. Na vijf minuten vond ex-Buffalo Boutiebi als enige uit de partij de weg naar doel. Met een gekruist schot liet ze Maes kansloos. Onze jonge Ladies knokten zich nog meermaals tot de Brugse zestien maar scoren lukt niet meer. 1-0 was het zure verdict na een meer dan verdienstelijke partij. Het bekerverhaal van onze Buffalo stopt zo in de halve finale. Nu resten nog tien topwedstrijden in Play-Off 1. Volgende week beginnen deze play-offs voor onze Ladies met een trip naar co-leider Standard.

Ladies veroveren Vlaanderen na knappe zege tegen Club YLA KAA Gent Ladies

Ladies veroveren Vlaanderen na knappe zege tegen Club YLA

Onze Ladies zijn klaar voor Play-Off 1, zoveel is duidelijk. Met zeer knap en volwassen voetbal legden ze Club YLA over de knie. Uiteindelijk bleek een schot van Elfi Maass voldoende om de drie punten thuis te houden. Deelname aan Play-Off 1 was na vorig weekend al zeker voor de Ladies. Coach Jorn Van Ginderdeuren wijzigde zijn elftal maar op één positie. Nena Retsin verdween uit de ploeg. In haar plaats kwam Fleur Van Daele. Zij scoorde in de 0-2 zege op Club eerder op het seizoen nog de tweede treffer. Na een korte studieronde van zo'n tiental minuutjes kwam blauw-wit tot drie keer toe dicht bij de openingsgoal. Eerst strandde een geweldige pegel van Emma Van Britsom op de paal en de vuisten van de Brugse doelvrouw. In de nabeurt hield Abrahamsson spits Amber Maximus maar net van de 1-0. Diezelfde Maximus kreeg het leer kort daarop in moeilijke omstandigheden nog voorbij doelvrouw Covent maar diezelfde Abrahamsson voorkwam een Gents doelpunt. Club dreigde tussendoor maar de Gentse achterhoede stond pal. Kort voor rust nam de Nederlandse middenveldster Maass de bal goed over aan de rand van de zestien. Haar knal liet Covent kansloos.  Na de pauze hadden onze Ladies nog steeds controle. Ook wanneer Club YLA nadrukkelijker op zoek ging naar de goal bleef de Gentse muur overeind. In het slot van de partij was het Fleur Van Daele die na een sterke prestatie nog het dichtst bij een goal na de pauze kwam. Haar rush eindigde met een schot op de paal. De 1-0 bleef op het bord staan en de zes op zes tegen blauw-zwart was een feit. Een prestatie om fier op te zijn. Goalie Riet Maes liet ook al haar tiende clean sheet van het seizoen noteren. De reguliere competitie zit erop en onze Ladies volgen Genk Ladies en Club YLA (nummers vier en vijf) op respectievelijk één en twee punten. Zo ligt de strijd om de vierde plek nog helemaal open. Eerst wacht wel nog een confrontatie met Club YLA. Volgende week zaterdag volgt de derde ronde van de Slag om Vlaanderen in het seizoen '23-'24. Dan strijden onze Buffalo's in Aalter voor een plekje in de Finale van de Beker van België. Riet Maes: "Het is een geweldig gevoel om de play-offs in te gaan. We zijn al viermaal ongeslagen wat toch sterk is met onze jonge ploeg. Dit smaakt echt wel naar meer. We moeten nu even genieten maar onze honger is nog niet gestild. Het is ook leuk om al tweemaal de nul te kunnen houden in de Slag om Vlaanderen. Zowel in de heen- als de terugmatch hebben onze supporters ons een extra boost gegeven wat we volgende week ook zeker zullen nodig hebben. Maar ik ben ervan overtuigd dat ze hun stembanden nu al aan het opwarmen zijn."

Fleur Van Daele dribbelt twee jaar langer bij de Gantoise KAA Gent Ladies

Fleur Van Daele dribbelt twee jaar langer bij de Gantoise

Vleugelspeelster Fleur Van Daele brak door in de eigen jeugdopleiding en kwam in totaal al zeventig keer uit voor KAA Gent Ladies. Daar komt nu een vervolg aan. De Meetjeslandse was dit seizoen al drie keer trefzeker. Door haar contractverlenging zullen haar kenmerkende dribbels nog minstens twee jaar langer in Gent te zien zijn. "Ik heb het zeer hard naar mijn zin bij Gent", vertelt de 20-jarige aanvalster die al maar liefst acht seizoenen lang actief is bij de club. "We hebben gewoon een heel leuk team. De ploeg is als een familie. Iedereen kent elkaar en het is heel aangenaam om hier te spelen, juist omdat het zo familiaal aanvoelt. Ik heb dan ook geen reden om nu aan een andere club te denken", geeft Fleur Van Daele nog aan. "Fleur blijft voor ons van groot belang gezien het gevaar dat zij blijft creëren tijdens wedstrijden", opent coach Jorn Van Ginderdeuren. "Dat bewees ze dit seizoen nog door de bal op cruciale momenten tegen de netten te trappen. Fleur kent het huis en is een bijzonder aangename, goedlachse en dankbare speelster om mee te werken. Van Fleur hebben we zeker nog niet alles gezien. Ik hoop om samen met haar nog wat extra stappen te zetten zodat we haar naar het beste niveau krijgen. Op die manier zal ze een nog groter wapen voor onze ploeg zijn", besluit Van Ginderdeuren gemotiveerd. Zelf geeft Van Daele ook te kennen graag samen te werken met Van Ginderdeuren, "Jorn is een heel goede trainer voor zo’n jong team als dat van ons. De boog staat niet altijd gespannen, wat voor mij persoonlijk ook de beste aanpak is."